Forum ciobanesc german
October 20, 2017, 08:29:32 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11   Go Down
  Print  
Author Topic: De ce costa 'atat' un ciobanesc german cu pedigree  (Read 48709 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alipe
Full Member

« Reply #135 on: March 04, 2009, 12:50:07 AM »

hmmmmmmm... Sad
Claudiu10
Newbie
*

« Reply #136 on: August 21, 2009, 02:52:52 PM »

Am citit si eu aici , din sfatul unui membru al forumului.
Am dat peste niste posturi, in care se facea diferenta dintre un CG cu pedigreee cu CG fara, cu un BMW si o Dacie.
Una este o masina,unu  este sa cresti un caine.
Am un pechinez primit de la cineva,nascut in octombrie l`am primit in decembrie. Aici arata ca daca primesti un caine,nu ii faci vaccinurile ca e gratis.Al meu are toate vaccinurile facute:deparazitare, antirabic .. etc,etc.Dar comparatia dintre un caine si o masina, e ca un copil al tau cu probleme si unul al "Vecinului" sanatos. Cheesy Cheesy

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #137 on: August 21, 2009, 03:08:52 PM »

lasa...mai sunt si exceptii de la regula.
 Pentru fiecare proprietar grijuliu sunt alti 9 care nu dau doi lei. Sunt medic veterinar care fac si multa munca de teren si ma intalnesc zilnic cu catei de rasa tinuti in lant...majoritatea fara pedigree...vaccinati daca a dat D-zeu cand au fost pui, o singura data, de cele mai multe ori de catre medici veterinari sau tehnicieni neautorizati (atentie, exista si aceasta specie !) care doar vor sa faca un leu, cu scheme de vaccinare complet haotice si lipsite de ratiune. Si eu si multi altii trebuie/ar trebui sa protejam cainii de aceste persoane. Eu am dat un pui cu acte unui prieten "doar pe un sac de mancare ca sa aiba noroc de el" care si-a batut joc de el asa ca l-am luat inapoi dupa 2 luni iesind in mare pierdere..dar nu castigul m-a interesat ci bunastarea catelului. Ideea nu era sa comparam un caine cu o masina ci investitiile care se fac intr-un caine si niste pui cu acte si investitiile care se fac intr-un caine de curte, fara pedigree. Atata tot.
Si crede-ma ca vaccinurile, deparazitarile.... sunt doar o infima parte din cheltuieli care nici n-ar trebui accentuate fiind nesemnificative! vezi cotizatii Ach, Club de rasa, expozitii, plati monta, acte..etc...documenteaza-te.
 Fiecare e liber sa achizitioneze ce vrea.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Claudiu10
Newbie
*

« Reply #138 on: August 21, 2009, 03:17:26 PM »

Mai am un caine de talie mare in curte, nu este de rasa dar, are si ea vaccinuri facute pentru ca mama cand a chemat veterinarul pentru pikinezz,a rugat sa ii faca si ei ceva de genu`.
Pikinezul il scot mereu seara dupa mine,cand ies pe strada, ba fuge dupa bicicleta mea,ba merge pe langa mine si isi face nevoile pe garduri.Cateau ceea mare noaptea sta prin curte, iar de marti a lasato nelegata.

Eu vreau un cg, sa il plimb,sa il invat ce l`am invat eu. Nu sa il omor, nu ma intereseaza pedigreeul lui, si daca mama lui sau tacsu sunt Campioni Mondiali. Ca eu il tin pentru dragostea mea pentru ei, nu ca e "BMV" ca altii dupa aici :|.Pare stupid sa compari un caine cu o dacia,bmw. Ca ala  e un suflet, plangi daca moare ,iar o masina daca ii moare motorul cumperi altul.
Ariana
Administrator

« Reply #139 on: August 21, 2009, 10:41:16 PM »

pare stupid sa tot bati apa'n piua fara sa intelegi ce spun, ca si cum n-ai sti sa citesti sau nu reusesti sa procesezi ce spun.
 Tocmai am spus ca nu compara nimeni cateii cu masinile si vaccinurile sunt egale cu zero ca investitie dar vad ca repeti ca papagalul ce ai scris mai sus si refuzi sa intelegi.
Daca vrei un Cg fara sa-i cunosti originea/valoarea si puritatea dute-n targ si da pe el de la 100 la 400 lei, e plina piata, cine te opreste...nu te opreste nimeni. Poate nimeresti exemplarul vietii tale! Nu vad ce te deranjeaza...asta pare stupid. Si se spune pekinez nu pikinez dar...ce-mi bat capul....cu siguranta dialoghez cu un minor foarte minor.  Grin Laughing
Aici este un forum care iubeste ciobanescul german per ansamblu(cu/fara pedigree) dar promoveaza Cg-ul de rasa, calitatea si evolutia acestei rase si descurajeaza comertul asa zisilor crescatori care vand catei la colt de strada, pe bani de nimic; pentru inmultirea haotica a rasei, caini de lup pentru plimbat...." poti accesa alte forumuri, site-uri anunturi vanzari animale, anunturi ziare, etc.
Te rog nu mai posta doar de dragul posturilor, citeste bine si incearca sa intelegi ce am scris mai sus si gandeste inainte de a scrie ceva. Pentru tine cred ca e mare lucru si sa vaccinezi un catel (chestie foarte banala chiar) dar gandeste-te ca altii fac 2-3mii km cu femela si platesc de la 500 euro in sus pentru monta .. Bineinteles ca poti oricand sa mergi in piata si poate ti-l da cineva pe gratis... Laughing  ca vaccinul il platesti cu alocatia !  I'm very bad, sper sa nu primesc avertismente prea aspre...... Drac

medic veterinar
Irina2007
Hero Member

« Reply #140 on: August 22, 2009, 12:12:41 AM »

Eu nu inteleg de ce te enervezi Ariana, Claudiu cu siguranta nu are mai mult de 12 ani, o sa mai treaca ani buni pana va ajunge la nivelul de intelegere al unui adult.
Claudiu10
Newbie
*

« Reply #141 on: August 22, 2009, 12:16:01 AM »

Am 16 ani.Eu nici macar nu cer alocatia pariintilor,pentru ca ei imi dau mai mult decat alocatia pe luna.Iti repet ca numa intereseaza cine e tata lui sau mama lui,atata timp cat eu ma atasez de el (acum ti`am repetat tot ca un papagal " Miss  Perfectionalitate".
crb
Hero Member

« Reply #142 on: August 22, 2009, 07:54:28 AM »

Am 16 ani.Eu nici macar nu cer alocatia pariintilor,pentru ca ei imi dau mai mult decat alocatia pe luna.Iti repet ca numa intereseaza cine e tata lui sau mama lui,atata timp cat eu ma atasez de el (acum ti`am repetat tot ca un papagal " Miss  Perfectionalitate".

@Claudiu10 : ....in primul rand, ar trebui sa iti ceri scuze pentru malitiozitate, din mai multe motive, TOATE in defavoarea ta : experienta, varsta, sex...

Si ca sa incheiem subiectul :
- daca afirmi ca vrei un caine DOAR de care sa te atasezi, poti foarte bine sa iei un caine de la adapost, care chiar asta asteapta !

- daca vrei un CG de care DOAR sa te atasezi, ai toate optiunile de alegere, ca sursa de achizitie : targul de animale, anunturi de ziar, anunturi de pe I-net, vizite pe site-uri de canise, vizite la canise...alegerea e DOAR a ta...

- daca nu intelegi ca vizitarea acestui forum, are rol doar de "ghid" (unele sfaturi f folositoare, altele, mai putin, ramane la discernamantul tau sa faci distinctia) si nu de impunere, il vizitezi degeaba...

- daca nu intelegi ca pe acest forum "se lupta" intr-o forma mai mult sau mai putin eficienta pentru educarea chinologica a romanilor, intelegerea conceptului de caine de RASA (=standard, reproducerea DOAR a acelor caini care indeplinesc conditiile ale standardului rasei),
 ,intelegrea fenomenului ca din inconstienta oamenilor, in RO avem cred, una din cele mai mari populatii de caini fara stapan din Europa (daca nu cumva cea mare) .... din nou, il vizitezi degeaba..

...te rog nu imi raspunde, analizeaza intai cele scrise, nu am scris din rautate ...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Administrator

« Reply #143 on: August 22, 2009, 09:29:46 AM »

" Miss  Perfectionalitate".

Wink

medic veterinar
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #144 on: August 22, 2009, 10:12:06 AM »

Wink
Asadar, esti de acord LOL

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
dsh
Hero Member

« Reply #145 on: August 25, 2009, 09:58:22 AM »

ca idee, ca principiu, claudiu, cuiva care isi plimba cainele cu bicicleta, fara lesa, urinand pe gardurile vecinilor, nu i-as prea da un caine, nici daca ,,tacsu" ar fi maidanul din colt; oricum, ai aceiasi atitudine ignoranta fata de caine, pe care o ai si fata de originea lui - nu mi se pare ca dai mai multi bani pe animal in sine, decat pe actele de care tot vorbim noi aici; e drept, ai circumstanta atenuanta a varstei...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Claudiu10
Newbie
*

« Reply #146 on: August 25, 2009, 10:12:48 AM »

Una este un ciobanesc german si una este un catel de talie mica.
Din cate am inteles de la cineva, trebuie cu zgarda lesa si botnita.
dsh
Hero Member

« Reply #147 on: August 25, 2009, 10:24:37 AM »

nu ma refer la ce ,,trebuie" ci la atitudinea ta; cainele se poarta in lesa, in primul rand, pentru siguranta lui! cat despre urinatul pe garduri... sau despre vaccinurile sau ,,ceva de genu' " de care are un caine nevoie... e clar ca nu te prea sinchisesti... asa ca e de inteles ca nici genealogia lui nu te interteseaza...
asa cum spune si ariana - nimeni nu incearca sa te convinga de nimic - sper sa ai exact catelul pe care ti-l doresti si pe care il meriti - succes!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Claudiu10
Newbie
*

« Reply #148 on: August 25, 2009, 12:25:02 PM »

Cainele meu are toate vaccinurile si el si ceea din curte.Au solutie anti capusi,pureci si alte ganganii..Cel mic il spal odata la 1-2luni.

Bafta..
andy1995
Newbie
*

« Reply #149 on: July 27, 2014, 11:31:50 PM »

Tot respectul pentru cei care crec pui cu pedigree...care si iubesc aceasta rasa.
Sa zicem ca e mare pretul dar merita...am sa dau acei bani pe un pui cu pedigree cand consider ca pot sa il intretin asa cum trebuie.

Pana atunci ma bucur la fel de bine alaturi de metisul meu...
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11   Go Up
  Print  

Jump to: