Forum ciobanesc german
October 16, 2017, 07:32:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Poll
Question: Ce luati in calcul cand alegeti masculul?
Pedigree-ul cainelui (liniile de sange) - 17 (32.1%)
Numele cainelui (caine cunoscut, canisa recunoscuta) - 3 (5.7%)
Efortul financiar (drum + pret monta + alte chelt) - 3 (5.7%)
Cainele (anatomie, valoare de reproductie) - 30 (56.6%)
Total Voters: 53

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cum ganditi o monta?  (Read 31468 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #90 on: February 10, 2009, 07:17:00 AM »

Desi am mascul in curte cu drept de monta si examen HD-ED facut in Germania, ma gandesc sa-mi dau cateaua la monta in alta parte. Eu am cereri de niste pui mai cumintei, ori Pranos a dat pana acum niste draci de masculi rai si  batausi si sincer nu vreau sa le dau prietenilor niste caini cu caracterul lui ca nu s-ar descurca. Deci eu n-o sa merg pe conformatie, ci pe caracter, dar invers decat face de obicei toata lumea, adica o sa incerc sa obtin niste pui mai blajini, ca asa am cerere  Laughing Si inca ceva: cosangvinizare minima!

Leader of a screwed-up pack
man
Hero Member

www.ausbruch.ro

« Reply #91 on: February 10, 2009, 10:34:48 AM »

ce vroiam sa intreb eu vizavi de acest topic,
Cum gandesc o monta?
adica: cum aleg masculul  , ca daca e doar frumos , nu inseamna ca puii vor fi si ei .
La ce detalii trebuie sa fiu atenta. Am inteles ca nu trebuie sa existe cosangvinizare si ca trebuie sa aibe examenul de displazie ok, si lasand la o parte pretul , si drumul,
 dar mai departe?  Cum trebuie sa gandesc o monta, ca pui sa fie corecti si sanatosi.

Pe scurt:
 Fiecare crescator are in minte (cel putin asa cred) un caine care pt el reprezinta idealul(ca si anatomie, ca si miscare - privit in ansamblu). Acela este telul lui sa obtina asemenea exemplare.
 Iti analizezi femela si vezi cam de ce fel de mascul iti trebuie ca sa poti sa te apropii de cainele care iti place tie. Se poate sa ai nevoie de mai multi "pasi" pana sa te apropii de ceea ce iti doresti. Se poate ca, desi masculul pe care l-ai ales corespunde liniei pe care vrei sa mergi, puii obtinuti sa nu fie cei pe care i-ai asteptat.
Cu cat iti alegi mai atent cainii folositi in selectie cu atat ai mai multe sanse ca puii obtinuti sa fie mai corecti, treaba cu sanatatea tine mai mult de ingrijire (asta daca parintii sunt sanatosi).

dux
Hero Member

« Reply #92 on: February 14, 2009, 10:39:40 PM »

adica o sa incerc sa obtin niste pui mai blajini, ca asa am cerere  Laughing
acest concept de a selectiona ciobanescul german in raport de cerere nu face decat sa distruga rasa.Dl. Mauro De Cillis a scris o carte foarte interesanta.,,40 de ani de selectie''(sau cam asa ceva)in care spune ca domnul Mesller cat a fost presedinte S.V. a promovat un tip de caine mai docil.Asta a dus in timp la degradarea adevaratului caine utilitar.Ciobanescul german nu trebuie selectionat in raport de cerere.el trebuie sa ramana ceea ce a fost.caine utilitar 100%.cine doreste caini mai blajini poate aborda alte rase .cainii ,,blajini'' sunt caini cu temperament slab ,instinct de aparare slab,disponibilitate pentru lucru scazuta etc. etc.etc.
Daca spui ca Pranos da caini bataiosi eu nu pot sa-ti spun decat sa-l reproduci cat mai mult ca de astfel de masculi de reproductie are nevoie rasa.Nu de reproducatori ,,blajini''.
Cat de curand o sa apara o traducere a unui interviu a domnului R.Mayer in care acesta recunoaste ca s-au facut greseli privind selectia ciopbanescului german si da ca model sistemul de selectieD.D.R.ist.Sistem care nu promova la reproductie ,,caini blajini''.
pana acum niste draci de masculi rai si  batausi si sincer nu vreau sa le dau prietenilor niste caini cu caracterul lui ca nu s-ar descurca.
Tu faci selectia ciobanescului german in raport de ce vor prietenii tai?Eu as face altceva.
le-as recomanda acelor prieteni sa abordeze alte rase mai usor de controlat iar eu in continuare as selectiona ciobanescul german hard.Asa faci un bine si prietenilor tai si rasei.
Eu vreau sa fac monta cu Max van Tiekerhook.Este un caine hard.il gasesti pe youtube.sunt convins ca multi si-ar dori astfel de caini.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #93 on: February 15, 2009, 12:00:27 AM »

Nu inteleg de ce ciobanescul german trebuie sa fie neaparat agresiv. Ei sunt folositi si in alte domenii unde trebuie sa fie docili, ca rescue sau anti-drog; eu nu as putea sa fac rescue cu Pranos, dar ar fi un excelent caine anti-tero si are si nas foarte bun. Zina in schimb e nemaipomenita cu copiii, e bine crescuta, atenta, sociabila cu alti caini si face o galagie ingrozitoare daca aude miscare in curte. Cunostintele mele au copii si normal ca vor un caine mai cuminte dar cu gura mare, cum e catelusa mea. Mie imi plac amandoi, si imi sunt ambii foarte utili, chiar daca masculul e mai pe placul meu, eu fiind mai dura. Desigur ca un caine cu caracterul lui Pranos e mai dorit de cunoscatori, dar nu as da asa ceva unui incepator. Nu-i doresc insa nimanui sa-l intalneasca cand e "turat", nici macar unui cunoscator  LOL

Leader of a screwed-up pack
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]   Go Up
  Print  

Jump to: