Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:14:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: A devenit fricoasa  (Read 1219 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Alex.Ada9
Newbie
*

« on: November 05, 2016, 11:27:00 AM »

Am un ciobanesc german in varsta de 2 ani. In ultimele 2 luni nu am avut posibilitatea sa o scot la plimbare cu un alt caine pentru a se juca. Dar acum o saptamana am scos-o cu un Husky cu care se intelege de un an.
Dar cand le-am dat drumul in tarc pentru a se juca, ea a devenit agresiva cu el. Nu il lasa sa se apropie de ea, daca o mirosea sau daca o atingea in vreun mod incepea sa-l maraie si voia sa-l muste. In ziua aia mai venise cineva cu un Rottweiler de 10 luni, dragut si sociabil. Dar tot la fel se comporta, nu-l lasa sa se apropie, culca urechile si isi zbarlea parul pe ceafa. Si nu stiu ce sa fac. Adica, nu a facut niciodata asa pana acum. Era foarte sociabila si se juca cu orice caine, mai ales cu aia mai mici de varsta.
Si mi se mai pare ciudat ca de la un timp in coace cand o chem la mine sa ne jucam sau pur si simplu sa stau si s-o mangai, vine, dar vine cu urechile culcate. Nu stiu... mi se pare ciudat ca ea de obicei are urechile ciulite, dar daca o mangai, daca o chem, daca vorbesc cu ea, orice as face, isi culca urechile.
Daca imi puteti spune va rog ce sa fac, cum sa ma comport, etc.
Eu nu o bat, rareori ii mai dau o palma peste fund daca ma musca tare cand ne jucam
De certat, nu prea o cert pentru ca nu prea am motive ca e destul de cuminte acasa.
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: November 05, 2016, 02:16:06 PM »

Cauta-i tovaras de joaca tot o femela. Masculii o miros cu ganduri " marsave" iar ea nefiind in calduri, intra in defensiva. Bine, sunt si femele mai agresive care ii bat pe masculii obraznici iar acestia din urma ca niste cavaleri ce sunt, nu riposteaza.
Thara
Global Moderator

« Reply #2 on: November 05, 2016, 03:11:23 PM »

Sorry, da' din experienta mea, cainii de acelasi sex tind sa nu se prea inteleaga intre ei. Ai grija cand/daca o lasi cu alte femele la socializat. De regula masculii sunt mai permisivi cu femelele, deci sansele ca un mascul sa o atace la modul serios sunt infime. Daca vorbim desigur despre caini echilibrati mental.
In cele doua luni in care nu ai scos-o afara, ai fost plecat? Sigur nu a batut-o cineva sau sa o fi scos la plimbare si sa o fi atacat vreun alt caine?
Alex.Ada9
Newbie
*

« Reply #3 on: November 05, 2016, 03:57:24 PM »

A fost atacata de alti caini cat timp a fost dusa la dresaj acum un an si a fost batuta de dresor
Am aflat abia dupa ce am luat-o de la dresaj de lucrul asta
Dar a trecut un an si mi se pare o reactie cam intarziata
In acele 2 luni nu am scos-o cu alti caini, am scos-o prin imprejurimi doar ca sa alerge
Si nu, eu stau de ea, am grija de ea
Husky-ul e mascul
Dar rottweilerul acela era femela si se juca frumos, dar tot era agresiva cu ea
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: November 05, 2016, 11:46:58 PM »

Au astia o memorie.... fenomenala. Un caine, metis de C.G. care se pripasise de pui in curtea firmei a fost luat de hingherii chemati de administratorul cladirii. Era un catel vesel, nu era temator dar dupa 4 zile si o operatie de castrare a devenit de nerecunoscut. L-am luat la mine si timp de aproape un an nu a iesit din cotet decat pentru mancare si necesitati. Au trecut mai mult de 2ani de cand e la mine si tot fricos a ramas. Acum 17 ani am luat din fata portii o catelusa abandonata de stapan, avea vreo 2luni si ceva, tot metis de CG care a stat in frig pe strada cam 8 ore. A fost foarte marcata incat pana la varsta de 5ani a refuzat sa iasa din curte. Cand o scoteam, intra in panica, ne tragea de pantaloni ca sa ne intoarcem inapoi, probabil credea ca vrem s-o abandonam. Dupa ce au trecut 5 ani ori a uitat, ori s-a convins ca nu e in pericol sa ajunga din nou in strada.
Am dat exemplele astea ca sa vezi cat de mult timp pot tine minte o experienta negativa.
Alex.Ada9
Newbie
*

« Reply #5 on: November 06, 2016, 12:53:02 AM »

Stiu ca pot tine minte mult timp
Imi imaginez
Dar nu stiu
Mie mi se pare ciudat faptul ca daca ea ar fi tematoare din cauza dresajului, ar fi putut fi de cand am luat-o
Dar ea abia acum, dupa un an a inceput sa fie fricoasa
Si nu stiu ce as putea face s-o ajut sa-si invinga temerile
maxmad
Newbie
*

maxmad

« Reply #6 on: November 21, 2016, 09:27:56 PM »

salut!

subscriu la ce zice FREDDY 25 referitor la memorie.Max- ciinele meu- a avut o experienta cu petardele acum vreo 5 ani de revelion ,eram la cineva sa sarbatorim Anul Nou,Max era liber in curte si probabil ca timpiti cu petarde au fost deranjati ca a latrat la ei,au aruncat cu petarde in curte.Oricit de viteaz e el,a vazut ca e groasa ,a cautat adapost in casa,dar fiind usa incuiata,a rupt minerul din sperietura aia!Sa ranit usor la gingie si si-a rupt o jumate' de canin!imi venea sa iau lumea la bataia,am innebunit,nu am fost om cred ca o saptamina!Nu am gasit vinovatul....cu parere de rau!Dar ca legatura,nici acum nu a uitat,cind incepe perioada e foarte circumspect,cauta tot timpul sa fiu cu el,latra foarte agresiv la pocnete si cred ca daca prinde un  "petard ", vai de c...u' lui!Si daca vine cu urechile lasate cind il chemi,probabil ca l-ai certat mai devreme sau ai ridicat tonul.Asa face si Max cind il chem si stie ca a gresit!Freddy  2 stie ce spune,am pus in aplicare niste sfaturi de la el si au dat rezultate foarte bune,pentru care ii multumesc si aici!
freddy25
Hero Member

« Reply #7 on: November 21, 2016, 11:21:06 PM »

Nu ma mai lauda asa, ca mi se urca la cap  Grin
Alex.Ada9
Newbie
*

« Reply #8 on: November 30, 2016, 10:24:02 PM »

Nu am zis ca nu da sfaturi bune.
Am incercat sa o rasfat mai mult, chiar daca e foarta rasfatata, si sa ii arat ca daca face probleme, e ok ca nu o pedepseste nimeni.
Diferenta este ca a mai prins putin tupeu la alti caini, doar daca ii zic eu sa prinda tupeu.
Spre exemplu, pana acum o luna ea la orice caine maidanez baga coada intre picioare si ma folosea pe mine drept perete intre ei
Sar acum o saptamana am scos-o p-afara si 2 caini maidanezi au inceput sa ne latre si sa ne urmareasca. Ne-au urmarit doua strazi, o distanta destul de mare avamd in vedere ca ei nu-si pararsesc mai niciodata locul (stiu cainii aia). Iar Lessie, cainele meu, nu ii baga in seama, pur si simplu mergea inainte de parca n-ar fi existat. Si la o strada un caine s-a apropiat foarte mult de noi, vrand sa ne muste si m-am enervat putin si am vrut sa vad cum reactioneaza daca ii zic sa se dea la el, si s-a dus tinta spre ei, doar a trebuit sa isi indrepte spatele, ca cei 2 maidanezi au luat-o la fuga.
De atunci are mai mult tupeu, merge mai tantos, se mai joaca cu unii caini.
Nu stiu, poate am fost eu paranoica, sau poate a avut o perioada mai proasta atunci.
Multumesc oricum de sfaturi, o sa incerc s-o ajut pe cat de mult posibil peste frica de oameni sau de caini.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: