aliamihai
Newbie
|
 |
« on: November 12, 2011, 08:57:39 AM » |
|
Am un CG de 9 luni ,aprox pe al 4 luni a inceput sa alerge in jurul cozii ...nu am considerat ca e grav mai ales ca dupa ce il corectam cu "nu e voie " se oprea.L-am dus la dresaj,cainele e ok ,invata repede..doar ca acolo a avut spatiu mai putin de miscare si cam dupa o luna de stat acolo ,a inceput sa-si roada varful cozii...l-am adus acasa ,in fiecare zi il dau cu spray cu antibiotic si crema ,ziua se vindeca rana iar nopatea isi roade iar coada ,...are spatiu de joaca 700m si il scoatem zilnic la plimbare cu bicicleta ...am tot citit pe forum dar nu am gasit o rezolvare clara VA ROG ! daca a rezolvat cineva aceasta probl si cum ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: November 12, 2011, 09:49:34 AM » |
|
din pacate....e problema psihica. Incearca sa stai cateva zile cu el (daca ai putea sa-l iei in casa) si noaptea sa doarma langa patul tau. Astfel nu se va mai simti singur. La mine mergea asa, si reuseam sa-mi calmez cateaua pentru cateva luni bune, pana inevitabil un alt factor stresant ii declansa nebunia. El, fiind tanar, poate uita complet de acest "obicei".
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
aliamihai
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: November 12, 2011, 11:13:27 AM » |
|
din pacate....e problema psihica.\ Incearca sa stai cateva zile cu el (daca ai putea sa-l iei in casa) si noaptea sa doarma langa patul tau. Astfel nu se va mai simti singur. La mine mergea asa, si reuseam sa-mi calmez cateaua pentru cateva luni bune, pana inevitabil un alt factor stresant ii declansa nebunia. El, fiind tanar, poate uita complet de acest "obicei".
Unii mi-au recomandat sa-i pun botnita noaptea ,crezi ca ar fi ok....? sau altii zic ca sa fac ca la refuzul de hrana ....cu zgarda de dresaj si socuri cand isi musca coada ...desi cred ca e cam stresant pt caine
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
Jr. Member

|
 |
« Reply #3 on: November 13, 2011, 11:10:52 AM » |
|
nu stiu daca botnita e o solutie, cred ca e mai indicat gulerul, dar am stiu un caine cu aceleasi probleme, probleme ce au fost rezolvate o sa il intreb pe stapan si o sa poztez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #4 on: November 13, 2011, 11:36:34 AM » |
|
Am citit mai de mult intr-o carte despre comportament canin ca manifestarea aceasta este o tulburare psihica si din cauza automutilarii la unii caini se ajunge chiar la codotomie. Voi cauta cartea si iti voi relata ce scrie in ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aliamihai
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: November 13, 2011, 06:40:10 PM » |
|
nu stiu daca botnita e o solutie, cred ca e mai indicat gulerul, dar am stiu un caine cu aceleasi probleme, probleme ce au fost rezolvate o sa il intreb pe stapan si o sa poztez
I-am pus o botnita din piele,asa mai mare ca sa fie mai comoda,(cu guler nu merge ca il face praf)a tinut-o toata noaptea fara sa protesteze,insa dimineata i-am dat-o jos si intr-o ora si-a muscat coada din nou.....abia astept sa -l intrebi pe stapanul cainelui care a avut aceleasi probl..poate mai aflu ceva nou ca mi-e tare mila sa-l tin toata ziua cu botnita sarmanul ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
Jr. Member

|
 |
« Reply #6 on: November 13, 2011, 06:53:23 PM » |
|
e foarte posibil ca situatia sa fi fost diferita ....la el a fost o problema mai simpla, primul doctor la care a fost a spus clar ca este o problema psihica si ca ar fi bine sa nu il lase nesupravegheat, dupa cateva luni a fost la un alt medic unde i au facut un raclat si au inteles de fapt ca este o boala de piele.....acum nu stiu daca voi ati facut genul asta de analize.......sper sa nu le fi facut si sa se rezolve in acelasi fel BAFTA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
Full Member

