Forum ciobanesc german
April 30, 2008, 02:49:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Agresivitate fata de cani  (Read 2541 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
csati
Newbie
*

« on: October 17, 2006, 08:03:32 PM »

Buna sunt Csati .
Am un CG mascul de 4 luni cu care ma plimb in fiecare zi. Problema mea este ca de fiecare data cand intalnim un caine incepe sa latre si devine agresiv. Mai am un CG de 11 ani cu care sta si joaca toata ziua, la plimbari deobicei ne insoteste un  prieten care are o femela de 5 luni Saint Bernard. Se inteleg de minune, joaca tot timpul dar cand ne alatura si un alt catel, CG devine agresiv. Se intampla chiar daca suntem singuri. 
Poate cineva sa ma ajute cu sfaturi? Multumesc.
ulck
Hero Member

« Reply #1 on: October 18, 2006, 12:11:44 PM »

Este bine sa-l strunesti din timp, mai tarziu va fi mai greu. Este agresiv cu alti caini si cand este liber sau doar in lesa ? Banuiesc ca in lesa se intampla mai des. In acest caz trebuie sa-i dai comanda "nu-i voie" sau "lasa", urmate de o smucitura scurta si energica de lesa. Nu se va rezolva dupa primele incercari, dar cu perseverenta vei obtine rezultate.
csati
Newbie
*

« Reply #2 on: October 18, 2006, 04:00:32 PM »

Cand este in lesa si vede un caine incepe sa latre, si daca las sa se apropie de caine dupa obisnuita mirosire incearca sa-l atace. Se intapla la fel si cand e liber .Majoritatea timpului ne plimbam fara lesa nu am nici o problema , ignora oamenii, masinile , zgomotele, copii etc dar cand vede un caine nu l pot contola.
Adica e normal sa fie interesat de alti caini dar e foarte neplacut sa tot ceri scuze pt ca ataca alti cani pasnici. Si nu cred ca solutia e sa tin in lesa tot timpul sau sa-l leg cand vad un alt caine , cred ca l-ar face si mai agresiv.
As vrea sa-l duc la expozitie la Arad credeti ca o sa am probleme cu el. Ar fi mai bine sa nu-l duc?
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #3 on: October 18, 2006, 04:51:21 PM »

Vezi ca in expozitie o sa fie multi caini, majoritatea mult mai mari decat al tau, deci atentie la ce se poate intampla! Daca vi in expo, neaparat in lesa si stat cu ochii/gura pe el ...

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
csati
Newbie
*

« Reply #4 on: October 18, 2006, 06:04:42 PM »

Bine, catelul a mai fost la o expozitie in Covasna unde la constatari arbitrul a scris:" comportament fb" fapt confirmat si de crescator , binenteles ca o sa am grija sa-l tin in lesa da ca il duc la exozitie. Poate acolo pot sa observ comportamentul lui mai bine ca in viitor sa stiu ce sa fac. Ar fi pacat ca sa ma las atat de usor, sa ma resemnez ca am un caine care nu e , nu poate fi socializat si sa-l tin numai in curte.
Sa intamplat ca dupa o saptamana ce la-am luat a fost atacat de un Rottweiler adult s-a speriat rau probabil ca si asta e motivul pt care e agresiv. Cu toate ca am incercat sa evit situatii gen "Rottweiler" nu poti sa anticipezi cu cine te intalnesti dupa colt.
Sper sa gasesc  modalitatea de a controla catelul, poate dupa experiente pozitive sa fie mai linistit cu cainii pe care nu le cunoaste.
ulck
Hero Member

« Reply #5 on: October 19, 2006, 11:56:28 AM »

Sigur ca nu este o solutie sa-l tii tot timpul in lesa dar inceputul asa se face. Mai mult ca sigur ca experienta cu rottweilrul si-a pus amprenta asupra comportamentului. In cazul acesta incearca sa -l apropii de altii caini de care sa fii sigur ca nu-l vor ataca. Plasandu-te tu intre ei la inceput incearca sa-i calmezi si sa-i temperezi daca incearca sa se domine. Cu o serie de experiente de genul asta temperamentul se va ameliora. Iti spun asta deoarece si am avut cam aceeasi problema cu cg-ul meu. Acum daca este liber nu prea se mai repede la alt caine decat daca este vorba de masculi, care incearca sa-l domine. Dar o vreme l-am dus in grupuri de dresaj unde l-am controlat in lesa scurtand mereu distanta fata de alti caini. La inceput abia pe la 10 metri puteam sa-l tin in pozitia asezat sau culcat, incet incet am ajuns sa stam chiar in acelasigrup fara sa mai manifeste intentii agresive.
lucimax
Newbie
*

« Reply #6 on: April 26, 2007, 03:15:34 PM »

salut
sunt si eu f nou pe aici si vreau sa va supun atentiei o problema
Am un cg femela,cu varsta de 2 ani si 6 luni,se trage din canisa Romano(numele ei este  Canta) si este fff agresiva cu cainii.Efectiv mi-e jena sa ies cu ea in parc sau sa ma duc la expozitii deoarece sare imediat la bataie(nu conteaza ca celalalt caine este mic,mare,femela,sau mascul)
De scos ,o scot numai in lesa ,pentru a nu avea surprize.Exista totusi si caini care ii plac dar se numara pe degete.Ce credeti ,mai e ceva de facut? si daca da ,ce?
cu multumiri anticipate
lucimax
Newbie
*

« Reply #7 on: April 26, 2007, 04:20:20 PM »

A fost la dresaj 3 luni cu crescatorul, dar agresivitatea persista. Totusi, avand in vedere varsta, mai exista sanse sa fie remediat comportamentul prin dresaj?
danielaionel
Hero Member

Benny

« Reply #8 on: April 26, 2007, 05:05:12 PM »

Un dresor bun, parerea mea, ar fi trebuit sa rezolve problema aceasta ....
Din cate stiu eu agresivitatea se combate cu joaca ... cu cat mai multa joaca si cati mai multi caini cu care sa se joace. Daca nu merge asa .... interdictie ... pana la urma va intelege ca ceea ce face nu e bine ...

A fost la dresaj 3 luni cu crescatorul, dar agresivitatea persista. Totusi, avand in vedere varsta, mai exista sanse sa fie remediat comportamentul prin dresaj?

Nu exista caine rau .... exista doar esecul vostru de a fi un stapan bun Wink
k3na
Hero Member

Alma

« Reply #9 on: November 28, 2007, 01:31:36 PM »

cum vedeti voi problema ierarhizarii intre caini? acestia trebuie lasati sa/si stabileasca locul de frunte intre ei, sau ar trebui sa fie considerati egali in fata stapanilor. sunt aproape 5 ani de cand il avem pe rucar, alma "l/a crescut" cand era mic, avea grija de el, il spala mereu pe burtica, il lasa sa suga(chiar daca el nu avea de unde), il lasa sa manance din blidul ei, il apara cand mergeam afara etc. acum el s/a maturizat si comportamentele s/au schimbat de cativa ani. ideea este ca alma "il tine mereu sub papuc" pe rucar, nu il mai lasa la blidul ei, nu/i da voie sa manace inainte sa manace ea, jucariile i le ia doar "zambind" la el, iar cand greseste cu ceva in fata ei, il trozneste de nu/i adevarat. nu ii face nimic iremediabil fizic, e de ajuns sa/l maraie si sa/l prinda de gat sau de bot, iar el pleaca sau se pune in culcat in fata ei.exista si parti bune, rucar e foarte solidar cu ea, fac mereu echipa, iar daca alma face ceva, el o imita (de ex, cand ii cert stau cuminti amandoi, sau daca o dau pe alma afara din bucatarie, iese si rucar). care ar trebui sa fie atitudinea noastra: o lasam pe alma sefa in fata lui, ca asa s/au ierarhizat....sau ii corectam accesele de sef?
ps: cand sunt afara impreuna sunt mult mai agresivi cu alti caini, chiar cu prietenii lor.

cuget, deci exist!
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #10 on: November 28, 2007, 05:48:59 PM »

parerea mea e sa nu interveniti, atata vreme cat ei au ajuns la un echilibru. Stie Alma ce face!
Si ai mei cat sunt impreuna sunt mai agitati si agresivi, Nati il apara pe cel mic...bineinteles ca-i si cam place scandalul si bataia.

salut
sunt si eu f nou pe aici si vreau sa va supun atentiei o problema
Am un cg femela,cu varsta de 2 ani si 6 luni,se trage din canisa Romano(numele ei este  Canta) si este fff agresiva cu cainii.Efectiv mi-e jena sa ies cu ea in parc sau sa ma duc la expozitii deoarece sare imediat la bataie(nu conteaza ca celalalt caine este mic,mare,femela,sau mascul)
De scos ,o scot numai in lesa ,pentru a nu avea surprize.Exista totusi si caini care ii plac dar se numara pe degete.Ce credeti ,mai e ceva de facut? si daca da ,ce?
cu multumiri anticipate

cam asa patesc si eu cu femela mea de aceeasi varsta cu Canta. De obicei nu musca incat sa lase rana dar ii tavaleste/musca si pare tare fioroasa. Cainii care nu arata nici o urma de teama si-i tin piept, nu o mai intereseaza deloc si-i lasa in pace sau incearca sa se joace. Sunt convinsa ca incearca sa stabileasca o ierarhie cu ei din primul moment in care ii intalneste dar pentru unii poate fi chiar traumatizant.
Si Nati a fost la dresor si a incercat sa o mai tempereze. Cata vreme e in lesa sau la o distanta mai mare de caine..ma asculta si vine la mine. Cand am mingea ei preferata reusesc de cele mai multe ori sa-i atrag atentie sau pur si simplu i-o dau si are gura plina si nici o dorinta s-o imparta cu altcineva. Ce ne-ar trebui noua ar fi ore intense de socializare canina.  Cheesy  Un dresor ...un spatiu in care sa se intalneasca cateii (si proprietarii), sa se obisnuiasca, sa se imprieteneasca. etc..
 De multe ori o tin din scurt pe Nati cand e in lesa iar cand e libera observ din timp cateii si o chem...mai cu joaca, mai cu glasul, mai cu forta reusesc sa ma impun insa prima data cand dau semne de "indulgenta" nu ezita sa se impuna. Este o continua distractie.

lucimax, cred ca Nati si Canta s-ar certa de le-ar zbura fulgii!  Grin

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
k3na
Hero Member

Alma

« Reply #11 on: November 29, 2007, 12:25:28 AM »

multumesc de raspuns. ai mei sunt agresivi si agitati doar in compania altora, in rest isi gestioneaza linistea si relatiile singurei. de exemplu, daca suna cineva la usa, alma nu se mai omoara sa mearga pana acolo, sta in dormitor si ciuleste urechile. daca rucar nu mai latra, se duce repede sa vada ce s/a intamplat. altadata era prima la usa si gata sa sara, acum il asteapta pe blanos sa se ocupe, intervine doar in caz de urgenta, de parca rucar ar fi responsabil cu primirile.

cuget, deci exist!
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #12 on: November 29, 2007, 06:59:02 AM »

Indata ce face al treilea vaccin, o sa-mi scot catelusa in parc, sa intalneasca alti caini. Prima data impreuna cu westie, pe urma o sa-i scot doar pe rand. De cateva zile, si in curte ies impreuna doar dimineata, am pus deja zgarda si lesa pe Zina ieri si incepem sa iesim doar in lesa... Am avut in trecut experiente neplacute, cu cani crescuti impreuna pe care nu-i puteam desparti nici macar temporar, sau care, scosi impreuna la plimbare, se repezeau la orice caine trecea pe strada. Astia mici ai mei nici macar nu dorm impreuna, Zina doarme inchisa in cusca intr-o camera separata... Poate parea ciudat, insa vreau sa evit si agresivitatea fata de alti caini, si indiferenta fata de ei, care duce la o socializare improprie si nu in ultimul rand, doresc ca micuta mea CG sa fie mai atasata de mine decat de ceilalti caini ai familiei.

Leader of a screwed-up pack
k3na
Hero Member

Alma

« Reply #13 on: November 29, 2007, 06:55:11 PM »

nici eu nu/i scot in mod normal impreuna afara. se intampla doar sa ne intalnim, iar reactia este atat de surprinzatoare, se bucura asa de mult de parca nu s/au vazut de 100 de ani, cand ei au plecat acum 15 minute de acasa. in principiu fiecare caine cu stapanul lui, rucar fiind cainele fratelui meu. nu pot sa zic ca sunt excesiv atasati unul de altul, ei mananca impreuna pentru ca eu si frati/miu le dam de mancare deodata, ca sa nu isi fure unul din blidul altuia, sau sa pofteasca la mancarea celuilalt. in rest, ei nu dorm impreuna, desi ar putea, fiindca sunt liberi. sunt destul de independenti unul de altul, doar ca alma dicteaza in lumea lor.

cuget, deci exist!
Luna_Mina
Sr. Member

« Reply #14 on: January 04, 2008, 09:41:13 PM »

Problema cu agresivitatea fata de alti caini o am si eu cu ale mele. Cand iesim din casa, e un adevarat calvar, in fata blocului s-a instalat un maidanez care este in permanenta acolo, vecinii ii tot arunca mancare de pe la geamuri. Maidanezu e foarte prietenos, insa astea latra de mama focului, trag in lesa de nu se poate. Ce mai, un adevarat scandal de fiecare data cand respectivul e in fata blocului.
E adevarat ca le-am scos numai impreuna afara, insa le-am scos cu sotul meu, eu tin una, el pe cealalta. Ideea e ca in casa sau in curte (avem o curte de vreo 2000 mp) executa imediat comenzile, fara probleme, insa afara cand vad un caine in apropiere, parca uita tot. Le-am luat si zgarzi de forta, pentru ca odata era sa-l traga pe burta pe sotul meu cand coboram pe scari.
Cand suntem in "camp deschis" adica fara curte, le tinem in lesa, deoarece odata erau libere si au vazut un catel, au luat-o la fuga dupa el, n-au mai tinut cont de nicio comanda, au trecut o strada aglomerata fara sa se uite si s-au oprit cand celalat caine s-a oprit, au inceput sa se joace cu el. Ne e frica sa le lasam fara lesa, poate le pierdem sau poate ies in strada si da o masina peste ele.
Credeti ca ar trebui sa le lasam mai libere, sa se joace cu alti caini? Cum sa le facem sa asculte comenzile si pe strada, cand sunt in apropiere de alti caini?
Ca varsta, pe 12 ianuarie implinesc 6 luni.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora