Forum ciobanesc german
November 07, 2017, 09:48:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: Dresajul - meserie sau titlu?  (Read 84466 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #15 on: August 16, 2007, 09:35:48 AM »

Huh
Ma scuzati !
Cred ca o proba ca a lui Tano se poate fara probleme !  Wink

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
crb
Hero Member

« Reply #16 on: August 16, 2007, 09:45:06 AM »

SA detaliez ce am urmarit cu deschiderea acestui topic:
Dupa PAREREA MEA, in RO, exista un numar de 15-20 canise mari si medii (asta fiind raportat la numarul de caini pa care ii au in proprietate), un numar X de canise mici (2,3,4 caini), ...restul proprietari particulari.
Daca canisele mari au aproape cu siguranta dresori de calitate pe care se bazeaza sau au bani pentru dresaj afara, canisele mici si MAI ALES proprietarii unui singur CG sunt obligati ori sa isi dreseze singuri cainii (la un BH mai merge), ori sa apeleze la dresori.

Si aici intervine MAREA problema: cum poti fi sigur ca apelezi la un dresor de calitate, cu adevarat atestat, si nu nimeresti peste un autointitulat dresor sau unul care in foame de bani isi bate joc de ciine si de banii micului proprietar? Am si acum in memorie cazul lui Scolaro care a pierdut un caine din cauza brutalitatii dresorului, ...si mai sunt si muulte alte cazuri, unele semnalate si pe forum.

Daca in privinta cresterii si selectiei CG de show, se incearca cat de cat o revolutie, in privinta dresajului....imi pare ca lucrurile sunt destul de incurcate.

Am deschis topicul nu pentru mine personal, ca stiu la cine sa apelez...in sigurantza. Am deschis topicul pentru a "deschide" ochii si urechile celor multi care ii vad pe forum ca ajung sa devina proprietari de cg, vezi "multimea" nou venitilor pe forum de tipul :"buna, sunt proaspat proprietar al unui puiut de cg de 6 (7,8) saptamani...am nevoie de un sfat...", si la un moment dat, vor ajunge sa trebuiasca sa isi instruiasca cainii...cum ii putem ajuta sa nu cada victime acelor "autointitulati dresori" sau dresori / instructori atestati dar care nu au "nici o treaba cu dresajul (vorba lui dux,...caci acestia chiar exista, cred eu) ?

Din postarile de mai sus am inteles ca institutiile autorizate sa atesteze dresori / instructori sunt CDACH si CDC....mai sunt si altele? din MAI, MApN?

..cat despre postul lui "so_lost" cum ca CDC a atestat un instructor/dresor, prin recunoasterea unei atestari CCU (nu stiu ce inseamna abrevierea) fara o re-examinare prealabila...mie unuia nu imi suna bine....imi pare ca si cum ti-ai autodistruge credibilitatea si "blazonul",  in cazul in care persoana cu pricina trage oarece rateuri , mai mici sau mai mari...parerea mea.

Chiar daca ma repet, parerea mea este ca in RO, in momentul de fata, in domeniul atestarii de dresori si instructori, treaba e destul de "amestecata".

Sper sa fiu bine inteles, ....NU ATAC PE NIMENI, NICI DRESOR, INSTRUCTOR, CDC sau CDACH...e un topic cu o nuantza usor retorica

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
a_yonny
Hero Member

« Reply #17 on: August 16, 2007, 09:52:12 AM »

Ma scuzati !

Offfff......Iar nu aveti loc de Tano.....Lasa-ti-l in pace......Subiectul este kiar interesant....mai ales ca am patit-o .....si nu-si au rostul ironiile voastre.....Nu v-a ajuns sectiunea Circ?....... Sad   

Cat despre instructori dresori al meu era avizat MAI  Laughing....si tot mi-am luat-o!!!!
Rk
Full Member

« Reply #18 on: August 16, 2007, 10:12:14 AM »

Site-ul CDC este un lucru bun. Sunt sigur ca daca iei legatura cu cei din conducerea cdc iti pot recomanda un instructor bun. Intrebi ce rezultate a avut in trecut (la capitolul asta stam mai slab pe internet - nu prea gasesti rezultate, nu sunt postate filmulete cu executiile cainilor). Poti sa ceri sa iti arate un caine cu care a lucrat sau lucreaza in prezent. Asta iti spune destul de repede care este stilul lui. Te poti apoi duce sa vezi cum lucreaza cu cainele tau sau poti sa lucrezi chiar tu cu el. (Daca iti duci acolo cainele si il iei peste cateva luni si vrei sa fie perfect - hai noroc). Un exemplu este K9 Puma - ne-a aratat ce face, cum lucreaza, iti dai seama ce experienta are. Eu m-as duce sa lucrez cainele la el. Intrebare retorica: cati dresori din Romania au postat pe internet atatea exemple - vorbesc de filmulete si rezulatate, nu de texte frumoase publicitare. Si ca sa functioneze ce am spus eu mai sus cred ca inainte de a-ti lua caine e bine sa: citesti despre rasa, mergi la cateva expozitii de frumusete si de lucru, vizitezi cateva canise, ceri pareri de la oameni care sunt deja in lumea cg, citesti despre dresaj, urmaresti pe internet, cumperi DVDuri, te inscrii intr-un club si vizitezi cateva scoli de dresaj, si iti faci planul, apoi iti cumperi cainele.
In rest, treaba cu diplomele e doar o chestie de minim-minim, exact ca si pedigreeul cand iti cumperi cainele.
Ce ne lipseste sunt niste asociatii adevarate cu siteuri actualizate - cu informatii despre rezultate pe ani - caine, conducator, instructor, arbitru, filmul probei (observati ca nu e nevoie de o prezentare ce diploma are fiecare?)
Ce ne trebuie - management profesionist, cotizatii si un om sau doi angajati permanenti -  cu job la asociatie. Altfel se vede ca acum - dupa adunarea generala a CNCG nu gasesti o informare decenta cu hotararile luate, cine e responsabil de indeplinirea lor si pana cand, sau pe siteul CDC neactualizat din 2006.
Asta este o parere din exterior, o observatie, care poate fii neadevarata sau nedreapta si nu se doreste un atac la cei care conduc aceste asociatii sau sunt membrii - nu sunt membru in nici o asociatie sau club din Romania, dar asta se vede din ce poti gasi pe internet.
crb
Hero Member

« Reply #19 on: August 16, 2007, 10:24:33 AM »

...... Altfel se vede ca acum - dupa adunarea generala a CNCG nu gasesti o informare decenta cu hotararile luate, cine e responsabil de indeplinirea lor si pana cand, ........

Vis à vis de CNCG, am scris ca SE INCEARCA O REVOLUTIE, pentru ca s-a luat atitudine impotriva unei nerespectari statutare (convocarea) si se va mai tine (cel putin) o ADUNARE pe 6 oct. 2007... Roll Eyes..la care speram ca vom reusi sa ne "adunam"...sa punem punctele pe "I"....si sa ajngem si la sarcini cu termene si realizari....si sa revenim la subiectul topicului....din ce scrii tu , eu inteleg ca situatia la CDC e oarecum asemanatoare cu CNCG ....corect?....

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #20 on: August 16, 2007, 10:49:18 AM »

Tu in 2 luni vrei sa faci un caine de show sa promoveze proba de atac ?
Traba asta trebuie lucrata de cand incepe cainele sa umble daca vrei sa fii sigur de rezultat.
Daca de mic cainele nu este pus pe brazda sau nu prinde cum trebuie, poti la maturitate sa tot lucrezi cu el.
Ma scuzati !
Parere mea este ca parerea ta e exagerata.  Cheesy

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Rk
Full Member

« Reply #21 on: August 16, 2007, 12:01:24 PM »

Situatia CNCG asemanatoare cu CNCG? Nu pot sa spun prea mult. Nu stiu. La nivel de site - chiar daca nu este actualizat exista un site, pe care se gasesc informatii de la cateva examene -cam putin, dar exista. Cel putin suficienta ca sa poti incepe de undeva daca te intereseaza dresajul pentru cainele tau sau daca te intereseaza performanta - sport sau utilitar. Exista prezentat clar cine face ce in CDC si cum poti lua legatura cu ei.
Parerea mea este ca e bine ca exista si ar fii bine sa continue sa existe amandoua. Si CNCG si CDC. Unele activitati se suprapun si asta e bine pentru ca inseamna ca e loc de colaborare. Unii sunt specializati mai mult pe activitati utilitare, CNCG este un club de rasa, mai mult pe crestere si selectie (si pentru ca cg este o rasa utilitara - ma rog, comentarii despre show si revenirea / imbunatatirea caracterului - dar totusi cg in standard este o rasa utilitara) si unele activitati de selectie de lucru. Cele doua asociatii sunt complementare si colaborarea ar fii nu numai binevenita, dar necesara. Ce a facut CDC pana acum pentru atestare este foarte bine. Si cel mai important, ca in orice domeniu, trebuie sa existe referinte - sub forma de informatii (nu recomandari), si ei se pot constitui in referinta in domeniu dresajului si utilizarii cainilor in diferite activitati. Asta o sa reduca riscul pentru crescatori si proprietari de a lua teapa cu instructori care una zic si alta pot si prin activitatile lor pot furniza informatii utile pentru selectia pe caracter a cainilor.
Santos
Hero Member

« Reply #22 on: August 16, 2007, 08:07:11 PM »

Situatia in Ro dpdv al dresajului este dupa parerea mea din ce in ce mai buna.Daca acum 3 ani nu aveam decat cativa dresori care aveau putin habar de examenele de munca sau competitii,acum au aparut mult mai multi datorita formarii CDACH-ului.In Ro sunt la ora actuala sunt destule scoli de dresaj unde poti sa dresezi caini pt IPO salvare,BH,Agility,si sunt in tara destui dresori pt examene de lucru.
Pentru a alege un dresor pt IPO sau alte discipline,trebuie in primul rand sa vezi daca a luat vreun examen si ce rezultate a obtinut,apoi sa obtii niste informatii despre seriozitatea dresorului si baza materiala de care dispune.
Nu multi vor sa dreseze pt examen de munca deoarece este f greu,ia foarte mult timp,o baza materiala f buna(teren de urma,disciplina,paza si protectie,atentatori instruiti-ceea ce multi nu dispun de acestea)si daca nu ai cainele bun munca e in zadar.
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #23 on: August 16, 2007, 08:21:58 PM »

observatie de la cineva care nu se pricepe: sa zicem ca imi iau un CG. Si fac tot ce ziceti voi aici, cer sa vad cum lucreaza cu un caine, cer sa vad filmulete etc. Dar... pentru mine ca nou venit, este aproape egal cu zero. pentru ca eu nu am "ochi" sa vad daca face greseli sau nu, cum lucreaza sau nu, daca se "muleaza" pe temperamentul cainelui meu sau nu.
"Ce ne lipseste sunt niste asociatii adevarate cu siteuri actualizate - cu informatii despre rezultate pe ani - caine, conducator, instructor, arbitru, filmul probei (observati ca nu e nevoie de o prezentare ce diploma are fiecare?)" - aici sunt de acord, dar pe ei cine-i supervizeaza?

repet, parerea mea e a cuiva care e in afara si vrea sa invete Smiley

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #24 on: August 16, 2007, 10:36:11 PM »

...
repet, parerea mea e a cuiva care e in afara si vrea sa invete Smiley
Topicul acesta exact pentru "voi" s-ar adresa, deoarece ceilalti, cei care "se pricep" si au deja un "ochi" pentru dresaj, au deja aproximativ si dresorul/dresorii cu care lucreaza sau vor lucra.
Filmuletele, diplomele pot fi facute sa placa, cu cel mai mic deranj, ca doar nimeni nu o sa publice filmulete cu faze din dresaj, care inca nu au iesit bine sau cand ridica bocancul de dresaj spre caine, ca sa il domine.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #25 on: August 16, 2007, 10:48:18 PM »

pai la asta ma gandeam si eu. ca poate fi facut un filmulet sa placa - de genul ceva simplut, sau neexecutat corect dar spectaculos (nu-mi vine in minte ceva concret acum si oricum nu ma pricep suficient ca sa dau un exemplu) si din afara iti faci o imagine de genul "moamaaaa ce super tare e dresorul asta". pentru chestiile simple - gen paza, atac etc, nu ar fi mare tragedie. adica, nu vad ce ar putea fi incorect- cainele are innascut instinctul de paza si de aparare al stapanului/curtii, problema e cand ai un stapan "moale" si un caine cu caracter puteric, atunci clar ti se urca in cap. dar asta e altceva.
dar eu, ca viitor posesor de cg (eventual si cu pretentia sa particip la examenele de la munca) am nevoie de mai mult decat dresajul de baza. si aia nu se vede printr-un filmulet frumos, ci printr-unul corect - chiar daca asta inseamna si metode mai  "neconventionale" ca sa zic asa in stabilirea ierarhiei.

cristinelu
Full Member

« Reply #26 on: August 16, 2007, 11:21:46 PM »

Offfff......Iar nu aveti loc de Tano.....Lasa-ti-l in pace......Subiectul este kiar interesant....mai ales ca am patit-o .....si nu-si au rostul ironiile voastre.....Nu v-a ajuns sectiunea Circ?....... Sad  

Cat despre instructori dresori al meu era avizat MAI  Laughing....si tot mi-am luat-o!!!!
sti care este timpul necesar pentru dresajul unui caine de insotire-patrulare? in M.I.R.A?(MAI) Cheesy
sau putem discuta si despre greselile stapanilor...! Wink

CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
cristinelu
Full Member

« Reply #27 on: August 16, 2007, 11:31:33 PM »

Daca va rog sa nu mai faceti referire la dresorii atestati de M.I.R.A, CREDETI CA S-AR PUTEA?
Foarte multi dintre ei chiar stiu meserie , si nu cred ca este cazul sa-i bagam in aceeasi oala cu civilii, chiar daca nu ne iese de fiecare data ce ne dorim.
Asta poate fi valabila si pentru civili!
Si daca nu iese bine dresajul , trebuie sa ne gandim ca stapanul isi alege modalitatea de lucru, si nerespectarea unor reguli duce la insuccesul in dresaj. Nu sunt de acord cu ideea ca dresorul are cea mai mare vina!

CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
dux
Hero Member

« Reply #28 on: August 16, 2007, 11:59:22 PM »

eu sunt asistent instructor atestat cdc si pot sa te asigur ca prezenta la cel putin 2 stagii/seminarii de pregatire este obligatorie ca de altfel si promovarea a cel putin  1 bh....cunosc activitatea cdc inca de la inceput,nu cred ca s-a acordat vreun atestat cu larghete....poti consulta lista de pe cdach.ro si daca gasesti pe vreunu care sa 'nu aiba treaba cu domeniul' il mananc:))
chiar vrei sa-ti dau nume?promiti ca-l mananci? Adrian Parasca -instructor atestat de catre c.d.c..Uitete pe sit.-ul c.d.c. ce nota mare a luat.si este o non valoare. Omul ala nu a dresat nici un caine pana la data cand a luat atestatul.dupa aceea a luat cainele unui domn si a lucrat cu el un an si jumatate .dupa aceasta perioada s-a dus in bucuresti sa dea b.h.-ul si bineinteles ca a picat. te rog sa retii ca a lucrat un an si jumatate.al doilea an la repetat la constanta si abia abia a reusit sa-l promoveze.tot in perioada respectiva s-a ocupat de un caine care in momentul de fata este la mine.cainele este vai mama lui.merge cu botul in pamant de zici ca a luat bataie cu ranga.abia reusesc sa-i captez atentia .nici nu stiu cum o sa ies cu el la liman.
daca vrei iti mai dau nume .si nu unul ,dar ma abtin ca dupa aceea o sa-mi fac o groaza de ,,prieteni''.
asa ca eu te sfatuiesc s-o lasi balta  ca altfel vei avea prea multi de mancat si o sa faci indigestie. 
dux
Hero Member

« Reply #29 on: August 17, 2007, 12:08:32 AM »

Vis à vis de CNCG, am scris ca SE INCEARCA O REVOLUTIE, pentru ca s-a luat atitudine impotriva unei nerespectari statutare (convocarea) si se va mai tine (cel putin) o ADUNARE pe 6 oct. 2007... Roll Eyes..la care speram ca vom reusi sa ne "adunam"...sa punem punctele pe "I"....si sa ajngem si la sarcini cu termene si realizari....si sa revenim la subiectul topicului....din ce scrii tu , eu inteleg ca situatia la CDC e oarecum asemanatoare cu CNCG ....corect?....
nu este corect.Activitatea c.d.c. nici nu se compara cu cea a c.n.c.g.
si sti de ce?pentru ca c.n.c.g.-ul nu mai are activitate demult.doar expozitiile locale de frumusete si selectiile care sunt organizate de catre cluburile locale,prin eforturi proprii.
la c.n.c.g trebuie o revolutie pentru a schimba ceva ,dar la c.d.c. sunt necesare si acolo cateva schimbari dar sub nici o forma nu este necesara o revolutie. c.d.c.-ul are activitate ,chiar daca uneori mai sunt lucruri de criticat.
dar acum este prea tarziu .promit ca voi trata acest subiect maine.
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to: