Shock
Newbie
|
 |
« Reply #30 on: October 06, 2012, 12:05:58 AM » |
|
Imi cer scuze daca te-ai simtit jignit de postarile mele, in niciun caz nu asta a fost scopul lor, ci de a te ajuta, si imi pare foarte rau ca nu ti-au fost de folos... poate ca nu m-am exprimat in cel mai clar mod si argumentele mele nu au imbracat cea mai buna forma, poate am intrecut masura cu nuantele ironice. Te asigur ca ti-am raspuns avand cele mai bune intentii si sper ca macar altcineva, in viitor, va gasi aceste informatii si il vor ajuta. Am sa iti respect dorinta si nu am sa mai raspund aici. O seara buna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #31 on: October 06, 2012, 08:01:36 AM » |
|
O familie instarita de la noi din localitate , a cumparat pt. fiul cel mic o masina foarte puternica .Asta mic , a bagat talpa in ea si neavand experienta , la prima curba a intrat in primul stalp . Mama-sa a venit la locul accidentului si tot ce-a putut sa zica a fost: ale dracu , masinile astea scumpe , nu e bune de nimic domne''.....
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #32 on: October 06, 2012, 08:51:33 AM » |
|
Unii sunt incremeniti in proiect si pot gandi doar dupa sabloane. Daca un caine sapa e clar ca stapanul nu a facut ce trebuie. OK, va doresc sa fiti fericiti in lumea voastra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twinky
|
 |
« Reply #33 on: October 06, 2012, 11:16:03 AM » |
|
Citind postarile tale, deja m-am enervat eu. Oamenii de aici carora le-ai cerut ajutorul in problemele tale cu urecheatul au ani grei de experienta in ciobanesti germani, unii au canise infiintate de multi ani si multe altele. Daca nu esti de acord cu niciun sfat si nu pui niciunul in aplicare, cum vrei sa isi schimbe comportamentul cainele tau ?? Cand ti se ofera ceva nu e bine, cand nu ti se ofera iar nu e bine. Mai bine ai cere administratorului sa stearga topicul asta, sincer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #34 on: October 06, 2012, 11:50:13 AM » |
|
E pacat sa te enervezi, iti face rau la sanatate.
E oarecum amuzant, daca nu trist, depinde de perspectiva. Cei cu "ani grei de experienta in ciobanesti germani" sunt ori Maria (care a avut nevoie de dresor sa invete cainele cateva comenzi si se pare ca tot a fost greu) ori Shock care face presupuneri.
Eu cand spun ca e un caine incapatanat ar trebui sa mi se dea crezare, ca doar il cunosc mai bine decat voi.
Cainele meu la mai putin de 3 luni stia cateva comenzi, asa ca nu sunt chiar habarnist.
De-a lungul timpului am trecut prin diverse etape cu catelul, vreo 3/4 din sfaturile lui Shock n-au avut efect. Cine vrea sa creada, crede, cine nu, nu. L-am urrmarit cand sapa, i-am zis nunu cand trebuia, l-am laudat cand trebuia, am blocat accessul la o groapa sa uite de ea si dupa 2 saptamani cand a avut acces la groapa exact acolo s-a dus. Am incercat toate metodele s-o dezvat sa sape, pe rand, cam 15 zile metoda, niciun rezultat. In fine.
Si inca ceva. Anularea posibilitatii de a face un lucru interzis nu mi se pare nicio sfaraiala. Adica daca scoate priza sa ii blochez accesul la priza. Ideea e sa faci cainele sa inteleaga ce are voie si ce nu. Atunci cand ii spun NU, sa fie NU.. Si aici nu ma refer la aberatii de genul sa ii spun NU cand scoate limba, ma refer la chestii serioase.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #35 on: October 06, 2012, 11:59:26 AM » |
|
Am uitat sa spun ce era mai important: de 2 zile nu a mai scos priza  Asa ca e cat se poate de clar, nu ma fac inteles si cainele nu intelege ce vreau de la el
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #36 on: October 06, 2012, 01:13:27 PM » |
|
Dragilor , nu va enervati....... Eu n-am spus niciodata ca am experienta in cresterea cainilor.....povestea mea e mult mai complicata decat am relatat eu aici.A venit in familie intr-un moment dificil pt. mine si m-a perceput ca veriga slaba ... Nu e vorba ca n-am fost in stare sa-l invat niste comenzi . Am avut si am in continuare un caine foarte dominat sau incapatanat , cum vreti , care atunci cand ii dadeam o comanda de interdictie , ma capsa si asta din cauza ca atunci cand era micut , n-am stiut sa-i intepretez comportamentul . de asta l-am dat la dresaj nu sa-l invete sezi si culcat . Eu am intervenit doar din cauza ca nu mi se pare corect sa folosesti ca pedeapsa suprimarea mesei si bataia , pt. ca ii stirbesti personalitatea . Tu , daca gresesti ti-ar placea sa vina unu' sa-ti traga o mama de bataie ? Sper sa ai un caine asa cum iti doresti ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #37 on: October 06, 2012, 03:02:35 PM » |
|
.....Am uitat sa adaug extrem de agresiv !!! Acum il plimb prin parc fara botnita , in asta a constat munca mea. M-ai facut sa par o idioata sau mai rau....dar sti vorba ,, nici o intentie buna nu ramane nepedepsita ''.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #38 on: October 06, 2012, 04:39:25 PM » |
|
Crezi ca mie imi face cea mai mica placere sa fiu dur? Problema e ca nu am alternativa, ma apuca si disperarea uneori cand o vad ce indaratnica e. Si chiar dpdv al corectitudinii, da, mi se pare mai corect sa-i dau la mecla un pic si s-o pedepsesc decat sa-i zic NU lunii in sir si poate s-o vad la un moment dat ca a mierlit-o de la priza aia. Am experienta cu gropile si stiu cat poate fi de indaratnica... Tre' sa intelegeti ca metoda clasica cu NU-NU, cu urmaritul si certatul la momentul oportun, cu bravo cand e cuminte etc. NU functioneaza cu cainele asta. Intelege foarte bine ce nu are voie dar se incapataneaza. Daca exista un spray minune sa dau pe priza sau cine stie ce alta metoda, eu sunt deschis sa incerc. Si exagerezi, nici nu a fost infometat vreodata si nici nu a primit vreo "mama de bataie". Ca nu i-am dat sa manance cand l-am pedepsit nu e infometare. Pai daca i-as fi dat sa manance inainte sa-l pedepsesc, asteptam sa manance si apoi il pedepseam cred ca intelegea fix nimic. Si "mama de bataie" a insemnat sa-l iau de zgarda si sa-l duc in fata prizei si sa-i dau vreo 2-3 la mecla  Pai societatea functioneaza cam cu pedepse si recompense... Oricine e pedepsit, intr-o forma sau alta, cand nu e "cuminte", Cu cainele, pedepsele nu pot fi asa complexe ca in cazul oamenilor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #39 on: October 06, 2012, 04:40:45 PM » |
|
M-ai facut sa par o idioata sau mai rau....
Ei na, dar eu care am fost facut sa par o bruta care chinuie animale si le infometeaza?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twinky
|
 |
« Reply #40 on: October 06, 2012, 06:48:08 PM » |
|
Ei na, dar eu care am fost facut sa par o bruta care chinuie animale si le infometeaza?
Tu singur ai facut in asa fel incat sa pari o bruta care chinuie animale si le infometeaza. Putin imi pasa daca te intereseaza de sanatatea mea, spre deosebire de tine imi cresc cainele cum trebuie. Prost, destept, handicapat, nu il las infometat si nu il bat. Sunt satul de atotstiutori care cer sfaturi si cu asta am incheiat. Nu vreau sa intru in alte polemici. Este ultimul post aici. Bafta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #41 on: October 06, 2012, 07:06:13 PM » |
|
Putin imi pasa daca te intereseaza de sanatatea mea Nepasarea ta ma doare. spre deosebire de tine imi cresc cainele cum trebuie. Dupa parerea mea si eu il cresc pe al meu cum trebuie. Contributia ta la topic e nula. Nicio paguba daca nu mai postezi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #42 on: October 06, 2012, 07:23:56 PM » |
|
Eu cred ca toate ispravile puilor vor inceta in jurul varstei de 16 luni. Mie imi roade firul de la portile auto, papucii, ghivecele etc, la tine i-a casunat pe priza aia. Daca n-ar fi pericolul sa se electrocuteze poate n-ar fi asa grav. Sotul meu se enerveaza ingrozitor, tot timpul strig la el sa n-o bata, nici el nu intelege de ce nu sta cuminte. Dar ce sa faca? Sa citeasca, sa joace table, sa spele vase? Nu-i suficient ca are niste jucarii de care oricum e plictisita. Jucariile sunt interesante doar daca i le arunca cineva ca sa faca aport. Coincidenta sau nu, de cand am inceput dresajul nu mai face prostii in zilele in care "merge la serviciu". Doar sambata si duminica. Si daca ai intreba cati puppy sunt neastamparati, tot forumul ar fi cu mana pe sus.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #43 on: October 06, 2012, 08:02:00 PM » |
|
Hehehe, eu firele de la porti le-am pus prin tuburi metalice (copex parca le spune)... Si tuburile nu au fost puse destul de fix, ca aproape a reusit sa ajunga la un fir pe la capatul unui tub, si a trebuit sa le schimb  Sigur ca se va blegi cu trecerea timpului, am citit si eu pe forum despre fel de fel de nazdravanii. Si a mea face multe stricaciuni, dar nu asta e ceea ce ma deranjeaza cel mai mult ci incapatanarea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #44 on: October 06, 2012, 08:33:54 PM » |
|
Inteleg, reactionezi precum sotul meu. Dar nu aveti dreptate. Pe el l-am convins deja  Iar exemplul tau cu cg de 6 ani... acela e un caine matur, nu poti compara.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|