Forum ciobanesc german
July 04, 2017, 02:47:24 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: miscarea zilnica  (Read 11125 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ulck
Hero Member

« Reply #15 on: April 13, 2006, 12:13:58 PM »

Bine ai venit in club ! (Clubul proprietarilor de caini dastepti)
Bine v-am gasit. Nu-mi place internetul dar aici ma simt bine! Niciodata nu e prea tarziu. Cel putin asa se spune. Cainelui meu ii place vanatoarea. In top se plaseaza pasarile si pisicile. Uneori chiar le prinde. As prefera insa un port mai putin distuctiv. De exemplu un fel de agility. Imi veti spune probabil sa ma mut in alta tara.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #16 on: April 13, 2006, 02:08:24 PM »

... As prefera insa un port mai putin distuctiv. De exemplu un fel de agility. Imi veti spune probabil sa ma mut in alta tara.

Nu neaparat. Daca spui ca ai spatiu la dispozitie, iti poti aranja tu un traseu cu rampe, obstacole si alte chestii unde poti lucra cu cainele. Nu-ti trebuie decat timp, niste scanduri, cuie si cativa stacheti.
Daca ii place vanatoarea, ii place singur urmarirea. Astfel poti sa te folosesti de instinctul lui de vanatoare si sa-l pui sa faca urma. Poti sa-i ascunzi diferite obiecte cu care se joaca si ii plac in diverse locuri, folosind diverse scenarii (foloseste-ti imaginatia) si sa-l pui sa le caute. Este un exercitiu destul de solicitant. Ideea e sa-i trezesti inteesul pentru obiectul cautat.
Sasha mai are un os de cauciuc, pe care il adora. De regula incep sa ma joc cu ea folosind osul, si cand devine interesata de os, de regula e tot timpul Cheesy , o pun in sezi si ii ascund osul in diverse locuri, apoi o pun sa caute.
Daca nu-i prea interesat si e plictisit de jucarie, nu i-o lasi tot timpul sa se joace cu ea, ci o scoti doar cand vre-i sa-l antrenezi. Astfel ii trezesti curiozitatea si interesul. Daca aplici metoda asta s-ar putea ca treptat sa ii placa sa faca si aport si sa nu se plictiseasca asa repede de exercitiu.
Sau poti alterna reprize de aport cu reprize de cautare. Totul e sa speculezi aptitudinile cainelui, ce ii place lui sa faca si sa le folosesti improvizand diferite jocuri.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #17 on: April 13, 2006, 02:30:53 PM »

@ulck : uita-te pe link-ul asta. Unele obstacole din traseu nu sunt imposibil de improvizat.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
Vlad
Full Member

« Reply #18 on: April 13, 2006, 05:00:00 PM »

Ulk, fii antena: "daca esti cuminte Wink si vb frumos", poate te lipesti de cineva care face chestia asta.
Nu stiu de unde esti asa ca iti spun toate variantele available in tara;
La Oradea Loti Andrasi are club de Agility iar aici la Bucale, s-ar putea sa avem noi posibilitatea sa te invitam - avem o portita si s-ar putea sa ne facem pista undeva in Pantelimon, dar aia mai dureaza cateva saptamani.
ulck
Hero Member

« Reply #19 on: April 13, 2006, 06:25:58 PM »

Daca ii place vanatoarea, ii place singur urmarirea. Astfel poti sa te folosesti de instinctul lui de vanatoare si sa-l pui sa faca urma. Poti sa-i ascunzi diferite obiecte cu care se joaca si ii plac in diverse locuri, folosind diverse scenarii
buna idee Mersi
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #20 on: April 13, 2006, 09:48:38 PM »

Pentru putin. Sa ne spui cum va descurcati Smiley

ulck
Hero Member

« Reply #21 on: April 21, 2006, 10:23:58 AM »

Pentru putin. Sa ne spui cum va descurcati Smiley
am sa incep dupa Pasti. Sper sa mearga.
OvidiuDanut
Jr. Member
**

« Reply #22 on: June 03, 2007, 05:34:07 PM »

Al meu nu are mofturi la nimic. E innebunit dupa alergat cu handlerul "me", e innebunit dupa aportat, cred ca 24 de ore ar face asta, de asemenea e innebunit dupa priza (nu da drumul nici cu acatiste), si acum ma gandesc sa-mi iau o bicicleta ca nu mai tine:))
bitzi
Newbie
*

« Reply #23 on: June 08, 2007, 12:34:09 PM »

eu am o problema cu aristele. in parc ariste, in cartier ariste. nu mai stiu unde sa merg sa plimb catelul. de jucat nici nu poate fi vorba ca imediat se opreste si incepe sa se curete, o mai curat si eu dupa aia. mai mult stau sa o curat decat sa me joc cu ea.
practic nu mai am nici o placere sa plimb catelul. o plimb mai mult de nevoie.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #24 on: June 08, 2007, 12:36:25 PM »

Ce-s alea "ariste" Huh Huh Huh

bitzi
Newbie
*

« Reply #25 on: June 09, 2007, 12:17:05 AM »

sincera sa fiu nu ma asteptam sa dau peste cineva care nu stie ce este o arista. cel putin vara, in c-ta, aristele reprezinta cea mai mare problema. catelului meu anul trecut i-a intrat una in ureche si era cat pe ce sa ii intre una si in anus.
 iarba noastra cea de toate zilele(sau poate numai noi in c-ta avem tipul asta de iarba) face un fel de spice, inofensive cand sunt verzi, insa cand se usuca se desprind din spicul pe care il formeaza si intra in blana. sunt destul de ascutite astfel incat intra cu usurinta in piele si se pricopseste catelul cu o infectie de tota frumusetea.
viitoarea soacra are un cabinet veterinar si a intalnit catei cu ariste in pleoape si in gingie infipte.
o sa incerc sa pun si niste poze ca sa iti faci o idee.

* STA50072.JPG (157.35 KB, 640x480 - viewed 172 times.)

* STA50075.JPG (152.33 KB, 640x480 - viewed 164 times.)
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #26 on: June 09, 2007, 12:35:53 AM »

Intradevar instructiv postul! Si eu am scos azi din coama Natiei vreo 10 ariste. La ciobanescul german nici nu sunt asa de periculoase cum sunt la rasele cu par mai lung si cret, unde aristele se fixeaza de minune, de ex. Cocker Spaniel, Caniche, etc. Sunt asa de pacatoase deoarece odata fixate in par nu se pot deplasa decat inainte, inspre piele iar dupa ce o strapung isi continua drumul in profunzime. Cel mai indicat este sa verificati labutele si zonele cu blana abundenta precum si orificiile naturale ale cateilor dupa o plimbarica.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
bitzi
Newbie
*

« Reply #27 on: June 09, 2007, 01:04:19 AM »

in legatura cu aristele, mai este inca o buruiana, prezenta din belsug pe la noi, care atunci cand se prinde de blana catelului ii ajunge pana la piele si alta alternativa nu ai decat sa  ii tai parul pana la piele. daca incerci sa o cureti porcaria aia, mai mult ii incurci parul.

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #28 on: June 09, 2007, 01:14:03 AM »

..si e plin si de scaieti, iar daca ai norocul sa gaseasca o mortaciune sau ceva miros apetisant si sa se tavaleasca...munca de chinez cu scaietii si scosul din blana!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #29 on: June 09, 2007, 11:23:28 AM »

sincera sa fiu nu ma asteptam sa dau peste cineva care nu stie ce este o arista. ...

Habar n-aveam ca le zice asa. La noi le zice "seminte de iarba" Cheesy . Mai ales ca mai apar si prin curte pe la mine.
Stiu ca e belea mare cu ele. Unui pitbull cupat de-al unui prieten, i-a patruns o samanta de iarba pana in urechea medie. Initial a crezut ca a facut otita, dar la vet, a aflat de fapt ce avea. Se inflamase foarte urat in jurul ei, si, din cate am inteles, daca mai statea cateva zile, putea sa faca puroi si chiar sa-si piarda auzul.

Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: