Forum ciobanesc german
January 31, 2017, 08:51:36 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Down
  Print  
Author Topic: COLABORARE CNCG-CDC  (Read 28586 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #60 on: November 23, 2007, 07:17:32 PM »

Shocked Shocked Shocked Shocked ati luat-o pe ulei rau de tot  Shocked Shocked Shocked Shocked am citit topicul cap coada si nu am inteles nimic dar cu toate astea cea mai mare dreptate o dau lui yoolionss si alessy-ei  Laughing Laughing Laughing
Ca la balamuc sa discutat aici dom`le  Laughing Laughing
 aolo daca domnul willi e presedinte ( nu stiu si nici nu cred ca asi vrea sa stiu la ce anume ) nu e de bine!
seamana la limbaj cu un vecin tare antipatic mie care nu stie sa vb civilizat! si vb alessy-ei
dar la nesimtire nu stiu sa raspund decat tot cu nesimtire....
!
Deci ar trebui cerute niste scuze pe aici lasand mandria la o parte   Angry

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #61 on: November 26, 2007, 10:01:12 AM »

C0smin....las-o ma ca merge-asa!!
Mai bine pentru toata lumea sa ingropam subiectul, nu face cinste nimanui.
 Smiley
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #62 on: December 01, 2007, 06:49:11 PM »

las-o ma ca merge-asa!!
Laughing Laughing Laughing Laughing
 Ok  Wink
nu mai cereti scuze!  Laughing

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
WILLI LANDT
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #63 on: May 28, 2008, 01:03:56 PM »

AM FI CURIOSI SA CUNOASTEM REZULTATELE OBTINUTE LA EXAMENELE RESCUE ORGANIZATE DE CENTRUL DE EDUCARE CANINA CRAIOVA IN LUNA APRILIE SUB EGIDA IRO.

PS Asta daca nu cumva sunt secrete.
WILLI LANDT
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #64 on: May 28, 2008, 01:05:37 PM »

EXAMENELE BH-IPO-OBEDIENCE BUCURESTI IUNIE 2008 VOR FI ORGANIZATE IN COLABORARE CNCG-CDC.
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #65 on: May 28, 2008, 01:09:06 PM »

AM FI CURIOSI SA CUNOASTEM REZULTATELE OBTINUTE LA EXAMENELE RESCUE ORGANIZATE DE CENTRUL DE EDUCARE CANINA CRAIOVA IN LUNA APRILIE SUB EGIDA IRO.

Desi este o intrebare justa, nu cred ca este pusa la topicul potrivit!

(cunoscand relatiile CDC/CdEC nu prea imi doresc ca acest topic sa se transforme intr-un "camp de batalie" intre cele 2 organizatii...deoarece, cu ambele CNCG are incheiate protocoale de colaborare individuale.....pe care noi intentionam sa le respectam)

Presedinte de Onoare al CNCG
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #66 on: May 28, 2008, 01:19:36 PM »

Apropos de examene, exista vre-o schimbare sau exceptie de la regula in regulamentul BH/IPO afisat pe site-ul AChR? De exemplu la conditii de participare?

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
WILLI LANDT
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #67 on: May 31, 2008, 02:29:40 PM »

Nu exista decat o "exceptie de la regula" la regulamentul BH:
varsta minima este acceptata in AChR 12 luni (regulamentul prevede 15 luni dar si posibilitatea participarii la 12 luni)

Regulamentele valabile in AChR sunt cele de pe site-ul oficial.
regulamentul IPO a fost schimbat de la 01.01.2008 dar inca modificarile nu au fost adoptate in Romania.
se intentioneaza structurarea examenului Bh pe 2 sau 3 trepte (similar Austria, Ungaria,etc) dar aceasta se va intampla numai dupa un simpozion cu participarea celor interesati.

Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #68 on: May 31, 2008, 02:45:03 PM »

Nu exista decat o "exceptie de la regula" la regulamentul BH:
varsta minima este acceptata in AChR 12 luni (regulamentul prevede 15 luni dar si posibilitatea participarii la 12 luni)

Regulamentele valabile in AChR sunt cele de pe site-ul oficial.
regulamentul IPO a fost schimbat de la 01.01.2008 dar inca modificarile nu au fost adoptate in Romania.
se intentioneaza structurarea examenului Bh pe 2 sau 3 trepte (similar Austria, Ungaria,etc) dar aceasta se va intampla numai dupa un simpozion cu participarea celor interesati.

1. Unde scrie in regulamentul international "VPG" (din care face parte BH-ul) despre aceasta "exceptie"?
varianta 2008 se gaseste aici:
http://www.schaeferhund.de/site/typo3conf/ext/nf_downloads/pi1/passdownload.php?downloaddata=157

2. Mai am si eu o mica intrebare:
Cum este posibil sa fie adoptat un anumit regulament sau standard international, iar in momentul in care acesta este schimbat de catre initiator....sa mai fie necesara o "readoptare" ?

Eu consider ca atata timp cat se foloseste numele respectiv (de ex.: "BH", "IPO", "VPG"), atunci este exact vorba despre exact acel examen/regulament/standard care este acceptat de FCI/WUSV.
(iar prin aceasta "acceptare a FCI/WUSV" devine obligatoriu pt. toti membri FCI/WUSV)

Nu cred ca este posibil si normal sa existe 2 regulamente (diferite) care sa poarte acelasi nume!

Daca se doreste un alt regulament, ce are un continut diferit de cel international, atunci trebuie denumit in alt fel!

Nu cred ca este necesara o adoptare separata de fiecare data cand se modifica un regulament FCI.
Fiind regulament FCI.....se respecta si gata!

Ca exemplu va dau "BH-ul"....care este parte integranta a examenului "VPG" (fost SchH) si care nu poate avea in Romania (atata timp cat este denumit "BH") un alt continut decat cel din Germania!

Termenul de "BH" a fost introdus in Romania de catre CNCG ca parte integranta a examenului international "SchH" si a fost adoptat ca atare de catre AChR in 1997 ca fiind singurul valabil pe teritoriul Romaniei.

In concluzie, sub denumirea de BH nu poate figura alt text decat cel al CNCG....care este identic cu cel al WUSV.
Eventualele sale modificari nu pot proveni decat de la initiator, adica in cazul nostru "filiera SV/WUSV/CNCG".

In cazul in care CDC sau AChR doresc o modificare a textului acestor examene internationale, atunci aceasta nu poate fi ceruta decat de catre CNCG.

In cazul in care acest procedeu nu este respectat, atunci, atat CDC cat si AChR pot intocmi un alt regulament national.....dar care nu se mai poate numi "BH".....ci in alt fel!

Analog:
Numai Romania are dreptul sa schimbe standardul "Ciobanescului Romanesc", iar celelalte tari NU.
Daca o alta tara doreste o modificare a acestui standard, trebuie sa o solicite Romaniei (initiator).

In caz contrar, cainii crescuti in acea tara.....nu mai au voie sa se numeasca "Ciobanesc Romanesc"....si nu mai sunt recunoscuti (sub aceasta denumire) de catre FCI!
WILLI LANDT
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #69 on: May 31, 2008, 03:39:02 PM »

Aveti dreptate.

Doar ca regulamentul adoptat de AChR in 1997 urma sa fie adaptat regulamentului international valabil de la 01.01.2004.

Propunerea unui regulament pentru caini de companie pe trei trepte a venit din partea mai multor instructori si crescatori membri AChR atat prin CDC cat si prin CNCG. (la aceasta propunere au aderat si arbitri de lucru membri ai ambelor cluburi Csibi, Landt, Kocsois, Ciora si Sava). De aceea am si afirmat ca un regulament va fi discutat de catre cei interesati.
Conform minutei din 2006 CDC nu va propune decat regulamente de lucru noi care vor respecta prevederea " CU EXCEPTIA REGULAMENTELOR SPECIFICE CLUBURILOR DE RASA". Aceasta minuta a fost incheiata intre CNCG si CDC, a modificat statutul CDc si prin viza presedintelui AChR are putere de lege in AChR.

BH si SChH sunt REGULAMENTE SPECIFICE CLUBULUI NATIONAL CNCG.

Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #70 on: May 31, 2008, 03:45:17 PM »

Aveti dreptate.

Doar ca regulamentul adoptat de AChR in 1997 urma sa fie adaptat regulamentului international valabil de la 01.01.2004.

Propunerea unui regulament pentru caini de companie pe trei trepte a venit din partea mai multor instructori si crescatori membri AChR atat prin CDC cat si prin CNCG. (la aceasta propunere au aderat si arbitri de lucru membri ai ambelor cluburi Csibi, Landt, Kocsois, Ciora si Sava). De aceea am si afirmat ca un regulament va fi discutat de catre cei interesati.
Conform minutei din 2006 CDC nu va propune decat regulamente de lucru noi care vor respecta prevederea " CU EXCEPTIA REGULAMENTELOR SPECIFICE CLUBURILOR DE RASA". Aceasta minuta a fost incheiata intre CNCG si CDC, a modificat statutul CDc si prin viza presedintelui AChR are putere de lege in AChR.

BH si SChH sunt REGULAMENTE SPECIFICE CLUBULUI NATIONAL CNCG.

1. Corect, ai dreptate Willi!

2. Nu am absolut nimic impotriva elaborarii in Romania a unui alt tip de examen de lucru.....ba din contra, daca sunt solicitat si daca pot, va ajut cu placere!
Dar acest nou examen nu se mai poate numi "BH".
WILLI LANDT
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #71 on: June 01, 2008, 02:42:05 PM »

Cred ca ar trebui instituite aceste examene pentru diversificarea peisajului competitional.
Regulamentul se va baza pe regulamentul BH.
Proiectul de regulament va fi supus unei discutii largi pe forumurile CNCG si CDC.

Bogdan,
daca esti de acord te rog sa faci o traducere a regulamentului din limba germana, aceasta traducere ar fi de fapt "proiectul de regulament".
In plus iti voi transmite in cateva zile Regulamentul IPO V, tradus de tine si aprobat de AChR intr-o adaptare conforma cu prelucrarea celorlalte regulamente.

De fapt, Bogdan,
ceea ce trebuie neaparat este o traducere noua a REGULAMENTULUI IPO, a celui valabil din 01.01.2008.
Cred ca examenele din acest an au dovedit ca ne putem alinia usor la cerintele internationale.

In alta ordine de idei,
regulamentele Obedience, Mondioring, Rescue, Agility sunt regulamente specifice clubului national CDC.
Totusi CDC nu are pretentia de a fi unic beneficiar al acetor examene dar este singura organizatie cu experienta in organizarea acestor examene. Politica CDC nu institie un monopol asupra examenelor de lucru ci doreste o dezvoltare a acestora in peisajul competitional AChR.
De aceea examenul organizat de CNCG in luna iunie la Bucuresti se va desfasura la specializarea Obedience in colaborare cu CDC,
aceasta este de altfel reglementata in Protocolul de colaborare si a fost deja discutata de conducerile celor doua cluburi.
Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #72 on: June 01, 2008, 10:06:45 PM »

Cred ca ar trebui instituite aceste examene pentru diversificarea peisajului competitional.
Regulamentul se va baza pe regulamentul BH.
Proiectul de regulament va fi supus unei discutii largi pe forumurile CNCG si CDC.

ok!

Bogdan,
daca esti de acord te rog sa faci o traducere a regulamentului din limba germana, aceasta traducere ar fi de fapt "proiectul de regulament".

ok!

In plus iti voi transmite in cateva zile Regulamentul IPO V, tradus de tine .......

Nu-i nevoie....il am!

.......si aprobat de AChR intr-o adaptare conforma cu prelucrarea celorlalte regulamente.

Nu exista asa ceva....sau nu inteleg eu ce inseamna "adaptare conforma cu prelucrarea celorlalte regulamente".
Un regulament tradus....ori este bine tradus.....ori nu!
Dupa mintea mea, o "adaptare" poate fi facuta doar la limba romana......nu la alte regulamente.

De fapt, Bogdan,
ceea ce trebuie neaparat este o traducere noua a REGULAMENTULUI IPO, a celui valabil din 01.01.2008.
Cred ca examenele din acest an au dovedit ca ne putem alinia usor la cerintele internationale.

Se gaseste in mai multe limbi de circulatie mondiala....asa ca....

In alta ordine de idei,
regulamentele Obedience, Mondioring, Rescue, Agility sunt regulamente specifice clubului national CDC.

Uite aici regulamentele examenelor/probelor de lucru acceptate si recomandate de SV/WUSV pt. Ciobanesc german:

1. Examenul pt. caine de turma HGH
http://www.schaeferhund.de/site/typo3conf/ext/nf_downloads/pi1/passdownload.php?downloaddata=154

2. Examenul de Obedience
http://www.schaeferhund.de/site/typo3conf/ext/nf_downloads/pi1/passdownload.php?downloaddata=306

3. Examenul pt. caini de salvare IRO
http://www.schaeferhund.de/site/typo3conf/ext/nf_downloads/pi1/passdownload.php?downloaddata=307

4. Examenele "BH"; VPG A (fost SchH A); VPG 1,2,3 (fost SchH 1,2,3); FH 1,2 ; RTP ( de aptitudini pt. salvare); WH (caine de paza); AD (proba de anduranta); IPO 1,2,3 si IPO-FH
http://www.schaeferhund.de/site/typo3conf/ext/nf_downloads/pi1/passdownload.php?downloaddata=157

Acestea sunt examenele pe care CNCG le organizeaza si le sustine.....fie singur, fie in colaborare cu altii!

Desigur, ciobanestii germani pot participa si la alte tipuri de examene.....dar CNCG le recomanda membrilor sai doar pe cele amintite mai sus.

Totusi CDC nu are pretentia de a fi unic beneficiar al acetor examene dar este singura organizatie cu experienta in organizarea acestor examene. Politica CDC nu institie un monopol asupra examenelor de lucru ci doreste o dezvoltare a acestora in peisajul competitional AChR.

ok!

Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #73 on: June 02, 2008, 12:00:33 AM »

Completare a celor de mai sus:

5. Examenul de Agility
http://www.vdh.de/media/pdf/hudesport/vdh_agi-po_2007_wz_www-2.pdf
WILLI LANDT
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #74 on: June 02, 2008, 05:11:12 PM »

"Adaptare"-a se refera numai la forma si NU LA CONTINUT !

Adica folosirea terminologiei unice pe regulamente, cum ar fi ATENTATOR, APORTOR, PALISADA etc si a prescurtarilor intrate in uz: AE - arbitru de examen, CC - conductor, Cs - comanda sonora (verbala sau non-verbala), Cm - comanda prin semn, etc.

Avand in vedere enumerarea examenelor sustinute in cadul CNCG si mizand pe experienta ta,
as dori sa revedem in ordine regulamentele de lucru pentru a elimina nepotrivirile de forma (de exemplu avem in unele Mers liber iar in altele Conducere libera, etc.)

Folosind aceeasi terminologie si aceleasi prescurtari vom avea regulamente mult mai usor de studiat de catre toti.

... de aceea spuneam ca iti voi transmite regulamentul IPO V.

fara a vrea sa intru in polemica mai fac odata mentiunea ca regulamentele specifice clubului de ciobanesc german sunt BH, SChH, IPO, celelalte fiind specifice CDC-ului.
Regulamentele Obedience, Rescue, Agility sunt regulamente adoptate de cluburile de ciobanesc german dar... nu sunt sopecifice acestora. Binenteles ca ciobanestii germani fac fata tuturor specializarilor, amintesc numai ca cel mai performant caine din Romania in competitii de dresaj in 2007 a fost Mirko, ciobanesc german cu un loc 15 la Campionatul International IMCA - Agility si ca echipa Romaniei la Campionatul Mondial de Salvare 2007 avea 3 ciobanesti germani (din 4 caini)
Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Up
  Print  

Jump to: