Forum ciobanesc german
September 17, 2010, 05:03:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Fotografii SV-Bundessiegerzuchtschau Nürnberg

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: paralizie parte posterioara  (Read 2881 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
gepeto
Newbie
*

« on: October 12, 2008, 08:51:12 AM »

Am un ciobanesc german de 7 ani. Este un exemplar superb, desi este metis. Vineri 10.10.08 pe la ora 19.00 a alergat normal in curte (curtea este mare si are iarba). La ora 22.00 a inceput sa scanceasca. Ne-am dus la el si am realizat ca nu isi mai controleaza deloc picioarele din spate, insa da din coada. Cu 2 zile inainte ii facusem vaccinurile anuale. A doua zi am fost la doctorul care-l vaccinase (in Campina), care a fost de buna credinta si ne-a spus ca nu are experienta necesara pt a-l diagnostica si ne-a recomandat un alt doctor local. Acesta l-a examinat i-a facut injectii antiinflamatorii si ne-a trimis la Bucuresti sa-i facem o radiografie. Am facut-o si ne-am intors. Se pare ca intre unele vertebre spatiile sunt prea mici si la o miscare brusca unul din discuri a atins nervul sciatic (opinia radiologului). Medicul veterinar nu crede deoarece un disc nu putea afecta nervul sciatic la ambele picioare. In orice caz a inceput un tratament cu infiltratii, B-ri si ultrasunete sau infrarosii. Dupa 24 ore nu exista nici-o imbunatatire. Am mari dubii ca acest tratament ii va ajuta. Pentru mine este un mister cum a paralizat asa de rapid, parca i-ar fi facut cineva o anestezie locala (prima data dupa paralizare avea toata partea din spate rigidizata, iar dupa antiinflamatorii s-a relaxat). Daca are cineva o experianta similara sau experienta profesionala astept cu mare recunostinta orice sfat sau informatie.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: October 12, 2008, 12:35:57 PM »

Citeste mai multe topicuri asemanatoare de la aceasta sectiune, iti mai faci o idee. Desi este sub tratament  ameliorarile se vad dupa cateva zile, nu doar dupa un tratament. Ii doresc sanatate catelului tau!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
gepeto
Newbie
*

« Reply #2 on: October 13, 2008, 08:01:35 AM »

Iti multumesc Ariana pt raspuns. Am citit celelalte topicuri, insa nu vad asemanari cu ce are catelul nostru. Practic el nu are dureri deloc. Am continuat tratamentul, nu este problema de rabdare, avem destula, insa m-a surprinde rapiditatea cu care s-a produs acest fenomen (mai putin de 3 ore), faptul ca nu are nici-un fel de dureri si nu simte deloc partea din spate. De sambata urineaza normal si astazi dupa ce si-a cautat singur un loc in curte (s-a tarat cu labele din fata, care sunt foarte puternice) a reusit sa faca si kk. L-am transportat folosind o patura. Deja s-a obisnuit, cand vede patura si il asezam pe ea, se uita la masina crezand ca plecam din nou la clinica. Am aranjat cu doctorul sa-l viziteze acasa si sa nu il mai trambalam cu patura, mai ales ca in fata cabinetului gasim cu greu un loc de parcare si trebuie sa-l caram zeci de metri in patura.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #3 on: October 13, 2008, 04:00:50 PM »

N-a facut cumva vreo saritura de pe ceva inalt sau peste ceva? Sau vreo lovitura si sa fie o compresiune medulara a unui hematom. Dar ar fi trebuit sa se vada la radiografie. Ii tinem pumnii!!!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
gepeto
Newbie
*

« Reply #4 on: November 05, 2008, 09:20:08 AM »

Cainele s-a recuperat partial si starea lui se imbunatateste zilnic. A urmat tratament cu infiltratii, apoi cu antiinflamatorii si acum cu pastile pentru intarirea cartilajelor. Am postat acest mesaj pentru cei, care doamne fereste vor trece prin aceiasi experienta, pentru a le arata ca exista speranta.
alessya1405
Hero Member

Rick

« Reply #5 on: November 05, 2008, 09:33:14 AM »

Multa, multa sanatate!
gepeto
Newbie
*

« Reply #6 on: November 10, 2008, 02:18:22 PM »

Multumesc mult pentru simpatie. Sanatate multa la toata lumea.
gepeto
Newbie
*

« Reply #7 on: March 22, 2009, 09:34:26 AM »

Dragi prieteni, inchid acest topic cu regret. Prietenul nostru scump s-a prapadit. In familie a produs o adevarata tragedie. Nu vom mai avea un alt caine, vom ramane cu amintirea celui ce a fost Tobi, ca singurul caine care a meritat toata afectiunea noastra.
Thara
Hero Member

« Reply #8 on: March 22, 2009, 10:39:25 AM »

imi pare nespus de rau sa aud asa ceva...  Cry
dar cred ca ar fi totusi bine sa mai luati un puiut.nu ii va lua locul celui dus,fiecare va avea un loc special in suflet,insa va ajuta la vindecarea ranilor sufletesti,mult mai repede...
gepeto
Newbie
*

« Reply #9 on: March 24, 2009, 10:52:36 PM »

Nu este cazul sa luam alt caine, deoarece mai avem deja 2, un setter englez si o micuta metisa ce a intrat acum 2 luni in curte si nu a mai iesit. Tobi a fost insa ceva special, care nu poate fi inlocuit.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

doctorvet