|
nelyy
|
 |
« on: December 30, 2011, 06:40:14 PM » |
|
Am citit tot ce se poate despre articulatii pe site si tot sunt cumva in ceata. De cateva zile am observat ca Athos(pe 22 octombrie am implinit cei 7anisori), dupa o zi normala de iesit in parc si joaca normala, seara, dupa ce atipeste pe paturica lui sau pe canapea, cand se ridica ii amorteste cate un picior, sta putin cu el ridicat, il masez, apoi isi revine.Problema e cand la un picior din fata, cand la cele din spate. Initial ni s-a parut amuzant, ca a imbatranit "frumusetea" si amorteste cand da sa se ridice, acum sunt deja ingrijorata.Am fost la medic azi, trebuia sa facem si vaccinul anual, i-a dat un analgezic si ceva pastilute(drajeuri) de calciu cu vitamine pentru zece zile, nu stiu marca, n-am intrebat si astept pana dupa revelion sa vedem ce se mai intampla. Specific si ca zilele astea am mers cu masina de Craciun in Oltenia, un drum de patru ore, incomod pentru el, acolo evident ca a stat de la opt dimineata pana seara aproape numai afara, efort mai mare, alergat, ma gandesc ca si asta poate sa nu-i fi declansat vreo artroza, ceva...nu stiu. Mancarea este Acana Large Breed, de cand era pui tot Acana a primit, cand face figuri(si face des) ii mai dau si orez fiert cu legume si ficat, alternez asa, cateva zile, iar in bobite ii pun mereu ceva, carne, branza, smantana, depinde...Greutatea este 40-45 kg si arata fosrte bine, daca nu-i vad boticul , toti intreaba daca are patru-cinci ani. Cei care au trecut prin asa ceva cu adultii lor, ii rog sa-mi dea ceva sfaturi, va multumesc in prealabil.
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #1 on: December 30, 2011, 08:00:29 PM » |
|
Si eu am o batranica de 11 ani si anul trecut incepuse si ea sa schioapete cand de un picior cand de altul. I-am facut o cura cu Bomazeal senior si acuma e ca noua, latra, alearga, se bate cu cei mai tineri fara nici o retinere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #2 on: December 31, 2011, 10:53:24 AM » |
|
Probabil ca o sa facem si noi o cura de cateva luni cu supliumente, am citit prospectul la Bomazeal si nu mi se pare rau, o sa vad. Important este ca ieri nu a schiopatat deloc, in schimb ne-a scos afara de zece ori sa manance iarba, l-a deranjat stomacul de la drajeurile de calciu ma gandesc. Merci pentru sfat oricum.
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #3 on: December 31, 2011, 02:55:32 PM » |
|
Nu stiu daca e bine sa se dea calciu la un caine matur. Ma gandesc ca se poate depune aiurea si sa faca ciocuri pe coloana. Documenteaza-te bine inainte de a-i da calciu. Eu ii mai dau babutei mele vitamine Petphos Senior
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #4 on: December 31, 2011, 05:52:25 PM » |
|
suplimente pentru articulatii i-ai dat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: December 31, 2011, 08:15:10 PM » |
|
Da de ce-i mai dati calciu, doar nu e in crestere, nici nu alapteaza! Dati-i suplimenet pentru articulatii. Freddy are dreptate.
Dupa varsta de 7 ani incep sa apara unele afectiuni specifice seniratului. Nu e o regula, pot sa apara si la 10-12,13 ani sau mai repede daca. cainele este supraponderal dar de obicei dupa 7 ani. Nely, te sfatiuesc sa-i faci cat de repede o radiografie la coloana, sa te lamuresti cum sta treaba, in nici un caz sa nu-i dai calciu si sa-i dai suplimente pt. articulatii cat de repede posibil daca ati avut deja probleme.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #6 on: January 01, 2012, 12:32:31 PM » |
|
Ariana, drajeurile sunt calciu+vitamine, tot ceva suplimente nutritive, i-am dat doua zile si i-a facut o injectie, un analgezic si de vineri dimmineata nu a mai schiopatat deloc. Am specificat ca este de fapt ca o amorteala cand se ridica de jos, ca niste spasme musculare, de cateva secunde dupa care isi revenea, e prima oara cand face asa ceva.Oricum stau cu ochii pe el si vad ce urmeaza sa facem, mi se pare prea devreme sa aibe probleme cu articulatiile, asa, din senin.O sa vorbesc marti cu medicul din nou sa vedem ce suplimente pentru articulatii sa luam si de radiografie, pentru linista mea. Merci pentru raspunsuri, orice informatii venite din afara sunt bune, unde sunt mai multe sfaturi....sunt binevenite.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #7 on: January 02, 2012, 01:54:08 AM » |
|
Amorteala, spasmele si nesiguranta in mers sunt toate semne articulare, intervertebrale, in stransa legatura cu anotimpurile reci. Cand problemele sunt la nivelul coloanei de obicei apar brusc, cu mici "atentionari cu reveniri spectaculoase" ca apoi sa revina afectiunea in forta, mult mai grav si mai marcanta. Spondiloza tace si "lucreaza", semnele clinice aparand brusc, din senin..cum zici tu. Vitaminele sunt bune, mai ales B-urile, eu zic sa lasi calciul deoparte( cum a zis si Fredy se poate depune haotic la nivelul articulatiilor lezate) si sa va axati pe radiografia de la nivelul coloanei (foarte mari sanse sa fie spondiloza, poate doar la inceput-cu atat mai bine, Doamne ajuta sa nu fie deloc!) si sa ii dai suplimente pentru articulatii(nu suplimente nutritive) cat de repede. Orice senior ar trebui sa beneficieze de ele chiar si fara probleme. Exista cazuri care petru prima oara fac asa ceva si nu se mai ridica. cateva saptamani, deci nu conteaza ca e prima data. Sanatate seniorului!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #8 on: January 02, 2012, 01:25:11 PM » |
|
Ok, merci de sfat, maine mergem din nou la vet si hotaram. In privinta suplimentelor pentru articulatii, care sunt foarte multe, ce imi recomanzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #9 on: January 03, 2012, 05:45:06 PM » |
|
Astazi am mers din nou la vet si am hotarat sa facem radiografia de coloana. Urmeaza sa ne hotaram saptamana asta si mergem la Fac. de medicina veterinara, pentru ca avem ceva cunostinte si ma simt mai in siguranta daca facem la ei radiografia. Prietenul meu nu vrea sa-l anesteziem, zice ca o sa stea daca-l tine el, om vedea.... In privinta suplimentelor trebuie sa ma hotarasc intre aplazyl, nutriflex si ceva hialuronat, daca nu ma insel, o sa le comand tot la facultate, la o cunostinta ce are farmacie veterinara tot la Medicina. Asa ca o sa avem o saptamana grea... sper din suflet sa nu fie displazie ci doar o spondiloza, ceva.....O sa va mai tin la curent, poate citesc si altii interesati de subiect.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #10 on: January 04, 2012, 06:00:31 PM » |
|
Avem vesti bune, azi am fost la fac. de medicina veterinara, ne-a primit un profesor specializat pe chirurgie(Cornel Igna) si care a fost destul de dragut si ne-a examinat, l-a urcat pe Athos pe masa, l-au tras de picioare in toate directiile si seniorul n-a schitat nici macar un gest de deranj, a mers frumos, la pas, la trap si nimic. Nu au vrut sa-l radieze pentru ca nu este cazul si am primit doar suplimente pentru articulatii(Atriflex, un fel de Nutriflex, bazat mult pe glucozamina si condroitina sulfat). Se pare ca frigul si excesul de libertate din zilele de Craciun au fost cauza problemei. Recomandarea este tinut la caldura(fiind si caine de apartament) si cure de suplimente nutritive si articulare de trei ori pe an. Eu am insistat putin sa fac si radiografii(pentru siguranta mea) dar explicatiile d-ului profesor au fost pertinente si ne-a sfatuit sa venim in cazul in care cainele schiopateaza sau prezinta nesiguranta in mers pe vreun picior. Dar, Athos astazi era parca la expozitie,in forma maxima, ca ma dureau pe mine incheieturile cand l-au tras in toate directiile, zece minute cred ca l-au tinut pe masa si l-au verificat si n-a zis "au"si apoi la mers, tragea in lesa, a alergat dupa un porumbel pe alee si un profesor cu doi studenti il urmareau sa vada cum se prezinta.Cam asta este, sper sa fie bine si in continuare, oricum stam cu ochii pe el ca pe "bijuterie" dar important este ca e bine, deocamdata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tafarel
|
 |
« Reply #11 on: January 04, 2012, 08:37:23 PM » |
|
Ne bucuram ca este totul bine .
|
|
|
|
|
|
“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
|
|
|
|