cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA
|
 |
« Reply #30 on: September 05, 2008, 11:10:51 AM » |
|
In Constanta nu stiu sa existe un "tarc pt catei" in care sa se joace!.. cred ca e o idee buna. Colegi constanteni... voi pe unde va lasati cainii liberi sa se joace?
|
|
|
|
|
|
“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
|
|
|
|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #31 on: September 05, 2008, 11:15:43 AM » |
|
In Constanta nu stiu sa existe un "tarc pt catei" in care sa se joace!.. cred ca e o idee buna. Colegi constanteni... voi pe unde va lasati cainii liberi sa se joace?
Teoretic in fiecare parc mai generos ar trebui sa existe o zona imprejmuita si marcata pentru caini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #32 on: September 06, 2008, 06:09:17 PM » |
|
Teoretic in fiecare parc mai generos ar trebui sa existe o zona imprejmuita si marcata pentru caini.
ar trebui dar nu este!in Cluj Napoca,totusi este un oras mare,nu gasesti asa ceva.in schimb in toate parcurile aproape gasesti semne ca e interzis accesul cu caini.asa din cand in cand,asezate prin cele mai mici si mizeraile locuri cate un semn cu "loc pentru plimbat cainii".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #33 on: September 06, 2008, 06:17:12 PM » |
|
da, cunosc situatia. eu ii plimb in parcul din apropiere unde exista tarc pentru caini. paradoxal, in cel mai mare parc din oras, exista vreo 3 parculete pentru copii, in schimb pentru catei nu este decat un semn dar nimic delimitat, undeva in "fundul" parcului. si ultima data cand eram cu cateii acolo, domnii "comunitari" m-au amenintat cu amenda, desi erau in lesa pentru ca vezi dom'le ca n-am voie cu cainele prin parc asa pe unde vreau eu sa merg....adica poate ar fi vrut sa-mi duc cainii in brate pana la "tarcul minunat". in fine....banuiesc ca in fiecare oras se intampla lucruri de genul asta. ca sa nu mai zic ca habar n-au de legislatie si apoi s-au luat de mine ca de ce nu au botnita  . de d'aia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #34 on: September 06, 2008, 06:21:39 PM » |
|
Da..din acest punct de vedere Clujul sucks dar cred ca asa e aproape peste tot! Oare n-ar trebui macar Asoc.chinologica din zona sa solicite terenuri pt. joaca si dresaj?! Poate nu intra in atributiile ei .. Ramane sa-mi amintesc cu frustrare acele locuri superbe de plimbat si dresat cainii din nordul Germaniei (sunt sigura ca sunt prezente in multe alte tari mai evoluate)..locuri numeroase si bine puse la punct. Cand ma gandesc ca acolo se plimba cainii in mijloacele de transport in comun sau merg la restaurant impreuna cu stapanii bineinteles  (de la pitt' pana la pekinez), fara botnita si fara ca vreun calator sa strambe din nas...iar la noi se trezeste tot timpul o tzatza sa isi deschida gura....imi spun ca macar un loc pt. plimbat cainii mai de "Doamne ajuta" meritam!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #35 on: September 06, 2008, 06:26:06 PM » |
|
Asa e. Eu o iau pe Brita cu mine cand merg la bere  ). Dar bine, mi-a luat ceva timp sa obisnuiesc big bosii sa ma primeasca cu blanoasa  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #36 on: September 06, 2008, 07:33:54 PM » |
|
si eu am iesit cu Tara in oras la bere,si cu prietenii.aveam noroc pt ca il stiam pe patronul barului unde mergeam si i-a placut de caine  .in schimb...ce sa facem.stiti,am citit legislatia consiliului,cea eliberata pt Cluj.ok,am inteles ce spune acolo,ca trebuie sa ai maturice si faras cu tine,dar in alte tari,langa cosurile de gunoi de pe strada,sunt si cele in care arunci "treaba cainelui".ca aicia daca arunc intr-un cos de gunoi obisnuit poate iau amenda.deci degeaba ne baga pe gat legi care trebuie respectate,atata timp cat ei nu ne asigura necesarul pentru a putea respecta aceste legi(doar nu o sa ma duc cu "treaba" pana acasa inapoi.mi se pare logic sa puna un cos de gunois special in care sa pot arunca).ni se cere sa poarte cainele botnita,ok dar atat timp cat sunt o gramada de caini vagabonzi pe strazi eu una nu ma risc  am fost atacat mai demult pe strada de un caine,noroc cu Tara ca nu avea botnita.nu spun ca in alte tari nu sunt,dar poate nu in numar asa mare.daca doamne fereste ma ataca o haita de cativa caini (si Tara nu se poate apara) si mi-o omoara,imi plateste primaria cainele?si nu ma refer atat de mult la alt caine ci la partea sentimentala(pt ca pe Tara nu ar putea-o inlocui nici 100 de caini)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #37 on: September 06, 2008, 10:21:32 PM » |
|
eu prin ce tari am fost, n-am vazut caini comunitari. daca sunt, sunt pititi bine. pai tot asta a fost si argumentul meu apropo de "n-ai voie cu cainele in parc" cand tocmai in momentul ala treceau vreo 2 agale, la plimbare. si au zis "da, aveti dreptate, dar pe noi ne trage sefu' de urechi". si eu ce sa le fac?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #38 on: September 06, 2008, 10:30:02 PM » |
|
ni se cere sa poarte cainele botnita,ok chiar specifica legislatia consiliului asta, ca orice rasa sa poarte botnita ..fara exceptie? In plus fata de ordinul cu legea binecunoscuta? te intreb pt. ca eu nu am avut ocazia sa o citesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #39 on: September 06, 2008, 10:35:29 PM » |
|
din ce stiu, nu. doar pentru rasele cunoscute ca agresive, iar cg nu e pe acolo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #40 on: September 07, 2008, 03:39:57 AM » |
|
din ce stiu, nu. doar pentru rasele cunoscute ca agresive, iar cg nu e pe acolo.
ordonanta de urgenta e una,dar in unele orase s-au luat hotarari de consiliul local,iar in cazul acela ordonanta de urgenta nu mai e valabila pentru ariana:in gheorgheni auzisem la un moment dat ca cineva luase amenda pt ca nu avea botnita la cocker.dar hopa ce vad acuma!!!chiar acuma m-am dus sa citesc si am observat o treaba buna.inainte am citit pe fuga legea.. acuma vad ca nu e asa cum credeam!!! Art.7 Se interzice plimbarea cainilor de companie pe domeniul public fara lesa, iar cei din categoria cainilor agresivi fara botnita. am dat copy/paste la art. 7 si vad ca nu e asa cum am inteles eu,dar problema este ca vedeti voi,eu care totusi am citit legea si nu am fost atenta mi-a scapat acest lucru important.ma gandesc la atatia jandarmi si "comunitari" care nu cunosc treaba.nu stiu daca e adevarat ca a luat amenda pt un cocker,dar ce stiu este ca si eu era sa iau amenda,am scapat ca prin urechile acului pt ca am bagat niste pretexte bune  si sincer ii cred in stare sa dea amenda si la detinatorii de cg.cel putin in parc in gheorgheni era niste jandarmi destul de duri ca sa zic asa,si pe mine m-au luat tare din prima!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #41 on: September 07, 2008, 06:37:58 AM » |
|
ordonanta de urgenta e una,dar in unele orase s-au luat hotarari de consiliul local,iar in cazul acela ordonanta de urgenta nu mai e valabila Asa este. La noi "consiliul local" a fost de acord cu ordonanta  in privinta botnitei numai pentru caini agresivi. Nu am citit legea pentru toate judetele, dar cred ca asta cu botnita e valabila peste tot asa cum e in ordonanta de urgenta. Mai degraba isi rezerva dreptul de a limita accesul cainilor in anumite locuri, cam asta ii intereseaza pe ei. Treaba cu botnita din cate stiu e general valabila. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #42 on: September 07, 2008, 09:13:12 AM » |
|
ordonanta de urgenta e una,dar in unele orase s-au luat hotarari de consiliul local,iar in cazul acela ordonanta de urgenta nu mai e valabila pentru ariana:in gheorgheni auzisem la un moment dat ca cineva luase amenda pt ca nu avea botnita la cocker.dar hopa ce vad acuma!!!chiar acuma m-am dus sa citesc si am observat o treaba buna.inainte am citit pe fuga legea.. acuma vad ca nu e asa cum credeam!!! Art.7 Se interzice plimbarea cainilor de companie pe domeniul public fara lesa, iar cei din categoria cainilor agresivi fara botnita. am dat copy/paste la art. 7 si vad ca nu e asa cum am inteles eu,dar problema este ca vedeti voi,eu care totusi am citit legea si nu am fost atenta mi-a scapat acest lucru important.ma gandesc la atatia jandarmi si "comunitari" care nu cunosc treaba.nu stiu daca e adevarat ca a luat amenda pt un cocker,dar ce stiu este ca si eu era sa iau amenda,am scapat ca prin urechile acului pt ca am bagat niste pretexte bune  si sincer ii cred in stare sa dea amenda si la detinatorii de cg.cel putin in parc in gheorgheni era niste jandarmi destul de duri ca sa zic asa,si pe mine m-au luat tare din prima! exact din acest motiv te-am intrebat, deoarece sunt atat de superficiali si necunoscatori incat nici macar nu schimba legea pe plan local dar iti cer botnita la Cg...si ma gandeam ca in Cj poate s-a gandit vreun destept sa modifice si pe plan local. Atata vreme cat avem minte si ne stim apara bineinteles cu argumente nu avem de ce ne teme. Eu cred ca ar trebui sa facem un fel de petitie sau ceva asemanator si s-o inaintam celor care sunt in masura sa ia hotarari.  Totusi in Cj e bine pentru multi ca e Somesul in zona.....tu esti mai departe asa ca faci mai multa miscare pana la el. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #43 on: September 07, 2008, 12:17:38 PM » |
|
miscarea nu ar fi o problema,am batut Clujul in lung si in lat cu Tara,noi am ajuns pe jos si pana in faget,din dambul rotund  dar problema e ca nimeni nu s-a obosit sa ii puna sa citeasca macar odata legea asta.eu era sa iau amenda in parc,tocmai plecam,cand am auzit ca ma ia cineva cu ceva de genul "domn'soara cu lupu',vino incoace!" deci iti inchipui cum am ramas!atuncia legam cainele si au vrut sa imi dea amenda pe motiv ca este caine de talie mare si este periculos pt copiii din parc,care oricum se afla la o distanta destul de mare de noi.dar fiind vara,in parc acolo ieseau batranele la plaje dezbracate  asa ca avand in spatele meu un "grupulet" din acela,le-am spus la domnii jandarmi ca ele is mai periculoase pt un copil decat animalul meu care e dresat!"poate ramane copilu' cu sechele domn'le"  .adevarul este ca totusi ele m-au salvat pt ca la faza aceea nu au mai zis decat "sa nu se mai repete".dar oricum o iei tot urat ramane ce fac dansele,si ei se iau de noi ca ne plimbam cainii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #44 on: September 08, 2008, 02:18:49 PM » |
|
Mai degraba isi rezerva dreptul de a limita accesul cainilor in anumite locuri, cam asta ii intereseaza pe ei
Asta vor cu siguranta dar pe mine ma dreanjeaza foarte tare ca iti interzic toate locurile in care mergeai de obicei sa plimbi cainele si se lauda cu niste locuri special amenajate de ex(in bucuresti) in spatele blocului unde stateam este un parc pt copii langa (lipit) cel pentru caini dar partea de jos a gardului nu mai este si nici porti deci.......... unde sa mergi cu ei noroc ca ne-am mutat la curte si acum poate alerga linistita unde vrea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|