Buna seara. Am o fetita de 5 luni, ciobanesc german. Am luat-o de la varsta de o luna si o tin intr-un garaj modern, foarte spatios, doar al ei.. Am incercat sa fac cateva lectii de comportament cu ea, adica un "sezi", un "aici" sau "stop" mai stie, dar atat si astea le face cand vrea ea.. Vreau sa va spun ca nu latra deloc, de fapt a latrat doar de doua trei ori (
Click aici pentru video ). Cand ies cu ea la plimbare si vede oameni trage in lesa spre ei, dar nu latra sau ceva de genul si cand se apropie de ea, ea sta, nu reactioneaza cu nimic, se lasa si mangaiata ( dar stiu ca nu este bine sa fie mangaiata si de aceea nu ii las ) si asa face si in cazul cainilor... Iar cu mine.. sare pe mine, ma musca de maini, picioare, iar cand merg cu ea in lesa, ia lesa in gura si trage de ea.. azi a fost mai binisor, a mers la pas pentru prima oara, bine, in ciuda asteptarilor mele. Daca puteti sa ma ajutati cum sa o fac mai agresiva ca nu vreau sa fie prietena cu strainii si sa nu mai fie asa agitata.. poate ca este inca copil si de aceea.. dar totusi, am dus-o la un vecin care avea un pui de varsta cu ea, talie mica, ea doar se juca cu el, il darama, se alergau, dar doar atat, nu maraia, nu latra.. si erau femele amandoua.. in schimb, piticania aia latra si maraia la ea..
Un raspuns mi-ar fi de foarte mult ajutor deoarece vreau sa am un caine disciplinat si sunt constient de munca pe care trebuie sa o depun. O seara frumoasa, multumesc.