|
freddy25
|
 |
« Reply #60 on: February 03, 2013, 06:12:59 PM » |
|
Se zice dar nu este valabil pentru toti,al meu este castrat si daca se intalneste cu alt caine este totul bine intre ei pana nu incearca celalalt sa-l domine,daca vrea sa-l domine se lasa cu bataie,cred ca depinde de temperamentul cainelui.
Una e sa se intalneasca cu un caine strain si alta e cel din aceeasi curte. Si al meu, cand iese pe strada nu suporta sa-l latre nimeni. Era cat p-aci sa sara in curtea unui rottweiler imens ca sa-l pedepseasca pentru ca a indraznit sa-l latre. Ai mei, ambii necastrati se impaca foarte bine de trei ani de cand sunt impreuna doar de doua ori s-au marait dar eram pe faza si le-am zis un "NU" hotarat si au incetat. Cred ca trebuie sa fii mai decisa si sa-i mai si pedepsesti cand nu te asculta.Sa-i faci sa se supauna si asta acum cat sunt mici. Peste doua luni s-ar putea sa fie prea tarziu ca vor fi mari si mult mai puternici decat acum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #61 on: February 03, 2013, 07:50:27 PM » |
|
Nu m-am referit la intalnirea cu un caine strain,cu aia nici nu se pune problema sa se apropie de el,m-am referit la cainii pe care-i cunoaste de cand era mic si pe care-i accepta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #62 on: February 03, 2013, 09:44:33 PM » |
|
Ii cunoaste dar nu sunt haita lui. E o mare diferenta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS
|
 |
« Reply #63 on: February 03, 2013, 09:53:20 PM » |
|
Ii cunoaste dar nu sunt haita lui. E o mare diferenta.
Pot să te întreb și eu ceva? Cum faci acomodarea unui câine mare cu un câine mic? Mă refer, bineînțeles, la Lars, paznic înnăscut, și un eventual alt  mai mic (ă). Lars are 1 an și două luni. Ar trebui ținuți separați o perioadă? Dar să se vadă, să se cunoască? Ar trebui să se întâlnească pe teren neutru și să se întoarcă împreună acasă?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #64 on: February 03, 2013, 10:03:22 PM » |
|
Cainele strain este adus in curte in timp ce vechiul caine este la plimbare. E bine sa se cunoasca dinainte. Daca e vorba de un pui sub trei luni nu cred ca vor fi probleme fiindca adultii au in instinct sa nu atace puii. Eu am adus multi pui in curtea unde am adulti si nu au fost atacati ci erau ocoliti, evitati. Atunci cand puii deveneau insistenti, erau maraiti si intelegeau mesajul. Abia dupa ce implinesc 5 luni sunt batuti cand se obraznicesc. Eu am acum un puiuta de 6 luni si cam de o luna au inceput s-o puna cu rotile in sus cand ii exaspereaza cu insistentele ei. Ii trage de urechi, de blana si al un moment dat printr-o miscare fulgeratoare o darama si o obliga sa stea 1-2 sau 3 minute nemiscata pina se calmeaza. Exact ca in documentarul de pe National Geographic al lui Cesar Milan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gabriella
Hero Member

|
 |
« Reply #65 on: February 03, 2013, 10:03:36 PM » |
|
deci..eu spun din experientza mea..am un caine mare de 13 ani..si a tot luat contact in aceiasi curte cu alti puiuti si nu a fost agresiv deloc..el fiind din curte si ceilalti puiuti noi veniti..intai trebuiesc lasati sa se cunoasca cateva zile..de preferintza cainele mare inchis in padoc..se miros prin gard..iau contact vizual..cand te joci langa cel mic sa o faci in apropierea padocului ..sa urmaresti reactia lui Lars ..sa nu-l faci gelos..ii vb si lui Lars ..il alinti..chiar daca el este inchis..celui mic s-a putea sa-i fie frica..Lars sa fie curios..il dai sa-l miroasa prin gard..sa vrea sa se joace cu el..apoi inversezi..inchizi pe cel mic..te joci cu Lars.. apoi ii apropii treptat..te joci cu ambii afara dar ii supraveghezi intruna..daca Lars devine agreziv te impui si zici nu..poate sa fie mai dur si din joaca..ai grija sa fi mereu in preajma lor cand sunt amandoi liberi..apoi maresti treptat timpul cand se joaca doar ei..imposibul sa nu reusesti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gabriella
Hero Member

|
 |
« Reply #66 on: February 03, 2013, 10:05:22 PM » |
|
dar vb lui Freddy..ei instinctiv nu-s agresivi cu puiuti..dar depinde de cainele mare cat de agresiv si teritorial este
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #67 on: February 03, 2013, 10:06:23 PM » |
|
deci vivat...iti faci temele pentru surioara lui Lars! 
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS
|
 |
« Reply #68 on: February 03, 2013, 10:18:25 PM » |
|
deci vivat...iti faci temele pentru surioara lui Lars!  Dacă ai ști! Deja se schimbă planul complet ... Surpriză! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #69 on: February 03, 2013, 10:27:59 PM » |
|
hai, tu! nu ma tine in tensiune, ca deja iau pastile sa o tin sub control!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
vivat
Hero Member

LARS
|
 |
« Reply #70 on: February 03, 2013, 10:29:48 PM » |
|
hai, tu! nu ma tine in tensiune, ca deja iau pastile sa o tin sub control!
Nu cred că pot vorbi pe forum despre asta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« Reply #71 on: February 03, 2013, 11:02:19 PM » |
|
Cainele strain este adus in curte in timp ce vechiul caine este la plimbare. E bine sa se cunoasca dinainte. Daca e vorba de un pui sub trei luni nu cred ca vor fi probleme fiindca adultii au in instinct sa nu atace puii. Eu am adus multi pui in curtea unde am adulti si nu au fost atacati ci erau ocoliti, evitati. Atunci cand puii deveneau insistenti, erau maraiti si intelegeau mesajul. Abia dupa ce implinesc 5 luni sunt batuti cand se obraznicesc. Eu am acum un puiuta de 6 luni si cam de o luna au inceput s-o puna cu rotile in sus cand ii exaspereaza cu insistentele ei. Ii trage de urechi, de blana si al un moment dat printr-o miscare fulgeratoare o darama si o obliga sa stea 1-2 sau 3 minute nemiscata pina se calmeaza. Exact ca in documentarul de pe National Geographic al lui Cesar Milan.
deci fredyy ca sa ma lamuresc si eu ca sunt tare confuza cum sa fac cu nero daca il opresc sau nu , este posibil sa il atace taicasu sau maicasa pe el cand va fi mare sau nu ? trebuie sa ii las fara bijuterii pe amandoi sau nu ? ce ma sfatuiesti , si faza cu cezar milan ai dreptate ca si eu il mai urmaresc si ai ce invata de la el , dar parca la mine nu pre functioneaza , adica ei tot se incapatineaza sa faca cum cred ei mai bine pentru haita lor atunci cand eu nu sunt in preajma lor , eu am sa mai caut un instructor de dresaj si am sa incerc sa ii mai dau inca o data la dresaj si sa lucrez mai mult la disciplina ca cel care ia dresat practic a luat banii si nu a facut nimic cu ei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #72 on: February 03, 2013, 11:57:03 PM » |
|
Ar fi bine sa opresti puiul cel mai submisiv ca sa nu se trezeasca pe la 8-9 luni sa chiar mai tarziu ca vrea sa fie sef. Eu am noroc cu baiatul cel mare ca e foarte bland(desi tot l-a atacat pe celalalt ca sa-i fure mancarea) si tolerant iar celalat caine este putin mai mic si il simte pe astalalt mai puternic si nu riposteaza. Daca are o fire dominanta, nu exclus sa se iste scandaluri. Mai putin cu femela cat cu masculul. Masculii normali la cap, nu se bat cu femelele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« Reply #73 on: February 04, 2013, 12:48:49 AM » |
|
deci am un singur mascul pe care il pot opri pe nero ,pe Uzzy nu pot sa ol opresc ca ol omoara , femela nu as opri ca amandoua sunt la fel de rele adica carna cea botezata de tine si pe sorasa, pe nero l-am vazut ca atunci cand maicasa il mai corecteaza el isi mai scoate coltii si riposteaza dar pana la urma cedeaza , taicasu la corectat si el o data ca latra nero la mine si eu ii spuneam ca nu e voie sa latre la mine ca nu el e seful ci eu , adica eu il corectam , si atunci a venit taicasu a pus laba pe el si la intors cu zgaibele in sus pe Nero , el a scos o data un ranjet asa un pic diabolic sa spun dar a cedat in secunda urmatoare , alte conflicte nu am vazut, a si am mai vazut ca atunci cand blaky masculul cel mare e inchis si are mancare in castron si puii vor sa manace nu lasa decat pe fete pe baieti ii maraia , fetele daca baga capul prin portita care eu am lasat-o sa am pe unde baga mancarea ca sa nu mai deschid poarta mare sa il scap afara din padoc pe taicasu nu le face nimic ba mai mult daca el vine la castron si ele manaca ii mai da si o laba peste bot lui taicasu in joaca sa spun asa nu in sensul ca sunt agresive el se uita la ele ca si cum ar spune , hai mancati voi ca sunteti mici si atat nu le face nimic , dar daca intra in aceiasi modalitate un mascul adica nero sau uzzy se dezlantuie sa ii rupa sa ii muste , de ce nu stiu ? si mai este tot asa o faza , blaky e in padoc , fetele se baga cu jumate de corp pe gaura respectiva si il chinuie pe taicasu adica il musca de bot , de ureche da cu labutele si el tace ca prostul si nu le face nimic , dar daca intra nero sau fratesu la fel se enerveaza , care ar fi concluzia de ce actioneaza asa taicasu ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #74 on: February 04, 2013, 01:08:46 AM » |
|
Si in cazul asta, oare nu ar fi mai bine sa opresti o femela si sa-l castrezi pe tata, mai ales ca ai si precizat ca pentru fete nu ai amatori? Acum foarte multi ani, cand a avut catelusa mea pui, am ramas cu o fetita si intr-devar, pe la opt luni incepuse sa revendice rolul de sefa, profitand si de faptul ca era mai mare de talie decat maica-sa. Pina la urma am gasit sa o dau dar l-am avut pe frate-sau pe care il lasau stapanii lui la mine. Si asta se mai batea cu ma-sa fiindca ea avea pretentia sa fie ascultata de fiu dar fiul era aproape dublu cat ea, era dominant si nu asculta decat de mine si stapan-su. De stapana nu asculta dar era foarte protectiv cu ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|