vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #75 on: February 06, 2008, 08:52:14 PM » |
|
Vifore trebuie sa spun din capu' locului ca eu reteta montei n-am gasit-o, da o lectie am primit si mi-a fost tare greu s-o inghit, si anume fara femele de mare calitate este doar noroc, insa atunci cand ai marea oportunitate sa detii femele de top cauti ce-i mai bun........ Cele de mai sus sant spuse ca sa vezi ca nu sant departe de parerea ta, dar pot totusi sa amintesc ca foarte multa vreme am alergat dupa masculi de top pentru monte sa imbunatatim populatia de femele. Altfel spus eu sant de parere ca este putin mai facil si mai probabil sa obtii femele de calitate decat masculi atunci cand faci apelul intr-un cuib. Poate sant usor subiectiv caci pentru mine nu existau decat masculi, dar intelepciunea vine odata cu "esecurile" Sa revin la lectia de care pomeneam mai sus : cand Sorin Dragomir a facut primul import in numar mare de femele prin '97 nu am inteles miscarea decat dupa cativa ani cand acele Gazdapataky au inceput sa-si spuna cuvantul prin produsi, si tu o stii de la tine din curte( vezi ALMA Dzeu sa o tina sanatoasa)., Greu de inteles atunci pentru mine. caci din orgoliu nu vroiam sa vad decat masculi.
Fane, femela pentru mine e inaintea masculului!Cu femele de valoare si care reproduc bine te poti duce la orice mascul, pe cand masculul prinde ce i se aduce!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stefan Fasie
Newbie
|
 |
« Reply #76 on: February 06, 2008, 11:41:09 PM » |
|
Si trebuie sa te mai gandesti si s-o faci la ovulatia femelei....ca altfel ramai doar cu ea satisfacuta.... Si e mai bine sa fie si cu nodu'nuntru...
S-a uitat faptul ca ai mai si platit., vorba ceea "si..... si cu banii luati" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #77 on: February 07, 2008, 12:54:38 AM » |
|
Dupa mine, femela sta pe picior de egalitate cu masculul, poare chiar mai sus!
ai perfecta dreptate vifore.puii buni provin din parinti buni.nu trebuie sa se umble cu jumatati de masura.cand spun parinti buni ma refer la ,,buni reproducatori'' si nu neaparat la ,,buni competitori''.daca nu transmite caracterele degeaba aduna cupe in jurul lui. Cum gindim o monta, o intrebare ffff grea!
adevarul ca la cainii de show este o intrebare foarte grea. aici trebuie sa te uiti la toate detaliile anatomice.apoi sa te uiti si la caracter.uneori esti nevoit sa faci compromisuri la capitolul caracter.sa te multumesti cu mai putin pe partea asta dar sa obtii mult pe partea cealalta. la liniile de lucru problema e mai simpla. daca anatomic reproducatorii sunt corecti este totul o.k.Nu te uiti la toate detaliile.dar in schimb trebuie sa te uiti atent la capitolul caracter. aici nu ai voie sa faci compromisuri. concluzia.cei de show trebuie sa fie de ,,excelent'' pe anatomie si de f.bine pe caracter si atunci totul este o.k. iar cei de lucru trebuie sa fie de excelent pe caracter si de foarte bine pe anatomie.adevarul este ca mai usor obtii ceea ce vrei la liniile de lucru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #78 on: February 07, 2008, 09:48:33 AM » |
|
... trebuie sa spun din capu' locului ca eu reteta montei n-am gasit-o . . .
da' ce, crezi ca a gasit-o cineva ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #79 on: February 11, 2008, 10:11:37 PM » |
|
Poate ca ar fi interesant sa aflam si opinia chinotehnistului CNCG. Cateva sfaturi /pareri intotdeauna sunt binevenite.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #80 on: February 12, 2008, 09:33:22 AM » |
|
Poate ca ar fi interesant sa aflam si opinia chinotehnistului CNCG. Cateva sfaturi /pareri intotdeauna sunt binevenite.
Poate ar fi interesant, ca cei care dau aici un sfat, sa isi prezinte experienta dobindita, sa vedem din ceea ce spun, cat au aplicat ei in practica! 
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
mofli
|
 |
« Reply #81 on: February 12, 2008, 08:50:25 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #82 on: February 12, 2008, 11:04:06 PM » |
|
Orice comentariu despre tema il consider bine-venit, insa totodata e bine de stiut daca e teorie, practica proprie, experienta altuia, etc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #83 on: February 16, 2008, 09:45:26 AM » |
|
... nimic. Care sunt(/este) atributiile(/rolul) chinotehnistului in cadrul clubului??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kwy
|
 |
« Reply #84 on: October 28, 2008, 04:40:19 PM » |
|
buna; mii ce scuze ,sint nou pe forum, am si eu o femela de cg de lucru din linie romano,<ce inseamna cosangvinizare> multunesc fr. mult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #85 on: October 28, 2008, 04:44:19 PM » |
|
Ceva de genul : strastrabunicul x apare de mai multe ori in pedigreul (arborele genealogic) al cainelui.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #86 on: October 29, 2008, 07:11:20 PM » |
|
Ceva de genul : strastrabunicul x apare de mai multe ori in pedigreul (arborele genealogic) al cainelui.
Aproape corect. mai exact "strabunicul x" pe linia tatalui apare si pe linia mamei 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kwy
|
 |
« Reply #87 on: February 08, 2009, 12:47:31 PM » |
|
Bogdan.Multumesc mult pentru explicatie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #88 on: February 09, 2009, 12:18:23 PM » |
|
Bogdan.Multumesc mult pentru explicatie.
Mai bine mai tarziu, decat niciodata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #89 on: February 10, 2009, 02:18:06 AM » |
|
ce vroiam sa intreb eu vizavi de acest topic, Cum gandesc o monta? adica: cum aleg masculul , ca daca e doar frumos , nu inseamna ca puii vor fi si ei . La ce detalii trebuie sa fiu atenta. Am inteles ca nu trebuie sa existe cosangvinizare si ca trebuie sa aibe examenul de displazie ok, si lasand la o parte pretul , si drumul, dar mai departe? Cum trebuie sa gandesc o monta, ca pui sa fie corecti si sanatosi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|