adika tu ai vazut caine sa ii dai cu sapa in cap si el sa stea in pozita sezi(atac fără comandă de la însoțitor ),
in clip nu se intelege ce comenzi da propietarul.
De acord ! Eu, în nici un caz, nu învinuiesc câinele !
După cum se vede din imagini, idiotul care-i "plimba" i-a scăpat de sub control . Sunt 100% sigur că el a fost ţinta pietrelor, nu câinii şi cred că a dat o comandă de atac sau ceva, că altminteri nu cred că ar fi plecat câinele, după care nu i-a mai putut controla ! Asta-i părerea mea.
În principiu, să presupunem, dacă eu aş fi cu câinele meu la plimbare şi aş primi o ameninţare directă, de aproape, m-aş simţi bine să ştiu că al meu ar pleca la contra-atac din instinct de a mă apăra, fără să-i spun eu ! Sau cred că i-aş ura poftă bună !

Dar, cred că asta ar fi o ilegalitate din partea mea ! Am vorbit ipotetic doar !
Oricum, al meu are doar cinci luni şi jumătate şi abia am început sa ieşim în public, cu lesă ! Am remarcat însă că în faza asta [ needucat fiind, încă ] are reflexul de a lătra spre orice persoană care se apropie spre noi. Sper să corectez cât de repede problema asta.
Ca o concluzie, aş puncta un singur lucru : botniţa ! E utilă , cred eu, când plimbi un câine pe stradă ! Creează confort celor din jur, ceea ce face ca şi câinele sa fie mai calm. Nu ? Aveam un vecin acum 2 ani, care plimba pitbulul făra botniţă. E suficient sa se sperie unu' să sa sară câinele ! Dacă vrem civilizaţie şi convieţuire paşnica cu animalele pe stradă, trebuie să limităm opţiunile câinelui. Sau, care poate, să-i dea lecţii de educaţie civică.