Forum ciobanesc german
October 20, 2017, 08:32:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Displazia si ADN-ul : problema pentru unii romani?  (Read 6504 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crb
Hero Member

« on: September 03, 2006, 09:53:57 PM »

Sorry, nu am stiut cum sa introduc subiectu'....so:
Ma “chinuie” de mult oarece intrebari « existentiale » unele ale mele personale, altele ale unor prieteni fara veleitati de « forum », si , chiar daca cindva am avut info pe tema, m-a « lovit » amnezia / nesiguranta, si , … postez :

1.   Testul ADN : Care e cea mai apropiata clinica abilitata SV ? Ce tarife se practica ? Este obligatorie prezenta cainelui ? Se accepta mostra sangvina si in ce conditii : vechime de la recoltare, conditii de transport ( geanta frigorifica , temeratura,…etc) ?
2.   In ce conditii poti sa scoti autentificarea ADN pentru un caine din parinti fara autentificare ADN ?
3.   Displazia de sold : Care e cel mai apropiat Laborator recunoscut SV, si ce tarife se practica ?
4.   Displazia de cot : In plus fata de pct-ul 2 de mai sus, e obligatorie in Germania ? De la ce data se va regasi si  in Reg. de Crestere si Selectie CNCG ?

Probabil voi stirni ceva discutii de tipul : « s-a tampit crb,…  Cheesy :o», dar ramin senin in asteptarea raspunsurilor corecte…multzumesc…

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
crb
Hero Member

« Reply #1 on: September 04, 2006, 01:28:22 PM »

...probabil tre' sa astept sa-si revina "excursionistii" de la Oberhausen ....

scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: September 04, 2006, 02:06:09 PM »

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=712.0
Huh
Crb, ziceai acolo ca te interesezi sa vezi ce si cum...

Leader of a screwed-up pack
crb
Hero Member

« Reply #3 on: September 04, 2006, 02:45:56 PM »

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=712.0
Huh
Crb, ziceai acolo ca te interesezi sa vezi ce si cum...
....bine ai revenit din concediu,....si bine ca mi-ai reamintit sa relansez mesajul....la prima strigare, ... a fost concediu.... Wink

crb
Hero Member

« Reply #4 on: September 04, 2006, 02:50:40 PM »

....si, de fapt pe linga ADN ma roade mai tare testul de displazie....

scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: September 04, 2006, 03:00:04 PM »

(off topic) concediu nasol, timp urat, ne-a fost dor de Pranos, care a stat acasa cu "bunica" si s-a ingrasat si obraznicit...
Ca sa revenim la topic, eu am de gand sa fac in Ro testul de culoare a robei, am inteles ca se poate afla ce culoare transmite!
Testul de displazie l-am facut la IMV din Cluj, pentru linistea mea. Dar din cate am vorbit cu altii, displazia "pe bune", cu mentionarea gradului  se face cel mai aproape in Ungaria.

scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #6 on: September 04, 2006, 03:02:31 PM »

"Greii" se deplaseaza cu totii in Germania pentru astfel de teste! Deci intrebarea ar fi, ce surogate mai economice ni se pot propune noua micilor proprietari sau crescatori?

crb
Hero Member

« Reply #7 on: September 04, 2006, 03:06:01 PM »

"Greii" se deplaseaza cu totii in Germania pentru astfel de teste! Deci intrebarea ar fi, ce surogate mai economice ni se pot propune noua micilor proprietari sau crescatori?
....voila,...aceasta e-ntrebarea...

Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #8 on: September 04, 2006, 03:59:54 PM »

Daca vrei un test de displazie pe care sa nu-l conteste nimeni, atunci mai faci 500 de km si il faci in Germania.
Eu cred ca acolo o sa ma duc cu Navarro.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #9 on: September 04, 2006, 06:02:41 PM »

De-aia am zis eu ca celelalte sunt surogate... Si eu il duc pe al meu daca se dovedeste vrednic, adica sa-l vad cum se dezvolta, sa-si ia examenul de lucru, etc. Deocamdata sunt multumita ca stiu ca nu e displazic, si muncim ca sa ne afirmam, altfel ce rost are un drum atat de lung si obositor daca nu are perspective sa monteze?

amn
Sr. Member

« Reply #10 on: September 16, 2006, 09:58:42 AM »

cel mai aproape laborator (cabinet veterinar) agreat de SV pntru testul de displazie este in Ungaria la Mako la 20 km de Nadlac. Examenul radiologic undeva la 30 euro + taxa de interpretare (aprox. inca 30 de euro)
Mada
Newbie
*

« Reply #11 on: March 18, 2014, 10:08:36 AM »

Salut. Am auzit de un cabinet atestat in diagnosticarea displaziei la ciobanesc german in Iasi. Aici e site-ul lor http://www.salvanim.ro/index.html .Pentru mine personal e mai aproape in Ungaria Smiley
ririnel
Full Member

KN25wa

« Reply #12 on: March 18, 2014, 10:52:11 AM »

Da, interesant. La Iasi costa cca 320 EUR dar e si ADN inclus, in Ungaria 60 EUR fara ADN.  Huh Si pt mine e mai aproape Ungaria, in cazul asta  LOL

BVR
potok
Sr. Member

« Reply #13 on: March 18, 2014, 02:23:06 PM »

In Ungaria momentan nu se fac teste de displazii. Diferanta de pret este din cauza stampilei, cei din Iasi cate stiu trimit radiografiile in germania si primesti stampila SV, iar cei din Ungaria faceau cu stampila de MEOE. Sigur cine nu concureaza in strainatate sau n-are mari pretenitii ii (era) bun si cel din Ungaria (MEOE) Desigur si ei poate sa trimite la SV dar oricum va exista o diferenta de pret (din favoarea ungurilor), la ei radiografiile sunt mai ieftini.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: