Forum ciobanesc german
December 30, 2017, 04:34:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ACTE CG  (Read 330 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kikita94
Newbie
*

« on: October 29, 2017, 08:34:08 PM »

Nu am stiut unde sa postez, sunt atatea topicuri si nu vreau sa incurc pe nimeni
Dupa ce imi voi primi raspunsul puteti sterge

Vad atatea persoane aici care chiar au habar despre rasa asta si ma simt foarte prost ca eu nu stiu mai nimic.
Am catelusa bolnava de parvoviroza, e la medic si se va face bine (Am postat despre ea pe forum)
E primul meu puiut de care incerc sa am grija si sa ii ofer tot ceea ce are nevoie si sa o cresc frumos. Vreau sa invat cat mai multe despre ea, despre cresterea lor si tot citesc pe aici topicurile

Am vazut undeva ca daca catelusa nu are acte nu este considerata cg
Dar la ce o ajuta pe ea actele acestea?
potok
Sr. Member

« Reply #1 on: November 01, 2017, 08:57:20 AM »

un caine care nu are pedigree nu poate fi considerat “caine de rasa pura”, chiar daca, din punct de vedere morfologic, acel exemplar este identic cu cainii din rasa careia “ar trebui” sa apartina.

Aceasta inseamna ca un caine fara pedigree nu poate participa la manifestari chinologice oficiale - expozitii, probe lucru, campionate, etc. (exista si situatii speciale reglementate de regulamentele chinologice) si ca este extrem de dificil in a i se gasi un partener de monta, pentru ca niciun crescator (sau proprietar) serios nu va accepta vreodata sa isi monteze propriul caine cu un exemplar fara acte.

Unica posibilitate este aceea de a gasi un exemplar care, la randul sau, nu are pedigree – dar, ne intrebam, pentru a “reproduce” CE? - Caini despre care nu se stie nimic si asupra carora nu s-a efectuat niciun fel de selectie, nici din punct de vedere al sanatatii (cel mai important aspect dintre toate), nici din punct de vedere al caracterului? Nu este esential ca toti cainii sa fie frumosi, dar SANATOSI si ECHILIBRATI, da!

Montele efectuate la intamplare nu pot oferi niciun fel de garantie in acest sens, astfel ca este recomandat a se evita.

Pedigree-ul trebuie sa furnizeze garantia selectionarii puiului pe care noi il cumparam, iar in zilele noastre acesta atesta faptul ca acei caini utilizati la monta apartin rasei respective, fara interpunere de alte rase sau de metisi.

Este intr-adevar un lucru important, chiar daca aceasta ar fi considerat doar un foarte mic detaliu din tot ceea ce ar trebui sa reprezinte un pedigree, un mic pas in plus spre a da pedigree-ului importanta unui certificat vast, care sa cuprinda si elemente privitoare la toate rezultatele obtinute in urma efectuarii examinarilor pentru patologii la care rasa respectiva este predispusa.

Daca pedigree-ul ar contine si aceste elemente, astazi, cumparatorul unui pui ar fi scutit de a mai face investigatii adesea complicate pentru a descoperi daca parintii puiului dorit, bunicii, strabunicii, au fost sau nu afectati de tare ereditare.

Cu putinii banuti pe care ii platim pentru un pui fara pedigree, la care mai adaugam putin (sau nu mai adaugam deloc), putem sa avem parte de un exemplar asa cum trebuie, cu tot ce trebuie, CU IDENTITATE… si de ce sa nu facem asta? Sunt atat de multi crescatori care ofera gratis pui cu mici defecte de aspect sau pe care doresc sa-i excluda din reproductie pentru ca nu aduc nicio imbunatatire rasei! Trebuie doar sa ne informam si sa cautam, sa avem rabdare.   

Toate acestea ar putea fi considerate dificil de inteles de catre profanul care decide ca doreste sa achizitioneze dragalasa minge de puf pe care a ochit-o in vitrina unui magazin pentru animale.

De foarte multe ori, oamenii considera ca pedigree-ul nu foloseste la nimic, pentru ca au convingerea ca acesta serveste numai acelora care frecventeaza expozitiile canine. Exista si alte cazuri in care cumparatorului i se spune “sigur, puiul are pedigree”, dar nimeni nu ii explica la ce foloseste, asa ca viitorul proprietar il baga intr-un buzunar, iar acasa il uita intr-un sertar, considerandu-l o bucata de hartie din care nu intelege nimic.

potok
Sr. Member

« Reply #2 on: November 01, 2017, 08:58:13 AM »

+ Conform legii cainele daca nu are pediree trebuie sterilizat.
Thara
Global Moderator

« Reply #3 on: November 01, 2017, 11:06:36 AM »

Este inimaginabil de trist ca in anul 2017, aproape 2018, unii INCA se intreaba acest lucru si habar nu au ce este ala un pedigree, INCA dau bani pe caini fara acte cand la fel de bine ar putea adopta. Vai si-amar...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: