Forum ciobanesc german
September 17, 2010, 06:02:41 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Fotografii SV-Bundessiegerzuchtschau Nürnberg

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Schiopatat  (Read 3192 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
george83
Newbie
*

« on: October 18, 2006, 08:28:39 PM »

Este posibil ca din cauza lipsei de calciu, sa-nceapa s-o doara(pe catelusa mea Tara, care are 8 luni) picioarele(pe rand) si sa schiopateze? Doctorul mi-a spus ca asta ar fi cauza. Mie mi se pare a fi o durere de articulatii mai mult(dar eu nu sunt doctor). Trebuie sa precizez c-au trecut cel putin trei luni de cand nu i-am mai dat calciu.
crb
Hero Member

« Reply #1 on: October 18, 2006, 08:30:33 PM »

....da-i...mai ales daca a si avut primul ciclu de calduri,....atentie la fixatorul de calciu=vitamina A+D2 (pastile sau injectabil)..
...care picioare? fata sau spate?

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
george83
Newbie
*

« Reply #2 on: October 18, 2006, 10:54:20 PM »

Nu a avut inca primul ciclu de calduri.
Ii dau niste tablete de calciu care contin si compusi pentru fixarea calciului.
E vorba de picioarele din fata.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #3 on: October 21, 2006, 09:38:26 PM »

a efectuat cumva in ultimul timp salturi, sarituri peste obstacole? Eu am patit-o cu Nati, sciopata pe fata si a trebuit sa o tratez. De asemenea, o data schiopata cu membrele anterioare si m-am luat de cap...cand colo avea pernitele foarte roase si orice suprafata mai dura ii provoca durere. Pot fi insa si dureri de crestere.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
george83
Newbie
*

« Reply #4 on: October 22, 2006, 10:37:37 PM »

ea efectueaza salturi toata ziua si alearga printre obstacolele din curte dupa pisici. Smiley
Ariana
Global Moderator

« Reply #5 on: October 22, 2006, 11:20:08 PM »

ea efectueaza salturi toata ziua si alearga printre obstacolele din curte dupa pisici. Smiley

hehe, ca un ciobanesc german adevarat...dupa pisici.
dar obstacolele pe care le sare sunt inalte? de exemplu depasesc 1 m? Pana la un an-un an jumatate nu sunt indicate sariturile deoarece solicita articulatiile inca insuficient de solide. Si pe mine m-a sfatuit un crescator experimentat si pe la 1 an am zis ca nu pateste nimic daca sare putin..si a sarit si a patit..si a stat vreo 3 sapt. in viteza a 2-a maxim a 3-a.

medic veterinar
Ariana
Global Moderator

« Reply #6 on: October 22, 2006, 11:28:16 PM »

Cum schiopateaza, tot timpul? dupa efort sau inainte de efort? Sau doar uneori indiferent de activitatea avuta anterior?? trebuie examinate membrele/articulatiile prin extensia si flexia normala a fiecarui membru la nivelul fiecarei articulatii..cel mai bine isi da seama medicul dar poti incerca si tu acasa, usor sa vezi daca prezinta sensibilitate sau nu.  Smiley

medic veterinar
george83
Newbie
*

« Reply #7 on: October 22, 2006, 11:59:26 PM »

I-am examinat articulatiile, si de data asta par OK. Data trecuta chelacaia cand o strangeam usor de incheietura superioara a piciorului din dreapta fata. Schiopateaza tot timpul si se agraveaza daca face efort. Acum a inceput sa-i treaca. Se simte mult mai bine; nu stiu daca de la calciu pe care i-l administrez acum zilnic sau ii trece pur si simplu, pt. ca data trecuta i-a trecut fara s-o tratez(am incercat Ben Gay la articulatia dureroasa, dar fara rezultat).
abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #8 on: October 27, 2006, 07:48:27 PM »

pai si ego al meu schioapata cu piciorul stanga fata, calciul bietul mananca de s-a facut cat un "bou".E foarte mare, picioare din spate tremura si sunt mai sensibile, nu e stapan pe propriile sale picioare,nu prea sare, e inalt dar ii e frica sa sar un dig pe care eu il sar rapid.cam in 2 saptamani sper sa ajung cu el in ungaria pentru testele de displazie, asa ne-a promis nenea doctoru` ca ne face pasaportu`.Voi cam ce credeti ca ar putea avea?
Ariana
Global Moderator

« Reply #9 on: October 27, 2006, 08:25:43 PM »

Nu faceti prea devreme testul de displazie? daca totusi aveti ceva banuieli atunci e ok! La 7 luni e normal sa aibe inca jaretii oscilanti si o usoara instabilitate. Creste prea repede..

medic veterinar
george83
Newbie
*

« Reply #10 on: November 11, 2006, 02:05:40 AM »

Dupa 3 saptamani in care i s-a dat zilnic calciu, Tara se simte f.  bine. Nu pare s-o mai doara nici o articulatie. Sper sa fi fost intr-adevar lipsa de calciu si sa nu fie doar o coincidenta faptul ca se simte acum bine.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

doctorvet