Forum ciobanesc german
January 15, 2018, 05:44:07 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Linked Events
  • Adunare Generala CNCG 2007: October 13, 2007
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11   Go Down
  Print  
Author Topic: Discutii pe marginea comunicatelor CNCG  (Read 59732 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #135 on: January 22, 2009, 03:26:47 PM »

Sefuuu !

Ce ne mai poti spune despre Regulamentul de Crestere al Cioibanescului German in Romania ?

Nu de alta, dar parca din acest an ar trebui sa se aplice regulamentul acesta in formalitatile de emitere a pedigreelor de catre COR .

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #136 on: January 22, 2009, 03:38:45 PM »

poluator ce esti!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...

Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #137 on: January 22, 2009, 04:03:34 PM »

Dupa o scurta cautare pe net si un telefon la fel de scurt am aflat ca se va aplica regulamantul SV pentru pui nascuti incepand cu anul 2009. Dreptul de reproductie pentru cainii nascuti inainte de 01.01.2009 se obtine in baza regulamentelor COR.

Spor la munca va doresc!

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #138 on: January 22, 2009, 04:09:51 PM »

Ne vedem in ianuarie 2010 cu aceeasi intrebare?

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #139 on: October 20, 2009, 09:38:51 AM »

Ai perfecta dreptate!
Tocmai de aceea si apreciez aceste rezultate.
Toti crescatorii ar trebui sa faca la fel ca tine si sa se mandreasca cu "produsul final" = caini la clasa munca....

Totusi, "produsul final" pentru un crescator nu poate fi clasa munca, asta trebuie sa fie reproductia! Dupa clasa munca, in functie de crescator.

Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #140 on: October 20, 2009, 09:43:36 AM »

Mihai, ai asteptari prea mari. De pe forum nu cred ca aduni 10 persoane care au facut efortul asta pentru cel putin un caine. Efortul tau ar fi rasplatit doar daca prin regulamentele clubului nu s-ar permite inmultirea CG fara ca parintii sa posede un certificat de selectie si confirmarea testelor de displazie facute in clinici recunoscute SV.
Hai ca bem o bere in cinstea acestor rezultate la Iasi, in rest "indeplineste-ti visul".
Avand in vedere calitatea cainilor (mai ales a femelelor) de la clasele de juniori cred ca a sosit timpul ca CNCG sa transmita la AChR regulamentul de selectie si sa impuna tuturor ciobanestilor germani din Romania sa se conformeze!
Trebuie sa intelegeti ca termenul de "selectie" presupune in primul rand un numar satisfacator de exemplare reprezentative (cat mai corecte). Ca sa ai de unde selectiona! Vazand dezvoltarea din ultimul an a exemplarelor provenite din crescatorii (sau din "sateliti" ai unor crescatorii) si felul schimbat de management cred ca a sosit timpul sa impunem regulamentul de selectie.
Parerea mea!
De altfel am si discutat cu cativa dintre membri CD si i-am anuntat ca la proxim AG (inca nu stiu cand va fi.....dar va fi curand) voi propune transmiterea la AChR a regulamentului de selectie.
Sper ca majoritatea reprezentantilor la AG vor fi de aceeasi parere!
In felul acesta mai parcurgem inca o etapa necesara pt. obtinerea "pedigreelor de club".
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #141 on: October 20, 2009, 09:49:09 AM »

Timpul putea sa fie de mai demult, calitatea crestea de atunci. De ce? Selectie impusa....

De ce a crescut totusi calitatea? Pentru ca sunt mai multi oameni constienti, care doresc "altceva". Este meritul lor unde au ajuns si rasplata e intr-un fel si un sistem mai riguros. In functie de modul de aplicare, piata le va fi mai favorabila, sau din contra, ruptura va fi mai mare decat acum.

Asadar, mai bine mai tarziu, decat deloc.

Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #142 on: October 20, 2009, 09:49:36 AM »

Totusi, "produsul final" pentru un crescator nu poate fi clasa munca, asta trebuie sa fie reproductia! Dupa clasa munca, in functie de crescator.
In acest caz, ca in multe altele, ajungem la intrebarea : Cine a fost primul....oul sau gaina?
Pentru mine incepe totul cu puiul (femela) achizitionat....crescut si educat cum trebuie...dresat, selectionat....si in acest fel pregatit pt. montele ce vor urma (tot cu exemplare selectionate).
De aceea am afirmat ca "produsul final" al unei crescatorii este un exemplar la "clasa munca".
Desigur, un astfel de exemplar poate fi considerat si "un inceput" pt. crescatoria noilor proprietari.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #143 on: October 20, 2009, 09:53:00 AM »

Degeaba clasa munca, daca "nema" reproductie... la asta m-am referit. Continuitatea reprezinta ideea de "crescatorie"

Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #144 on: October 20, 2009, 09:57:13 AM »

Timpul putea sa fie de mai demult, calitatea crestea de atunci. De ce? Selectie impusa....

De ce a crescut totusi calitatea? Pentru ca sunt mai multi oameni constienti, care doresc "altceva". Este meritul lor unde au ajuns si rasplata e intr-un fel si un sistem mai riguros. In functie de modul de aplicare, piata le va fi mai favorabila, sau din contra, ruptura va fi mai mare decat acum.

Asadar, mai bine mai tarziu, decat deloc.

Calitatea a crescut pt. ca s-a modificat modul de gandire al crescatorilor!
(macar al majoritatii lor)
Sigur ca munca nu a fost doar in ultimul an! Sunt oameni care au muncit cu mult inainte.....dar REZULTATELE.....rezultatele au inceput sa se vada de abia acum!!!
Ce rost avea sa se introduca reguli de selectie mai stricte cu cativa ani mai devreme?
Sa fi selectionat din ce?
Dintr-o majoritate de caini de calitate mai slaba?
Ce rost ar fi avut?
Chiar si acum, cand avem la clasa juniori in jur de 20-30 de exemplare, credeti ca se poate pune baza pe mai mult de 10 exemplare?
Parerea mea este ca NU!
Dar cele 10 exemplare acuale sunt de 5 ori mai multe decat cele 2 despre care am fi discutat acum cativa ani!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #145 on: October 20, 2009, 10:04:45 AM »

Calitatea a crescut pt. ca s-a modificat modul de gandire al crescatorilor!
(macar al majoritatii lor)
Asta scriam si eu... dar al majoritatii, sigur nu!
S-a schimbat din vointa lor, nu directionati de un organism. Asta facea diferenta. Parerea mea...
Parerea mea este ca NU!
Fiecare cu parerea lui. Smiley

Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #146 on: October 20, 2009, 10:23:19 AM »

Asta scriam si eu... dar al majoritatii, sigur nu!
S-a schimbat din vointa lor, nu directionati de un organism. Asta facea diferenta. Parerea mea...Fiecare cu parerea lui. Smiley

1. Atunci cand in primul esalon valoric gasesti caini proveniti din canise diferite, inseamna ca este vorba de mai multi crescatori care au inteles ce trebuie sa faca si AU GASIT SI CALEA CORECTA.....pt a avea REZULTATE!!!
Daca este vorba sa discutam despre "crescatori adevarati".....atunci crede-ma ca discutam, din pacate, despre foarte putini oameni din Romania.

2.TOCMAI!
"S-a schimbat din vointa lor"!
AICI ESTE SECRETUL!
Orice lege ar fi data si oricat de buna ar fi, daca nu este asimilata sau constientizata ca fiind necesara de catre cei ce sunt chemati sa o respecte......atunci DEGEABA! Nu va fi respectata!
Acesta este motivul care m-a facut sa scriu cele de mai sus. Eu personal sunt convins ca de abia acum....majoritatea "formatorilor de opinie" au inteles despre ce este vorba atunci cand discutam despre "crestere si selectie".
Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #147 on: October 20, 2009, 10:24:57 AM »

Degeaba clasa munca, daca "nema" reproductie... la asta m-am referit. Continuitatea reprezinta ideea de "crescatorie"

Cum adica "nema reproductie"?
Tocmai apreciam produsii unei canise CARE POARTA TOTI ACELASI NUME!!!
Asta nu inseamna reproducere?
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #148 on: October 20, 2009, 10:48:04 AM »

Atunci cand in primul esalon valoric gasesti caini proveniti din canise diferite, inseamna ca este vorba de mai multi crescatori care au inteles ce trebuie sa faca si AU GASIT SI CALEA CORECTA.....pt a avea REZULTATE!!!
Mai multi sunt, dar acestia totusi nu reprezinta majoritatea crescatorilor de ciobanesc german din tara. "Majoritatea" are alte valori.
Daca este vorba sa discutam despre "crescatori adevarati".....atunci crede-ma ca discutam, din pacate, despre foarte putini oameni din Romania.
Asta scriam si eu... Smiley

"S-a schimbat din vointa lor"!
AICI ESTE SECRETUL!
Orice lege ar fi data si oricat de buna ar fi, daca nu este asimilata sau constientizata ca fiind necesara de catre cei ce sunt chemati sa o respecte......atunci DEGEABA! Nu va fi respectata!
Nu e nici un secret. Parerea mea e diferita de a ta, cel putin in aceasta privinta, o stii de mai demult. Pana la urma, la sfarsit important e  cine are "fraiele" in mana.
Ca un regulament nu este respectat, e grija celui care-l emite. E ciudat sa te gandesti ca nu emiti legi, pentru ca poate nu vor fi respectate, desi acestea sunt necesare si logice. Oricum, probabil vorbim de regulamente diferite, eu nu ma gandeam la o impunere de principii SV, de la inceput. Ar fi absurd.

Cum adica "nema reproductie"?
Tocmai apreciam produsii unei canise CARE POARTA TOTI ACELASI NUME!!!
Asta nu inseamna reproducere?
Un crescator nu se poate opri la "clasa munca". Nu acesta e "produsul final", ci mai degraba o etapa. Cainii din canisa trebuie sa se reproduca, asta e rostul crescatorului, in general, nu ma gandesc la vre-o canisa anume. Parerea mea.

E cazul sa ne mutam. Smiley

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #149 on: October 20, 2009, 12:31:49 PM »

Ce comoda explicatie....
Mai gloata, tot ce n-am facut a fost spre binele vostru si al CG, dar voi erati "prea departe de adevar" ca sa intelegeti...de-abia acu'.... inainte sa ne intalnim la Campionat.... va arunc osu', sa sperati in continuare....
Bogdane, discutam in urma cu multi ani, in contradictoriu, asupra ideii tale de septel....intai sa avem septel si apoi sa putem selectiona din el.
Nu m-ai convns prin cele scrise mai sus.
S-a inmultit greseala, displazia, caracterul slab, hiperangulatia posterioara, crupa "cazuta"....din 100 de caini se facura 1000, din care selectionezi ce e bun, dar care are un bagaj genetic gaunos....
Raman la parerea ca daca, de acu' multi ani, se interzicea reproductia fara selectie, "septelul" tau ar fi fost mai putin numeros, dar mult mai sanatos....
E adevarat ca se lovea in inmultitori (care sunt majoritari), financiar, dar ar fi fost stimulati ceilalti, care se chinuie sa creasca corect CG de multi ani....iar inmultitori ori se dadeau "pe brazda", ori renuntau....si nu era o mare pierdere....

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11   Go Up
  Print  

Jump to: