Forum ciobanesc german
February 25, 2016, 10:25:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Asa va trebuie daca aruncati cu pietre in caini ...  (Read 5089 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #15 on: August 01, 2014, 09:06:45 PM »

adika tu ai vazut caine sa ii dai cu sapa in cap si el sa stea in pozita sezi(atac fără comandă de la însoțitor ),
in clip nu se intelege ce comenzi da propietarul.

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
ramurel
Jr. Member
**

« Reply #16 on: September 06, 2014, 12:48:03 PM »

adika tu ai vazut caine sa ii dai cu sapa in cap si el sa stea in pozita sezi(atac fără comandă de la însoțitor ),
in clip nu se intelege ce comenzi da propietarul.

De acord ! Eu, în nici un caz, nu învinuiesc câinele !

După cum se vede din imagini, idiotul care-i "plimba" i-a scăpat de sub control . Sunt 100% sigur că el a fost ţinta pietrelor, nu câinii şi cred că a dat o comandă de atac sau ceva, că altminteri nu cred că ar fi plecat câinele, după care nu i-a mai putut controla ! Asta-i părerea mea.

În principiu, să presupunem, dacă eu aş fi cu câinele meu la plimbare şi aş primi o ameninţare directă, de aproape, m-aş simţi bine să ştiu că al meu ar pleca la contra-atac din instinct de a mă apăra, fără să-i spun eu ! Sau cred că i-aş ura poftă bună ! Smiley
 Dar, cred că asta ar fi o ilegalitate din partea mea ! Am vorbit ipotetic doar !

Oricum, al meu are doar cinci luni şi jumătate şi abia am început sa ieşim în public, cu lesă ! Am remarcat însă că în faza asta [ needucat fiind, încă ] are reflexul de a lătra spre orice persoană care se apropie spre noi. Sper să corectez cât de repede problema asta.

Ca o concluzie, aş puncta un singur lucru : botniţa ! E utilă , cred eu, când plimbi un câine pe stradă ! Creează confort celor din jur, ceea ce face ca şi câinele sa fie mai calm. Nu ? Aveam un vecin acum 2 ani, care plimba pitbulul făra botniţă. E suficient sa se sperie unu' să sa sară câinele ! Dacă vrem civilizaţie şi convieţuire paşnica cu animalele pe stradă, trebuie să limităm opţiunile câinelui. Sau, care poate, să-i dea lecţii de educaţie civică.  Tongue
Thara
Global Moderator

« Reply #17 on: September 06, 2014, 01:23:29 PM »

În principiu, să presupunem, dacă eu aş fi cu câinele meu la plimbare şi aş primi o ameninţare directă, de aproape, m-aş simţi bine să ştiu că al meu ar pleca la contra-atac din instinct de a mă apăra, fără să-i spun eu ! Sau cred că i-aş ura poftă bună ! Smiley
Dar, cred că asta ar fi o ilegalitate din partea mea ! Am vorbit ipotetic doar !

OUG 55/2002 spune asa :

Art. 2
(1) Prin caini agresivi se intelege:
a) orice caine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice sau private;
b) orice caine care participa la lupte intre caini sau care a fost antrenat in acest scop.
(2) Nu intra in categoria cainilor agresivi definiti la alin. (1):
a) orice caine care ataca sau musca o persoana care a patruns fara drept, in orice mod, intr-o proprietate privata sau publica protejata de acel caine;
b) orice caine folosit de unitatile de politie, de jandarmerie, de alte unitati militare, de unitatile vamale sau de serviciile publice de securitate, protectie si paza, care, aflandu-se in misiune, a atacat sau a muscat o persoana.

Asadar, referitor la o situatie similara cu cea din filmare dar care s-ar petrece in Romania, cel putin teoretic, daca cineva vine si iti provoaca patrupedul sau incearca sa te agreseze pe tine iar cainele il capseaza, nu se comite nici o "ilegalitate". Practic insa habar nu am ce s-ar intampla dpdv legal pentru ca depinde cred foarte mult de circumstante. Am avut caine care a sarit la om si a muscat cu succes de doua ori la interval de cativa ani, in ambele situatii reactia cainelui fiind foarte justificata. Dar nu s-a lasat cu politie in nici unul din cazuri datorita imprejurarilor in care s-au produs.
Oricum, in cazul unui caine puternic si agresiv si mai ales daca nu s-au facut deloc antrenamente cu el, opinia mea este ca e mai bine sa nu fie lasat sa puna gura pe om decat daca este o situatie "limita", pentru ca poate produce un damage chiar mare, caz in care nu stiu cat de justificata ar mai fi "apararea". Adica vine unul tampit si incepe sa gesticuleze si sa intarate cainele ca se crede el smecher (e plin de de-astia), iar cainele meu il desfigureaza din greseala sarind la el si apucandu-l de fata. Deja nu prea mai suna bine deloc, un caine care a sfartecat un om doar pentru ca ala a fluturat mana pe langa el si foarte probabil legea nu mai este de partea proprietarului. De asta spun ca cel mai probabil conteaza foarte mult circumstantele in care un caine isi apara proprietarul, cat si felul in care o face.
RIR
Sr. Member

« Reply #18 on: October 15, 2014, 04:33:58 PM »

Din cate am inteles eu actiunea se petrece in Casablanca,oras din Maroc,tara MUSULMANA
Si se stie ca musulmanii in marea lor majoritate urasc caiinii deoarece profetul lor Mahomed a fost muscat de un caine..
Oricum ar fi,parerea mea este ca,cainii respectivi au reactionat in legitima aparare....
BRAVO LOR !!!.....pacat ca nu l-a facut bucati pe idiotul ala care arunca cu caramizi si sticle...
Cine spune ca agresorii sunt victime inseamna ca are o problema cu intelegerea notiunii de "legitima aparare"
  este caine de PROTECTIE si paza,nu numai de paza...
Este perfect normal ca,cainele tau sa sara atunci cand cineva te ataca...
Inca o data :Bravo lor !!
Buni catei !!!
valexiss75
Newbie
*

« Reply #19 on: November 22, 2014, 06:00:11 PM »

cred ca-i dadeam cu sapa la idiotul ala pe spate pana il lecuiam.  Pacat ca nu a avut ala vreo 2 pitbuli sa-i pape un pic mainile . Nu meritau sa fie muscati de  . Mai bine s-ar sinucide toti alaturi de o gramajoara de TNT .Daca te uiti mai bine nu cainii au facut scandal .
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: