Forum ciobanesc german
September 22, 2014, 10:18:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: alegere pui CG de lucru... pentru puiul meu de 6 ani :)  (Read 1790 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dan_srb
Newbie
*

« on: November 12, 2013, 11:57:35 PM »

Salutare tuturor,

Stiu ca suna banal, dar ii voi lua baiatului meu de 6 ani un pui de CG Smiley Nu sunt naiv, stiu ca nu copiii cresc cainii, ci parintii - dar de mult mi-am dorit un caine, asa ca asteptam doar pretextul  Smiley
Desi imi doream de la inceput un CG, am trecut si prin explorarea cainilor recomandati pentru copii / familii, de la labrador, beagle pana la interesantul newfoundland... si am incheiat prin a reveni la CG. Sper sa il ajute pe baiatul meu sa creasca frumos si curajos si sa simta din plin bucuria unei prietenii care nu il va dezamagi niciodata. Visez deja cum se vor duce pe deal, prin padure impreuna... sigur, sa mai treaca ceva ani Smiley

Insa sunt incepator si am multe intrebari - la care, desi am gasit multe postari foarte interesante, nu mi-am raspuns inca. Dupa ce am studiat forumul m-am decis pentru linia de lucru - pentru ca pun mult pret pe caracterul cainelui si sper sa petrecem mult in natura cu el. Imi place mult si aspectul cu spatele mai drept, dar nu ma prea impac cu culoarea lupie / gri, desi inteleg ca este "originalul"...

Prima intrebare insa pentru care va rog sa ma ajutati este cum sa aleg un caine cu caracter puternic, dar care sa nu il domine pe baiatul meu, care desi e cel mai fain baiat Smiley e totusi copil... Solutia poate ar fi o femela, dar totusi cred ca nu ma voi putea abtine sa nu iau un mascul. Pot sa rezolv totul printr-o educatie corecta a puiului? Chiar daca e primul meu caine (si probabil voi face greseli), credeti ca un incepator poate reusi sa educe un CG de lucru puternic si sa creeze o legatura corecta cu copilul?

Deja cunosc din postari cativa forumisti care m-au impresionat prin implicare si ii felicit, ajuta multi incepatori sa se apropie de acest caine deosebit. Va multumesc!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #1 on: November 13, 2013, 10:21:17 AM »

O sa fie greu sa gasesti un caine care sa poata fi controlat de un copil, indiferent de rasa, talie etc.
De obicei cainii sunt docili in relatia cu stapanii lor, dar control asupra lor o sa aiba o singura persoana din familie.
Copii mei se inteleg bine cu toti cainii, dar totusi nu se lasa "controlati" decat de mine. De sotia mea asculta doar cand au ei ceva interese (papa).
Oricum, cainele il iei pentru tine nu pentru copil Smiley , deci tu o sa fi responsabilul nr.1 in cresterea si educatia lui.
Si un sfat (sau mai bine zis o directiva) : nu lasa copii singuri cu cainele sub nici o circumstanta! Accidentele sunt cauzate in primul rand de lipsa supravegheri din partea unui adult a interactiuni dintre caine si copii.

Urice crescator responsabil o sa poata alege un pui care sa se potriveasca cu o mare parte din caracteristicile enumerate de tine mai sus. E sarcina ta sa gasesti acel crescator. Smiley.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
dux
Hero Member

« Reply #2 on: November 13, 2013, 11:24:26 PM »

Salutare tuturor,
 credeti ca un incepator poate reusi sa educe un CG de lucru puternic si sa creeze o legatura corecta cu copilul?

Da,se poate.Va dau un exemplu.
In vara i-am dresat unui domn 2 ciobanesti germani(mascul si femela din linii de lucru) iar acum vine la teren pentru antrenament.Cu un caine lucreaza tatal iar cu celalalt lucreaza fiul de 10 ani.Sa vedeti ce bine il asculta pe pusti.Daca-si da acordul o sa-l filmez si o sa vedeti ce bine este controlat cainele.
Un lucru trebuie sa stiti.Ciobanescul german crescut in familie niciodata nu va reprezenta un pericol pentru membrii acesteia.
dan_srb
Newbie
*

« Reply #3 on: November 13, 2013, 11:39:46 PM »

De obicei cainii sunt docili in relatia cu stapanii lor, dar control asupra lor o sa aiba o singura persoana din familie.
...
Si un sfat (sau mai bine zis o directiva) : nu lasa copii singuri cu cainele sub nici o circumstanta! Accidentele sunt cauzate in primul rand de lipsa supravegheri din partea unui adult a interactiuni dintre caine si copii.

Multumesc Bogdan pentru raspuns!

