Forum ciobanesc german
December 09, 2016, 05:31:10 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ce parere aveti de Moly?  (Read 1669 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #15 on: January 14, 2016, 01:26:25 AM »

E o porcarie si Clan asta, iar cu o cautare mai atenta poate fi gasit ceva mai bun, dar oricum toata manacarea cainilor este de (cenzurat), ce sa ne cotim dupa gard.
      Nu exista legislatie in europa pentru protectia animalelor, sau mai bine spus nu exista norme de productie. Asa ca producatorii folosesc cereale (pt ca sunt cele mai ieftine) intr-o proportie mare stropite cu cine stie ce uleuiuri si reziduri de natura animala si gata sacul. Pana Wild-ul (Taste of the Wild) care este producator de top nu a ascuns lucrul asta. Iar la 30 de lei per kg nu-si justifica pretul. Plus ca mai exista intrebarea de ce se introduc arome de rodie, avocado  sau sfecla in compozitia granulelor daca acestea nu au existat in alimentatia canina de la inceputul originii sale.
      Si probabil ca o sa-mi raspundeti: "Datorita vitaminelor pe care le contin."
      Iar eu o sa raspund: "E pe naiba..."
      Am facut o mica gluma ca sa mai "indulcesc" topicul asta urat mirositor de granule pt caini.
clanta13
Newbie
*

« Reply #16 on: January 14, 2016, 11:15:25 AM »

In opinia mea, nu ar trebui sa existe hrana de 1,9lei kg. Ala e la categoria bicicleta. Mai bine cumperi oase, spartura de orez si niste legume si hranesti cainii decat sa le dai rumegus.  le mai pui 2-3 galbenusuri pe saptamana, poate lapte daca nu au intoleranta la lactoza. Stiind ca am mai multi caini,  mi-a propus cineva sa-mi dea gratis oase de porc de la o carmangerie.
Sunt multi care si-au trecut cainii pe raw food asta insemnand gaturi si spinari crude de pui. Ei zic ca e mai bine decat cu orice fel de boabe. Mie mi-ar fi teama sa nu faca infectii intestinale, mai ales vara sau toxoplasmoza. Ia in considerare si hrana Clan, dupa prima comanda primesti un voucher cu o reducere de 10%. Macar pentru puiut fa un efort. E important sa fie hranit bine in perioada de crestere iar Clan puppy e de calitate buna cu 18%carne de pui si 6%curcan iar pretul e 89lei/sacul de 15kg.

Multumesc pentru sfat. O sa incerc si varianta propusa de tine.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #17 on: January 19, 2016, 01:52:48 AM »

Freddy25, ai perfecta dreptate, insa tot ceea ce spui tu, se aplica nu numai la animale. Si noi oamenii, putem sa ne imbolnavim de ficat, rinichi, stomac, etc. la ce contin acum alimentele din comert. O sa zici: "manaca BIO"! in primul rand nu-mi permit, iar apoi,tTu crezi ca alimentele asa zis "BIO" sunt OK dpdv calitate/continut? Ar trebui sa fim izolati sub niste cupole din sticla, unde sa nu patrunda niciun factor nociv din exterior, sa ne cultivam acolo toate legumele si sa ne crestem animalele, etc. Tu chiar crezi ca hrana hipoalergenica pt caini e 100% naturala si fara niciun risc? Intr-adevar exista acele "parnai" de hrana, de obicei prin marile supermarket-uri cu 2-3 lei/kg, ai perfecta dreptate! Insa eu voiam sa identific o varianta de mijloc, un raport pret/calitate decent. Ca sa fac o analogie in domeniul auto, n-as vrea sa-mi iau nici Dacie, Mercedes nu-mi permit, insa mi-ar placea sincer o Skoda Octavia!  Roll Eyes
Tu esti entuziasmat de mancarea asta chiar inainte de a o folosi. Ai in vedere ca sunt canise si canise. In primul rand ei iti recomanda de multe ori ce ai vrea tu sa auzi, nu fix ce pune el in blidul cainelui... Si mai face poate un "ghiseft" cu comersantul care aduce o anumita mancare. Apoi, o canisa e pan'la urma o afacere. Daca un crescator decide sa hraneasca cainii cu o mancare ceva mai modesta, e o decizie de business. Un stapan de caine ar trebui sa aiba ca prim criteriu calitatea hranei, nu pretul. Dupa ce s-a lamurit cum e cu calitatea, urmeaza partea cu pretul... NU INVERS.  Si argumentele pe care le aduci, cu mancare bio si clopote de sticla si dacii si mercedesuri si octavii... nu-si au rostul! Degeaba ne argumentezi noua! Cel care va simti diferenta va fi catelusul! Eu o sa fac o alta paralela: cand ii pui copilului pachet la scoala, cu ce-i mai bine sa-i faci sendviciul: cu parizer sau cu muschi tiganesc?! Sunt comestibile amandoua si se gasesc in acelasi galantar!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: