fristei
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« on: August 24, 2005, 10:53:46 PM » |
|
Ziua buna...  Sunt nou pe-aici...si am si eu o intrebare. Am un ciobanesc german (fara pedigree), are aproape 5 luni, si am o problema cand il "transport". Fie ca la veterinar, fie ca prin oras....dupa 5 minute de mers cu masina, vomita. Si nu pot sa stau linistit in masina ca atunci cand ti-e lumea mai draga, VOMITA  . Am mai mers si cu alti caini in masina, dar nu.....Ce ma sfatuiti? Astept raspuns... multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #1 on: August 25, 2005, 07:54:27 AM » |
|
Incearca sa nu-i dai de mancare inainte de 'plimbarea' cu masina. Totodata incearca sa nu mergi foarte repede cu masina, sa nu iei curbe bruste si sa nu pui frane puternice.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #2 on: August 25, 2005, 08:23:59 AM » |
|
ar fi bine daca l-ai duce intr-o cusca, nu liber in masina; de multe ori ajuta daca il asezi in masina des, fara sa pleci cu el - il lasi, pur si simplu, sa stea 10 - 15 minute in masina din cand in cand, si de 2 ori pe zi; fireste, asa cum spune si razvan, incearca sa nu-l hranesti cu cel putin 3 ore inainte de plecare.
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #3 on: August 25, 2005, 09:52:20 AM » |
|
Cum se comporta atunci cand il urci in masina si in timpul mersului ? Este agitat, speriat sau sta cuminte ? In timpul transportului trebuie sa lasi geamul deschis de vre-o 4 degete, pentru ca sa poata respira aer proaspat cainele . Deasemenea in masina nu trebuie sa fie o temperatura prea ridicata si aer uscat si sufocant. Toate astea, plus sfaturile de mai sus, ar trebui sa te ajute !
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
fristei
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #4 on: August 25, 2005, 10:20:45 AM » |
|
De mers repede nu am cum sa nu merg....daca vreau sa plec undeva....sau la vet .. si ma grabesc? Oricum, cainelui nu ii este frica. Eu il pun in portbagaj (am un OPEL, iar portbagajul comunica cu restul masinii), cu geam deschis, aer curat, iar cainelui nu ii este frica. Urca singurel in masina, este curios, sta si cuminte, dar ... vomita... Cu hrana, o sa tin minte... Daca mai aveti sfaturi, sunteti bineveniti. Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #5 on: August 25, 2005, 10:31:00 AM » |
|
Ideea nu e sa mergi cu 20 km/h  , dar la inceput, pana se obisnuieste cainele cu masina, mergi mai incet, iesi cu el la plimbare fara a junge intr-un anumit loc conditionat de timp. Tot in portbagaj merge si cateaua mea. Dar panoul de protectie care inchide spatiul dintre hayon si scaunele din spate este scos, cred ca si la tine e la fel. http://sersoft.go.ro/galery/eu/iul05_19.jpg
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
fristei
Newbie
Ciobanesc German
|
 |
« Reply #6 on: August 25, 2005, 10:42:40 AM » |
|
Si la mine sta la fel, numai ca panoul ala de sus este ridicat (pp ca asa e si la tine, dar nu in poza) ... deci comunica cu mine, aer este ... altceva care sa mai fie problema? O sa incerc sa mai fac plimbari cu el....poate se obisnuieste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #7 on: August 25, 2005, 10:50:01 AM » |
|
Da, asta era ideea cu plafonul, cand merg cu masina il scot, dar pozele sunt facute cand masina era in curte, iar panoul ala era pliat, oricum ramane spatiu suficient pentru caine, uite o alta poza ma edificatoare. http://sersoft.go.ro/galery/eu/iul05_20.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|