Citisem ca printr-un comportament potrivit, intreaga familie trebuie sa devina pentru caine pack leader. Sa inteleg ca e numai teorie? Eu si sotia mea suntem mai degraba firi dominatoare, am o oarecare preocupare ca baiatul sa nu fie cel dominat de caine...

Cat despre a nu lasa niciodata copilul singur cu cainele, inteleg principiul - insa ma gandeam ca se aplica mai mult pentru copii pana in 3-4 ani. De la 5-6 ani deja incepi sa te intelegi altfel cu copilul si ii explici ce il deranjeaza mult pe caine. Cat pot conta totusi pe simtul natural de protectie al CG fata de copil? In sensul de toleranta...
Nu am gasit CG cotat in nici un top de caini kids friendly, in schimb nici nu am auzit inca vreo povestire de agresiune a acestui caine fata de copii.

Mai inteleg din raspunsul tau ca un crescator iti poate recomanda un caine cu caracter, insa mai "potrivit" oarecum pentru o familie de incepatori si cu un copil de 6 ani, nu?

Multumesc inca o data, cele bune!
dan_srb
Newbie
*

« Reply #4 on: November 13, 2013, 11:51:15 PM »

Un lucru trebuie sa stiti.Ciobanescul german crescut in familie niciodata nu va reprezenta un pericol pentru membrii acesteia.

Multumesc frumos! Mi-ati raspuns la o intrebare care tocmai am pus-o si care e foarte importanta pentru mine...

Am omis sa precizez ca deocamdata vom locui o parte din timp la curte, cu padurea alaturi, iar o perioada la bloc (iarna mai ales). Deci cainele si baiatul vor fi tot timpul aproape, mai ales daca voi reusi sa gasesc un caine pana in primavara.

Un cunoscut mi-a povestit foarte recent cum baiatul lui, la 2 ani si ceva, l-a lovit (tare) in cap pe CG-ul lui cu un ciocan, cainele l-a latrat bine dar nimic mai mult...
marius_bl
Hero Member

« Reply #5 on: November 14, 2013, 09:10:04 PM »

Cat despre a nu lasa niciodata copilul singur cu cainele, inteleg principiul - insa ma gandeam ca se aplica mai mult pentru copii pana in 3-4 ani. De la 5-6 ani deja incepi sa te intelegi altfel cu copilul si ii explici ce il deranjeaza mult pe caine.
Nu am gasit CG cotat in nici un top de caini kids friendly, in schimb nici nu am auzit inca vreo povestire de agresiune a acestui caine fata de copii.

Din joaca pot aparea tot felul de accidente stupide , diferenta de ,,gabarit,, dintre un copil si ciobanesc german nu e mare. Succes in alegerea catelului.

*Link Removed*
dan_srb
Newbie
*

« Reply #6 on: November 14, 2013, 11:49:12 PM »

Din joaca pot aparea tot felul de accidente stupide , diferenta de ,,gabarit,, dintre un copil si ciobanesc german nu e mare. Succes in alegerea catelului.

Multumesc Marius.
VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #7 on: November 15, 2013, 09:35:38 PM »

Nu cred deloc ca un cg echilibrat ar ataca un copil cu care creste.Eu am o catea din linie de lucru care a "socializat" prin gard cu copilul vecinilor mei in varsta de 3,5 ani.Copilul era atat de incantat de catea incat l-am lasat sa se joace cu ea, desi eu sunt de parere ca numai stapanului ii este permis sa puna mana pe caine.Cateaua are un an si 5 luni acum, nu este prietenoasa deloc, dar cu pustiul se comporta foarte bine, chiar are grija sa nu-l dea jos.
 Pe de alta parte, am un prieten care a avut un cg de linie veche foarte bun, iar fiul lui in varsta de 10 ani voia sa iasa cu catelul la plimbare.Amicul meu a vrut sa-i faca aceasta placere dar imediat ce ieseau din curte cainele o lua razna, ii plimba el pe ei.Cainele avea cam 10 luni atunci, familia in care traia nu ii acorda cine stie ce importanta.L-am luat la mine ca sa-l invat cateva giumbuslucuri (mers in lesa, sezi, culcat, taras, in fine).Cand i-am chemat sa ia catelul inapoi baiatului i-a placut ce a vazut, dar nu a reusit sa-l faca pe caine sa execute cu toate insistentele mele.Ii era frica si sa-i ofere recompensa din mana!Toate acestea, impreuna cu niste "dezastre" create de catel l-au facut pe amicul meu sa renunte la el.
dan_srb
Newbie
*

« Reply #8 on: November 23, 2013, 11:25:53 PM »

Nu cred deloc ca un cg echilibrat ar ataca un copil cu care creste.

Multumesc Vincent si inca o data tuturor celor care m-au sfatuit.

Mi-am format o opinie si cred ca un CG de lucru bun va fi un challenge, dar nu un pericol pentru baiatul meu. Fiul meu o fire indrazneata (in sensul bun) si cred ca un CG potrivit il va ajuta sa isi consolideze unele trasaturi de caracter.

Va mai rog sa imi oferiti opinia voastra pe un detaliu: mascul sau femela? Am fost sfatuit initial catre o femela, ca dezvoltand un atasament mai bun fata de copil si o tendinta dominantoare mai mica (de asemenea tinand cont ca suntem incepatori in CG, sotia mea insa a mai avut un brac).
Insa marturisesc ca as dori un mascul... Sunt diferente asa pregnante in comportament, fata de copil mai ales?
Sheyla
Sr. Member

« Reply #9 on: November 24, 2013, 06:50:47 PM »

Sper sa il ajute pe baiatul meu sa creasca frumos si curajos si sa simta din plin bucuria unei prietenii care nu il va dezamagi niciodata.

Dan, am să încep prin a-ţi spune că eşti un părinte minunat. Smiley În primul rând pentru că îi vei oferi copilului tău şansa de a creşte alături de un câine şi-n al doilea rând pentru că nu o faci doar pentru a-i satisface un moft de moment. Eşti responsabil şi implicat, îmi place! Mi-ai adus aminte de poza asta:

Eu cred că orice câine, indiferent de talie sau rasă - deşi recunosc că ai făcut o alegere excelentă, optând pentru un ciobănesc german - îl va ajuta pe puiul tău să se dezvolte armonios şi-l va învăţa să fie responsabil, să iubească şi să respecte animalele. Băieţelul tău este deja măricel şi nu cred că regulile pe care trebuie să le respecte în relaţia lui cu câinele o să-i ridice probleme prea mari.

Sexul puiului de câine mi se pare irelevant, cum spunea şi VINCENT, un câine nu va ataca niciodată un copil cu care creşte. Pe Sheyla am luat-o de când avea un kg şi jumătate, a învăţat în timp să fie foarte tolerantă atât cu celelalte animale, cât şi cu copiii, deşi ei veneau doar ocazional pe la noi. N-am avut parte de întâmplări neplăcute, era mereu grijulie, nu sărea pe ei, nu-i apuca nici măcar în joacă, se lăsa "chinuită", iubită, pupăcită şi nu era deloc imprevizibilă. La fel e şi Igor, deşi l-am luat la aproximativ un an, adică deja mare, nu are nici măcar tendinţa de a domina copiii cu care intră în contact. Contează mult educaţia câinelui, felul în care socializează cu copilul, comportamentul copilului, mediul în care creşte şi mai puţin (spre deloc) sexul. Zic eu. Smiley

Îţi urez succes! Sper să ne spui şi nouă ce decizie ai luat! Smiley

Gabriela
"Câinele este cel mai bun exemplu de loialitate si abnegaţie. De-asta iubesc eu câinii."
dan_srb
Newbie
*

« Reply #10 on: November 30, 2013, 11:42:49 PM »

Mi-ai adus aminte de poza asta:
...
Îţi urez succes! Sper să ne spui şi nouă ce decizie ai luat! Smiley

Sheyla, m-au miscat mult atat mesajul tau cat si poza. Iti multumesc.

Negresit intr-o zi voi aparea cu pozele puiului (de CG Smiley ) si abia atunci va incepe povestea Smiley
Sheyla
Sr. Member

« Reply #11 on: December 02, 2013, 03:15:35 PM »

Nu ai pentru ce, Dan! Mă bucur că mai există părinţi ca tine! Smiley Uite ceva drăguţ!
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8763.0.html

Gabriela
"Câinele este cel mai bun exemplu de loialitate si abnegaţie. De-asta iubesc eu câinii."
dragosewski
Newbie
*

« Reply #12 on: March 16, 2014, 01:45:00 AM »

Orice parinte responsabil n-are sa-si lase copilul singur cu cainele orice fel de rasa de caine fie el chiar si pui pt ca accidente extrem de grave se pot intampla.stiu cazul unui fost  coleg de scoala care are o cicatrice  destul de urata pe fata (dupa cateva interventii de chirurgie plastica) in urma unui accident  cu un cg extrem de iubitor si atasat de familie.Cainele a sarit un gard si-a prins piciorul intre lemne atarnat de gard cu fractura deschisa copilul a vrut sa-l ajute ,cainele de disperare a muscat fara sa realizeze din cauza durerii probabil de fata fostul meu coleg de 8 ani la vremea aceea.  De aceea Bogdan care iubeste si creste cg cred  ca nu vbeste prostii cand iti spune sa nu-ti lasi copilul singur cu cainele indiferent de rasa sau varsta cainelui.Accidentele se intampla atunci cand nu te astepti altfel n-ar mai fi accidente!!!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof