Forum ciobanesc german
January 25, 2017, 05:57:43 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Laringita  (Read 9969 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Mignon
Hero Member

« on: March 06, 2011, 09:00:41 PM »

De cand a inceput iarna cu noptile foarte geroase, noi avem o problema si nu stim cum scapam de ea: facem laringita.
Ai vostri au facut? I-ati auzit ca latra ragusit? Si daca da, cu ce ii tratati?
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: March 06, 2011, 09:28:44 PM »

Badijonaj cu albastru de metilen.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: March 07, 2011, 12:31:00 AM »

nu trece doar cu asa ceva...e cam apa de ploaie.  Undecided
Are nevoie de un tratament riguros cca. 7 zile in functie de semnele clinice.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Mignon
Hero Member

« Reply #3 on: March 07, 2011, 12:35:29 AM »

Am fost cu el la veterinar, cand s-a ranit la picior, acum cateva zile si l-am intrebat, dar mi-a spus sa nu-i dau decat apa calduta si sa nu-mi fac probleme.
Numai ca nu-l pot opri sa guste zapada si sa latre toata noaptea, cand isi face "rondul".
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: March 07, 2011, 01:28:06 AM »

Si hrana sa fie calduta daca il hranesti cu mancare gatita, iar boabele sa le tii in casa la caldura. Eu imi tin cainele noaptea in casa ca nu ma lasa sa dorm de atata latrat dupa pisici. Poate pina da caldura ar fi bine sa-l tii si tu in casa desi nu stiu cum se va acomoda. Al meu se incalzeste si vine sa ma trezeasca sa-l scot in curte.Se culca pe hol, lipit de usa de la intrare ca sa se mai racoreasca.
Mignon
Hero Member

« Reply #5 on: March 07, 2011, 08:36:31 AM »

Nu il hranesc cu mancare gatita, ci cu Belcando Maxi Junior. De stat in casa nu poate fi vorba, e crescut afara si chiar nu e de dorit sa-l supun unor socuri termice de genul acesta. Plus ca numai daca da din coada de doua ori, matura tot in jur.
Ariana
Administrator

« Reply #6 on: March 07, 2011, 11:13:00 AM »

Daca si tuseste are nevoie de tratament. Altfel o duce pe picioare si se cronicizeaza.  Eu nu pot sa-ti spun exact de ce tratament are nevoie fiindca nu stiu daca este doar o tonsilita sau o laringo-traheita; de obicei cand tusesc "tubar" este afectata si traheea, cand tusea este scurta si pare "ca s-a inecat cu un os" este doar o tonsilita. Ambele necesita un tratament responsabil chiar daca unii confrati (din pacate) tind sa o trateze cu nepasare.

medic veterinar
huby
Sr. Member

« Reply #7 on: March 07, 2011, 11:45:08 AM »

ultima data cand am avut probleme de genul asta am primit in prima zi un antiinflamator si un antibiotic injectabil dupa care am continuat 5 zile cu SINULOX (cred ca asa se scrie) tablete.
Mignon
Hero Member

« Reply #8 on: March 07, 2011, 12:01:28 PM »

Daca si tuseste are nevoie de tratament. Altfel o duce pe picioare si se cronicizeaza.  Eu nu pot sa-ti spun exact de ce tratament are nevoie fiindca nu stiu daca este doar o tonsilita sau o laringo-traheita; de obicei cand tusesc "tubar" este afectata si traheea, cand tusea este scurta si pare "ca s-a inecat cu un os" este doar o tonsilita. Ambele necesita un tratament responsabil chiar daca unii confrati (din pacate) tind sa o trateze cu nepasare.

Multumesc Ariana, pentru raspunsul detaliat.
De tusit, nu tuseste, doar latra ragusit si asta numai noaptea. Ziua ii revine glasul la normal.
Cred ca am sa insist la medicul nostru sa ne ajute sa rezolvam problema.
Mignon
Hero Member

« Reply #9 on: March 07, 2011, 12:03:24 PM »

ultima data cand am avut probleme de genul asta am primit in prima zi un antiinflamator si un antibiotic injectabil dupa care am continuat 5 zile cu SINULOX (cred ca asa se scrie) tablete.

SINULOX-ul, din cate stiu, e tot un antibiotic. Nu are rost sa il "dopez" pentru o laringita rebela.
Multumesc pentru amabilitate.
huby
Sr. Member

« Reply #10 on: March 07, 2011, 12:16:10 PM »

cainele meu prezenta si o usoara sensibilitate in momentul in care il masam in zona laringelor plus ca il deranja cand  manca hrana uscata. inceputul fiind tot o usoara raguseala in timpul latratului tratata cu apa si mancare calda.
myke
Full Member

« Reply #11 on: April 20, 2011, 08:39:24 AM »

Am o mare problema,cei patru ciini pe care ii am,au inceput pe rind,unul dupa altu sa scoata niste sunete,hiriie puternic in piept,un fel de tuse puternica cu tendinta de voma,am inteles ca ar putea fi tuse de canisa,va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum pot trata aceasta afectiune,momentan ii injectez cu antibiotic,nenorocirea e ca am si puiuti de-o luna si unul din ei a inceput sa tuseasca,i-am facut si lui un pic de antibiotic....ce ma fac?
Ariana
Administrator

« Reply #12 on: April 20, 2011, 09:44:17 AM »

mergi la medic! Peste noapte tu nu te poti transforma in veterinar. Poti ajunge la complicatii mai grave daca nu le acorzi asistenta medicala de specialitate. Dupa ce-i va vedea un medic va alege conduita de tratament.

medic veterinar
myke
Full Member

« Reply #13 on: April 20, 2011, 01:13:52 PM »

Astept medicul de doua zile,sunt constient de faptul ca peste noapte nu devin veterinar,stiu ca in general nu se acorda consultatii prin telefon sau  pe forum,daca nu era o situatie  urgenta nu postam,primul lucru pe care l-am facut a fost sa solicit un medic...oricum,multumesc
Ariana
Administrator

« Reply #14 on: April 20, 2011, 01:43:57 PM »

nu inteleg de ce trebuie asteptat medicul. Inteleg ca ai mai multi caini dar fa un efort si deplaseaza-te cu cei mai afectati altfel cine stie cand ajunge la voi.

medic veterinar
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: