Forum ciobanesc german
December 30, 2017, 11:12:51 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Arta si perceptia vizuala  (Read 8470 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
black mamba
Jr. Member
**

« on: March 18, 2009, 09:37:15 PM »

Vincent van Gogh - Irisi

* imgndhG8d.jpg (44.68 KB, 320x254 - viewed 370 times.)
dsh
Hero Member

« Reply #1 on: March 18, 2009, 10:37:03 PM »

DALI!

* dali1.jpg (11.32 KB, 381x288 - viewed 366 times.)

* dali_forgotten_horizon.jpg (18 KB, 600x503 - viewed 449 times.)

* salvador-dali-enchanted-beach-with-three-fluid-graces.jpg (29.1 KB, 400x318 - viewed 420 times.)

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
black mamba
Jr. Member
**

« Reply #2 on: March 22, 2009, 10:53:20 PM »

Gian Lorenzo Bernini (7 decembrie 1598 - 28 noiembrie 1680), sculptor italian din perioada Barocului, arhitect, pictor, considerat ultimul dintr-o remarcabila serie de mari artisti italieni.

* bernini-david.jpg (50.83 KB, 500x659 - viewed 401 times.)

* Bernini-David (detaliu).jpg (118.63 KB, 422x510 - viewed 335 times.)

* Bernini-David (detaliu2).jpg (40.5 KB, 335x500 - viewed 394 times.)
hans
Sr. Member

« Reply #3 on: March 22, 2009, 11:01:41 PM »

cam kitchos  Smiley  dar fiind vorba de perioada respectiva din Italia, mai degraba manierist.
black mamba
Jr. Member
**

« Reply #4 on: March 22, 2009, 11:36:32 PM »

cam kitchos  Smiley  dar fiind vorba de perioada respectiva din Italia, mai degraba manierist.

Dezvolta, altfel imi lasi impresia ca arunci vorbe in vant.
hans
Sr. Member

« Reply #5 on: March 22, 2009, 11:43:12 PM »

Rudolf Arnheim -  Arta şi percepţia vizuală . E xplica mult mai bine decat as putea face eu aici.

Pana atunci , manierism = Procedeu formalist de realizare a unei opere literare sau artistice prin folosirea afectată şi insistentă a unor mijloace de expresie create de un altul sau de artist însuşi. Curent artistic apărut în Italia în sec. XVI, care reprezintă în pictură o artă ce se adresează unei minorităţi cultivate.ansamblu de procedee şi mijloace de expresie formaliste în realizarea unei opere literare sau artistice, care cultivă eleganţa şi rafinamentul, jocul nelimitat al fanteziei. formă de artă practicată mai ales în Italia în sec. XVI şi XVII, prin efecte picturale rafinate, adresându-se unei minorităţi cultivate în materie artistică şi literară

Despre DAVID se spune ca e mult prea teatral si incarcat cu detalii inutile. Parere la care ader. Evident ca are si adepti respectivul stil, chestie de gusturi.
black mamba
Jr. Member
**

« Reply #6 on: March 23, 2009, 12:06:55 AM »

Trăsături caracteristice ale manierismului

* pierderea clarităţii şi coerenţei imaginii
    * multiplicarea elemenelor şi a planurilor în compoziţie
    * simboluri complexe care se referă la domenii care nu aparţineau până acum tematicei artistice (alchimie, arta blazonului, limbajul florilor, ...)
    * gust pronunţat pentru un erotism estetizant
    * deformarea şi torsiunea corpurilor
    * scheme sinuoase ("figuri în serpentină")
    * modificarea proporţiilor între diverse părţi ale corpului
    * alungirea formelor

"Sculptura realizată în acest stil baroc este în primul rând destinată unei citiri directe, adresându-se direct simţurilor umane şi componentei emoţionale a privitorului.
De asemenea, sculptura barocă este caracterizată printr-o dorinţă irezistibilă a artistului de a sugera mişcarea prin surprinderea unei acţiuni în timpul execuţiei sale, preferabil în momentul său cel mai important, relevant şi/sau critic." (http://ro.wikipedia.org/wiki/Baroc#Barocul_sculptural)
hans
Sr. Member

« Reply #7 on: March 23, 2009, 10:16:52 AM »

Barocul in esenta sa este tributar manierismului, curent ce l-a precedat, iar David nu este decat exemplul perfect al acestui fapt. Compozitional este bine definit, impotriva a ceea ce este specific barocului.
De altfel nu avea motiv sa nu fie bine definit, atata vreme cat este puternit inspirat de Discobolul lui Miron, in ceea ce priveste realizarea miscarii, iar Michelangelo, Donatello si Verrocchio au fost surse de inspiratie contemporana pentru subiect. are fapt ce ii si aduce o parte din critici.  David nu este decat o lucrare facuta de Bernini la 24 ani, in partea de inceput a activitatii sale artistice,  pentru a impodobi vila celui pentru care lucra la acea data, Cardinalul Scipione Borghese, unde lucrarea a ramas pana astazi.

Ca si sculptor, Bernini nu este la celasi nivel la care s-a ridicat din punct de vedere al conceptiei sale arhitecturale si decorative.  Daca ar fi sa dau un exemplu din arta sa, as alege cu siguranta lucrarea San Pietro din Roma sau Piazza Navona

David, daca as vrea sa il prezint cel mai bine as face-o aratandu-l pe cel al lui Michelangelo, apoi pe cel al lui Bernini si spunand "uite ce mai poate face asta, arunca si cu pietre" Smiley

Si in incheierea a ceea ce am avut de spus ( ma opresc aici pentru ca e un forum cu o alta directie ) uite o lucrare interesanta , David dupa ce a facut o scurta vacanta in America Smiley)

* if-david-lived-today-michelangelo1.jpg (73.58 KB, 433x500 - viewed 442 times.)
black mamba
Jr. Member
**

« Reply #8 on: April 14, 2009, 01:25:12 PM »

"El Greco este o chemare, El Greco este o rugăciune, El Greco este un strigăt, El Greco este privirea unui deţinut îndreptată spre o fereastră îndepărtată, El Greco este un pescuitor de perle". (Jean Cocteau, 1943)

* El Greco - Christ Driving the Traders from the Temple.JPG (47.93 KB, 724x595 - viewed 340 times.)

* El Greco - Laocoon.jpg (105.56 KB, 793x643 - viewed 347 times.)

* El Greco - Boy Lighting a Candle.jpg (54.71 KB, 500x607 - viewed 313 times.)
Dandra
Full Member

« Reply #9 on: April 14, 2009, 02:05:31 PM »

Vincent van Gogh - Foarea soarelui- o pictura cu adevarat extaordinara !

* 479px-Vincent_Willem_van_Gogh_128.jpg (88.69 KB, 479x599 - viewed 321 times.)

Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
black mamba
Jr. Member
**

« Reply #10 on: April 25, 2009, 09:53:58 AM »

"Giotto di Bondone, (n. ca.1267, Colle di Vespignano/Mugello - d. 8 ianuarie 1337, Florenţa), a fost un pictor şi arhitect italian, considerat inovatorul picturii italiene şi predecesorul artei moderne. Giotto a înlocuit compoziţia ornamentală bizantină cu reprezentarea spaţiului tridimensional, ceea ce semnala descoperirea perspectivei renascentiste." (http://ro.wikipedia.org/wiki/Giotto_di_Bondone)

* Giotto - Flight into Egypt.jpg (44.13 KB, 382x400 - viewed 294 times.)

* Giotto - Exorcism of the Demons at Arezzo.jpg (87.36 KB, 546x599 - viewed 383 times.)

* Giotto - St Francis Giving his Mantle to a Poor Man.jpg (102.83 KB, 591x600 - viewed 322 times.)
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: