Forum ciobanesc german
January 01, 2018, 03:29:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 [17]   Go Down
  Print  
Author Topic: Dresajul - meserie sau titlu?  (Read 85231 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
verdi
Hero Member

« Reply #240 on: September 30, 2013, 10:30:19 AM »

din intamplare, ma aflam sambata la romexpo la o expozitie cand am auzit ca tocmai trebuia sa inceapa o demonstratie a scolii de dresaj de la sibiu ... am ramas profund impresionata de relatia dresor-caine ... exercitiile au fost profesionale , ca sa zic asa : prinderea agresorilor, cautat droguri, luat urma, luare de ostateci, furt pe strada, cu focuri de arma .... protagonistii  frumosi foc, dornici de lucru, desi putin obositi, s-au bucurat din plin de aplauzele ... la sfarsit a avut loc o sesiune de mangaieri, fotografii ... ceea ce m-a bucurat a fost ca am vazut  parinti care-si incurajau copii sa-i mangaie si sa dea manuta cu ei ...
verdi
Hero Member

« Reply #241 on: September 30, 2013, 10:38:53 AM »

Smiley
Sheyla
Sr. Member

« Reply #242 on: September 30, 2013, 11:56:29 AM »

ceea ce m-a bucurat a fost ca am vazut  parinti care-si incurajau copii sa-i mangaie si sa dea manuta cu ei ...
Am vazut si cunoscut, la primul protest impotriva eutanasierii cainilor comunitari, o groaza de parinti care erau dispusi sa lupte pentru aceste animalute, in ciuda faptului (ar zice unii) ca aveau un copil si ca in locul lui Ionut putea fi copilasul lor. Diferenta dintre ei si ceilalti parinti care se dau de ceasul mortii ca "dam carne de copil la caini" este ca ei sunt parinti responsabili si civilizati, iar ceilalti se simt cu musca pe caciula, pentru ca stiu ca sunt iresponsabili si li s-ar fi putut intampla si lor.

Parintii au un rol foarte important in cresterea, educarea si civilizarea unui copil, insa multi nu inteleg termenii "a educa" si "a civiliza", cei mai multi cred ca este suficient sa hranesti si sa intretii un copil ca sa te poti numi parinte...

Mult respect pentru parintii care n-au uitat ca de-abia asteptau sa plece la bunici la tara sa se joace cu Grivei, Azorel sau Zdreanta (sau care n-au uitat ca au copilarit acolo, cu ei), care n-au uitat ce inseamna sa fii om si care isi iau in serios meseria de parinte si isi asuma responsabilitati. Si infinita stima pentru cei care transmit iubirea si respectul fata de animale si copiilor lor. Generatiile care vin din urma vor fi din ce in ce mai insetate de sange... si, din pacate, sunt invatati sa urasca viata tocmai de catre cei care le-au dat-o.

Toti parintii cu coloana vertebrala pe care i-am cunoscut au fost impotriva eutanasierii cainilor strazii, tocmai pentru ca ei stiu ca a fi parinte nu-i o joaca, ca a merge cu un copil in parc nu inseamna sa-l lasi sa plece de capul lui doar pentru ca e in parc, ca sunt oribil de multe lucruri care i se pot intampla unui copil singur si nesupravegheat.

Smiley

Gabriela
"Câinele este cel mai bun exemplu de loialitate si abnegaţie. De-asta iubesc eu câinii."
paulo25
Newbie
*

« Reply #243 on: November 29, 2013, 03:06:00 PM »

Ma bucur sa stiu ca, macar aici, pe forum, oameni gandesc rational si civilizat. M-a emotionat chiar faptul ca cineva stie ca un parinte nu e cel care te hraneste si iti ofera niste conditii decente e parinte ci cel care te educa emotional si te civilizeaza. Cei care nu stiau ca asta ii face niste parinti adevarati, atunci copii lor care s-au dezvoltat foarte bine si au ajuns sa nu ii mai cunoasca, ar gtrebui sa stie ca grija au stiu sa si-o poarte singuri alaturi de carti si oameni inteligenti din punct de vedere emotional si ar trebui sa fie mandri de el. Din pacate, nu toti copilasii ajung la o varsta la care sa discearan aceste aspecte pentru ca sunt expusi foarte mult pericolelor societatii, si aici, pe cel mai inferior loc stau cainii, comunitari sau nu. Oamenii, ne- convingem zilnic, pot fi cele mai maelfice fiinte si mai crude. Pedofilii si traficantii de carne vie sunt doar o parte. Cazul copilasului sfasiat, zice-se, de caini, eu cred ca a fost doar o tactica. In primul rand, un copil atat de mic trebuie sa fie mereu langa adultul care are grija de el. Nu ai cum sa lasi un prunc liber si nesupravegheat. Un om rational si cu capul pe umeri sau cu coloana vertebrala, nu da vina pe animale ci pe oamenii care ar fi trebuit sa aiba grija de acele animale. Un animal, la o adica, devine agresiv, din cauza ca inainte alti oameni i-au facut rau sau l-au injosit. Sigur ca e periculos in preajma unor vagabonzi, nu stii ce vor face, insa un copil pana stie sa isi poarte grija singur de sine, trebuie insotit la fiecare pas.
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 [17]   Go Up
  Print  

Jump to: