Forum ciobanesc german
September 08, 2014, 03:24:20 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Neincredere sau frica?  (Read 531 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AlexT
Newbie
*

« on: July 13, 2014, 12:21:32 PM »

Am un ciobanesc german in jur de 7 luni,gasit.Este in posesia mea de aproximativ o luna jumatate.
Vine,mananca din palma,se bucura la vederea noastra,topaie,da din coada dar nu sta sa punem mana pe el.Cand il chemam se apropie ne linge pe degete putin si apoi se duce sa urineze.
Toate sfaturile sunt binevenite.Multumesc!
Thara
Global Moderator

« Reply #1 on: July 13, 2014, 05:20:54 PM »

Din ceea ce cunosc eu, frica s-ar manifesta altfel, nu asa. Inclin sa cred ca e mai mult vorba de neincredere. Acum 2 luni am luat un mascul Ciobanesc German in varsta de 4 ani si o perioada de 2-3 saptamani a fost cam distant. Cu mancare buna si timp petrecut impreuna s-a dat pe brazda cu incetul. Trebuie sa-i castigi increderea, sa petreci timp cu el, sa il scoti la plimbare. Al tau fiind asa tanar nu cred ca vor fi probleme pe termen lung, da-i timp si ocupa-te cat poti de el in perioada asta. Poate de asemenea sa fie un caracter mai independent si care sa nu vrea a sta la mangaiat cu orele. Nu este exclusa nici varianta asta, eu am avut o femela pe care am crescut-o de mica dar pur si simplu nu era genul de caine care sa stea la "giugiuleli". Era afectuoasa dar nu exagerat, statea putin la mangaiat/scarpinat dupa care se retragea.
AlexT
Newbie
*

« Reply #2 on: July 20, 2014, 11:07:37 PM »

nu pot sa ii pun zgarda pentru al scoate la plimbare deoarece cand ma apropii de el pleaca
vine doar si imi ia  mancarea din mana si pleaca nu pot sa il ating
Horatiu Popescu
Hero Member

« Reply #3 on: July 20, 2014, 11:58:35 PM »

Trebuie sa ai rabdare, sa-i castigi increderea. Da-i de mancare dar nu-l presa, ignora-l si o sa vina singur la tine.
Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #4 on: August 01, 2014, 06:57:54 PM »

Incearca sa te joci cu el si multa rabdare.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
AlexT
Newbie
*

« Reply #5 on: August 03, 2014, 05:40:49 PM »

Buna ziua!De curand l-am inchis pe Max intr-un tarc deoarece ziua sunt muncitori la mine in curte.In tarc mai este inca un caine un ciobanesc carpatin in varsta de 5 ani(un caine foarte cuminte si bland).Incerc sa petrec cat mai mult timp cu Max de fiecare data cand ies in curte ma duc sa vorbesc cu el,sa il alint.De cateva zile il scot din tarc legat cu lesa dar nu vrea sa alerge, sa mearga.In prima seara cand i-am pus lesa cand a iesit din tarc facea ca un taur sarea si musca de lesa,acum nu mai face asa e linistit(cateodata nici nu vrea sa iasa din tarc).Am urmatoarele intrebari:
1)Cum sa il fac sa traga in lesa?
2)Cum sa ma joc cu el?(nu vrea sa se joace,i-am cumparat tot felul de mingiute care chitaie,care sa le roada dar nimic nu vrea e total plictisit.Ar trebui sa se joace totusi e inca pui are injur de 8 luni
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: August 03, 2014, 06:01:14 PM »

Nu are voie sa traga in lesa. Doar cainii nedisciplinati trag in lesa. Seful merge in fata, subalternul un pic mai in spate. Cainele trebuie sa mearga la picior, nu are voie nici sa o ia inainte sa te traga dar nici sa tragi tu de el ca sa mearga.
Nyke99
Sr. Member

Enzo von Bismack

« Reply #7 on: August 03, 2014, 07:05:02 PM »

Buna ziua!De curand l-am inchis pe Max intr-un tarc deoarece ziua sunt muncitori la mine in curte.In tarc mai este inca un caine un ciobanesc carpatin in varsta de 5 ani(un caine foarte cuminte si bland).Incerc sa petrec cat mai mult timp cu Max de fiecare data cand ies in curte ma duc sa vorbesc cu el,sa il alint.De cateva zile il scot din tarc legat cu lesa dar nu vrea sa alerge, sa mearga.In prima seara cand i-am pus lesa cand a iesit din tarc facea ca un taur sarea si musca de lesa,acum nu mai face asa e linistit(cateodata nici nu vrea sa iasa din tarc).Am urmatoarele intrebari:
1)Cum sa il fac sa traga in lesa?
2)Cum sa ma joc cu el?(nu vrea sa se joace,i-am cumparat tot felul de mingiute care chitaie,care sa le roada dar nimic nu vrea e total plictisit.Ar trebui sa se joace totusi e inca pui are injur de 8 luni
Eu ma chinui sa il invat sa nu traga,defapt ca-m toti si tu vrei sa il inveti sa traga,
nu mai este asa de pui la 8 luni.
Pentru mers in lesa,dai drumu sa vina dupa tine cu lesa agata,dar pe jos,
capteazai atentia cu fluierat urmat de recompense,
daca ii arunci mingia fuge sau se uita dupa ea?
din ce oras esti,pune si cateva poze cu el,sa vedem ce caine este.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
AlexT
Newbie
*

« Reply #8 on: August 03, 2014, 10:25:39 PM »

El este Max:nu asculta,nu stie comenzi,NU TRAGE IN LESA DELOC.In aceata seara am fost nevoit sa il imping de la spate sa se duca in tarc.Este sperios(se teme de oameni),probabil traumatizat de fostii stapani(cred ca il bateau).
Puteti aproxima varsta din poze?Eu am 1,90m si in pozitia in care sta in poze l-am masurat si are 65 cm la greaban

freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: August 03, 2014, 10:54:30 PM »

E un caine tanar. Sigur e traumatizat, va dura  pana isi va reveni. Ciobanestii germani uita greu fiindca sunt foarte inteligenti si de aceea perioada de acomodare va fi mai lunga decat daca era de alta rasa. Dar e superb asa ca nu te descuraja. Cauta sa interactionezi cat mai mult cu el. Nu se joaca fiindca e submisiv si de aceea nici nu trage in lesa.
AlexT
Newbie
*

« Reply #10 on: August 03, 2014, 11:05:42 PM »

Imi puteti da cateva sfaturi cum sa il fac sa nu ii mai fie frica de noi.Nu tipam,nu suntem violenti incercam cat putem sa ii oferim atentie.Oricum suntem pe drumul cel bun sta langa noi cand ii punem lesa si ne lasa sa il mangaiem insa am incercat sa ii dam recompense insa nu le ia probabil e suparacios inainte cand era dezlegat si aveam ceva in mana imediat venea si lua mancarea insa cand are lesa aproape ca ii bagam in gura si tot nu vrea.
Multumesc pentru toate sfaturile!
freddy25
Hero Member

« Reply #11 on: August 04, 2014, 01:19:06 AM »

Ai putea sa faci scurte sedinte de dresaj cam de 5-6 minute cu recfompensa din ceva ce stii ca ii ploace foarte mult. Am vazut la TV ca Gabriel Cocu folosea bucatele de carne fiarta pe care le tinea intr-o borseta. Sa tii sedintele de dresaj cand ii este foame, nu cand e satul. Eu nu am reusit nimic cu recompensa fiindca ai mei sunt hulpavi si nu mai aveau ochi si urechi decat pentru borseta. Nu-i mai interesa nimic altceva dar daca al tau e mai sclifosit poate merge.
FIGO
Newbie
*

« Reply #12 on: August 04, 2014, 10:14:23 AM »

Nu cred ca are cum sa aiba 65 cm la 7 luni la greaban, cum l-ai masurat?
AlexT
Newbie
*

« Reply #13 on: August 04, 2014, 11:48:22 AM »

L-am masurat cand statea in picioare de jos pana la baza gatului.Are mai mult de 7 luni cu siguranta dar nu stiu cat pentru ca a fost gasit acum  2 luni
FIGO
Newbie
*

« Reply #14 on: August 04, 2014, 12:25:49 PM »

In poza arata de 7 luni, dar in niciun caz de 65 cm. dar ma rog pozele sunt inselatoare
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof