Forum ciobanesc german
January 31, 2017, 05:23:15 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Sapa  (Read 6768 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Metall
Sr. Member

« Reply #15 on: May 23, 2008, 10:05:42 AM »

Parerea mea sincera e ca sapa fiindca e pamantul proaspat sapat de mine (incerc sa amenajez niste bucati de pe langa casa cu gazon si tuia), ceea ce il face mai atragator si mai usor de scormonit prin el.
N-ar fi problema, as reusi sa o dezvat fara zgarda, dar niciodata nu o surprind asupra faptului.
De obicei sapa dimineatza, intre orele 6 si 8, cand scot si eu nasul din casa si constat dezastrul.
Si faptul ca sapa mai e cum e, dar pamantul sapat se regaseste pe casa proaspat zugravita, pe masina (na, masina e cam rabla, nu ma deranjeaza asa tare Smiley ), pe trotuare ...
Oricum, zgarda electrica nu ma rezolva singura, ca mai trebuie surprinsa asupra faptului
Asa ca m-am gandit ca mai am nevoie de 2 bucati webcam cu senzor de miscare, cu care as acoperi cele 2 parcele in amenajare si sa stau geana pe computer ca sa vad tot ce misca pe afara. Si la actiuni daunatoare mediului ... un mic avertisment electric Smiley
In vreo 3 zile rezolv problema.

Pana atunci as vrea sa incerc sugestia cu piperul, mi se pare cu mari sanse de succes. Faza cu plasa rabbitz pusa la 5 cm sub nivelul de sus al pamantului cred ca ar fi foarte utila, doar ca ulterior o sa am nevoie de niste gropi in zona aia
pufirinu
Newbie
*

« Reply #16 on: June 04, 2011, 08:44:55 PM »

buna ziua!
am un ciobanesc (femela) si a inceput sa sape o groapa la gard. Varsata ei e de 1 an si in urma cu in urma cu 4 zile mi-a fost furata. Dupa 2 zile am reusit sa o recuperez iar in urmatoarea zi a inceput sa sape pe furis. Acest comportament are legatura cu pierderea ei? cum se explica ?
czzy
Full Member

« Reply #17 on: June 06, 2011, 02:04:27 PM »

Cainii sapa pur si simplu. Leaga-o sau inchide-o pana se mai maturizeaza, sau consuma-i tu energia prin jocuri. Cand nu are cine s-o suprevegheze, sau se sa joace, nu o lasa libera. Nu are legatura cu furatul. Vrea afara, sapa de plictiseala, are energie, o intereseaza tot ce-i nou, tot ce ii schimbat .. etc etc etc.

"Nu este vorba de o inima pentru animale sau de o inima pentru oameni, exista o singura inima sau nimic" - Alphonse de Lamartine
czzy
Full Member

« Reply #18 on: June 06, 2011, 02:07:25 PM »

Un film cu un dresor bun spunea sa pui fecalele ei in groapa si sa astupi, ca cica nu va mai sapa, cand sapa un pic si da de rahatul ei. Astfel nu va mai sapa nici altele, va face asocierea ca sapand da de ce da. Nu am verificat, iar dresorul este Leerburg, care are si site si o gramada de materiale de unde te poti inspira. Poate ca are raspuns si la problema asta. Este o problema comuna, si in mare e generata de surplusul de energie.

"Nu este vorba de o inima pentru animale sau de o inima pentru oameni, exista o singura inima sau nimic" - Alphonse de Lamartine
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: