Dedri, mai intai vreau doar sa te rog sa-mi spui simlu doar Laura.

Nu ca nu asi fi o doamna...

) dar suna mai prietenos si nu atat de formal.
Pe WeiSS l-am cumparat aici, in Canada. Locuiesc in Victoria, pe insula Vancouver. Si eu si pustiul ne doream un caine neaparat de protectie. Pustiul avea numai 13 ani si venea singur d la scoala. Auzeam des de cazuri cand oameni de rea credinta urmareau copii si intrau peste ei in casa. Nu auzisem pana atunci de "white german shepherd"- asa le spune aici. Darcand am vazut ghemotoacele albe de blana, m-au cucerit pentru totdeauna! Am inceput sa citesc avida pe net despre rasa si istoricul rasei si am fost mai mult de incantata sa regasesc toate trasaturile unui ciobanesc german, mai putin culoarea. ba chiar am fost incantata sa am asa o raritate. Sunt foarte rari si pe aici, dar castiga tot mai mult in popularitate. Aproape ca nu-i om sa nu se opreasca cand il scoatem la plimbare! Numai ca nu lasa pe nimeni sa-l mangaie si nu ia nimic de mancare de la nimeni! Ceea ce ma bucura enorm!
parintii sunt amndoi cu pedigree recunoscut de clubul canadian. Nu am cerut insa nici un act pentru WeiSS pentru ca nu am vrut sa semnam ca o sa-l castram...WeiSS este intact si asa va ramane. Ne gandim sa-l dam pentru monta, dar am inteles ca o sa-si schimbe din temperament dupa, asa ca inca nu ne-am hotarat desi este cineva care asteapta

Diferente foarte mari daca il compari cu fratele roscat, nu prea sunt. Cei albi sunt poate mai timizi si mai mult orientati catre stapani. Sunt foarte vocali, "vorbareti". Foarte serios, nu glumesc, WeiSS poate mormai "mama" Nu suna clar, dar se poate distinge.

. O alta diferenta ar fi statura...cei albi sunt mai inalti si spatele este drept. In rest, nu sunt diferente majore fata de ciobanescul german. Sunt foare inteligenti, loiali, protectori, invata orice comanda aproape doar din cateva lectii si nu o uita!;) Are un miros extraordinar de dezvoltat si poate fi cu succes caine politist sau searching and rescue.
Int-o competitie WeiSS ar avea un singur defect: timiditatea. Dar asta dispare instantaneu cand cineva numai se apropie de noi. Atunci se pune intre noi si persoana respectiva. Si inca ceva: pe pustiul meu il trateaza ca si cum ar fi puiul lui. Asta este specific rasei albe. Sunt avantaje si dezavantaje aici. Il protejeaza ca si pe un pui, dar pustiul si-a piedut mai toti prietenii, pentru ca se tem de caine si nu mai vin! Baietii sunt mai violenti in joaca lor iar WeiSS nu tolereaza...percepe totul ca pe o amenintare la adresa "puiului" lui si ataca! Nu sa raneasca, dar destul sa sperie. De fapt apuca mana in gura lui fara sa stranga si priveste adanc in ochi. O lasa la comnda, dar copii sunt terifiati oricum!
Revenind la intrebarea ta, nu stiu de unde ai putea sa iti alegi un pui valoros din Romania. din ce am citit aic pe forum Lupi-albi ar fi cel mai bun. Oricum recomand calduros un tovaras alb pentru jasmine! Ar fi o pereche unica! Si poati avea satisfactii nelimitate cand ii scoti la plimbare...iti garantez asta! Sper ca am fost de folos macar un pic.