Parerea mea sincera e ca sapa fiindca e pamantul proaspat sapat de mine (incerc sa amenajez niste bucati de pe langa casa cu gazon si tuia), ceea ce il face mai atragator si mai usor de scormonit prin el.
N-ar fi problema, as reusi sa o dezvat fara zgarda, dar niciodata nu o surprind asupra faptului.
De obicei sapa dimineatza, intre orele 6 si 8, cand scot si eu nasul din casa si constat dezastrul.
Si faptul ca sapa mai e cum e, dar pamantul sapat se regaseste pe casa proaspat zugravita, pe masina (na, masina e cam rabla, nu ma deranjeaza asa tare

), pe trotuare ...
Oricum, zgarda electrica nu ma rezolva singura, ca mai trebuie surprinsa asupra faptului
Asa ca m-am gandit ca mai am nevoie de 2 bucati webcam cu senzor de miscare, cu care as acoperi cele 2 parcele in amenajare si sa stau geana pe computer ca sa vad tot ce misca pe afara. Si la actiuni daunatoare mediului ... un mic avertisment electric

In vreo 3 zile rezolv problema.
Pana atunci as vrea sa incerc sugestia cu piperul, mi se pare cu mari sanse de succes. Faza cu plasa rabbitz pusa la 5 cm sub nivelul de sus al pamantului cred ca ar fi foarte utila, doar ca ulterior o sa am nevoie de niste gropi in zona aia