Forum ciobanesc german
August 08, 2014, 04:03:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Linie de lucru sau de show?  (Read 1024 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dragosewski
Newbie
*

« Reply #15 on: March 19, 2014, 03:21:55 PM »

Eu sunt Mihai Dragos Balea am 32 ani si sunt  fost activist de partid in vremurile apuse si mare iubitor de animale.Domnule Ionescu nu trebuie sa va suparati si s-o luati personal, eu nu dau vina pe dvs sau alti crescatori asa cum am spus si mai sus problemele si anomaliile la mai multe rase de caini vin de la cei care impun standardul anumitor rase.Dvs doar va conformati ,aplicati si acceptati anumite criterii impuse de cei pe care-i invoc eu a fi criminali de rasa.Dar precum spuneam nu vreau sa intru in polemica cu oameni care traiesc partial sau integral din cresterea cainilor pt ca n-o sa reusesc sa va conving niciodata ca participati in mod direct la distrugerea unei rase de caini dar eu am intervenit aici din convingere personala bazata  pe niste informatii si documentari din mai multe surse har domnului accesibile oricui si din dorinta de a ajuta un iubitor de animale sa ia decizia potrivita si poate pe viitor sa ajute si el in felul lui si cum poate la pastrarea rasei cg care pierde cam toata faima de caine nr1 in orice fel de munca.Din informatiile pe care le am inclusiv militia germana incepe sa renunte la cg din simplu motiv ca nu mai gasesc caini care sa faca fata fizic si psihic la cerintele care se vor de la  cg  prin definitie de la muma lui.Probabil cg in scurt timp avand in vedere involutia lui in ultimii ani va devenii un caine de show ca si pudel sau alte rase de show.Repun linkul si mi-ar face mare placere daca v-ati face timp sa vizionati acest documentar cap coada si apoi sa-mi dati un feedback.Daca nu intalegeti in engleza va caut eu o varianta tradusa pe undeva.

https://www.youtube.com/watch?v=yZMegQH1SPg
dragosewski
Newbie
*

« Reply #16 on: March 19, 2014, 03:52:50 PM »

.... pt mine nu exista linie de show sau linie de lucru, C.G. este doar unul si trebuie sa fie destept, curajos si frumos! adica , daca oameni sunt, teoretic, mai frumosi & pasnici in zilele noastre, decat cei de  ,acum 100 de ani , de ce nu ar fi si animalele?
  1...hiena ce conformatie are? din ce familie face parte?
   2. ..regula de trei simpla la expresia voastra,.. linie de show -lucru, adica din cati caini au iesit n.  ,,, displazici, mai clar ..procentul din cei examinati radiologic raportat la numarul de displazici?

... eu sunt thorhaus, adica Tudor Ionescu voi cine sunteti ? nu va cunosc , ar trebui sa va prezentati daca doriti sa continuam discutia!

Teoretic practic sau cum o fi oamenii n-au fost  mai frumosi  Laughing si pasnici acu 100 de ani decat sunt acum.Si animalele cu siguranta nu sunt  mai frumoase acum decat au fost vreodata.E vorba de trend asa cum pe vremuri nobilii aveau perucile alea albe sub care colcaiau paduchii si total neigienic si farduri cadaverice pt ca asa era trendul si asa era frumos desi acum pare ridicol exact la fel se intampla cu rase de caini mutilate doar pt ca asa e trendul si doar pt ca noi oamenii putem sa exploram si sa batjocurim cum vrem si credem de cuviinta natura.Rase de caini la care produsi cu anumite anomalii genetice sunt preluate  drept frumoase ca asa zice trendul, puii care nu au aceste diformitati vor fi sterilizati sau eutanasiati dupa caz ca sa poata fi reprodusi doar exemplarele "frumoase"cu grave malformatii care duc la tot felul de probleme medicale.oooo dar asta nu conteaza atata timp cat e best dog on show ca-i frumos!!!Sunt o gramada de exemple si de rase mutilate de-a lungul anilor datorita unor nemernici care au decis ei cum e mai frumos un caine.Ca sa nu mai vbim de consangvinizare care la anumite nivele e unanim acceptata  orice crescator din lume.Oare daca e asa de buna si se intaresc anumite gene si incurajata de tot felul de crescatori , de ce nu se inmultesc si oamenii bunici cu nepoti sau verisori intre ei?(personal am fost asigurat de mai multi mari crescatori din Ro ca pot sa-mi montez cateaua cu verisorul ei primar fara nici o problema ca e mai bine ca se intareste linia,mari profesori de genetica pe care daca-i intrebi nr de cromozomi la caine  sau o problema elementara de genetica de clasa 9a habar n-au, dar el stie ca se intareste linia si produsii vor fi mai sanatosi)
thorhaus
Hero Member

« Reply #17 on: March 19, 2014, 11:14:04 PM »

Eu sunt Mihai Dragos Balea am 32 ani si sunt  fost activist de partid in vremurile apuse si mare iubitor de animale.Domnule Ionescu nu trebuie sa va suparati si s-o luati personal, eu nu dau vina pe dvs sau alti crescatori asa cum am spus si mai sus problemele si anomaliile la mai multe rase de caini vin de la cei care impun standardul anumitor rase.Dvs doar va conformati ,aplicati si acceptati anumite criterii impuse de cei pe care-i invoc eu a fi criminali de rasa.Dar precum spuneam nu vreau sa intru in polemica cu oameni care traiesc partial sau integral din cresterea cainilor pt ca n-o sa reusesc sa va conving niciodata ca participati in mod direct la distrugerea unei rase de caini dar eu am intervenit aici din convingere personala bazata  pe niste informatii si documentari din mai multe surse har domnului accesibile oricui si din dorinta de a ajuta un iubitor de animale sa ia decizia potrivita si poate pe viitor sa ajute si el in felul lui si cum poate la pastrarea rasei cg care pierde cam toata faima de caine nr1 in orice fel de munca.Din informatiile pe care le am inclusiv militia germana incepe sa renunte la cg din simplu motiv ca nu mai gasesc caini care sa faca fata fizic si psihic la cerintele care se vor de la  cg  prin definitie de la muma lui.Probabil cg in scurt timp avand in vedere involutia lui in ultimii ani va devenii un caine de show ca si pudel sau alte rase de show.Repun linkul si mi-ar face mare placere daca v-ati face timp sa vizionati acest documentar cap coada si apoi sa-mi dati un feedback.Daca nu intalegeti in engleza va caut eu o varianta tradusa pe undeva.

https://www.youtube.com/watch?v=yZMegQH1SPg
[/quote/

Imi pare bine de cunostiinta , Mihai!
nu o iau personal, asa ca sper sa aducem un beneficiu rasei rege!
M. von Stepanitz a folosit 3 variante de C:G., ..din zone diferite, deci, de la fondarea rasei sau folosit mai multe linii, ca sa zic asa...
de ce in ziua de azi ii impartim in show si lucru? de ce nu ,...DDR-line....Cech-line...?
thorhaus
Hero Member

« Reply #18 on: March 19, 2014, 11:49:10 PM »

teoretic asa ar trebui sa fie, doar unul ...adica asa cum a fost gandit de la bun inceput!
oamenii nu sunt deloc mai pasnici in zilele noastre, si chiar daca ar fi...mai bine si-ar lua o rasa de companie, si nu una utilitara!

1. CG nu e hiena
2. nu toti proprietarii fac radiografie, asa cum trebuie sa faca crescatorii ...medicii veterinari se confrunta concret cu mult mai multe cazuri de displazie, decat ar figura in vreo statistica...nu spun asta ca o acuzatie, ci ca pe un fapt pe care mi l-au confirmat mai multi veterinari.
3. cati dintre crescatori mai tin cont de calitatile de lucru care au determinat de fapt popularitatea CG-ului? ...foarte putini ( inclusiv cei care afirma ca selectioneaza CG din linii de munca)...
http://www.youtube.com/user/kangdanlin  e canalul meu, daca vreti neaparat sa stiti cu cine vorbiti.
oricum ma retrag din discutie, inainte sa apara obisnuitele injuraturi

...sau C.G. nu e caine lup!!!??? vb de conformatie si eficienta ... si familia ancestrala.,hiena nu poate sa vaneze? ...etc. pt. ca este cocosata?...C.G. nu este cocosat, cocoasa ,...( cifoza toracala) este considerata defect in standard,!!!
  de ce sa apara injuraturi?
filmul cu pricina este pe tubul rosu de f. mult timp,ani buni ...!
cresc C.G. pt ca iubesc rasa de cand am avut primul C.G. , de prin cls. a-2-a!!! il vreau la fel de destept-curajos-puternic, dar si mai frumos !

Did
Sr. Member

Schultz!

« Reply #19 on: March 20, 2014, 05:15:54 PM »

Si cu cat isi taraie coada pe jos,e mai frumos?  Undecided In fine, vorba aceea:gusturile nu se discuta.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof