Forum ciobanesc german
June 29, 2017, 03:37:49 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: COMANDA AICI  (Read 6519 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AlexCG
Full Member

LEX

« on: July 21, 2013, 01:05:44 PM »

AM UN CG DE 5 LUNI SI SI APROPAPE 2 SAPT VREAU SA IES PE AFARA CU EL FARA LESA DAR MIE FRICA SA NU FUGA CAND VEDE CAINI SI PISICI SAU CEVA CEI ATRAGE ATENTIA CUM IL POT INVATA SA VINA LA MINE CAND II SPUN AICI ?

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #1 on: July 21, 2013, 02:06:43 PM »

Eu iti propun sa nu iesi cu el afara fara lesa. duceti-va pe un teren pe un camp ceva si acolo sa ii dai drumul. daca mai vede o catea si este si in calduri sigur nu te va asculta daca nu ai totul pus la punct(vino aici)

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Nu te uita la cineva de sus decat doar daca il ajuti sa se ridice
Von Broos
Hero Member

« Reply #2 on: July 21, 2013, 02:12:03 PM »

In primul rind la virsta asta trebuie sa iesi cu el in lesa,fara lesa doar in locurile in care nu este circulatie si alti caini,pisici sau alti factori care sa-i distraga atentia!Acolo se invata chemarea cainelui la conductor,prima data la lesa lunga[2-3 m] si dupa aceea fara lesa.
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #3 on: July 21, 2013, 08:20:38 PM »

ok ms

allin86
Newbie
*

« Reply #4 on: October 29, 2013, 10:43:03 PM »

Am si eu un Ciobanesc German de 8 luni care cand il scap afara din curte nu il mai pot prinde....ma poarta 2,3 strazi pana il prind...cum as putea sa'l invat sa vina la mine cand il chem....ma tem sa nu'l pierd pentru ca imi este foarte drag! multumesc!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #5 on: October 30, 2013, 12:51:26 PM »

Catelului trebuie sa-i placa sa fie in compania ta. Daca nu interactionezi suficient cu el sau nu interactionezi intr-un mod placut pentru catel, cu siguranta nu o sa rezolvi nimic cu chemarea.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
allin86
Newbie
*

« Reply #6 on: October 30, 2013, 08:37:40 PM »

Ii place in compania mea...problema este ca atunci cand iese afara din curte prinde mirosul de pe la colturi, stalpi si tot merge fara sa ma bage in seama....
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #7 on: October 30, 2013, 09:32:05 PM »

Trebuie sa devii mai atractiv pentru el. Sau sa fi mai autoritar. Depinde ce postura iti place mai mult.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #8 on: October 30, 2013, 09:42:18 PM »

Uite cum am procedat eu si dupa multa truda si rabdare, acum imi merge la picior chiar daca nu-i in lesa. Inainte sa iesim pe usa, il puneam in sezi, ieseam eu prima si el doar cand ii dadeam eu aprobarea. Pentru inceput o sa cam trebuiasca sa-l intorci din drum, dar daca insisti o sa functioneze in cele din urma. Tot drumul pana ieseam din ograda, nu ii dadeam voie sa mi-o ia inainte. Inainte de a iesi in strada, il puneam iar in sezi, sa-i pun lesa. Numai eu plecam prima, el ramanea in sezi pana il chemam eu. Odata iesiti in strada, lesa tinuta din scurt si la fiecare tentativa sa plece de langa mine, smuceam lesa scurt, dar pe lateral si nu pe spate. Daca tragi pe spate este un impuls pentru ei sa traga mai tare in fata si nu o iau ca pe o corectie. Trebuie sa te avertizez, ca mi-a luat cateva luni de practica, dar era din ce in ce mai bine. bafta!

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #9 on: October 30, 2013, 09:45:05 PM »

Si foarte important, cand va intoarceti acasa, reia ritualul. Tu intri prima si niciodata el primul! Ideea ca tu sa fii prima este sa-i arati ca tu esti seful si daca vrea sa mearga la plimbare, trebuie sa te respecte si recunoasca ca sef. In special la inceput, daca nu asculta si da buzna inaintea ta, il bagi inapoi in casa...pana intelege ca nu are de ales.

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #10 on: November 01, 2014, 08:02:13 PM »

Am o problema cu comanda ''aici'' ...cainele meu nu vrea sa vina la mine cand il chem,ia primele 2 recompense dupa care nu mai vine la urmatoarele (intotdeauna fac exercitile inainte de masa),comanda sezi si culcat le face bine,ori nu procedez eu bine ori e incapatanat catelul.Voi cum a-ti reusit? Stiti ceva trucuri?
RIR
Sr. Member

« Reply #11 on: November 02, 2014, 01:40:29 PM »

pe la 3 luni de zile am incercat si eu putin dresaj cu cascaval
timp de o luna de zile a executat cat de cat comenzile de baza apoi fiind FOARTE alintat a inceput sa execute dupa cum l-a dus pe el naravul si moftul..
acum la un an si 2 luni nu-mi mai bat de mult timp cu asta si ca urmare hotomanul mai executa o singura comanda si pe aceea la misto:
cand ii spun "sezi" el sade
cand ii spun "culcat" el sade
cand ii spun "aici" el sade
cand ii spun "stai" el sade...
destept baiat nu Wink
TAISANDO
Sr. Member

Forta lupului sta in haita,forta haitei sta in lup

« Reply #12 on: November 04, 2014, 09:04:26 AM »

Am o problema cu comanda ''aici'' ...cainele meu nu vrea sa vina la mine cand il chem,ia primele 2 recompense dupa care nu mai vine la urmatoarele (intotdeauna fac exercitile inainte de masa),comanda sezi si culcat le face bine,ori nu procedez eu bine ori e incapatanat catelul.Voi cum a-ti reusit? Stiti ceva trucuri?

Adrian, momentan este micut si curios! Vrea sa miroasa si sa cunoasca tot! Cu timpul daca insisti va  raspunde la cchemare. Afla ce ii place cel mai tare! (poate nu recompensa este nr 1 pt el) La fiecare chemare il recompensezi cu ce adora el (joaca, mangaiat, jucarie) Nu certa cainele si nu il striga pe ton rastit (isi va da seama din ton ca este jale daca vine) daca nu vine, va asimila venirea la tine cu cearta sau bataia. Orice venire la tine trebuie sa fie un motiv de bucurie!! Daca vezi ca se indeparteaza, stiga-l si mergi in sens opus. De preferat este sa cunoasca comanda "Lasa" inainte sa ii dai liber fara lesa. Poate in lua ceva dupa jos in explorarile lui si daca nu asculta comanda "lasa" poti avea pb.
Succes!
von Abgrund
Full Member

« Reply #13 on: May 10, 2015, 10:24:30 PM »

Exemplificare - eu impreuna cu Inamic la varsta de 7 saptamani, prima sedinta de joaca controlata, initiere comenzi ( Aici, Sezi, Pas, Culcat, Asteapta, Pe loc, Liber ). Vizionare placuta  Wink

https://www.youtube.com/watch?v=LiL8niG4OF0

von Abgrund - German Shepherd Kennel - Sibiu - Hemannstadt
zen
Newbie
*

« Reply #14 on: August 22, 2015, 12:16:54 PM »

Exemplificare - eu impreuna cu Inamic la varsta de 7 saptamani, prima sedinta de joaca controlata, initiere comenzi ( Aici, Sezi, Pas, Culcat, Asteapta, Pe loc, Liber ). Vizionare placuta  Wink

https://www.youtube.com/watch?v=LiL8niG4OF0

foarte tare filmuletul.
merci, si daca ai mai facut, mai posteaza te rog Wink
multa bafta!
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: