Forum ciobanesc german
March 02, 2013, 04:00:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Incepator in al CG  (Read 2447 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Effendim
Newbie
*

« on: November 04, 2012, 06:56:00 PM »

Buna si bine v-am gasit dragii mei.
Ma numesc Alexandra si sunt aproape posesoare de un metis (fara pedigree) de ciobanesc german. spun aproape pentru ca am mers,l-am vazut si urmeaza sa iau puiul peste trei saptamani. acum are 3 luni jumate deci eu cand il voi lua va avea undeva la 4 luni jumate. nu il iau mai devreme pentru ca problema sta in felulurmator. ai mei se muta de la bloc la casa si au vrut un caine bun de paza dar si un companion. dar mutarea se ca face in 3 saptamani. avem padoc, cusca, o curte de 700 mp in care cainele va sta mai mult liber, nu suntem adeptii cainilor tinuti in lant. noi am mai avut caini de-alungul timpului, dar toti mici gen caniche sau bichon asa ca mi-ar prindebine orice sfat legat de puii de cg. am descoperit tot aici peforum un cabinet unde medicul chiar le are cu cg, deci cel maiprobabil la salvanim ma duc sa ii fac vaccinurile, pentru ca nu, cei care il au acum nu i-au facut incaniciun vaccin,doar deparazitare. intrebarile mele sunt cam asa;

1. cat de grav e ca nu i-au facut vaccinurtile pana la varsta asta? sunt oameni simpli si momentan nu isi permit dar amsa i le fac eu. dar nu e prea tarziu? cum poate fi afectat?
2. nu stiu ce greutate azr trebui sa aiba un cg la aproape 4 luni, dar el mi s-aparut mai slabut. cata mancare sa ii dau si de cate ori pe zi?
3. eu momentan am un caniche pitic femela si nu intentionez sa ma mut cu ai mei decat in vara, cand cainele va avea deja 1 an. cum reactioneaza cg la cainii mici? adica am sanse sa ii faca rau cand o voi duce si pe ea acolo? cum il socializez cu asta mica a mea?
4. cum ill socializez in general cu oamenii? caa e oarecum mai retrasa si am numai o casa ca vecin deci prea multa lume nu o sa prea vina pe la noi, dar cand vine, in afara de inchisul in padoc, cum il invat sa nu sara la oameni. nu imi doresc un caine agresiv, dar nici un pampalau. in ideea in care daca eu vin cu omul in curte/casa sa nu sara la al, dar daca intra cineva in curte macarsa de alarma.

orice sfat e binevenit in general pentru ca noi suntem practic laprimul caine de talie mare si chiar daca am ales unul fara pedigree,  vrem safie bine si pentru el si pentru noi.   
radu10101992
Sr. Member

« Reply #1 on: November 04, 2012, 07:12:32 PM »

Pai bine ai venit! Nu prea e bine ca nu are vaccinurile facute dar nu cred ca este o problema asa de mare.( eventual sa iti spuna Ariana) . Greutatea normala pentru un mascul de cg la 4 luni este de 9 kg, poate te ajuta asta     
MALE

FEMALE
Age in Mos   
Kilogram (kg.)

Pound (lb.)
% of Total   Kilogram (kg.)   Pound (lb.)
1   4.2   9.2   12.10   3.3   7.2
2   9.0   19.9   26.18   7.5   16.6
3   14.2   31.3   41.18   12.1   26.7
4   19.0   41.8   55   16.4   36.2
5   22.9   50.6   66.57   20.0   44.0
6   26.1   57.4   75.52   22.7   50.1
7   28.4   62.6   82.36   24.7   54.4
8   30.1   66.4   87.36   26.1   57.5
9   31.5   69.4   91.31   27.1   59.7
10   32.7   72.0   94.73   27.9   61.5
11   33.7   74.3   97.76   28.6   63.1
12   34.5   76.0   100   29.1   64.2

Read more: http://www.german-shepherd-lore.com/german-shepherd-growth-chart.html#ixzz2BH6BW1vd. Cat despre socializare iti recomand sa il lasi sa cunoasca cat mai multi caini ( asta dupa ce ii termini schema de vaccinare), cat despre oameni eu in general nu prea recomand contactul cu prea multe persoane ( asta daca vrei sa il faci agresiv). Iti doresc multa bafta cu el si O seara buna!
salvanim
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #2 on: November 04, 2012, 07:27:49 PM »

Daca o sa te duci cu canisha in vizita, or sa se cunoasca si vor fi prieteni. Trebuie scos cat mai mult la josaca cu alti catei si plimbari in public de mic. Dar daca il vrei de paza, scoate-l in public, dar nu lasa oamenii sa-l mangaie sau sa-l hraneasca din mana! Despre vaccinuri nu stiu ce sa-ti zic..poate un vet sa te lamureasca.

I'm on guard!
Effendim
Newbie
*

« Reply #3 on: November 04, 2012, 08:04:59 PM »

multumesc tare mult pentru sfaturi. promit sa revin cu poze de indata ce il duc la ai mei. pana una alta am de cititi forumul asta din scoartain scoarta, ca sa ma lamuresc cu de toate pana cand il iau. and btw, am decis in consiliu de familie ca noul nostru membru de familie va purta numele de Yura Smiley
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #4 on: November 04, 2012, 08:43:25 PM »

Sa traisca Yura! Imi place numele...Si da, dupa ce termini de citit pe forum, devii experta!

I'm on guard!
danstelian
Newbie
*

tess

« Reply #5 on: November 06, 2012, 07:51:40 PM »

Bun venit in clubul cg!

In primul rand trebuie sa ai mare grija cu vaccinuri deoarece puii sun foarte vulnerabili la boli, in special la Parvoviroza!! Te sfatuiesc ca pana ce nu ii faci cel putin de 2 ori vaccinul sa nu aiba contact cu alti caini. Nu ar fi indicat sa aiba contacti nici macar cu celalalt caine pe care il ai, deoarece fiind caine adult poate fi purtator de virus!! Si eu astazi am fost cu catelusa mea de 3 luni la vaccin si veterinarul a spus ca cel puti 2 saptamani sa nu il scot afara, si sa aia contact cu alti caini.Catelusa este la al doilea vaccin!
Sa te bucuri de ea!
iNfstar
Newbie
*

CG meu OTTO !

« Reply #6 on: November 17, 2012, 06:37:39 PM »

un catel daca al vrei pentru paza trebuie sal iei de mic ca sa se invete cu noua lui casa , la 4 luni jumate este deja mare nush cum te vei intelege cu el , pentru k el deja sa acomodat cu familia lui !

every where i go i never stop 2u wonder !
Effendim
Newbie
*

« Reply #7 on: November 18, 2012, 09:11:20 AM »

sincer nu vad sa fie asta o problema. o fi el mai mare, dar e inca mic, daca intelegi ce vreau sa spun. poate ca o sa ii ia mai mult timp sa prinda incredere in noi, dar apoi va fi bine. chiar am incredere ca e un caine destept si o sa ne obisnuim repede unu cu altul.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #8 on: November 18, 2012, 07:00:37 PM »

un catel daca al vrei pentru paza trebuie sal iei de mic ca sa se invete cu noua lui casa , la 4 luni jumate este deja mare nush cum te vei intelege cu el , pentru k el deja sa acomodat cu familia lui !
Ciobanescul German este capabil sa schimbe mediul foarte usor.  La 4 luni este la fel de usor ca si la 2.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Effendim
Newbie
*

« Reply #9 on: November 25, 2012, 10:34:30 PM »

sooooo...a venit si dragul moment sa vi-l prezint pe noul nostru membru de familie...pe nume IGOR. din pacate stapanii lui Yura au decis fara sa ne anunte sa il dea la altcineva si cum am zis ca eu nu raman fara caine, l-am gasit pe Igor. Are 9 saptamani si e o dulceata de catel, era putin speriat la inceput dar dupa ce s-a obisnuit cu noi umbla numai dupa picioarele noastre, poate prinde un crac de pantalon, poate un siret, poate pune o piedica...cu el e  rezolvata si problema cu deparazitarea si are si primul vaccin facut. ce mai, suntem toti fericiti. deja suntem super amuzati cu el in casa ca are o mutra de bandit si cand il certi maraine intr-un anume fel de parca bombane. dar ce sa mai vorbim, va pun poze cu banditul meu, ca trebuie sa ma laud cu frumosul.

* DSC_0199_resize.jpg (97.75 KB, 600x450 - viewed 65 times.)

* DSC_0201_resize.jpg (88.43 KB, 600x450 - viewed 71 times.)

* DSC_0205_resize.jpg (101.18 KB, 450x600 - viewed 82 times.)
vivat
Hero Member

LARS

« Reply #10 on: November 25, 2012, 10:45:45 PM »

Ce-i drept e drept, te poţi lăuda! Dar parcă e mai pufos decât al meu la vârsta asta, e cu păr lung? Dacă da, îmi placi de două ori mai mult, Igor! hi5 de la Lars!
Effendim
Newbie
*

« Reply #11 on: November 25, 2012, 10:59:13 PM »

sincer, parintii erau normali, habar nu am de ce e asa pufos  asta micu. mie imi place oricum, ca daca e a meu, e cel mai frumos pentru mine. Smiley ne bucuram ca facem impresie buna Smiley
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #12 on: November 26, 2012, 02:01:14 AM »

pai...lauda-te, ca ai cu ce! sa-ti traisca!

I'm on guard!
Effendim
Newbie
*

« Reply #13 on: December 01, 2012, 09:46:52 PM »

deci pot sa va spun ca sunt fascinata de Igor. eu nu am avut niciodata un caine de talie mare si mi se pare ca Igor creste efectiv vazand cu ochii. a inceput sa i se ridice usor o ureche si arata asa de poznas,papa bine, e jucaus si e extrem de curios. inspecteaza toata curtea dar vine mereu langa picioarele noastre. momentan a dat-o pe mama cu fundul de pamant pentru ca dimineata cand il scoatem afara si ii deschidem usa de la hol, dupa o noapte de stat singur, se impinge cu capul ca un berbec sa iasa. si primul obstacol intalnit a fost mama, dar se pare ca nu afost o problema prea mare pentru el. e sociabil cu toata lumea inca, dartrage cellmaimult la taica-miu care e topit dupa el.
iintrebare...vad ca ii place sa roada (evident)..ce fel de jucarie sa ii iau pentru ros, sau ce sa ii dau sa roada sa aiba ocupatie?
venim si cu poze de acu vreo 3 zile

* 1_1.jpg (81.95 KB, 600x450 - viewed 49 times.)

* 1_2.jpg (103.84 KB, 597x600 - viewed 48 times.)
vivat
Hero Member

LARS

« Reply #14 on: December 01, 2012, 10:09:14 PM »

deci pot sa va spun ca sunt fascinata de Igor. eu nu am avut niciodata un caine de talie mare si mi se pare ca Igor creste efectiv vazand cu ochii. a inceput sa i se ridice usor o ureche si arata asa de poznas,papa bine, e jucaus si e extrem de curios. inspecteaza toata curtea dar vine mereu langa picioarele noastre. momentan a dat-o pe mama cu fundul de pamant pentru ca dimineata cand il scoatem afara si ii deschidem usa de la hol, dupa o noapte de stat singur, se impinge cu capul ca un berbec sa iasa. si primul obstacol intalnit a fost mama, dar se pare ca nu afost o problema prea mare pentru el. e sociabil cu toata lumea inca, dartrage cellmaimult la taica-miu care e topit dupa el.
iintrebare...vad ca ii place sa roada (evident)..ce fel de jucarie sa ii iau pentru ros, sau ce sa ii dau sa roada sa aiba ocupatie?
venim si cu poze de acu vreo 3 zile
Cu jucăriile de ros nu prea sunt reguli, din câte am văzut eu. Trebuie să o iei pe încercate, important e să le aibă ca să nu roadă ce vrea el de prin casă, curte ș.a.m.d. Eu i-am dat oase de vită fierte - nu am avut succes. Oasele alea din pet-shop - doar așa, din lipsă de ocupație. Al meu adoră o jucărie din alea din cauciuc care se pot umple cu biscuiți, a adorat-o de la început și a rămas tot peferata lui. Plus câteva jucării de pluș despre care nu se mai înțelege ce au reprezentat dar pe care și le plimbă când îl apucă dorul. E tare drăgălaș Igor, te face să-l adori cu mutrița aia nevinovată a lui
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof