Forum ciobanesc german
October 09, 2008, 01:08:47 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: PRIETENUL MEU NERO.  (Read 2077 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
traian
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: December 22, 2005, 11:59:01 PM »

Salut tuturor iubitorilor de CG!LA MULTI ANI!Si multe bucurii din partea bunilor nostrii prieteni.Sint un admirator si iubitor a acestei rase,cu toate ca, pina mai acum 2 ani nu am avut timpul necesar sa am un catel al meu.Dar,intimplarea,mai bine spus soarta avea sa mi-l scoata in cale.La o reuniune care a avut loc la munte,un ,,Revelion al ghizilor,,vechi prieteni,la sosirea la cabana,cind luam bagajele din masina,m-am trezit linga mine cu un imens ciobanesc german.Prima reactie-am inghetat!Nu stiam ce este cu el,caci cunosteam ciinii celorlalti participanti la reuniune.Dar,cind i-am observat comportamentul mi-am dat seama ca nu este nici un pericol.Sarmanul era lihnit.Cind m-am intilnit cu cabanierul l-am intrebat ce-i cu el si mi-a raspuns ca se pripasise de citeva saptamini pe la cabana.L-am placut din prima clipa,si sotia mea si cei doi copii ai mei de asemeni.Pe catel,binenteles.Comunicind-ui intentia mea de a-l lua acasa,cabanierul a fost de acord.Cele trei zile petrecute la cabana au fost de fericire maxima pentru cei mici,si nu numai pentru ei.
I-am improvizat o lesa din o bucata de coarda si cei mici l-au plimbat tot timpul,era foarte ascutator, se urca in masina si cobora la comenzile pe care le dadeam.Tot comportamentul lui m-a facut sa las copii cu el linistit.Nu va spun ce reactie au avut cind le-am comunicat dorinta mea de a-l lua acasa!
   Si am ajuns acasa! Ce scandal!Din partea celorlalti doi catei pe care ii mai am-doi catei de talie mica,cca,10-15kg.Dar lui NERO-caci asa l-am botezat noi,nici ca i-a pasat.I-a mirosit si le-a intors spatele-fiind despartiti de o poarta de plasa.Este un ciine cuminte,la veterinar m-a ascultat perfect,nu mi-a facut nici o problema.Trebuie sa va spunca, la cca.2 saptamini, nu am mai rezistat rugamintilor cumnatului meu de a i-l ceda lui,si faptul ca isi cumparase casa si avea o curte destul de mare si mai ales ca se afla la 5 minute de casa mea,si nepoatele mele ma asaltau tot timpul,toate aceste fapte-si inca unul:cei doi catei pe care ii mai am,-m-au facut sa-l dau lor.La inceput tot eu l-am dus la veterinar,insotit de cumnati,dar cu timpul s-au obijnuit cu el si au mers singuri.Oricum, si in ziua de azi imi spun cind au probleme cu el,chiar daca nu mai sta la mine tine la mine foarte mult il vad aproape zilnic,mai iesim la o plimbare la padure,mai pe la tara,toti il iubim foarte mult.
Nu am experienta in cresterea acestei rase,dar tot comportamentul lui ma face sa cred ca este un ciine educat dar noi nu stim sa-i dam comenzile care trebuie.Am mai observat,din intimplare,ca la ridicarea bratului brusca se ,,ghemuie,,,imi sugereaza ca a fost maltratat,nu cred sa gresesc.Se mai sperie foarte tare la pocnetul petardelor,se piteste,pot spune ca pare ingrozit,sarbatorile sint un calvar pentru el.Am fii foarte bucurosi daca l-am putea ajuta in alt fel, caci de dragoste nu duce lipsa,doua familii i-o acorda din toata inima.Daca poate cineva sa ne dea vreun sfat,e binevenit orice ajutor.Mai intentionez sa-mi iau si eu un CG,nu doresc unul agresiv,din ce mai citesc pe aici,pe net,inca nu-mi dau seama ce ar fii mai bine-fetita sau baietel?
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #1 on: December 23, 2005, 09:05:49 AM »

Frumos ca si-a gasit nu o, ci doua familii, bietul catel. Mare grija cu petardele, mai ales cu jocurile de artificii. Foarte multi caini fug "in lume", evident se pierd si nu mai ajung acasa. Poate din aceeasi cauza s-a pierdut si Nero. In aceast aperioada mai bine nu-l scoateti.
Din punctul de vedere al alegerii unui ciobanesc german, femelele sunt in general mai linistite, chiar mai fidele, insa au perioada de imperechere, unde trebuie supravegheate si mai intervine si situatia puilor, daca se va reproduce.
Sarbatori fericite!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Cristina
Full Member

« Reply #2 on: December 23, 2005, 01:53:39 PM »

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,204.0.html - link-ul la discutia privind alegerea unui pui de CG. Poate gasesti ceva ce te-ar putea ajuta.
Iar de Nero ma bucur ca si-a gasit stapani iubitori. Si voi sunteti bravo ca-i oferiti o familie. Succes in continuare! Grin
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora