blackcat
Sr. Member

Ayana&Ammara
|
 |
« Reply #15 on: December 26, 2013, 07:12:31 PM » |
|
Pana nu-i pui gulerul, se va scarpina sau linge, va face rani care se vor suprainfecta. De cand are problemele dermatologice a facut vreodata tratament cu Exemtrat timp de 7 zile?
Ma duc maine sa caut si guler si Brit sa vad daca gasesc pe undeva.Ne-a recomandat o prietena Exemtratul,i-am luat dar mi-a fost frica sa-i dau.Am vazut dupa ca are dexametazona,eu stiu ca poate sa scada imunitatea si asta ne mai lipseste.O sa intreb veterinarul sa vad ce zice.
|
|
|
|
|
|
"Winners never quit and quitters never win."
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana&Ammara
|
 |
« Reply #16 on: December 30, 2013, 09:32:19 PM » |
|
Am fost azi la cabinet,macar nu ne-a mai zis nimeni ca ranile si tot tacamul sunt de la ariste.Ieri am tot citit gandindu-ma ca s-ar putea sa fie totusi si ceva autoimun,se mai si potriveau simptomele.Asa ca am ajuns la cabinet de-a dreptul panicata.Ne-a zis ca e o piodermita dar nu e foarte multumit de diagnostic si nici foarte sigur,a zis ca nu exclude inca o boala autoimuna desi nu prea crede ca e vorba de asa ceva.Cand l-am intrebat de hrana a zis ca el n-a zis nimic de alergie si ca sa manance ce vrea  (oricum n-o sa primeasca decat hrana uscata) .I-a pus o pipeta de purici(se cam dusese cealalta si Amma e si alergica),i-a dat tratament cu Cefalexin pentru caini,16 zile dupa care o sa mai facem o vizita. Sper din tot sufletul sa mearga sau macar sa dea semne ca se mai duc pentru ca in alta parte nu prea am unde sa o duc.Mai sunt doua cabinete mai rasarite aici dar la ambele am avut probleme si cei unde mergem acum le-au rezolvat,sper sa reuseasca si acum  .
|
|
|
|
|
|
"Winners never quit and quitters never win."
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #17 on: April 11, 2014, 10:05:31 AM » |
|
Postez si eu pe acest topic problema mea,care s-ar putea incadra aici Raff manifesta tendinta de a se scarpina destul de des pe botic, fara a se vedea nicio rana,umflatura,sau altceva Mai nou, si cel mic face la fel, dar mult mai rar,nici la el nu se vede nimic anormal De asemenea la Raff am vazut ca se sterge de peretii casei cu tot lateralul si deasemenea cu boticu Sunt deparazitai intern si extern si nu se vad pe piele nicio rana Multumesc pt atentie !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #18 on: April 11, 2014, 01:32:56 PM » |
|
Cu ce sunt hraniti? Ce procent de proteine are hrana lor. E proteina animala sau contine si proteine vegetale(din soia)? Ce procent de grasimi are hrana lor? Ce varsta au?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #19 on: April 11, 2014, 01:54:07 PM » |
|
cel mare are 3 ani, cel mic 1an si 8 luni le iau mancare de la polonezi (zooofat), de regula Hill"s cu proteina 21.6 si grasime 14.3 Purina cu 27% si 17%, RC,acum am pt ei un Brit premium este prima data cand le dau premium, dar cel mare facea de dinainte gatit le fac ciorba cu legume,orez ,peste fiert,pui dezosat,in iarna au mancat mai mult gatit, acum predomin amancarea uscata cel mare a avut anul trecut o mica cadere de par pe nas,(cca4mm) a fost vaccinat cu Biocan,nu s-a mai extins, dar s-a acoperit greu cu par (acum este acoperit 85%, aproape nu se mai vede.Cel mic nu avut o asemenea problema
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #20 on: April 11, 2014, 02:19:52 PM » |
|
Brit Premium are si proteina de soia despre care se spune ca poate provoca alergii la unii caini. 27%proteina si 17%grasimi e cam mult pentru aceasta rasa. De la RC junior unul din cateii mei se umpluse de matreata. Cainii tai sunt tineri, nu cred sa aiba deja probleme hepatice. Eu la ciobaneasca mea cu alergie ii dadeam Acana miel si mere si era ok. Ai putea incerca Petkult sensitiv maxi adult si sa vezi daca se mai scarpina. Il gasesti la magazinele Animax si e mai ieftina decat Acana miel si mere. Nu contine ingrediente despre care se stie ca pot provoca alergii cum sunt porumbul, graul, carne de pui, oua.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #21 on: April 11, 2014, 02:28:28 PM » |
|
si am mai luat si 2 saci de Brit ca sa scap de grija o luna de zile  ma gandeam ca pe perioada de iarna sa aiba o mancare mai buna caloric,si chiar au mancat-o foarte bine,ma refer la Hill's si RC pt ca nu mananca separat, cel mare avut si mai mult timp mancare de junior,din gama super-premium ce recomandati Dvs in aceasta perioada de an, si pt rasa lor? Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #22 on: April 11, 2014, 03:39:03 PM » |
|
Eu zic sa te duci la Animax si sa iei Petkult pentru 4-5 zile, maxim o saptamana si daca dupa aceasta perioada se mai scarpina inseamna ca altul e motivul pruritului. O prietena si-a hranit cainele 3-4 zile cu mancare de hipermarket si i-a aparut o eczdma mars deasupra cozii. I-a dat mancarea lui obisnuita adica Guabi si in alte trei zile s-a uscat eczema. Pe wikipedia scrie ca CG fac parte din rasele predispuse la alergii.Daca pruritul ii apare doar primavara poate fi din cauza polenului. Poate fi si de la deparazitantul extern. Subiectul este foarte vast. Am auzit de caini care au facut reactie alergica la picaturile Advantix. Se pare ca si Diazinonul ( card se gaseste pe unele zgarzi antiparazitare poate provoca frnomene alergice. Cateaua mea s-a umplut de bubite dupa o baie cu sampon antiparazitar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #23 on: April 11, 2014, 03:46:07 PM » |
|
Multumesc pt sfat ! O iau mai intai cu mancarea..poate au alergie (dintr-un exces de zel din partea unei persoane din curte au fost dati cu parakil la deparazitarea externa...poate fi si de aici,intrucat are asemenea manifestari si cel mic)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #24 on: April 11, 2014, 04:28:35 PM » |
|
Parakilul e pe baza de fipronil ca si Frontline-ul de care nu am auzit sa dea reactii alergice. Totusi e bine sa urmaresti daca se scarpina ma insistent dupa ce le aplici deparazitantul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|