adica o sa incerc sa obtin niste pui mai blajini, ca asa am cerere
acest concept de a selectiona ciobanescul german in raport de cerere nu face decat sa distruga rasa.Dl. Mauro De Cillis a scris o carte foarte interesanta.,,40 de ani de selectie''(sau cam asa ceva)in care spune ca domnul Mesller cat a fost presedinte S.V. a promovat un tip de caine mai docil.Asta a dus in timp la degradarea adevaratului caine utilitar.Ciobanescul german nu trebuie selectionat in raport de cerere.el trebuie sa ramana ceea ce a fost.caine utilitar 100%.cine doreste caini mai blajini poate aborda alte rase .cainii ,,blajini'' sunt caini cu temperament slab ,instinct de aparare slab,disponibilitate pentru lucru scazuta etc. etc.etc.
Daca spui ca Pranos da caini bataiosi eu nu pot sa-ti spun decat sa-l reproduci cat mai mult ca de astfel de masculi de reproductie are nevoie rasa.Nu de reproducatori ,,blajini''.
Cat de curand o sa apara o traducere a unui interviu a domnului R.Mayer in care acesta recunoaste ca s-au facut greseli privind selectia ciopbanescului german si da ca model sistemul de selectieD.D.R.ist.Sistem care nu promova la reproductie ,,caini blajini''.
pana acum niste draci de masculi rai si batausi si sincer nu vreau sa le dau prietenilor niste caini cu caracterul lui ca nu s-ar descurca.
Tu faci selectia ciobanescului german in raport de ce vor prietenii tai?Eu as face altceva.
le-as recomanda acelor prieteni sa abordeze alte rase mai usor de controlat iar eu in continuare as selectiona ciobanescul german hard.Asa faci un bine si prietenilor tai si rasei.
Eu vreau sa fac monta cu Max van Tiekerhook.Este un caine hard.il gasesti pe youtube.sunt convins ca multi si-ar dori astfel de caini.