|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #16 on: April 06, 2016, 10:29:28 AM » |
|
Razi... Dar nu incerca sa influentezi sau sa indemni intr-o anumita directie pe care nu o cunosti. Mai bine spus, nimeni nu-i cunoaste situatia si din aceasta cauza nu i-au fost date mai multe sfaturi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lotta
Newbie
|
 |
« Reply #17 on: April 06, 2016, 11:07:40 AM » |
|
Salutare tuturor, am revenit. Multumesc pentru informatii, unele sunt de-a dreptul off-topic. Dar un zambet este binevenit intotdeauna  @FlorinC. - am incercat sa prezint situatia in care ma aflu, daca cineva dorea sa intrebe ceva anume, o putea/o poate face. Avand in vedere ca este o experienta noua pentru mine si familia mea, nu stiu ce altceva ar fi trebuit sa explic, poate posesorii mai experimentati ar fi putut sa ma indrume. In fond, acest lucru am si dorit. Am citit si rascitit acest forum si am decis sa ma opresc la interactiunea cu 4 crescatori. Nu este graba, nu vreau sa iau o decizie pe care sa nu o mai pot indrepta. In special ma interesa linia de show, din simplul fapt ca imi place mai mult coloritul si forma corpului. Dar, ca orice novice, cu sfaturi obiective si corecte, "vederea" beneficiarului (ca pana la urma in orice domeniu vorbim de 2 parti) se poate indrepta catre ce este cel mai bine pentru el. O zi frumoasa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavistan
Jr. Member

|
 |
« Reply #18 on: April 06, 2016, 12:42:04 PM » |
|
Razi...
Pai da... mi s-a parut amuzant ca cineva care isi doreste un CG, se documenteaza inainte mai mult decat altii (mai mult decat m-am documentat eu, cu siguranta) deci e prezumabil ca-si doreste un astfel de catel, intra si pe aici sa intrebe daca sa-si ia un puiut sau un catelandru de 11 luni si DA! primeste sfaturi putine din care unul este... sa-si ia pestisori sau broscute sau iepurasi... ... Dar nu incerca sa influentezi sau sa indemni intr-o anumita directie pe care nu o cunosti. Mai bine spus, nimeni nu-i cunoaste situatia si din aceasta cauza nu i-au fost date mai multe sfaturi.
Cam nimeni nu cunoaste situatia nimanui... cel putin nu pe de-a-ntregul. Asta nu-i un motiv sa nu-ti exprimi o parere cand cineva o cere. @Lotta a oferit chiar destule amanunte legate de conditii incat sa am o mare banuiala ca unui catel i-ar fi foarte bine in curtea lui; si in acelasi timp familia lui va fi fericita cu alegerea. De unde banuiala asta? Am trecut si eu prin chestia asta. Si dupa 6 luni in care zapacita mea a dat masura intregului deranj pe care-l poate face cand are curtea la dispozitie, dupa sutele de lei pe care le-am cheltuit numai ca sa ingradesc ce am sadit, dupa o groaza de patanii stiu ca as face fix aceeasi alegere. In acelasi timp saracia de sfaturi mie mi se pare simptomatica pentru tot forumul in ultima vreme, indiferent de intrebare... Cred ca lumea pe aici este mai degraba neinteresata, decat retinuta in a da sfaturi. Parerea mea!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lotta
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: April 06, 2016, 12:46:34 PM » |
|
@Tavistan - bine punctat!! Si pe mine ma i-a putin groaza cand ma gandesc ca abia am cheltuit 2000 euro pe gazon&sistem irigatii.. Dar daca o iau asa, sigur nu mai iau niciodata caine. Este un risc asumat, dar rasplatiti cu bucurie si momente frumoase, cred eu. Pentru noi conteaza foarte mult ca fetita noastra sa creasca sanatoasa si fericita, si am ajuns la concluzia ca un caine ar fi ideal pentru indeplinirea acestui lucru. Plus ca il doresc si pentru mine, recunosc. Multa bafta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavistan
Jr. Member

|
 |
« Reply #20 on: April 06, 2016, 01:43:02 PM » |
|
Eu acuma imi fac zonele verzi, mai exact de maine; am optat pentru trifoi tocmai pentru ca e mai usor de intretinut si mai rezistent la trafic. Cand am aflat ca trebuie sa feresc zona verde de caine cel putin pana la primul tuns... mai intai m-am luat cu mainile de cap. Apoi am stat un pic si m-am gandit, am mai cumparat 25 de metri de plasa de sarma din aia trasa in pvc si am separat juma' de curte. Javrutza e absolut ok cu chestia asta, pana acuma n-a fortat sa treaca desi daca si-ar pune mintea ar reusi... Ce vreau sa spun este ca nici o problema de genul asta nu e insurmontabila daca-ti doresti intr-adevar un caine. ... Plus ca il doresc si pentru mine, recunosc. ...
 Si aici ma regasesc... Fi-miu si-ar fi dorit un mops! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Colţ
Newbie
|
 |
« Reply #21 on: April 06, 2016, 01:58:05 PM » |
|
Nu este graba, nu vreau sa iau o decizie pe care sa nu o mai pot indrepta. In special ma interesa linia de show, din simplul fapt ca imi place mai mult coloritul si forma corpului. Dar, ca orice novice, cu sfaturi obiective si corecte, "vederea" beneficiarului (ca pana la urma in orice domeniu vorbim de 2 parti) se poate indrepta catre ce este cel mai bine pentru el.
Pot fi corect ,dar nu 100% obiectiv,pentru ca nu am cum,fiind foarte convins de optiunea mea..Sunt prea multe de discutat pe tema asta.Sunt diverse discutii,chiar aprinse pe acest forum si nu numai pe acesta,exista informatie pe care o puteti lua din multe surse.Important este sa selectati ce trebuie!In privinta culorii,e chestie de gust,desi in partea cealalta aveti mai multe obtiuni.Cat priveste anatomia,nu pot fi in acord cu asa zisa evolutie care a transformat aceasta rasa si nu numai asta...Nici linia de lucru nu a scapat din pacate...!E vorba de orgolii personale si de beneficiile care le au mai putin caini si mai mult oamenii! Si pe mine ma i-a putin groaza cand ma gandesc ca abia am cheltuit 2000 euro pe gazon&sistem irigatii..
un padoc generos rezolva problema cu conditia sa nu fie lasat numai acolo...Chiar se simte in siguranta si linistit(a) cu locul lui(ei)..!:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #22 on: April 06, 2016, 02:53:52 PM » |
|
Eu cred ca nu ati inteles si sper ca asa s-a intamplat, iar daca n-ati inteles ca responsabilitatea unui catel e mare si ca nu conteaza in mare masura banii pe care-i bagati in el, eu zic ca gresiti enorm. Si cu salariu minim pe economie poti creste un caine mai mult decat decant, iar exemple pot fi multe: de la g de spartura de orez care costa 2,5 lei, un kg de oase face si el 3 lei plus un sac de boabe de 12/15kg cam 120 lei (mancare de calitate buna), toate va duc la un maxim de 150 lunar. Asa ca nu-i o suma foarte mare. Mare ar fi prostia sa va luati dupa unul si altul de pe aici cum sa au ei si sunt foarte foarte fericiti, dar caini lor n-o duc la fel pentru ca nu-i intreaba nimeni ci asa considera stapanii, ca o duc bine cainii lor. Deci nu-i vorba de bani, e vorba de timpul acordat puiului de 3 luni pe care tocmai l-ai achizitionat. Ca de la 3 luni trebuie sa-l inveti ca acolo nu trebuie sa faca asta, asta si asta. Pe cand daca tu esti toata ziua plecat si-l ti intr-un tarc singur, ce vrei sa invete?! Ca acolo are voie sa fac orice iar cand il coti afara la ora 18:00 n-o sa se mai opreasca din alergat si din adulmecat. Iar atentia pe care ar fi trebuit sa ti-o acorde tie atunci cand incepe de "educatie" si-o pierde mirosind iarba (de 2000euro). Si cum am spus mai sus regula fundamentala a acestei rase e ca stapanul sa-i acorde atentie macar pana la 2 ani. Sa-i acorde atentie si sa-i corecteze actiunile si de ce 2 ani? Pentru ca asa e rasa, mai copilaroasa de fel, e foarte "lipicioasa" intotdeauna are nevoie sa se frece de piciorul stapanului. Si datorita acestui fapt rasa aceasta e foarte apropiata de sufletul stapanului sau si-i intra foarte usor la inima. In plus inteligenta nativa, a acestor caini, face ca patrupedul sa invete foarte usor ce si cum gandeste stapanul si la randul sau va copia comportamentul stapanului. Si lucrul asta ti-l pot spune eu, ca am avut un asemenea caine si parca stia tot ce gandesc eu si voi face, ne intelegeam doar din priviri cred ca ajunsese sa citesca mimica fetei mele si intelegea ce trebuiea sa faca. Dar toti de pe acest forum iti pot confirma ca au avut sau au un asemenea caine in familia lor. Mai mult nu am ce sa completez pe tema asta, poate ca foarte multi de pe aici nu s-au avantat dandu-ti sfaturi pentru ca si ei cunosc ce ti-am spus eu. Ca vrei un catel de 3 luni sau unul de 9 luni vei intampina cam aceleasi probleme. Ca-ti cumperi CG sau ca adopti un catel de la centru e acelasi lucru. Nu te lua dupa culorile si forma cainelui mai bine dupa nevoile tale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavistan
Jr. Member

|
 |
« Reply #23 on: April 06, 2016, 04:01:45 PM » |
|
Eu cred ca tu n-ai inteles. Omul vrea sa-si cumpere un CG. Intrebarea era 11 luni sau 2 luni? Iar raspunsul tau e.. sorry! iepuras!  Nu mai vreau sa intru in polemica cu tine dar chestia asta: ... Mare ar fi prostia sa va luati dupa unul si altul de pe aici cum sa au ei si sunt foarte foarte fericiti, dar caini lor n-o duc la fel pentru ca nu-i intreaba nimeni ci asa considera stapanii, ca o duc bine cainii lor. ...
mi se pare cel putin deplasata. Adica toti astia suntem niste lunatici iresponsabili care doar avem impresia ca cainii se simt bine in batatura noastra; de fapt ei sunt niste fiinte oropsite, uitate, parasite mai bine de juma' de zi si care in mod cert ar merita o soarta mai buna, asa-i? Da, ai dreptate, un caine este o responsabilitate mare, la fel este si un copil... cu toate astea suntem ocupati, tot mai ocupati (nimeni nu-i fericit pentru asta dar asta este...) dar continuam sa facem copii si sa ne luam caini. Si asta nu-i face nici pe copii musai niste ratati, nici pe caini obligatoriu depresivi. Pentru ca mai e ceva: si cu copiii, si cu cainii conteaza cat timp petreci dar muuult mai mult conteaza calitatea acestui timp. Indraznesc sa te contrazic pentru ca stiu asta: sunt foarte foarte ocupat, rar am mai mult de o ora in fiecare zi sa ma ocup de catel, uneori nici atat, incerc sa compensez in we. Cu toate astea am un caine prezent, energic, care ma asculta, care isi cunoaste locul in familie, caruia nu mi-e frica sa-i bag mana in gura cand mananca dar care se bucura enorm cand ne vede. Nefericit, zici??? Oricum, ma bucur ca n-am intrebat pe aici cand am cumparat-o pe Maya... cine stie ce-mi cumparam in loc?!  Scuze, e ultimul reply la un post de-al tau pe topicul asta, chiar nu-mi porpun sa ma cert dar remarca aia... hmmm... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lotta
Newbie
|
 |
« Reply #24 on: April 06, 2016, 08:47:42 PM » |
|
Parerea mea este ca indiferent de rasa cainelui, trebuie sa ii acorzi timp pentru socializare, joaca, educatie (dresaj), etc. Repet intrebarea dintr-un reply mai vechi: majoritatea propietarilor de cg sunt persoane somere sau pensionare?? Ce serviciu poti avea din care sa traiesti decent si sa mai ai si timp berechet pentru joaca cu cainele?  ? @FlorinC - chiar nu inteleg unde bati. Daca nu avem timpul pe care tu il consideri necesar, nu ar trebui sa avem o asemenea rasa??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nică
Full Member

I'm a GSD male named Nică
|
 |
« Reply #25 on: April 10, 2016, 03:37:08 PM » |
|
Repet intrebarea dintr-un reply mai vechi: majoritatea propietarilor de cg sunt persoane somere sau pensionare?? Ce serviciu poti avea din care sa traiesti decent si sa mai ai si timp berechet pentru joaca cu cainele?  ? Foarte bine ai punctat ! Şi eu sunt sunt curios cum se ocupă 24/7 de ai lor câini cei ce au serviciu (bugetari sau nu)... De exemplu eu lipsesc de acasă 9 la 10 ore (în medie) şi nu cred că ai mei patrupezi sunt neglijaţi sau nefericiţi. Dimpotrivă...îndrăznesc să afirm că le dedic timp de calitate şi investesc resurse financiare considerabile pentru a le asigura confortul pe care îl consider necesar dezvoltării lor armonioase dpdv fizic şi psihic. Din postările tale (spre deosebire de ale altora  ) am tras concluzia că vei asigura un trai mai mult decât decent unui  , drept urmare aşteptăm să deschizi un nou topic cu noul membru din familie (indiferent că este linie de lucru sau ...  ). Baftă şi înţelepciune în alegerea ta !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tavistan
Jr. Member

|
 |
« Reply #26 on: April 13, 2016, 06:32:32 AM » |
|
@Lotta: Acum ca am stabilit specia pe care o vei avea pe langa casa  hai sa trecem la pasul urmator. Eu personal legat de achizitie nu sunt adeptul "recomandarilor calduroase"... De unde am cumparat se poate deduce din numele catelului, sunt foarte multumit de alegere dar sunt convins ca sunt si alte canise foarte bune dupa cum sunt convins ca achizitia unui catel are o doza de hazard; din fericire suntem si noi si ei niste suflete si odata ce-ti ajunge in batatura un catelus defectele trec pe planul secund. Iti doresc sa alegi intelept. Ce imi permit sa te sfatuiesc prima si prima data ar fi ca atunci cand ai planificat sa-l aduci acasa sa-ti planifici si niste zile libere. La mine acomodarea la noul domiciliu a fost foarte zgomotoasa, in sensul ca a avut niste episoade diareice crancene si cateva nopti de scancete si plansete de-ti rupeau sufletul. Pentru ca nu aveam padoc, am blocat-o in spatiul din bucatarie cu ceva scanduri iar eu dormeam (ma rog...) alaturi, in camera de zi. Ma trezeam fie din cauza scancetelor, fie din cauza mirosului... Au fost 3-4 zile in care am dormit mai mult treaz  si din pacate nu am prevazut cateva zile de concediu... Asa ca la serviciu eram rupt. Basca, diareile au fost asa de nasoale ca am ajuns la veterinar, am ajuns pe antibiotice, am ajuns sa credem ca se topeste... eram disperat; o vedeam cum se vlaguieste de la o ora la alta. I-am dat solutie de saruri de rehidratare in ceai de menta cu pipeta din jumate in jumate de ora, mucilagiu de orez, apoi pui cu orez pana am pus-o pe picioare. Asa ca ... daca ai ceva zile libere de pus de-o parte... fa un pic de economie! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lotta
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: April 13, 2016, 08:14:07 AM » |
|
Multumesc pentru informatii, Tavistan. Din pacate, in Romania, cresterea si selectia cg a devenit o simpla afacere. In consecinta, datorita anumitor dificultati pe care le-am intampinat in obtinerea unui pui, lista s-a redus considerabil. Nu ma mai grabesc, astept si voi vedea. Construiesc padocul, cumpar cusca, mai studiez informatii despre crestere, dar mai astept, nu ma mai grabesc cu achizitia in sine. Stau in expectativa, prefer sa am un caine cum imi doresc eu, dar si o relatie ulterioara cu crescatorul. Pe de alta parte, in lista mea de preferinte a mai intrat o rasa, studiez si acolo problema. Numai bine tuturor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UBER
Jr. Member

|
 |
« Reply #28 on: April 13, 2016, 12:44:01 PM » |
|
In primul rand lucrurile trebuie abordate cu rabdare ! In al doilea rand nu cred ca trebuie sa "te razbuni" pe rasa cg pentru ca nu ai gasit crescatori seriosi si cu oferte decente ! E ca si cum vrei sa-ti cumperi un Mercedes dar din cauza dealerului iti cumperi Toyota. Solutia este sa schimbi "dealerul" ! Este foarte importanta alegerea rasei . Multi sau chiar majoritatea confunda alegerea unei rase cu "imi place cum arata x" ! Nu poti sa-ti cumperi Mercedes SLR si dupa aia sa-ti dai seama ca datorita garzii la sol nu poti sa ajungi acasa cu el sau ca "de ce consuma 30 litri" la suta ! Sau ca iti cumperi o rasa periculoasa si nu prea poti iesi pe strada cu el sau sa il iei cu tine in concedii. Cel mai important lucru in alegerea unei rase este ...la ce iti trebuie ! Paza , entertainment , companion , etc.. Al doilea lucru important este gradul de energie disponibila la un caine. Exista rase cu nevoi minime de miscare , buni si de apartament dar exista si rase cu nevoi foarte mari de miscare si de lucru cu ei . Eu sper ca rasa la care te gandesti in paralel sa nu fie in nici un caz Malinois ! E un Ferrari dar necesita cunostinte de "pilotaj" , timp mult si rabdare ! Si nu e recomandat ca ..."primul caine"! Nu in ultimul rand depinde daca vrei sa mergi la concursuri cu el ! Nimeni nu iti vinde un pui din parinti de exceptie si cu potential de campion cu 500 de euro ! Poate CG nu e pe primul loc la anumite "chestii" ...dar pe "all arround" ESTE !!! Spor in alegere !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lotta
Newbie
|
 |
« Reply #29 on: April 13, 2016, 01:45:36 PM » |
|
Nu ma razbun pe rasa. Pur si simplu, sunt dezamagit de anumite lucruri. Mai studiez, hotararea nu este definitiva. Sunt in continuare in asteptari cu monte de la 2 crescatori, voi vedea ce se va intampla. Si nu am pomenit o anumita suma, aceasta poate urca. Insa, sa merite si investitia (ma refer la linia genetica, rezultate, etc, voi le stiti mai bine ca mine). Nu platesc numele canisei de unde il voi achizitiona. Pe de alta parte, in niciun caz nu m-am gandit la malinois, nu este genul de caine potrivit pentru mine si familia mea. Vorbesc despre bullmastiff. Bafta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|