Forum ciobanesc german
October 16, 2017, 09:18:07 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Puiut de CG putin agresiv  (Read 3385 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nightbell
Newbie
*

« on: December 14, 2016, 03:45:30 AM »

Buna ziua,

As vrea sa va fac cunostinta cu Thor. Este un ghemotoc tare simpatic, in varsta de 8 saptamani acum, dar un pic cam agresiv:

L-am achizitionat acum o saptamana si ne-am atasat tare mult de el.
A invatat foarte repede sa foloseasca covorasele absorbante (din prima zi) si se cere afara sa faca caca. Dar are o personalitate foarte puternica (atunci cand nu doarme).
Am citit in ultimele luni cred ca sute de articole despre comportament, dresaj, nutritie, etc.
Voiam sa va cer niste sfaturi.

- Musca tot timpul atunci cand vrea sa se joace. Am incercat tot felul de metode, sa il prind de bot, sa opresc jocul cu el, sa il prind de ceafa usor. Se linisteste pe moment, dupa care incepe sa muste iar. (Asta din cate am citit pare sa fie ceva tipic la puiuti). Metoda care am vazut ca da cel mai bine roade este sa iau o jucarie de-a lui si sa-i duc atentia la ea, sa o arunc, si merge, o ia, vine inapoi, dar nu-i da drumul. Am citit in multe locuri ca ar trebui sa opresc jocul atunci cand devine agresiv, este gresit sa ii dau jucaria si sa il distrag in acest fel?

- Fiind primul nostru caine, eu si prietena mea i-am tot cumparat tot felul de jucarii. De plus, de cauciuc, care scot tot felul de sunete. Din cate am observat, cele de cauciuc il enerveza cel mai tare. Se joaca cu ele cateva minute, dupa care incepe sa maraie si sa le latre. (Si prin joaca bineinteles zic ca le musca). Cu cele de plus nu se intampla asta. Este ceva normal?

- Stau la apartament, dar este la parter si am o terasa ingradita destul de mare (20mp). Inca nu il pot scoate sa socializeze cu alti caini (pana nu termina vaccinurile), si din cate am citit, si asta ajuta la reducerea agresivitatii si muscatului excesiv. De fiecare data cand iesim pe terasa, merg dintr-un colt in altul, si se dine dupa mine ca un scai (mai putin cand sunt ceva frunze care sa-i distraga atentia). Am incercat sa ii pun hamul si sa merg cu el in lesa, dar fara success pana acum. Sper ca se va schimba asta.

- Mi-am luat liber 2 saptamani sa pot sta cu el sa nu-l las singur. Si eu si prietena mea lucram de la 9 la 6. Credeti ca va fi o problema asta in viitor? Cel putin, pentru urmatoarea luna, o sa fie cineva in permanenta cu el.

Va multumesc anticipat.
sorin9308
Newbie
*

« Reply #1 on: December 14, 2016, 12:29:19 PM »

Salut!

Si eu am un pui de 6 luni, luat in August anul acesta.
Al meu la fel se juca doar prin muscatura pana la 3-4 luni si dintii lui fiind foarte ascutiti a reusit sa ma "intepe" destul de tare chiar si pana la sange asa ca sa nu va speriati.
Acum el tot mai musca din cand in cand, dar in joaca. Spun in joaca intrucat oricat de tare l-as sicana, el nu strange absolut niciodata drept dovada faptul ca nici nu mai am vreun semn dupa ce ne potolim.
Nu pot spune ca l-am pedepsit pentru muscaturi, dar tot timpul am incercat sa-i arat ca nu este bine prin cuvantul nu si oprirea din joaca sau o mica cearta atunci cand strangea foarte tare.
Acum al meu nu are probleme nici cu oamenii nici cu alte animale. S-ar juca cu absolut orice.
Ideea cu programul de la 9 la 6 mi se pare un pic cam complicata pentru caine intrucat atunci cand se plictisesc devin distructivi: al meu doua ore daca sta singur sau noaptea cand ar trebui sa doarma se apuca si mestereste mereu prin curte cate ceva.
Cu lesa l-am obisnuit de la varsta frageda. Hamul nu este foarte grozav fiindca se va obisnui sa traga mai tare pana cand va fi dresat si acest lucru il veti resimti mai tarziu. ( la 6 luni si 30 si un pic de kg ma face sa ma incordez un pic si eu am 87 kg...de prietena mea nici nu mai spun cu cele 47 kg).
Nightbell
Newbie
*

« Reply #2 on: December 14, 2016, 04:06:33 PM »

Nu sta afara, sta doar in casa. Noaptea vine si doarme langa patul nostru. E tare cuminte in general, mai putin cand incepe sa se joace. Ar fi folositoare o cusca? Citisem la un moment dat ca daca are o cusca, cand suntem plecati stie ca are un loc al lui in care e in siguranta.
Nightbell
Newbie
*

« Reply #3 on: December 15, 2016, 12:05:13 AM »

Am mai observat astazi o chestie. Zilele trecute, facea pisu de 3-4 ori/zi, numai pe presul acela absorbant. Dar de ieri, a inceput sa faca de mai multe ori pe zi (7-8) si a inceput sa faca prin casa, nu numai pe pres. Marcheaza teritoriul? Nu cred ca la varsta asta. E puiut.
sorin9308
Newbie
*

« Reply #4 on: December 15, 2016, 12:50:09 AM »

Al meu a facut peste tot de la inceput.
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: December 15, 2016, 02:49:21 AM »

Ve
Am mai observat astazi o chestie. Zilele trecute, facea pisu de 3-4 ori/zi, numai pe presul acela absorbant. Dar de ieri, a inceput sa faca de mai multe ori pe zi (7-8) si a inceput sa faca prin casa, nu numai pe pres. Marcheaza teritoriul? Nu cred ca la varsta asta. E puiut.

Vezi sa nu fi racit. Al meu asa a patit cam dupa o luna si ceva dupa ce l-am adus acasa fiindca voia sa doarma pe gresie ca era vara si cald. Cand ii venea sa faca, nu mai apuca sa iasa in curte ci lasa dira de pishu dupa el. Pana pe la un an nu marcheaza.
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: December 15, 2016, 03:19:18 PM »

Ai grija sa nu doarma intre usi sau in pragul usii. Culcusul lui sa fie intr-o zona ferita de curent macar pana pe la 4 luni.
Nightbell
Newbie
*

« Reply #7 on: December 15, 2016, 03:22:36 PM »

Merci, numai acolo doarme. O sa incerc sa-l dezobijnuiesc.
Nightbell
Newbie
*

« Reply #8 on: December 19, 2016, 03:46:30 AM »

Am reusit sa-l tin nemiscat si fara sa muste pentru o poza. Astazi a implinit 2 luni, si am zis sa ii fac o poza langa o sticla de Cola. Dupa cum vedeti, si-a indreptat si urechile Smiley

Am reusit (oarecum) sa-l dezvat sa mai doarma pe langa geam/usa de la terasa. Acum doarme numai in coltul camerei in dormitor langa pat. I-am pus acolo o perna si mai doarme pe ea, mai pe langa.
Zilele trecute am fost pe la medicul veterinar care a constatat ca are ceva infectie urinara, si mi-a dat ceva tratament sa ii dau (sper sa ii treaca in curand).

Am invatat incet incet niste comenzi de baza. "Aici", "Sezi" destul de usor, dar nu il pot dezvata de muscat. Sunt compostat pe maini pana la coate. Numai asta face cand vrea sa se joace. Sper sa treaca de faza asta cu muscatul.
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #9 on: December 19, 2016, 12:13:30 PM »

O sa ii treaca faza cu muscatul dar dupa cateva luni bune. Orice catel cand e micut o sa faca asa. E inca foarte mic, nu poti sa ii ceri multe la varsta asta.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: December 19, 2016, 12:41:21 PM »

Va musca pana pe la 4 luni. Cand te musca, incearca sa imiti scheunatul unui catel pentru a intelege ca te doare si atunci isi va regla intensitatea muscaturii. Cam dupa 3luni si jumatate il poti admonesta. Pana atunci, nu pricepe limbajul uman. Daca musca prea tare, il poti apuca cu 2degete de pielea de pe ceafa si il scuturi usor, asa cum ar face si mama lui atunci cand se obrazniceste. Alta metoda testata e sa-l marai, asta o pricepe instant. Aveam un catel care era ca un crocodil, singura lui joaca era muscatul pana l-a marait fiu-meu si i-a aratatsi dintii. Stii ce repede s-a potolit? Instant! A fost incredibil.
Nightbell
Newbie
*

« Reply #11 on: December 19, 2016, 01:27:51 PM »

Merci, o sa incerc si asta:) Aia cu apucatu de ceafa nu prea merge. Il apuc de ceafa si il scutur un pic, si se enerveaza mai tare si musca in aer cand imi iau mana Smiley Are o personalitate foarte puternica Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #12 on: December 19, 2016, 01:46:33 PM »

Cand il apuci de pielea de pe ceafa(atentie, doar de piele, nu gatul cu totul) il si ridici un pic. Daca nu se potoleste, il pui cu rotile in sus si il tii imobilizat pana il simti ca nu mai e incordat. Daca nu reusesti nici asa, eu zic sa-l dai cuiva care va sti sa-l tempereze si tu sa-ti iei un caniche sau un bichon. Daca acum te maraie, inseamna ca pe la 6-7 luni o sa te tavaleasca ca pe o jucarie de carpa. De pe acum trebuie sa te impui fiindca atunci cand va fi mare si puternic si constient de forta lui, va face instructie cu tine.
Nightbell
Newbie
*

« Reply #13 on: December 19, 2016, 03:52:01 PM »

Nu ma maraie ... doar se agita mai tare. Si incearca in continuare sa ma muste Smiley In rest, ma asculta, nu roade cabluri, daca merge sa roada pantofi, ii zic ca "Nu-i voie", si ma asculta, doar cand se joaca ma musca, in rest se tine scai de mine. Si doar pe mine ma asculta, si prietena mea a incercat sa il cheme, sa il dea comezi, dar momentan, doar de mine asculta. Totusi nu cred ca o sa faca ce vrea el cu mine Smiley Am 90kg si 1.83. Indiferent de cat de mare s-ar face, nu l-as da, cu atat mai putin pentru un caine de talie mica. Astept totusi cu nerabdare sa mai creasca, sa-l pot scoate la plimbari, momentan doar pe terasa ne plimbam, medicul a zis sa nu intre in contact cu alti caini pana nu sunt gata vaccinurile.
freddy25
Hero Member

« Reply #14 on: December 19, 2016, 06:50:51 PM »

Ei, ai un gabarit corespunzator sa te lupti cu el cand va fi mare dar mai bine sa nu ajungi la faza asta. Citeste de aici
http://casa.acasa.ro/animale-de-companie-288/cum-sa-ii-arati-cainelui-ca-tu-esti-seful-haitei-178532.html
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: