mona
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« on: February 14, 2006, 04:19:52 PM » |
|
CAINELE MEU I-SI ROADE COADA SI MEMBRELE DIN SPATE.MA PUTETI AJUTA?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #1 on: February 14, 2006, 04:50:37 PM » |
|
cred ca e necesar sa descri situatia mai amanuntit; ce varsta are cainele? ce regim de viata are? cand se manifesta asa? etc...
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #2 on: February 14, 2006, 07:12:34 PM » |
|
Ce varsta are? Isi musca membrele si coada pana la sange sau numai in joaca? Daca e pui poate sa fie ceva pasager si cu multa atentie si rabdare se poate corecta comportamentul. De cand are comportamentul acesta?
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
mona
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #3 on: February 15, 2006, 03:13:39 PM » |
|
cainele are 2ani si are acest comportment de la6luni.isi roade coada si membrele pana la sange,dar nu tot timpul,are si perioade in care nu face acest lucru ,insa foarte scurte .am fost la mai multi vet.dar nici unul nu poate pune un diagnostic exact.fiind primul meu caine nu am stiut ca ,carnea nu este indicata pt ei dandu-i aproape numai carne fiarta pana la varsta de aproximativ 1an.in ultima vreme mananca numai PEDIGREE ADULT insa acest comportament nu a disparut.ce credeti ca poate avea?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #4 on: February 15, 2006, 03:55:50 PM » |
|
Comportamentul lui este probabil ereditar. Googleeste pe net, sunt destule articole despre asta.
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #5 on: February 15, 2006, 04:09:32 PM » |
|
Ar mai fi si excesul de proteina (din carne si din Royal , chiar), dar asta ar da nastere unor exeme, cu cadere de blana si mincarimi, si satea apar de obiceii la baza cozii, pe shale... nu pe labe (din ce shtiu yo)...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: February 15, 2006, 04:41:33 PM » |
|
hmm, banuiam eu ca despre asta era vorba si am vrut inca de ieri sa postez cazul meu dar am zis s-o iau mai usor,poate nu e cazul : am un "deja vu". Cateaua mea pe care am avut-o inainte timp de 13 ani( CG linie veche) facea acelasi lucru--->isi musca coada si apoi picioarele, pana la un momentdat cand a ramas fara varful cozii (picioarele i-au ramas pana la batranete). A apucat-o pe la 1 an si doar cu multa rabdare reuseam s-o calmez. Este sigur o afectiune psihica, ereditara sau nu care se declanseaza la stres...cand il lasi singur, cand il sperie petardele..nu stiu nici eu. Am tot intrebat in stanga si-n dreapta si nimeni nu stie care sa fie cauza; pana azi am crezut ca femela mea a fost singurul caz...ei, uite ca nu e asa. Avea accese de "nebunie" cateva zile apoi urma convalescenta ranilor cand dormeam noaptea cu mana pe ea ca sa fie calma....si sa nu-si muste zonele unde inainte isi provocase rani. Apoi cateva luni-1 an nu mai avea nimic si dintr-o data..iar incepea. Am mai observat ca atunci cand ii dadeam carne cruda incepea sa maraie si sa-si "atace" regiunea posterioara. Cateaua mea reactiona foarte urat la "singuratate". Sunt caini foarte sensibili emotional si bineinteles instabili psihic iar cand sunt lasati singuri se pedepsesc prin automutilare. Noi am acceptat situatia si am incercat sa eliminam factorii stresanti cat am putut de mult. Intotdeauna o supravegheam cand manca si de sarbatori o sedam usor ca sa nu reactioneze la petarde. Vara cand ploua cu tunete era obligatoriu sa stam langa ea. Niciodata nu si-a revenit complet insa am reusit sa marim intervalul dintre accesele acestea de "nebunie". Pe la varsta de 11 ani in urma unei "crize"a trebuit ca 2-3 luni sa stea cu botnita in casa cand toata lumea pleca de acasa. E trist, chiar tragic si inca nu s-a descoperit cauza fiind si asa o boala rara. Mi se rupea inima cand o vedeam sleita de puteri dupa cate o partida de "muscaturi", cu privirea pierduta..dupa ce insa vb cu ea si o obligam sa fie atenta, o mangaiam, se simtea in siguranta, parca ateriza de pe alta planeta.Numai vorba buna dadea roade. Ca la bolnavii psihic. Eutanasia a fost unul dintre sfaturile primite, n-am fost de acord asa ca am ajuns la compromisurile de mai sus si m-am atasat parca mai mult de ea. Am scris aceasta intreaga balada tragica--- poate mona isi face o idee cu ce are de-a face si o ajuta in vreun fel. E nevoie de rabdare. Nu cred ca in Romania la ora actuala sa stabileasca cineva cauza. Cel mai bun psiholog s-ar putea sa ramai tot tu, mona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #7 on: February 15, 2006, 04:47:25 PM » |
|
excesul de proteina nu cred sa fie aici cauza, femela mea a beneficiat la batranete de un aport proteic mai scazut si degeaba... :-[
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mona
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #8 on: February 16, 2006, 04:40:05 PM » |
|
mersi mult ARIANA si voua tuturor celor care mi-ati dat un sfat,o idee despre problema cu ,care ma confrunt.voi incerca sa procedez si eu ca tine ARIANA sa vedem poate,poate obtin vreun rezultat.mersi mult.ne mai auzim tot pe acest site.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TT
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #9 on: February 20, 2006, 05:33:22 PM » |
|
Am o mare problema, si nu am gasit pana acum nici o solutie (nici explicatie) daca ma puteti ajuta ... Am 2 cg (frati) de 5 1/2 luni cu care nu am avut nici o problema de la 5 saptamani pana acum 12 zile cand unul din ei a inceput sa dezvolte o obsesie pentru alergat coada. Baietii au la dispozitie o curte de 1500mp, iesiri aproape zilnice, nu exita un raport de dominare intre ei (fac cu schimbul) .... Am incercat sa-l obosesc cu plimbari mai lungi, alergat ... nimic, de 3 zile ii dau in fiecare dimineata 10 mg de prozac si nu se mai invarte ca nebunul decat atunci cand sunt langa el (probabil este o forma de a atrage atentia). Daca aveti orice idee despre care stiti ca dat rezultate ........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #10 on: February 20, 2006, 06:26:27 PM » |
|
Am patit-o si eu, s-a rezolvat cu 'nu e voie', si a disparul dupa varsta de un an. Acum se mai invarte cand este foaet excitat (vine cineva cunoscut dupa o lunga absenta, etc .... dar se intampla foarte rar)
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
TT
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #11 on: February 21, 2006, 05:44:30 PM » |
|
Tks Sper sa fie doar o faza care sa ii treaca, dar pare putin probabil cand il vezi ca se invarte ca nebunul 1-2 h pana cade lat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #12 on: November 29, 2006, 12:45:48 AM » |
|
de obicei cand e happy, cg meu face piruete. nu alearga dupa coada, ci face piruete si apoi ameteste si merge vreo 2 metri stramb:))
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #13 on: November 29, 2006, 10:41:07 AM » |
|
Am patit-o si eu, iar cainele era un Bad Boll....sindromul n-are nici o legatura cu caracterul sau crescatorul......e ceva grav, eu n-am reusit sa-l dezvat....i-am uns coada cu fel de fel, inclusiv vaselina....eram disperat. Era OK afara din padoc, "uita".....dar cand era singur..... Acest sindrom apare in 90% din cazuri, e insa rar, la cainii din crescatorii, nu la "membrii de familie", ce sunt in relatie cu voi aproape tot timpul.
In expozitii ii recunoasteti.........pe 10-15 cm , la interiorul cozii, spre capatul ei, LIPSESTE PARUL !
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
neuron
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: January 19, 2007, 03:36:10 PM » |
|
si eu am un cg de 10 lunu si de aprox. 1luna jumatate fuge in jurul cocii pina la epuizare!intr-o rotire s-a lovit si si-a spart arcada!stau la curte si are curte mare unde sa alerge!acum ii dau sedam de 2 ori pe zi dar trebuie sa astept 14 zile!pana acum (2 zile au trecut) tot asa face!ce pot face?va rog !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|