Forum ciobanesc german
November 03, 2016, 09:49:31 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pui CG 3 luni - muscatul mainilor  (Read 2627 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ribery
Newbie
*

« on: April 08, 2014, 11:44:33 AM »

Salut,

Am si eu un catel nazdravan, si nu prea reusesc sa-l dezvat de unele apucaturi.
Cand ne vede se bucura excesiv si debordeaza de energie, si de fiecare data asta se soldeaza cu maini zgariate.
Am incercat mai multe metode sa-l dezvat: sa ii spun NU si nu e voie, si sa-l ignor dupa ce ma musca; sa-l bat la fund cu ziarul, sa-i indrept instinctul de a musca catre o jucarie sau ceva de rontait. Ca aspect comic, la inceput mi-am dat cu otet pe maini ca sa bata in retragere... a mers dar nu pot sta mereu asa :-) Imi puteti spune si alte solutii?
Un alt aspect pe care nu am reusit sa-l controlez e ca atunci cand nu-i convine ceva din ce fac, ma latra, certandu-ma, iar vecinii mei nu sunt tocmai fericiti Smiley

Multumesc,
Daniel
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: April 08, 2014, 12:34:11 PM »

Toti puii musca pana isi schimba dintii. Trebuie sa fii ferm si sa-i intorci spatele si sa-l ignori daca te musca. Va invata ca muscatul nu te va determina sa te joci cu el. Tu ai vazut cum se joaca un grup de pui? Iti spun eu: cu maraieli si muscaturi. Atunci cand muscaturile trec de nivelul tolerabil, puiul respectiv incepe sa schiaune si atunci, atacatorul se opreste. Incearca si tu metoda asta, poate functioneaza. Sau alta metoda relatata de un amic care m-a facut sa ma tavalesc de ras dar el zice ca a functionat este sa-l musti si tu de ureche. Desigur nu asa rau ca sa-i dai sangele ci doar cat sa chitaie.
Ribery
Newbie
*

« Reply #2 on: April 08, 2014, 03:31:38 PM »

O sa mai incerc cu ignoratul Smiley
Cu muscatul de ureche sigur n-o sa mearga. Daca incerc sa ma aproprii de urechile lui sa-l musc sunt toate sansele sa ma muste de nas. M-am ferit de cateva ori sa ma inhate  Smiley Sper sa se mai linisteasca cu timpul.
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: April 08, 2014, 03:51:28 PM »

Pe mine m-a inhatat o data de nas dar avea vreo 7 luni asa ca nu a fost cine stie ce. Daca ar fi fost de 2-3 luni cred ca ma umplea de sange cu dintisorii aia ca niste ace.
Hund want
Newbie
*

« Reply #4 on: April 24, 2014, 06:34:52 PM »

Poarta manusi de piele sau de ski pana isi schimba dintii.

Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
Izzy
Sr. Member

« Reply #5 on: April 25, 2014, 02:27:17 PM »

Eu ca s o dezvat pe Izzy de muscat, m am prefacut ca tip de durere si chiar a functionat, a venit repede sa ma linga si nu m a mai muscat de atunci, asta dupa ce toata vara trecuta, cand era de aceeasi varsta cu al tau, imi facuse mainile si antebratele praf Drac
ancutaa
Newbie
*

« Reply #6 on: June 08, 2014, 10:15:30 PM »

Buna,

Am si eu un pui de 11 saptamani, e foarte frumos dar cam incapatanat, am impresia; prietenul meu e mai dur cu el si pe el il asculta, pe mine ma iubeste dar nu prea ma asculta decat daca are chef. Intrebarea este daca e normal ca puii de CG sa fie recalcitranti la educatie si mai ales sa muste? L-am cam dezvatat de muscatul in joaca dar uneori, fara un motiv aparent, se repede sa muste  la fata. De ce face asta si cum sa-l dezvat oare?
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #7 on: August 01, 2014, 08:06:29 PM »

Daca nu a mers cu metoda ignoratul sau cu tipatul in momentul muscaturi,
aplica metoda de dominatie:
in momentul muscaturi prindel de bot/trufa si tinel cateva secunde pana renunta sa se agite,
sau I-al de ceafa smucestel de cateva ori,dupa care tinel apasat la pamant pana renunta la agitatie,
eu cu Enzo nu am avut parte de cat de 3/4 ori de agresiune in timpul mesei,asa am rezolvat eu,
acum la 7 luni cand mananca pot sa ma aplec cu capul la bolul lui de mancare si nu are nici o reactie,
ar imparti hrana cu mine fara nici o problema,
ce nu vei rezolva acum,iti va manca urechile in viitor. Laughing

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #8 on: August 01, 2014, 08:13:54 PM »

Buna,

Am si eu un pui de 11 saptamani, e foarte frumos dar cam incapatanat, am impresia; prietenul meu e mai dur cu el si pe el il asculta, pe mine ma iubeste dar nu prea ma asculta decat daca are chef. Intrebarea este daca e normal ca puii de CG sa fie recalcitranti la educatie si mai ales sa muste? L-am cam dezvatat de muscatul in joaca dar uneori, fara un motiv aparent, se repede sa muste  la fata. De ce face asta si cum sa-l dezvat oare?
In primul rand nu iti mai lasa pe prietenul sa se implice in educatia lui,
il va accepta pe el ca Alfa si tu vei fi sub caine in erarhie.
Aplica metoda de mai sus si vezi ce reusesti.
Poti citi si aici.
http://www.zooland.ro/educarea-cainelui-cu-comportament-dominant-3887

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: