Forum ciobanesc german
September 05, 2013, 02:08:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerSchau 2013 in Kassel

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
publicitate
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Pui foarte slab!! Ajutor, nu mananca, ce sa fac?  (Read 2823 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
pikkamaru
Newbie
*

« on: October 10, 2012, 11:00:54 AM »

Salutare,

Am citit pe aici multe sfaturi, totusi nu stiu ce sa spun despre puiul meu care are DOAR 3 kg la 8 saptamani!
Veterinarul a spus ca e ok, datorita faptului ca are pofta de joaca, e bine dispus si nu arata alte probleme.
Am inceput o cura de 10 zile de calciu, am inteles ca se face 20 de zile?!
Dati-mi si alte sfaturi legate de alte vitamine care sa mearga cu calciu, eventual ce cura de intarire naturala as putea urma.
Mentionez ca ii dau Belcando pentru Puppy, Royal CAnin nu a vrut sa manance deloc.. nu stiu ce sa mai fac cu el, mananca foarte greu.
Palade1
Full Member

« Reply #1 on: October 10, 2012, 02:16:16 PM »

Incearca sa ai pui in ciorbita, sau alte mancaruri niste bobite poate asa vrea sa manance Smiley
pikkamaru
Newbie
*

« Reply #2 on: October 10, 2012, 02:36:27 PM »

Am incercat, fara folos.
Ma gandesc sa trec pe mancare gatita, nu stiu cat ar fi de intelept s fac asta, dar poate imi dati voi niste idei de mancaruri pe care le-as putea pregati.
Twinky
Sr. Member

« Reply #3 on: October 10, 2012, 02:45:31 PM »

Parerea mea este sa nu il indopi cu calciu de acum, dar daca asa a prescris medicul, asa faci. Incearca sa ii pui peste bobite niste iaurt, branzica de vaci, piept de pui. Sau daca nu vrea nici asa, incearca cele mentinonate anterior dar fara bobite si vezi daca asa vrea. Lasa-l cateva ore fara mancare, joaca-te putin cu el si apoi dai sa manance, vezi daca asa functioneaza. Mai multe detalii gasesti in sectiunea Alimentatie, sigur o sa gasesti raspuns la intrebarile tale. Ar fi bine sa postezi si o fotografie sa vedem cam cum arata puiul tau.
bogdan(demi)
Guest
« Reply #4 on: October 10, 2012, 03:12:09 PM »

Deparazitari iai facut? astea sunt foarte importante pentru un pui.
pikkamaru
Newbie
*

« Reply #5 on: October 10, 2012, 03:43:25 PM »

Da, i-am facut. Un prieten foarte apropiat e vet si ma conduce pas cu pas, pana acuma i-am administrat tot ce trebuie. Pe 13 urmeaza inca o deparazitare.
Problema e ca nu stiu legat de nutritie foarte multe, ma mai documentez si aici la domeniu Alimentatie. Totusi nu gasesc exact ce imi trebuie mie.
Voi cate kg ziceti ca ar fi normal sa aibe un mascul cg la 7-8 saptamani?
mishu65
Hero Member

« Reply #6 on: October 10, 2012, 05:20:28 PM »

In jur de 10 kg. Probabil fiind atat de mofturos nu avea cum sa creasca la fel ca alti pui de aceiasi varsta. Dar nu inteleg, chiar nu vrea nimic? Supa de pui, carne fiarta, branza de vaci, morcov crud sau fiert, ficat. Ceva tb sa-i placa. In curand vine frigul, tb sa puna ceva kg pe el.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
Shock
Newbie
*

« Reply #7 on: October 10, 2012, 06:11:04 PM »

Un supliment foarte bun este uleiul de somon, gasesti la petshop/farmacia veterinara sub forma de sticla cu dozator sau la farmacia umana sub forma de capsule pe care le storci peste bobite. Calciul pe care ti l-a dat medicul veterinar in mod normal contine si alte minerale si vitamine, asa ca nu are rost sa ii mai cumperi alte suplimente.
Daca mirosul si gustul uleiului de peste nu e suficient incat sa ii stimuleze pofta de mancare, poti incerca si cu alte sortimente de hrana uscata, Artemis sau Acana.
Catelusa, prin comparatie, se dezvolta mai bine? Sunt frati de cuib? Au pedigree, i-ai luat de la crescator sau din alte surse? Daca ai riscat sa iei un pui fara pedigree e posibil sa nu corespunda standardului CG, chiar daca ambii parinti arata a CG, el mostenind vreun bunic metis.
pikkamaru
Newbie
*

« Reply #8 on: October 11, 2012, 10:28:13 AM »

Mersi de reply-uri. Am inceput sa ii dau ficatzei amestecat cu orez si morcov, si vad ca mananca intr-un hal ca nu ii pot face fata Smiley
Problema e ca nu as vrea sa il invatz asa, cu mancare gatita. Am incercat sa ii amestec bobite printre, dar le lasa acolo, in cel mai bun caz le curata de orez si le scuipa inapoi.

@SHock: catzelusha mananca orice, are vreo 7 kg si arata bine, nu am probleme cu ea. Diferenta dintre ei este de 1 zi in favoarea ei, si nu sunt din acelasi cuib. Ambii i-am luat din cea mai buna sursa de CG din zona Aradului, e adevarat fara Pedigree, doar parintii si bunicii avand pedigree. Am stabilit dinainte cu proprietarii sa nu le faca pentru ca nu am nevoie, imi trebuie pentru paza acasa, atat, nu voi face afacere din asta.

In concluzie, daca le dau in continuare mancare gatita exista vreo sansa ca pe viitor sa nu mai vrea deloc sa manance bobite? Ati patit asa ceva, sau e doar un mit?

Mersi
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #9 on: October 11, 2012, 07:23:17 PM »

al meu a mancat primii 3 ani mancare gatita...si cand am decis ca nu-i mergea foarte bine numai cu mancare gatita, am gasit niste bobite care i-au placut si le mananca fara sa comenteze...chiar daca prefera tot mancarea gatita! Wink

I'm on guard!
blaster
Jr. Member
**

« Reply #10 on: October 11, 2012, 11:14:22 PM »

@pikkamaru, pune niste poze, sa-o vedem pe piticoata. faptul ca scuipa bobitele nu mi se pare anormal, ai incercat sa mananci una, sa vezi ce gust are ? si mai rezulta si ca piticoata are personalitate Smiley. mancarea este buna (sa nu gatesti cu ulei) si poti sa alternezi cu spate si gaturi de pui.
va manca si bobite, nu-ti face probleme, numai ca trebuie sa incerci intai cu cate 1kg, sa vezi care-i plac.

prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti.
pikkamaru
Newbie
*

« Reply #11 on: October 15, 2012, 12:59:22 PM »

Am sa pun saptamana asta niste poze cu micii teroristi.
Intre timp am urmat sfaturile voastre si i-am pacalit cu bobitzele de la Royal Canin. Mananca insa doar cu bucatzele mici de printre ele peste si ulei de peste peste ele. Le mai dau si mancare gatita gen orez impreuna cu legume si carne fiarte (nu de porc). In rest, sper sa manance odata si odata si bobitze uscate.
Legat de personalitatea lor, sunt multumit, stiu deja cam ce am la casa Smiley

DanielaI
Sr. Member

« Reply #12 on: October 20, 2012, 08:10:24 PM »

Inceraca sa ii faci si un examen coproparazitologic, mi se pare foarte slab, cat despre mancare, da, daca il inveti numai pe mancare gatita iti va refuza bobitele. Bine ar fi sa-i poti da 2 mese bobite ( royal canin maxi sau pediatric junior, sau hill's large junior) si una de mancare gatita. De asemenea la cateii mofturisi nu le trebuie lasata mancarea la discretie. I se serveste masa, i se lasa 10-15 min, nu mananca se iau mancarea si pana la urmatoarea masa nu primeste nimic, si tot asa la fiecare masa. ( imp. este fara gustari intre mese si va manca exact ce vrei tu), dar repet parerea mea este ca este mult prea slab si eu cred ca este ceva intern. Iti mai recomand un set de analize de sange si f . imp sa fie deparazitat si intern si extern.
Multa bafta si asteptam vesti bune !

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself. -  Josh Billings
leah
Newbie
*

« Reply #13 on: July 17, 2013, 09:54:19 AM »

Buna, avem si noi un puiut de  pe nume LEAH, o minune de catel , are 8 saptamani jumate .Este deparazitata are 2 vaccinuri si e supravegheata corespunzator de vet, dar avem o mica problema nu suntem mancacioase. Pana la 7 saptamani a primit royal maxi starter apoi am trecut pe royal junior dar nu prea o intereseaza. precizez ca ea sta in curte cu mama ei si le dam sa pape deodata dar leah este interesata doar sa se joace sa o sacaie pe mama ei cand mananca, nu prea prezinta interes pt mancare. miroase bobitzele le da un ocol si mananca cateva se joaca cu ele si cam atat.este f energica si jucausa. am vrut sa incercam sa ii luam brit premium dar vet a zis ca nu e asa ok desi pe lista de ingrediente se incepe cu 40 la suta carne. poate ne recomandati ceva
mishu65
Hero Member

« Reply #14 on: July 17, 2013, 11:06:34 AM »

Incearca putin iaurt peste bobite. Sau le inmoi in apa calduta.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof