Forum ciobanesc german
January 14, 2012, 05:57:28 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: artifici  (Read 1824 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
piciorus2002
Sr. Member

« Reply #30 on: January 14, 2011, 02:33:54 AM »

Spre deosebire de noi, oamenii, cainele reactioneaza instinctiv nu cognitiv
LOL precum spuneam adineaori sa-l vad pe hal mai curajos biped cat de ‘cognitiv’ gandeste in fractiunea de secunda cand zace cvasi-adormit si i se strecoara o petarda pe la picioare   LOL Drac
In rest perfect de acord Bogdan insa asta nu contrazice cu nimic ceea ce am spus anterior: cainele care latra furios la un anume zgomot nu e neaparat ‘slab’ dupa cum un caine care ramane ‘pironit’ la acelasi zgomot nu e garantat 100% ca fiind ‘tare’. Ce se poate concluziona CLAR e ca acel CG care cauta sa se ascunda sau scanceste speriat la un zgomot puternic nu e in mod sigur cel mai ‘tare’ CG  Smiley. Probabil la aceste caractere te-ai referit Bogdan cand ai scris ca sunt rezultate ale selectiei gresite dar chiar si selectia spre reproducere a doua exemplare exceptionale nu-ti garanteaza succesul, unii pui pot reactiona foarte slab la niste stimuli la care parintii s-au comportat excelent. Prin urmare nu putem blama selectia sau crescatorul pentru un caine slab,el poate sa-ti arate ce nemaipomeniti sunt parintii si bunicii lui,campioni si cu pedigree. Il obliga legea la mai mult? Si daca l-ar obliga nu e cumva cumparatorul cel care ‘inchide ochii’ pentru a lua un caine mai ieftin? Hmm,sorry asta-i cam off-topic….
Adevarul e ca pt o apreciere corecta a caracterului trebuie sa o luam NOI INSINE pe firul pedigriului cu zeci si zeci de ani in urma (pana  intr-o vreme cand nici crescatorul si poate nici tac’su nu se nascusera inca) ceea ce nu da intotdeauna rezultate clare (informatia se poate pierde total in 1954 sa zicem si atunci de unde stii 100% ce zace in puiul tau?) daca nu te orientezi spre un caine din linie pur germana (sau DDR) unde documentarea/descrierea/conformatia caracterului individului s-a facut meticulos de aproape un veac. In acest caz insa pretul platit pentru un astfel de pui e mult mai mare,chiar prohibitiv si cei care se arunca spre un asemenea specimen au nu numai timp si pasiune sa-l gaseasca ci in mod sigur si planuri clare s-o puna de-o canisa  Smiley
Unde vroiam sa ajung? La selectie: e un teren lunecos. Cat timp nu-ti poate nimeni garanta ca vei avea parte de un caine 100% fara displazie tot asa nimeni nu-ti poate garanta 100% ca nu vei avea parte de un catzel cu un psihic labil. Pana la urma tot cei ‘7 ani de-acasa’ ai cainelui conteaza enorm Wink (adica primul an in cazul cainelui nostru, vorba lui Liviu Bardar), atat de mult incat deseori noi suntem mai vinovati de un caine adult slab decat selectia in sine.

daca ma uit cu prietenul meu la un film de groaza si stiu, simt ca ma va speria in secunda urmatoare, tot nu ma voi controla
Nelvy uita-te atunci la filme de groaza fara prietenul tau si atunci efectul va fi si mai puternic : te vei speria dublu  
(oooof-tooopic,sorry !!)
« Last Edit: January 14, 2011, 02:55:14 AM by piciorus2002 » Logged
nelyy
Hero Member

« Reply #31 on: January 14, 2011, 08:41:17 AM »

[quote author=piciorus2002 link=topic=5530.msg124680#msg124680
Nelvy uita-te atunci la filme de groaza fara prietenul tau si atunci efectul va fi si mai puternic : te vei speria dublu 
(oooof-tooopic,sorry !!)

[/quote]
O sa ma uit cu Athos, ca el nu se sperie Laughing

"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
Pet Shop Online cu Livrare Rapida PetShop4You
TaZ
Newbie
*

« Reply #32 on: January 17, 2011, 11:34:07 AM »

vad ca lumea se cearta mai mult pe aici, fiecare se lauda ce patruped are... eu doar am intrebat daca este normal si daca pot corecta acest lucru. Poate degeaba este selectat la reproducere daca eu am gresit cu ceva.
.. intre timp eu l-am scos pe taz pe afara...( multumesc ariana pentru sfat) prin locuri zgomotoase, masini etc. ( lucru pe care inainte nu il faceam)
am reusit sa gasesc si niste petarde si le mai arunc sa vad cum reactioneaza...
 acum se uita la ea, si dupa ce bubuie incepe sa latre si se duce sa miroasa locul respectiv.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #33 on: January 17, 2011, 01:13:16 PM »

Ei, ai vazut....conteaza mult si socializarea. Ma bucur pentru rezultat!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
adindinu
Newbie
*

« Reply #34 on: January 21, 2011, 11:24:34 AM »

buna
 Drac Kiss Undecided Lips Sealed Tongue Roll Eyes Huh Cool Shocked Sad Angry Grin Cheesy Wink Smiley LOL Laughing man
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora