Forum ciobanesc german
June 29, 2017, 03:40:51 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Re: pernute, saculeti, mansoane  (Read 12145 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
lavicosmy
Jr. Member
**

Ken van Pavora

« on: November 26, 2009, 11:38:34 AM »

Care dintre aceste doua perinute de formare a muscaturii este mai buna pentru "Junior"? si as mai vrea sa stiu de ce? daca imi puteti explica. Multumesc!

* 01.JPG (24.54 KB, 324x283 - viewed 411 times.)

* 02.JPG (30.29 KB, 356x310 - viewed 427 times.)
dsh
Hero Member

« Reply #1 on: November 26, 2009, 11:59:04 AM »

poza nu prea e suficienta pentru a te decide; la prima vedere, cred ca as lua-o pe prima, datorita fetei... altfel, trebuie sa le pipai  Cheesy conteaza mult grosimea, densitatea, cusaturile, varsta, experienta cainelui.... depinde de unde le iei - ideal ar fi sa ajungi cu pui cu tot la sursa - poate au si mostre si le probezi.... dogpro-ul, de exemplu, cred ca isi ajuta asa clientii, - na! ca am facut si reclama  Undecided

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
dux
Hero Member

« Reply #2 on: November 26, 2009, 11:17:32 PM »

Care dintre aceste doua perinute de formare a muscaturii este mai buna pentru "Junior"? si as mai vrea sa stiu de ce? daca imi puteti explica. Multumesc!
este mai buna cea din iuta.si-ti spun si de ce.perna din iuta catelul o fixeaza mai bine.cea din material francez aluneca.mai ales dupa ce se ,,incarca'' cu saliva.
brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo

« Reply #3 on: August 25, 2010, 12:10:24 AM »

unde gasesc si eu asa ceva?
K9 Puma
Hero Member

Malinois

« Reply #4 on: August 29, 2010, 09:16:30 PM »

este mai buna cea din iuta.si-ti spun si de ce.perna din iuta catelul o fixeaza mai bine.cea din material francez aluneca.mai ales dupa ce se ,,incarca'' cu saliva.

Buna. Scuza ca ma implic in discutia voastra dar perna din material francez este mult mai indicat, tocmai din cauza ca devine alunecos de la saliva. De ce spun asta? Fiindca daca aluneca jos caiinele de pe perna, atuncia se obisnuieste ca trebuie sa stringa mul mai puternic cind apuca priza, si va incerca ca sa apuce cu gura cit mai plina ca sa aiba o aderenta cit mai mare pe el.

dux
Hero Member

« Reply #5 on: August 29, 2010, 10:20:14 PM »

atunci cand initiezi un caine in dresaj mergi pe principiul etapizarii ,de la simplu la complex.
daca-i dai din prima ,,material francez''si cainele aluneca de pe perna exista si varianta descurajarii acestuia.asta este si ratiunea pentru care au fost create perne din iuta.dupa ce cainele este ,,ferm'' pe iuta poti face mult mai usor trecerea pe ,,material francez''.
K9 Puma
Hero Member

Malinois

« Reply #6 on: August 29, 2010, 10:26:09 PM »

Da. Ma duc de la siplu la coplex, dar in felul urmator.
Prima data lucrez pe fisie de piele. Dupa ce are priza stabila si cu gura plina pe piele, doar dupa acesta trec pe perna cu material francez.
Perna de o folosesc doar la cainii care au deja muscatura gata formata si si acolo doar ca recompensa.

brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo

« Reply #7 on: September 01, 2010, 11:35:22 AM »

eu am confectionat un saculet din dos de dormeza (bumbac) cu burete si e super
cutare
Hero Member

« Reply #8 on: April 17, 2011, 02:06:12 PM »

A mai folosit cineva saculet de tipu asta? Vreu sa cunosc o parere serioasa, e bun? Si cum e cel mai bine, sa fie folosit de catre mine in antrenament pentru formarea muscaturii sau de alta persoana straina in formarea agresivitatii fata de eventualul "hot" ?  Banuiesc ca se poate folosi in ambele situatii saculetul dar odata ce obiectul il cunoaste drept recompensa, ma gandesc ca daca il introduc in agresivitate zapacesc cateaua si no sa mai stie ce si cum. S-a ainteles ce-am vrut sa zic?  Laughing

Maraluadi
Sr. Member

« Reply #9 on: April 17, 2011, 02:53:32 PM »

Dap, s-a inteles perfect ce-ai vrut sa intrebi. Parerea mea e ca saculetul din imagine este destinat pentru a folosi exclusiv drept recompensa. Pentru agresivitate, trebuie folosit evident mansonul sau costumul de protectie...nu cred ca al tau caine va intalni vreodata vreun hot care sa tina un saculet de iuta in mana...sau ....ma rog, si daca ar tine hotul un saculet in mana nu cred ca patrupedul ar trebui sa muste acel saculet ci cu totul altceva... Grin...parerea mea!  Grin
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #10 on: April 17, 2011, 07:25:26 PM »

Acest saculet este destinat formarii muscaturii, nu recompensei si nici altor bazaconii. Cainel invata sa muste sanatos, cu toata gura, nu numai cu dintii din fata. Pana ajungi la manson si costum, mai ai multe muscaturi de exersat pe saculet....
cutare
Hero Member

« Reply #11 on: April 18, 2011, 12:51:21 AM »

bobo70, asa ma gandeam si eu. Dar, intreabarea mea e; daca sa-i dau eu saculetul cainelui spre muscatura sau altcineva strain care inainte de asta se face inspre el cu o nuielusa sau ceva?
 Deci uite care-i problema care am intampinat-o.. Cand se face cineva in spre ea, e bataioasa rau.. se repede foarte bine. Am facut ceva teste cu un jandarm care a avea manson. Catelusa se dadea si latra la el de ziceai ca e instare sa-l faca bucati. Cand a apropiat mansonul de ea, s-a oprit din latrat si a inceput sa-l miroase reticenta. Deci, habar n-are ce-i aia muscatura! LOL Cand ma joc eu cu ea, trage serios de carpa.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #12 on: April 18, 2011, 05:36:09 AM »

Foarte bine daca trage de carpa. Urmatorul pas este batonul de muscatura, pe care sigur ca poti sa-l dai tu, exact pe acelasi principiu pe care i-ai dat si carpa, adica stimulandu-i instinctul de vanatoare. Pentru a forma o muscatura cat mai adanca, batonul se da cu cusatura spre caine. Susces. Trecerea la lucruri mai serioase ar trebui facuta de cineva care se pricepe.
brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo

« Reply #13 on: April 18, 2011, 09:27:56 AM »

Cutare te apuci de treaba Grin
   MUlta bafta si rabdare.
cutare
Hero Member

« Reply #14 on: April 18, 2011, 11:25:10 AM »

Multam bobo70, brunodm, vreau so formez pentru paza, ca de companie se pare ca n-am nici o sansa..
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: