ady
Sr. Member

Smile! It confuses people!
|
 |
« on: November 09, 2008, 12:05:35 AM » |
|
In cartierul nostru, un politist avea un  , mare frumos, toata lumea ocolea gardul acela pt ca latra f tare si parea ca trece prin gard cand simtea om prin apropiere. De cateva zile, liniste in cartier, nu se mai aude nici un latrat, eu unul eram f curios ce s-o fi intamplat cu cainele. Mai ieri am aflat de la un prieten ca un anume "x" nu dau nume, de etnie roma, care sta in acelasi cartier, s-ar ocupa, printre altele,(violuri, furtisaguri, talharii, gainarii, pt care a fost si condamnat) si de furtul de caini!!! Pana acum dormeam linistit,  ,  -ul meu vegheaza la linistea mea!!! Cum se poate asa ceva??? E adevarat ca si eu am imbunat caini cu o bucata de carne cruda si putina rabdare(juma de ora), dar ca cineva ar pute fura un caine cu aceasta metoda nu m-am gandit niciodata!! Ati mai auzit cazuri? Cum se poate preveni un astfel de eveniment neplacut? Azi mi-am cumparat o iala pt poarta de la intrare. 
|
|
|
|
« Last Edit: November 09, 2008, 12:15:17 AM by ady »
|
|
Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina
|
 |
« Reply #1 on: November 09, 2008, 10:30:47 AM » |
|
Da, se poate si se practica din pacate! O metoda ar fi sa-i dai ************************dar banuind ca nu are el posibilitatea sa procure asemenea **** o alta metoda este *********. La noi in zona asa s-a furat un mascul Rottweiler adult.
Cred ca e mai bine sa fim precauti chiar dca nu intelege lumea mai nimic din cele de mai sus. Ariana
|
|
|
|
« Last Edit: November 09, 2008, 10:40:00 AM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #2 on: November 09, 2008, 10:34:26 AM » |
|
... se poate, dar nu cred ca ar trebui "dezvoltate" metodele, pe forum, ..poate le mai vin si la altii idei.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina
|
 |
« Reply #3 on: November 09, 2008, 10:36:07 AM » |
|
asa e....! Ai dreptate  , oare sunt asa meticulosi si studiosi hotii in ziua de azi?!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
compartir
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: November 16, 2008, 06:50:40 PM » |
|
Salut, Imi pare rau sa aud ca se fura caini. Si mai ales un caine mare si agresiv. De asemenea, ma gandesc ca proprietarul fiind politist probabil a educat cainele lui... Daca el nu, atunci cine...? Ideea mea pentru caine este sa stea in casa cu noi. Va fi un caine de casa/curte. Sa ne avertizeze si sa ne pazeasca in casa. In curte, daca mi se fura mere sau flori, este mai putin important. Dar cainele va fi cu mine in casa ca sa ne aparam reciproc. De fapt, in occident (Spania stiu mai bine), oamenii isi trateaza (in general) animalele de companie destul de asemanator cu un alt membru al familiei. Nu am auzit niciodata ca cineva isi tine copilul (unchiul, bunicul sau nepotul) legat tot timpul, sau il tine afara noaptea sau cand este frig... Asa ca daca Ciro este un nou membru al familiei mele, sa se bucure de avantajele/dezavantajele de a fi membru al familiei: sa stea in casa cu mine, cand este frig este mai placut sa stea la caldura, cand este cald sa stea la racoare... La fel ca mine. Daca cainele meu este cu mine, ne apram reciproc. Daca este singur, sigur nu este la fel de inteligent ca un om, oricat de destept este el pentru un caine. Va ramane un caine. Si atunci, oameni rau intentionati vor gasi metode sa il anihileze intr-un fel sau altul. Daca vine un hot si cainele este afara, poate fara multe probleme sa il otraveasca sau sa il imobilizeze. Daca hotul vine si cainele este cu mine, ne facem curaj unul la altul  si impreuna alungam hotul. Ciobanii la munte nu abandoneaza cainii sau oile cand vin lupii sau ursii. Impreuna lupta sa alunge pradatorul... Cum ar fi daca ai ar lasa cainii singuri si s-ar ascunde sub pat??? La fel, daca cainele este legat, ce poate face? poate apara micul teritoriu de lungimea lantului (ca sa nu mai vorbim de alte consecinte de a fi legat). Sau daca este inchis intr-o cusca ca la zoo??? toti am fost la gradina zoologica si am vazut acolo lei, tigri, ursi.... Saracele animale nici nu se mai obosesc sa ne sperie pentru ca au invatat ca nu are nici un rost (este o mare diferenta intre a intalni un leu la zoo si altceva a-l intalni in savana). In cel mai bun caz, cainele va rupe gardul sau lantul, dar ... poate ca nu va putea. |Iar intrusul isi va vedea de treaba linistit. Am un vecin care a avut un caine legat aproape TOT timpul pentru 4 ani... L-am intrebat cum s-ar simti daca el ar fi legat atat timp... Pana la urma l-a dus la nu stiu cati km distanta, saracul (ajunsese saracul caine handicapat). Acum are un cg frumos. Dar saracul caine sta cam toata ziua inchis intr-un tarc cu gainile, in care doar poate sa faca cativa pasi la stanga si cativa pasi la dreapta... Cand ne vede pe noi, de cele mai multe ori plange... In Romania, asta este singura forma de manifestare a dragostei de animale? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Be Free!
|
 |
« Reply #5 on: November 16, 2008, 06:54:13 PM » |
|
compartir daca toata lumea ar gandi ca tine..ehe ce frumos ar fi in Romania Pacat ca omul roman te crede nebun cand consideri cainele un membru al familiei.asta e..`om trai si vremuri mai bune.
|
|
|
|
|
|
N-am loc sa adun in mine gunoiul tau de zi cu zi..
|
|
|
|
|
Yonnis
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: November 22, 2008, 12:36:38 PM » |
|
ai foarte mare dreptate compartir .. dar .. traim in Romania si e de ajuns :-j nu cred ca v'a trata nimeni in urmatorii 100 de ani cainele ca pe un membru al familiei decat iubitorii de animale adevarati :| insa noi speram la o viatza mai buna atat noua cat si animalelor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Sr. Member

Smile! It confuses people!
|
 |
« Reply #7 on: November 22, 2008, 02:14:40 PM » |
|
De cand am inceput sa ii pregatesc mancare catelusei mele care a avut parvo, mi-am dat seama ca mancam nesanatos, asa ca ce ii fac ei mananc si eu, restul familiei crede ca am o obsesie la cat de mult tin si am grija de caini , 4 la numar. Tatal meu a zis ca daca o sa am grija de el la batranete macar 50% cat am de cani, o sa fie cel mai fericit om  . Si inca ceva beti doarme in pat cu mine cateodata!
|
|
|
|
|
|
Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
|
|
|
spike07
Hero Member

Maiya
|
 |
« Reply #8 on: January 06, 2009, 01:10:22 AM » |
|
foarte frumos...intre noi...ca si la mine in sat isi tin oameni caini legati in lant de 1 metru paote un pic mai lung si daca iam zis la politist a ras de mine...asa ca singura solutie ar fi sa facem noi ce e bine si poate atunci vor face si alti la fel ( in 1000 de ani)
|
|
|
|
|
|
"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James Thurber
|
|
|
mitike
Full Member

KATZKY
|
 |
« Reply #9 on: January 06, 2009, 03:27:27 PM » |
|
ehe! si mi-e mi-au spart casa..n-am nimik cu romi dar .se zvoneste ca ei ar fi....e naspa rau ...eu m-am gandit la faptul ca mi-ar putea fura dg dar de cand m-au furat am pus camere de luat vederi si alarma....nu prea performante ..dar macar stiu cine...chiar daca pol nu prea e de ajutor in zilele noastre din pacate ...daca-l gasesc pe ala care pune mana pe katzky il aduc in curte si ii fac felul!!!!....asta e o obtiune !!alta ar fi sa ne mutam in Miami unde sunt taxele mai mici,mancarea mai ieftina ...toalele nici nu se compara ... apt mai ieftine si ....politia ...pe bune!!!acolo nici macar nu au garduri la case...n-au nevoie..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mitike
Full Member

KATZKY
|
 |
« Reply #10 on: January 06, 2009, 03:32:22 PM » |
|
aaa si inca ceva...pt hoti!!!...ai face felul inseamna ca nu mai iese din curte ...iar eu in legitima aparare!!! daca treb mituim si pol..ca si asa se poate!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
popescucv
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: January 10, 2009, 08:41:05 PM » |
|
Apropo de furat caini agresivi si educati. Eram cu o prietena care are o catea CG. In trafic blocati pe Primaverii. Un neamt cu al lui CG la plimbare, cateaua prietenei era in calduri ,in duba, este simtita de CG al neamtului si cand se pune verde fuge dupa noi ca smintitul fara sa mai asculte de stapan care-i tot striga comenzi in germana. Am oprit dubita pe dreapta si am asteptat sa vina omul sa puna lesa cainelui. Am stat apoi de vorba si am aflat ca al lui catel avea o educatie aleasa si era consternat ca nu a fost ascultat de cainele sau. Sa stiti ca aceasta metoda este cunoscuta si de hotii de caini. deci nu este un secret. Alta data lucram intr-o curte iar in cea alaturata erau doi caini care pareau f.agresivi. A intrat in acea curte o doamna si a mers pana aproape de casa unde au ajuns-o cainii, hamaind furiosi. Femeia s-a oprit pe loc si a inceput sa vorbeasca cu ei si acestia dupa ce au mirosit-o putin au inceput sa dea din coada de parca era cunostinta veche. La putin timp a iesit si proprietara din casa si a ramas inmarmurita vazind scena. Nu-i venea sa creada. Doamna care intrase nu era cunostinta ei si era doar un comis voiajor care vindea diverse lucruri din poarta in poarta. Deci, din pacate, se poate....
|
|
|
|
|
|
Daca vrei, poţi.
|
|
|
r.c.
Sr. Member

"Train people to train their dogs"
|
 |
« Reply #12 on: January 10, 2009, 10:02:27 PM » |
|
Din pacate cel putin in Bucuresti este o adevarata mafie a hotilor de caini . Este o practica foarte des intalnita , sunt destul de organizati, sunt chiar impartiti pe sectoare si nu se baga unul peste altul . Fura cainele , prin diverse metode ( pe cateva o sa le scriu mai incolo) , apoi asteapta sa puna stapanii anunturi , si se infinteaza foarte de buna credinta spunand ca au cumparat catelul , sau ca l-au dus la vet , si cerand ori recompensa , ori chipurile cat au dat/cheltuit cu el .Acum, oamenii in 99% din cazuri platesc , daca nu, vand cainele pe te miri ce diverselor fabrici , depozite , garaje, sau particulari de langa oras. Am lucrat niste caini , pentru un garaj , iar in curte mai erau un Husky , un Collie ,CG , Rottweiler ...i-am intrebat de unde ii au , si povesteau ca vin diversi la poarta cu ei, de vanzare pe mai nimic . De-a lungul anilor am recuperat diversi caini "pierduti " din curte.... caini ai prietenilor sau fostilor clienti, folosind diverse filiere. De regula cei care fac asta sunt oameni care se pricep foarte bine la caini , in general fosti angajati ai ecarisajului , uneori chiar angajati ai ecarisajului ca o activitate extra.A fost un caz in care au folosit chiar masina de serviciu dar cu insemnele acoperite cu noroi.
Se mai fura caini si la comanda , puii sau cateii tineri ...des...femelele frumoase de orice rasa ...daca stapanii nu-i cauta , se gasesc usor clienti . E un adevarat fenomen .cel putin in Bucuresti .Politia il cunoaste dar e foarte greu de dovedit , practic imposibil , trebuie sa-l prinzi pe individ la tine in curte cu cainele .
Multi cred ca a sarit gardul , sau a iesit cumva. E foarte greu de dovedit ca a fost furat. metodele cele mai frecvent folosite sunt: - deschid o poarta , in general a garajului , apoi se retrag si asteapta sa iasa cainele , dupa care il prind . -cateaua in calduri e clasica , dar nu atat de folosita pe cat crede lumea -cel mai frecvent il iau cu crosa de hingheri , peste gard .
Nu va faceti iluzii , cu cat e mai rau cainele cu atat il ia mai usor .Pt ca in loc sa-l fugareasca cu latul , cand se repede doar i-l pun in fata . Dupa care sugrumat , nici nu mai latra . Am avut un client caruia, din 4 caucazieni, dresati , i-au furat 3 . Au deschis portile 3 au iesit si au fost luati , al 4 lea a ramas fix pe linia portii ,pazind curtea ,de 4 ore nu a mai trecut nimeni pe strada aia . Stapana-su a zis ca decat 4 prosti mai bine unu da bun si nici nu i-a mai cautat.
|
|
|
|
|
|
"Un caine educat-Un prieten minunat" Ringstar Club Dresaj Canin
|
|
|
Thara
Soulshine
Hero Member

|
 |
« Reply #13 on: January 10, 2009, 10:20:05 PM » |
|
 precis ca nu doar in bucuresti se fura asa caini.in fostul meu cartier,in partea mai rau famata sa zic asa,era plin de tigani cu caini foarte frumosi,se vedea clar ca erau cu acte.am vazut chiar cg de linie noua,dobermann,amstaff.iar in 2001,cand a aparut ordonanta de urgenta,in perioada aceea am vazut in jur de 4,5 amstaffi liberi pe camp si prin cartier,dintre care pe doi i-am recunoscut,ii vazusem cu niste baieti(tigani),in lesa.ma gandesc ca marea majoritate erau furati sau gasiti,pentru ca la cum aratau aceeia,ma indoiesc ca ar fi avut bani sa dea pe un caine.peste tot presupun ca sunt astfel de persoane...numai ca in unele locuri sunt in numar mai mare si mai organizati
|
|
|
|
|
|
The devil wears Prada
|
|
|
|
maysa
|
 |
« Reply #14 on: January 10, 2009, 10:36:46 PM » |
|
apropo de furatul cainilor .. Pe vremea cand stateam in Bucuresti , cainele familiei era un chocer spaniel, avea cam 7 ani la acea vreme (1998) , arata bine.. si era foarte inteligent Chiar se obijnuise sa iasa singur afara apoi se intorcea si maraia la usa apoi ii dadeam drumul la usa.... nu statea mai mult de 10 minute... intr o zi, mama a vazut ca nu a ajuns in 10 min , s a uitat pe geam ( deobicei era in zona si il puteam vedea..) acum nu A iesit din casa si a inceput sa strige si sa intrebe pe toata lumea ....noroc ca niste copii care veneau pe jos cu sania la derdelusul f aproape de noi (era iarna) au vazut un caine exact ca Nero "la nenea ala" care se mutase la ei in bloc.. au dus o copiii la acel "vecin" si a intrebat de Nero... ei bine .... prin usa l a vazut pe Nero care si incepuse sa latre.. a spus ca l a gasit , l a dat inapoi , fara sa comenteze insa ... au inceput sa latre si alti caini.. multi... mama a sunat la politie si cica tipu ala era dintr o retea de furat caini... sincer nu stiu ce sa intamplat atunci cu cateii din apartament dar Nero nu a mai stat nesupravegheat si a murit 6 ani dupa aceea de batranete
|
|
|
|
|
|
Un adapost uscat, destul de incapator, alimentatie regulata, apa proaspata, miscare suficienta si lucru cu cainele, ca si contactul intensiv cu oamenii. In plus, deparazitarea si vaccinarea regulata, intretinerea blanii, a urechilor si a danturii - asta este standard!
|
|
|
|