belabelinda
Full Member

''Si Rosu Imparat dadu sfoara in tara, ca acel ...
|
 |
« on: February 23, 2012, 07:46:44 PM » |
|
Bela are 5 luni si o saptamana.O catelusa vioaie, sociabila, crescuta la bloc, asadar merge oriunde mergem noi. Cu o saptamana in urma, am observat ca uneori nu raspunde la comanda ''aici'', lucru nemaintalnit pana atunci. Doar se uita la mine, la mainile mele, si ... pur si simplu nu vrea. Daar, daca zareste sau miroase ceva mancare in mainile mele, atunci sare ca fripta, executa tot, asculta tot! Sa fie oare o toana a pubertatii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #1 on: February 23, 2012, 08:57:32 PM » |
|
Da. Dar mai sunt multe de spus despre catei care ajung la varsta asta. Adica tind sa fie neascultatori punand la incercare toleranta celor mai mari in grad. Am vazut un film documentar despre lupi pe Viasat Nature si exact asa faceau si lupisorii tineri dupa care erau pusi la punct de catre seful haitei(tatal lor).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #2 on: February 23, 2012, 11:07:01 PM » |
|
Cand te mai incearca iti recomand sa te duci la ea, sa o iei de zgarda si s-o duci in locul in care ai chemat-o, dupa cateva incercari se va lasa pagubasa.
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
belabelinda
Full Member

|
 |
« Reply #3 on: February 24, 2012, 11:03:42 AM » |
|
Cand te mai incearca iti recomand sa te duci la ea, sa o iei de zgarda si s-o duci in locul in care ai chemat-o, dupa cateva incercari se va lasa pagubasa.
si acolo, la locul comenzii, sa o recompensez sau nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #4 on: February 24, 2012, 11:54:09 AM » |
|
nu, ideea e ca daca vine primeste recompensa daca nu tot acolo ajunge dar fara recompensa asa ca nu are rost sa nu vina.
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
belabelinda
Full Member

|
 |
« Reply #5 on: February 24, 2012, 07:04:21 PM » |
|
nu, ideea e ca daca vine primeste recompensa daca nu tot acolo ajunge dar fara recompensa asa ca nu are rost sa nu vina.
Ok, o sa incercam. Prima miscare e sa-i pun zgarda de casa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
belabelinda
Full Member

|
 |
« Reply #6 on: February 29, 2012, 10:09:35 PM » |
|
 adica am sarit peste toana cu nevenitul la chemare!! Dar nu pot inca zice hop!!!!  e o maaaare smechera Cand facem lectii, se uita la maini: cand la una, cand la alta... cand la una... cand la alta... mai nou pun mainile la spate ... si ea sovaie in a executa . E superba cand ezita in a executa ''culcat'' Pune o labuta , asa, camla jumatate, apoi se uita, o retrage, apoi, nu stiu la ce se gandeste ... dar executa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
Full Member

|
 |
« Reply #7 on: March 01, 2012, 09:39:08 AM » |
|
Ca sa nu se uite ai mei la maini si sa fie atenti la mine, eu tin recompensele in buzunar, dupa ce “executa” comanda scot recompensa. Referitor la faptul ca ezita atunci cand ii spui “culcat”, eu stiu ca fac asta atunci cand nu inteleg inca foarte bine comanda..... e ca si cum ti-ar spune: “Nu sunt sigura, dar cred ca asta vrei”, cand face asta e bine sa o ajuti putin aratandu-i cu mana ce vrei sa faca.Prima data spui comanda, apoi faci semnul cu mana, cu timpul o ajuti din ce in ce mai putin. Referitor la chemare, imi dai voie sa-ti spun un “truc”?Daca nu vine, o strigi pe nume si alergi cativa pasi in directia opusa, o sa vezi ca va veni. Oricum e o scumpa, care se vede ca vrea sa-ti faca pe plac. Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa  .
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
belabelinda
Full Member

|
 |
« Reply #8 on: March 02, 2012, 02:39:57 PM » |
|
Ca sa nu se uite ai mei la maini si sa fie atenti la mine, eu tin recompensele in buzunar, dupa ce “executa” comanda scot recompensa. Referitor la faptul ca ezita atunci cand ii spui “culcat”, eu stiu ca fac asta atunci cand nu inteleg inca foarte bine comanda..... e ca si cum ti-ar spune: “Nu sunt sigura, dar cred ca asta vrei”, cand face asta e bine sa o ajuti putin aratandu-i cu mana ce vrei sa faca.Prima data spui comanda, apoi faci semnul cu mana, cu timpul o ajuti din ce in ce mai putin. Referitor la chemare, imi dai voie sa-ti spun un “truc”?Daca nu vine, o strigi pe nume si alergi cativa pasi in directia opusa, o sa vezi ca va veni. Oricum e o scumpa, care se vede ca vrea sa-ti faca pe plac. Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa  . Hmm  , daca ii arat cu mana pentru comanda culcat, atunci executa sigur si f repede!!! Doar ca eu nu mai vreau sa fac acest lucru! Asadar suntem la etapa doi, deci mergem bine  Asa-i? Ai tai ce varsta au?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
Full Member

|
 |
« Reply #9 on: March 02, 2012, 02:58:23 PM » |
|
daca ii arat cu mana pentru comanda culcat, atunci executa sigur si f repede!!!
Stii de ce? Pentru ca in timp ce noi suntem “vocali” cainii sunt ”vizuali”.E nevoie de foarte multe repetitii pentru ca un caine sa invete ce inseamna un anumit cuvant, dar semnele cu mana le invata mult mai usor. De aceea prima data spui comanda, dupa aceea il ajuti cu mana, cu timpul din ce in ce mai discret pana nu o mai ajuti deloc. Daca faci invers, prima data semnul cu mana, apoi comanda, cainele nu se mai streseaza sa invete cuvantul. Femeluta noastra are aproape 3 ani iar masculul e un “pacalici” nazdravan care pe 1 aprilie o sa faca un an. Eu zic ca va descurcati minunat, in plus sunt sigura ca va distrati de minune, asta e cel mai important  .
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
Bruno Groening
Jr. Member

|
 |
« Reply #10 on: March 04, 2012, 03:11:48 AM » |
|
Eu cu Bruno nu am avut dificultati in aceasta privinta. Avea cam 3 luni cand l-am cunoscut pe Vilas, mergand pe stadion si in prima faza s-a tinut destul de bine in fata lui desi era nici jumatate din Vilas. Apoi cand i-am lasat sa aiba contact direct se vedea ca ii era putin teama de faptul ca Vilas era MULT mai mare decat el. Insa desi se juca cu Vilas si erau multi copii pe acel teren de fotbal in momentul in care l-am strigat a venit in cateva secunde la mine alergand, ceea ce l-a surprins placut si pe Aurel. In legatura cu comenzile "sezi" "culcat" Bruno m-a facut sa ma simt mandru de el atunci cand, de fata cu alti prieteni le-am aratat ca Bruno stie romana, spaniola si engleza si executa in toate aceste limbi comenzile. Aceasta a fost posibil datorita faptului ca Bruno ma urmareste permanent si este atent la privirea mea. In momentul in care il pun sa execute comenzile privind sau stand in pozitie autoritara in fata lui, acesta executa aceste comenzi, pe rand in functie de intervalul de timp in care ii transmit semnalele. Am incercat sa vad daca executa aceste comenzi si fara sa-i zic nimic, doar privind in directia dorita si in 80-90% din cazuri a executat. Atunci cand ne vom intalni o data la o plimbare cu ei o sa-ti demonstrez 
|
|
|
|
|
|
Rozator in forma maxima
|
|
|
huby
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: March 04, 2012, 05:09:27 PM » |
|
cateva sfaturi: - foloseste recompensa la fiecare comanda - renunta la recompensa treptat dupa ce cainele stie foarte bine comenzile ( deci cel putin inca, cateva luni) - foloseste prima data comanda verbala asteapta 2-3 secunde dupa care ii arati cu mana - dupa ce te ai aplecat sa ii arati comanda CULCAT, revi in pozitia normala, stai 2-3 secude dupa care te apleci pentru a recompensa cainele - foloseste o borseta - daca cainele vine cu botul catre mana dreapta va primi recompensa cu mana stanga Si pune un filmulet sa vedem cum merge treaba BAFTA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Serba Costy
|
 |
« Reply #12 on: March 11, 2012, 02:00:20 PM » |
|
De ce sperii ca executa comanda cand ii arati cu mana. Din punctul meu de vede e bine asa pentru ca nu trebuie sa mai stai sa vorbesti tot timpul cu ea. Doar ii arati ce sa faca si ea stie ce are de facut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|