Buna ziua la toti,
Eu ii dau la cora mancare facuta de noi, pt ca uitandu-ma peste muulte etichete de mancare superpremium am ramas cu si mai multe nedumeriri fata de ceea ce ar putea sa contina bobitele astea destul de scumpe, zic eu, pt un salar de roman. Dar nu e vorba de pret, pt ca si daca ii faci de casa, cam tot pe acolo ajungi (aproape). De exemplu, la Royal Canin German Shepherd Junior orezul este primul ingredient, apoi sunt grasimi animale (ce inseamna asta?), proteine din carne de porc (?), micro-elemente (??) etc. Daca va uitati la mai toate, in afara de Acana, din cate am vazut eu, o sa gasiti la fel... Chiar nu inteleg de ce e asa laudat Royal Canin, mai ales de catre cunoscatori.
Noi ii facem mancare din orez (cam 40% - fiert); organe de porc, vita si pui (inima, ficat, splina, rinichi, plamani), pulpe de pui dezosate sau file de pangasius (in functe de ce gasim la oferta cand mergem la cumparaturi) - astea cam 30-35%; zarzavat: morcovi, sfecla rosie, cate o radacina de patrunjel, pastarnac sau telina si un pic de drojdie. Le fierbem toate impreuna, carnea si organele taiate bucati, zarzavatul razalit, si dupa ce le luam de pe foc mai punem 2-3 mere razalite (pt ca vitamina c sa nu se distruga prin fierbere). II facem o oala de 10 litri, care ii ajunge cam 4-5 zile. Mi-ati putea recomanda o alta sursa de carbohidrati in afara de orez? Din cate am vazut, painea nu este buna pt ei, porumbul le poate provoca alergii asa ca...

Cam o data la doua zile, la cina primeste branza proaspata de vaci, sau lapte batut, chestii pe care le adora. Cel mai putin ii place mancarea uscata, ii mai dam din cand in cand Belcando, cand nu avem timp sa ii facem de casa.
Din cand in cand ii dam gaturi de pui nefierte si fara piele (aici stiu ca parerile sunt impartite, dar eu cred ca nu-i strica un aport natural de calciu, mai ales ca acum isi schimba dintii)
Are foarte multa energie, scaunul este normal (cand ii dadeam doar mancare uscata era mai moale, si de cateva ori a vomitat chiar dupa ce manca), nu are nici matreata si blana ii luceste frumos.
In fine, am deschis topicul pt a vedea si parerea altora: credeti ca procedam bine sau rau? Credeti ca ii lipseste ceva? La
noi in sat nu sunt prea multi nutritionisti canini, veterinarul ne-a recomandat hrana uscata pt caini Junior

Va multumim