mark
Newbie
MARK al nostu
|
 |
« Reply #15 on: November 18, 2006, 12:53:29 PM » |
|
cum se masoara inaltimea la graban?
|
|
|
|
|
|
"...si-l joc in frau si-l las in trap / Mi-e drag ca ochii mei din cap,/ Nu l-as fi dat nici mort..."
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #16 on: November 18, 2006, 01:11:54 PM » |
|
La inaltimea aceasta, da.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #17 on: November 18, 2006, 01:20:08 PM » |
|
citeste si aici http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=649.0Vei gasi o adresa ( in postul lui ulck) cu greutatile CG. in functie de varsta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #18 on: November 23, 2006, 10:03:55 AM » |
|
Ariana ,vitamina A + D2 injectabil,la ce interval se administreaza?Ultima administrare am facut-o pe 9.11.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #19 on: November 29, 2006, 02:18:39 PM » |
|
Salut.Exista posibilitatea ca in perioada schimbarii dintilor sa fie stagnat procesul de "ridicare" al urechilor? Administrez "VMP" de la Pfizer dar pe tub nu scrie perioadele de pauza si de readministrare.(scrie in germana),ma poate ajuta cineva?Hrana este de calitate;"Royal canin babydog",la cateva zile branza de vaci,o data pe saptamana un galbenus de ou crud,si zeama de la supa de pui sau de vita cu orez si legume. Pentru ca am observat ca scutura din urechi si avea tendinta de a sa scarpina in urechi.La inceput am sters-o cu betisoare cu vata inmuiata in apa oxigenata si dupa aceea picuram in urechi "gentocin otic" si apoi o masam la baza urechilor pana se auzea un "clipocit".Nu stiu insa cat timp trebuie sa fac asta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #20 on: November 29, 2006, 02:23:12 PM » |
|
Ce parere aveti?
|
|
|
|
|
|
|
|
YASKO
Full Member

|
 |
« Reply #21 on: November 29, 2006, 02:43:29 PM » |
|
salut valitec , privitor la administrarea calciului eu iti recomand pfizer tablete (care am inteles ca la folosesti) ele se administreaza 12 zile si se da la catel o tableta la 10 kg , tu spui ca are 13 kg iti recomand 1,5 tablete , de asemenea in a cincea zi dupa care ai dat tablete se da un d2 pt fixarea calciului si nicidecum d3 . perioada de administrare a d2 de la unul la altul trebuie sa fie de 25 - 30 zile , iar perioada de tablete pfizer de la o cura la alta cam o saptamana - 10 zile dar sa calculezi sa iti corespunda cu d2. crede-ma am doi doctori tari in baia mare si de la ei am invatat si eu si a dat super rezultate . cat priveste mancarea daca nu mananca uscat umezestei hrana cu pateu de pasare cu apa calda si iti spun ca o sa manance .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #22 on: November 29, 2006, 03:02:12 PM » |
|
in legatura cu Ca eu iti recomand sa vizitezi medicul veterinar si sa-ti recomande el ce si cum. In legatura cu urechile...acelasi sfat..du-te la medicul veterinar, nu-ti trata singur catelul, poti sa-i faci mai mult rau decat bine. De unde pana unde ai ajuns la concluzia ca este o infectie de origine bacteriana si are nevoie de antibiotic? Daca este otita parazitara sau micotica sau pe baza alergica ?? Si parca pe prospect scrie ca "inaintea administrarii acestui product este necesara examinarea medicului vet." Salut.Exista posibilitatea ca in perioada schimbarii dintilor sa fie stagnat procesul de "ridicare" al urechilor?
sigur ca exista posibilitatea!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #23 on: November 29, 2006, 03:32:00 PM » |
|
Tratamentul cu "gentocin otic "l-am facut numai dupa ce am mers la medicul veterinar.Mi-ar fi fost teama sa-i dau ceva fara sa stiu daca e bine sau nu.Sa inteleg ca "fixatorul de calciu" este D2 nu D3?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YASKO
Full Member

|
 |
« Reply #24 on: November 29, 2006, 03:53:15 PM » |
|
tu foloseste d2 si iti recomand sa mergi la veterinar si daca poate sa iti arate din manual unde si cum de folosesc d-urile .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #25 on: November 29, 2006, 04:07:18 PM » |
|
Multumesc pentru sfat.Sub ce forma se gaseste de cumparat D2-ul?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #26 on: November 29, 2006, 04:13:45 PM » |
|
Multumesc pentru sfat.Sub ce forma se gaseste de cumparat D2-ul?
nu am nimic impotriva ergocalciferolului! Insa sfatul meu este sa consulti medicul inainte de a cumpara ceva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #27 on: November 29, 2006, 04:16:24 PM » |
|
Ok, asa am sa fac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #28 on: November 29, 2006, 04:18:11 PM » |
|
Tratamentul cu "gentocin otic "l-am facut numai dupa ce am mers la medicul veterinar.Mi-ar fi fost teama sa-i dau ceva fara sa stiu daca e bine sau nu.
atunci sigur ti-a spus si cat timp trebuie urmat tratamentul. De obicei tratamentul dureaza in jur de 2-3 saptamani depinde de agentul etiologic. Oricum medicul trebuie sa verifice urechea inainte de a da verdicttul final. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #29 on: November 29, 2006, 04:20:16 PM » |
|
Yasko, parerile sunt impartite in legatura cu D-urile. Recunosc ca in facultate un singur profesor a sustinut acelasi lucru, ca D2 este mai bun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|