tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: January 09, 2013, 11:15:26 PM » |
|
o sa pun maine un filmulet sa vezi! Ii mortala!
|
|
|
|
|
|
Cainele este "omul" suprem !!!
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #16 on: January 09, 2013, 11:23:54 PM » |
|
o sa pun maine un filmulet sa vezi. Iii mortala!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #17 on: January 09, 2013, 11:28:52 PM » |
|
 te cred! ca un copil razgaiat carui nu i se fac poftele! Abia astept sa vad filmuletul!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: January 09, 2013, 11:33:38 PM » |
|
ii exact ca un copil crizat caruia nu ii se fac poftele, si face crize
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #19 on: January 09, 2013, 11:35:43 PM » |
|
cu atat mai mult nu trebuie incurajata...poate sa-i canalizezi atentia spre altceva...
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: January 10, 2013, 11:31:35 PM » |
|
Salutare am reusit sa pun filmuletul http://www.youtube.com/watch?v=1KcEP7T5AXE Vreau sa ma sfatuiti si sa imi spune-ti ce gresesc mersi !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #21 on: January 10, 2013, 11:42:10 PM » |
|
Nu sunt experta, dar de prima data cand nu aduce jucaria inapoi, ii intorci spatele si pleci in casa, pentru cateva minute. Comenzile se dau o singura data, pe un ton hotarat. Laudata numai cand executa din prima ceva, nu executa...intors spatele si nu o mai bagi in seama cateva minute, chiar daca scartaie si miauna dupa atentie. Cel mai simplu iti recomand sa mai ai o jucarie, cu care o momesti sa aduca prima jucarie aruncata. A doua jucarie o arunci numai daca a adus-o pe prima!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #22 on: January 10, 2013, 11:53:50 PM » |
|
Ca sa aduca jucaria trebuie sa ai in buzunar bucatele de carne sau altceva ce ii place ei. Putini caini fac aport din prima. Am avut eu un caniche urias acum 30 de ani care aporta extraordinar de cand era de 2 luni. Ceilalti trebuie momiti cu bunatati si apoi li se formeaza reflexul. Nu se obtine aport pe gratis. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diana_T
Full Member

|
 |
« Reply #23 on: January 11, 2013, 12:11:54 AM » |
|
cred ca ar fi mai bine sa nu dai comanda daca nu o stie bine sau stii ca nu o va executa (lasa, sezi) si in nici un caz nu o mai repeta. exerseaza cu ea comenzile separat de joaca (intai asocierea actiunii de comanda, recompensa), pana ajungeti la recompensa doar pentru executarea din prima. invat-o sa vina la chemare imediat, mie mi se pare cea mai importanta comanda la care chiar poti continua s-o recompensezi mai mult timp si dupa ce o executa din prima. si 'NU' sau 'FUI' spune mai hotarat si tare o singura data. trebuie sa fie ea interesata sa-ti castige atentia nu tu sa mergi dupa ea. cand face asa, eu as ignora-o pana ar veni ea la mine si de abia atunci m-as juca. daca s-a fixat pe jucaria aia, starneste-i interesul cu alta jucarie, ceva nou, tot ce e mai interesant sa fie la tine. in rest, e o catelusa foarte frumoasa si dragalasa, dornica de joaca! 
|
|
|
|
|
|
"My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am"
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #24 on: January 11, 2013, 12:18:41 AM » |
|
ms de complimente si sfaturi revin cu detalii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #25 on: January 11, 2013, 01:05:50 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS
|
 |
« Reply #26 on: January 12, 2013, 08:01:23 AM » |
|
Uite că m-am trezit și eu să-ți dau un sfat simplu: să nu-ți lipsească niciodată din buzunare ”sfântul biscuite” (poți înlocui cu ”sfânta bucățică de pui fiert”, ”sfânta bobiță”, ”sfântul cașcaval”, după preferințele frumoasei), este baza oricărei tentative de dresaj. După cum se vede în filmul tău va trebui să începi cu începutul, ”aici”, ”șezi”, ș.a.m.d. Nu te supăra, dar e inutil să insiști cu comenzi tip ”Lasă” când ea nici nu vine la tine, e clar că vrea să colaborați dar nu știe cum. Nici nu se pare că ați format o echipă stăpân-câine, deocamdată sunteți, în mintea ei, doi câini care au limbaje diferite, de aici nedumerirea ei. Sunt sigură că dacă te documentezi puțin o să reușești să o dresezi foarte ușor, se vede că e inteligentă și docilă. Succes! Și încă ceva: acel ”Bravo!” pe care i-l oferi atât de des este o recompensă puternică, nu i-l da degeaba, laud-o doar când începi să obțineți rezultate. Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: January 12, 2013, 01:27:39 PM » |
|
salut vivat, o sa incerc sa iti urmez sfaturile, ai dreptate in ceea ce peiveste echipa dar avand in vedere ca eu sunt al treilea stapan in primul an de viata. Am inceput cu disciplina la mersul pe strada in lesa. In sensul de a nu o distrage oamenii care trec pe langa noi, sau cainii din curti. Am incercat ieri aportulcu doua jucarii si incet incet s-a prins de banc. Revin cu detalii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS
|
 |
« Reply #28 on: January 12, 2013, 02:52:22 PM » |
|
eu sunt al treilea stapan in primul an de viata.
Asta voiam să spun, e normal să nu mai știe nici ea a cui e, biata de ea. Dar o să deveniți echipă, sunt sigură! E foarte frumoasă și la cât este de calmă cu al treilea stăpân se vede că e inteligentă. Să fie sănătoasă! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|