|
 |
« Reply #7 on: November 14, 2011, 08:44:06 AM » |
|
Oare ar putea sa fie vorba de anxietate de separare? Pentru unii caini despartirea de stapanul mult iubit e un stres atat de mare incat se elibereaza de acest stres distrugand lucruri in casa, zgariind usa de la intrare sau facandu-si nevoile in aceasta zona, altii se “automutileaza”.A inceput sa-si roada coada cat inca era acolo sau dupa ce l-ai adus acasa? Poate faptul ca a fost despartit de voi si a stat perioade lungi din zi inchis intr-un spatiu mic, e un posibil raspuns la intrebarea ta.L-ai vazut vreodata facand asta cand sunteti voi de fata? Sau isi roade codita doar cand ramane singur? Pot sa te intreb cum reactioneaza cand te vede ca pleci? Unde doarme noaptea? Daca doarme singur intr-un tarc destul de mic, atunci si eu cred ca ar fi bine pentru el sa-l iei cu tine in casa, sau macar sa il lasi sa doarma pe pragul usii cu un obiect de imbracaminte purtat de tine, poate l-ar ajuta . Incerc si eu sa-ti scriu cateva cuvinte din carti de comportament canin pe care le-am citit, poate iti vor fi de folos cu ceva: “The dog’s mind”- Bruce Fogle: “This problem occurs most frequently when there is a strong attachment encouraged by one person in the family. It then becomes serious if that attachment becomes threatened by a sudden change in routine.Separation anxiety occurs in dependent dogs.They might be on one hand territorially protective but on the other, they are dependent upon their master, following him around, constantly demanding attention and greeting him in the most maudlin and excessive way even after the shortest of departures.” “The power of positive dog training” - Pat Miller “ Dogs with separation anxiety can panic in close confinement and do serious damage to themselves.” Uite si un link: http://www.canis.no/rugaas/oneqanda.php?id=1049Eu nu cred ca botnita sau zgarda cu socuri te vor ajuta sa rezolvi problema, dar daca gasesti “factorul de stres” cred ca ai mai multe sanse. Mult, mult succes cu puiutul tau.
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
aliamihai
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: November 14, 2011, 09:50:51 PM » |
|
Din ce am observat pana acum ,la inceput se invartea dupa coada in momentele de bucurie sau cand era nervos ca nu poate ajunge la cainele vecinului,deci cand era agitat. Nu prea face scandal cand plecam dar se bucura mult cand venim acasa si ii place sa ii acordam multa atentie,ideea e ca noi ii acordam cam 2 ore zilnic/plimbari cu bicicleta, joaca si notiuni de dresaj/ii place sa lucreze f mult ,e un caine ascultator si destept....... ,cam atat putem din pacate sa stam cu el Chestia cu rosul cozii o face si cand e cu noi daca nu suntem atenti,nu are nici o tentativa de ros coada cand executa notiunile de dresaj,mers la pas ,culcat ,asteapta si nici la joaca cu mingea,sper ca in timp sa ii treaca ,o sa ii tin botnita pana se vindeca coada si apoi mai facem niste analize ca sa excudem orice paraziti sau boala de piele, Multumesc pt sfaturi Oare ar putea sa fie vorba de anxietate de separare? Pentru unii caini despartirea de stapanul mult iubit e un stres atat de mare incat se elibereaza de acest stres distrugand lucruri in casa, zgariind usa de la intrare sau facandu-si nevoile in aceasta zona, altii se “automutileaza”.A inceput sa-si roada coada cat inca era acolo sau dupa ce l-ai adus acasa? Poate faptul ca a fost despartit de voi si a stat perioade lungi din zi inchis intr-un spatiu mic, e un posibil raspuns la intrebarea ta.L-ai vazut vreodata facand asta cand sunteti voi de fata? Sau isi roade codita doar cand ramane singur? Pot sa te intreb cum reactioneaza cand te vede ca pleci? Unde doarme noaptea? Daca doarme singur intr-un tarc destul de mic, atunci si eu cred ca ar fi bine pentru el sa-l iei cu tine in casa, sau macar sa il lasi sa doarma pe pragul usii cu un obiect de imbracaminte purtat de tine, poate l-ar ajuta . Incerc si eu sa-ti scriu cateva cuvinte din carti de comportament canin pe care le-am citit, poate iti vor fi de folos cu ceva: “The dog’s mind”- Bruce Fogle: “This problem occurs most frequently when there is a strong attachment encouraged by one person in the family. It then becomes serious if that attachment becomes threatened by a sudden change in routine.Separation anxiety occurs in dependent dogs.They might be on one hand territorially protective but on the other, they are dependent upon their master, following him around, constantly demanding attention and greeting him in the most maudlin and excessive way even after the shortest of departures.” “The power of positive dog training” - Pat Miller “ Dogs with separation anxiety can panic in close confinement and do serious damage to themselves.” Uite si un link: http://www.canis.no/rugaas/oneqanda.php?id=1049Eu nu cred ca botnita sau zgarda cu socuri te vor ajuta sa rezolvi problema, dar daca gasesti “factorul de stres” cred ca ai mai multe sanse. Mult, mult succes cu puiutul tau.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aliamihai
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: November 14, 2011, 09:56:48 PM » |
|
Si noi am fost la 2 medici care ne au spus ca e o probl psihica dar nici unul nu au zis nimic de o eventuala boala de piele.Asteptam sa se vindece putin coada si mergem sa facem si o analiza pt boli de piele ,desi nu se vede nimic pe piele dar nu se stie niciodata ,Multumesc pt sfat. e foarte posibil ca situatia sa fi fost diferita ....la el a fost o problema mai simpla, primul doctor la care a fost a spus clar ca este o problema psihica si ca ar fi bine sa nu il lase nesupravegheat, dupa cateva luni a fost la un alt medic unde i au facut un raclat si au inteles de fapt ca este o boala de piele.....acum nu stiu daca voi ati facut genul asta de analize.......sper sa nu le fi facut si sa se rezolve in acelasi fel BAFTA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bachus
Newbie
SALIM
|
 |
« Reply #10 on: November 15, 2011, 06:46:10 AM » |
|
Buna. Si eu am avut un asemenea caz, si dupa multe experienta nereusite am scos cainele in curte in libertate totala. La mine lucrul acesta a dat rezultate, azi cainele are o coada minunata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: November 15, 2011, 08:44:17 AM » |
|
Chestia cu rosul cozii o face si cand e cu noi daca nu suntem atenti
Poate asa a invatat sa va atraga atentia si in timp acest comportament a devenit obicei,poate nu face chestiile astea cand va jucati sau repetati comenzi pentru ca atunci are ceea ce isi doreste un caine cel mai mult, atentia stapanului. Daca l-as vedea ca isi roade codita, i-as spune “nu” ( nu pe un ton foarte poruncitor, ci mai degraba un “nu” care sa sune ceva de genul:”inceteaza ceea ce faci, ca-ti dau ceva mai interesant de facut”) l-as pune sa faca un “sezi” sau un “culcat”sau “aici”, poate ajutat cu recompensa la inceput si abia apoi i-as acorda atentie. Poate, in timp se va convinge ca nu acest comportament ii aduce atentia stapanului. Poate v-ar ajuta sa faceti putina miscare si repetare de comenzi dimineata si eventual sa-i lasi o jucarie de rontait de genul kong umpluta cu ceva mancare, ca sa aiba ce sa rontaie cat e singur.Daca ii plac jucariile chitaitoare iti recomand o minge din cauciuc foarte tare, eu i-am luat puiului nostru si nu se desparte de ea, poate sa o rontaie oricat ca nu se strica. E asta din fotografie, n-am gasit poza pe site romanesc, dar o gasesti in pet-shopuri. http://www.naturalk9supplies.com/Dog-Toys/good-cuz-dog-toy.aspxOricum e clar ca ai un caine foarte bun, are nevoie doar de putin ajutor, si are noroc cu un stapan ca tine care e dispus sa-l ajute. Toate cele bune.
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
aliamihai
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: January 17, 2012, 09:27:27 AM » |
|
Salutare tuturor! Vrea sa va anunt cu multa bucurie :)ca am rezolvat problema cainelui meu.Dupa aproape 3 luni cu multe cautari si stradanii.O sa va spun cum am facut in cazul in care vor dori si altii sa stie,in primul rand ne am ocupat un pic mai mult de el,joaca ,dresaj si cate un pic l=am lasat si in bucatarie , si mai ales i am lluat o botnita din piele ,asa mai larga ca sa poata sa latre si sa caste un pic botul.Intradevar ,la inceput era cam nervos cu botnita dar apoi s a obisnuit ,de fiecare data cand ii puneam botnita il mangaiam si scarpinam :)asa ca dupa un timp statea ca un pui la pus botnita .Din pacate la inceput tot timpul cu botnita , i am scos doar cand manca sau bea apa. Cand coada s a vindecat total ,a crescut si blana am inceput sa l lasam fara botnita ,la inceput numai ziua cateva ore apoi treptat tot mai mult pana acum cand sta tot timpul fara botnita . Multumesc tuturor care m au ajutat cu sfaturi! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
Full Member

|
 |
« Reply #13 on: January 17, 2012, 09:45:55 AM » |
|
Super! Asta-i o veste minunata! Felicitari! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
Jr. Member

|
 |
« Reply #14 on: January 17, 2012, 12:32:55 PM » |
|
ma bucur foarte tare !!!
|
|