|
freddy25
|
 |
« Reply #15 on: July 28, 2016, 12:29:57 PM » |
|
Daca nu are pedigree, nu poate fi considerat C.G. ci doar metis.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flavius02
Jr. Member

|
 |
« Reply #16 on: July 28, 2016, 06:05:19 PM » |
|
Gresit , nu.i adevarat ! In termeni lor probabil asa este......dar sunt exemplare FARA PEDIGREE , cu MULT peste ce.i cu pedigree ! Din toate punctele de vedere , te asigur ! Cine cunoaste si stie ...stie despre ce vorbesc !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #17 on: July 28, 2016, 10:38:57 PM » |
|
Eu am avut un mascul de CG dintr-o pereche unde doar masculul avea pedigree. Dar pe atunci, eu nici nu stiam de acte pentru caini, dar va spun ca era extraordinar de inteligent. Ganditi-va ca asculta de un copil de 7-8 ani (cam atat aveam). Si-l dresase-m dupa ce vedeam la tv diferite emisiuni d'ale lui Cocu iar cainele era mereu dornic de treaba. Incredibil caine... Pana si un simplu joc cu mingea in padure, el il transforma intr-un antrenament. Tot respectul pt el. Si sincer nu m-a interesat de acte pentru ca eu il luasem de la un vecin doar pentru ca avea prea multi. Iar dintre toti cateii sai eu l-am luat pe cel mai micut. Iar dupa ce a crescut era cel mai mare, cel mai ingrijit si cel mai inteligent dintre toti. Deci actele nu sunt o garantie pentru calitate.
Frumos foc puiutul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flavius02
Jr. Member

|
 |
« Reply #18 on: July 28, 2016, 11:00:21 PM » |
|
Este frumos , sa mai pui poze cu el pe parcurs.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alex Flavian
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: July 28, 2016, 11:39:48 PM » |
|
Multumesc pentru raspunsuri tipul de la care il am a spus ca estecu pedigree da tin sa zic ca se vede dupa cum reactioneaza ca este foarte inteligent si capteaza orice miscare am reusit sa-l invvat sa mearga la pas cu mine si sa stea culcat  desi are numai 2 luni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #20 on: July 29, 2016, 12:34:10 PM » |
|
Dragii mei, nimeni nu a spus ca un exemplar fara pedigree nu poate sa fie super, dpdv fizic si al caracterului. In lipsa pedigree-ului insa, dpdv chinologic, acesta nu poate fi considerat de rasa. Atat. Un caine care provine din doi parinti cu pedigree dar care la randul lui nu are (nu i s-a scos din varii motive). este practic un caine de rasa, dar nu se poate dovedi acest lucru in lipsa actelor. Multumesc pentru raspunsuri tipul de la care il am a spus ca estecu pedigree
Atunci spune-i sa-ti dea pedigree-ul. Nu este normal sa achizitionezi un caine care are acte si sa nu le primesti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #21 on: July 29, 2016, 02:36:49 PM » |
|
Poate nu au drept de monta din varii motive, de exemplu nu a fost cu ei la cele doua expo unde sa obtina calificativele necesare. Sau a fost si nu au primit calificativul avand unele defecte. Cum am patit eu cu o catelusa: a fost in calduri si dupa aceea a inceput sa i se pigmenteze pielea, ea fiind alba cu pete negre si maro asa ca la expo a primit doar bine in loc de FB. Nu ma interesa dreptul de monta, am fost doar fiindca era la mine in oras si foarte aproape de locuinta. Nu puteam sa sper la un excelent fiindca era cam scunda si cu osatura mai puternica decat standardul de la vremea respectiva( in 2000 sau 2001). Despre un catel se poate spune ca apartine sau nu unei rase cam dupa ce isi termina cresterea ca sa poti compara dimensiunile, forma corpului, a capului, proportiile, etc, cu standardul rasei pe care il gasesti pe www.fci.be adica site-ul Federatiei Chinologice Internationale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jimmyeeh
Newbie
|
 |
« Reply #22 on: August 08, 2016, 01:08:30 PM » |
|
Salutari, Cred ca am luat o mare teapa pe olx. Am cumparat un pui care ar fi trebuit sa fie ciobanesc german (metis/ ne-pur, whatever, nu sa aiba pedigree era important). Dar cred ca m-au fraierit proprietarii. uite cateva poze cu puiul:   Ce credeti? Multumesc anticipat, Razvan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #23 on: August 08, 2016, 03:21:01 PM » |
|
Are botul cam gros pentru un CG dar asteapta sa treaca de ... varsta de 3luni si jumatate ca sa-ti dai seama. Regula este ca doar unui caine cu varsta de un an i se poate certifica rasa prin masurarea dimensiunilor, cantarire si aspectul general. Daca e fara pedigree nu se poate spune ca e de rasa. Ce varsta are? Daca are sub 8 saptamani, mai ai sperante.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jimmyeeh
Newbie
|
 |
« Reply #24 on: August 08, 2016, 03:35:11 PM » |
|
Fostii proprietari spun ca ar avea 7 saptamani. Eu cred ca are cam pe acolo (poate chiar 6). Inca mai are ochii putin albastri  . Multumesc mult de raspuns. Asta facem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brenda
Jr. Member

|
 |
« Reply #26 on: August 10, 2016, 09:09:44 AM » |
|
de aceea zicem, ca sa dai cu un putin mai multi bani si cumpari catel de la canisa-crescator cu pedigree si nu mai ai probleme!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #27 on: August 10, 2016, 03:08:40 PM » |
|
O mie de ani sa mai treaca si ma indoiesc ca se va schimba gandirea romanului. Am putine lucruri care pot zice ca ma "enerveaza" iar asta este unul dintre ele. Romanul da bani pe caini pe care foarte bine i-ar putea lua gratis de la coltul strazii sau din adapost, ba chiar mai mult ar salva si o viata. Dar nu, alege sa bage bani (multi sau mai putini, irelevant) in buzunarul lui nea' Vasile care isi monteaza cateaua de-am pixu', cu origini necunoscute si nu-i asigura nicio ingrijire, nimic. Ce credeti?
Ca ar trebui sa il sterilizezi cand ajunge la varsta potrivita (oricum este obligatoriu prin lege), sa ai grija sa fie microcipat si inregistrat. Ba mai mult, eu l-as reclama pe cel care mi l-a vandut deoarece legislatia curenta interizce si sanctioneaza vanzarea cainilor fara certificat de origine si pe deasupra nemicrocipati. Plangere scrisa si cu nr de inregistrare la politie & dsv.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chappy