bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #15 on: July 29, 2010, 10:36:07 PM » |
|
Intrebare daca au deja vaccinul facut....totusi trebuie vaccinati inca o data?sau mers totusi la un control....
Eu stiu ca odata facut vaccinul, acesta nu se repeta decat atunci cand a stabilit veterinarul, scrie in carnetul de sanatate data exacta (de regula la distanta de 12 luni)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
virgil
|
 |
« Reply #16 on: July 29, 2010, 11:45:43 PM » |
|
De vulpi si gaini si alti ciini am stiut...ca se pot inbolnavi...dela sursele astea dar credeti caci mai sunt si alte surse in afara de acestea si caldura?daca ciinii nu au apa proaspata tot timpul? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jhonny
Newbie
|
 |
« Reply #17 on: November 20, 2010, 12:03:21 PM » |
|
Saptamana care a trecut s-a diagnosticat un caine cu rabie in FMV Bucuresti. La inceputul lunii a fost internata la Spitalul Bals (infectioase ) o fetita de 12 ani tot cu rabie !!! Fetita venea din Giurgiu si avea deja semne neurologice .  Pentru nici unul din ei nu s-a mai putut face nimic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #18 on: November 20, 2010, 06:27:46 PM » |
|
Foarte grav si trist! Ne apropiem mai usor de Africa decat de UE
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
crazywind
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: May 30, 2011, 06:11:09 PM » |
|
ce treaba are caldura si lipsa de apa cu turbarea???  Hai ca pe asta inca n-am auzit-o...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
virgil
|
 |
« Reply #20 on: May 30, 2011, 06:54:35 PM » |
|
Pai are daca ciinii nnu sunt vaccinati....si nu au apa la timp.....pot turba......intrebatio pe ariana ea este medic veterinar si moderator aici pe site.Si un medic chiar bun.Mai bine nu va luati catei daca nu va permiteti schema de vaccine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crazywind
Newbie
|
 |
« Reply #21 on: May 30, 2011, 08:58:33 PM » |
|
Mai, turbarea e data de un virus care nu se ia din aer ci prin muscatura de la un alt animal infectat. Daca nimalul nu are apa se deshidrateaza, nu turbeaza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #22 on: May 30, 2011, 10:32:58 PM » |
|
 Intradevar turbarea este cauzata de virusul Rabic, un virus neurotrop. Virusul se elimina prin saliva, astfel prin muscatura se produce contaminarea, sau prin contactul anumitor leziuni cu saliva virulenta. Clinic, rabia apare sub 2 forme, nervoasa si/sau paralitica. Intradevar, lipsa apei/deshidratarea, expunerea la caldura/insolatia pot provoca tulburari nervoase dar datorita altor cauze; n-au nici o legatura cu rabia. 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
cosmina 71
Jr. Member

|
 |
« Reply #23 on: December 12, 2012, 08:19:34 PM » |
|
daca ii faci din nenorocire un vaccin antirabic expirat unui caine ce poate pati??va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent Va multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #24 on: December 12, 2012, 08:21:49 PM » |
|
Daca este expirat sub sase luni nu e pericol.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
cosmina 71
Jr. Member

|
 |
« Reply #25 on: December 12, 2012, 09:01:03 PM » |
|
si daca e cumva ramas de anul trecut?nu cred ca are de unde lua turbarea,dar mi-e groaza sa nu imi omor cainele cu el,si cu siguranta va pati ceva foarte grav si patronul farmaciei daca pateste ceva cainele meu,asta ma terorizeaza sa nu cumva sa imi moara cainele ca il iubesc atat de mult ca nu pot exprima in cuvinte,si numai si numai eu sunt de vina ca nu am fost atenta la ce este pe flacon!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #26 on: December 12, 2012, 09:05:42 PM » |
|
Offf doamne! Cum pot criminalii sa vanda un vaccin expirat! Ar merita sa le faci lor...ca sa vada cum e! Sper sa nu pateasca nimic puiul tau!
|
|
|
|
|
|
Proud Caninedian
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #27 on: December 12, 2012, 09:30:25 PM » |
|
De unde stii ca e expirat? Te-ai uitat pe flacon, cand a expirat?
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
cosmina 71
Jr. Member

|
 |
« Reply #28 on: December 12, 2012, 10:38:07 PM » |
|
nu am avut unde sa ma uit pentru ca partea care continea data de expirare si trebuia lipita in carnet nu mai era pe flacon decat cealalata parte si pana cand mi-am dat seama de chestia asta il si vaccinasem.nu sunt sigura ca era expirat doar presupun asta pentru ca mi l-au vandut fara partea care se lipeste in carnet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cosmina 71
Jr. Member

|
 |
« Reply #29 on: December 13, 2012, 03:49:58 PM » |
|
eu cred ca totusi e ceva in neregula cu vaccinul acela ,pentru ca altfel nu imi dau seama de ce nu avea partea de eticheta care trebuie lipita pe carnetul de sanatate.daca nu va avea anticorpi antirabie nu cred sa fie prea mare problema locuim in centrul orasului nu sunt paduri in apropiere deci in concluzie nu cred ca are unde sa ia contact cu animale turbate pentru ca nu iese din curte dar sper sa nu pateasca vreo minune de la el,azi e vesel si ok nu a facut nici galma la locul vaccinarii,dar cred ca problemele pot sa apara in timp.si da la noi in Romania totul este posibil cum sa nu se vanda vaccinuri expirate la farmacii veterinare cand se aplica fara nici o problema la bebelusi-vezi vaccinul BCG cati bebelusi nu au fost imbolnaviti cu vaccinuri anti tuberculoza expirate aduse din Suedia,in concluzie daca la noi nici copiii nu conteaza cum sa conteze animalele,zic eu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|