george83
Newbie
|
 |
« on: October 18, 2006, 08:28:39 PM » |
|
Este posibil ca din cauza lipsei de calciu, sa-nceapa s-o doara(pe catelusa mea Tara, care are 8 luni) picioarele(pe rand) si sa schiopateze? Doctorul mi-a spus ca asta ar fi cauza. Mie mi se pare a fi o durere de articulatii mai mult(dar eu nu sunt doctor). Trebuie sa precizez c-au trecut cel putin trei luni de cand nu i-am mai dat calciu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #1 on: October 18, 2006, 08:30:33 PM » |
|
....da-i...mai ales daca a si avut primul ciclu de calduri,....atentie la fixatorul de calciu=vitamina A+D2 (pastile sau injectabil).. ...care picioare? fata sau spate?
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: October 18, 2006, 10:54:20 PM » |
|
Nu a avut inca primul ciclu de calduri. Ii dau niste tablete de calciu care contin si compusi pentru fixarea calciului. E vorba de picioarele din fata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: October 21, 2006, 09:38:26 PM » |
|
a efectuat cumva in ultimul timp salturi, sarituri peste obstacole? Eu am patit-o cu Nati, sciopata pe fata si a trebuit sa o tratez. De asemenea, o data schiopata cu membrele anterioare si m-am luat de cap...cand colo avea pernitele foarte roase si orice suprafata mai dura ii provoca durere. Pot fi insa si dureri de crestere.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: October 22, 2006, 10:37:37 PM » |
|
ea efectueaza salturi toata ziua si alearga printre obstacolele din curte dupa pisici. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #5 on: October 22, 2006, 11:20:08 PM » |
|
ea efectueaza salturi toata ziua si alearga printre obstacolele din curte dupa pisici.  hehe, ca un ciobanesc german adevarat...dupa pisici. dar obstacolele pe care le sare sunt inalte? de exemplu depasesc 1 m? Pana la un an-un an jumatate nu sunt indicate sariturile deoarece solicita articulatiile inca insuficient de solide. Si pe mine m-a sfatuit un crescator experimentat si pe la 1 an am zis ca nu pateste nimic daca sare putin..si a sarit si a patit..si a stat vreo 3 sapt. in viteza a 2-a maxim a 3-a.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #6 on: October 22, 2006, 11:28:16 PM » |
|
Cum schiopateaza, tot timpul? dupa efort sau inainte de efort? Sau doar uneori indiferent de activitatea avuta anterior?? trebuie examinate membrele/articulatiile prin extensia si flexia normala a fiecarui membru la nivelul fiecarei articulatii..cel mai bine isi da seama medicul dar poti incerca si tu acasa, usor sa vezi daca prezinta sensibilitate sau nu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: October 22, 2006, 11:59:26 PM » |
|
I-am examinat articulatiile, si de data asta par OK. Data trecuta chelacaia cand o strangeam usor de incheietura superioara a piciorului din dreapta fata. Schiopateaza tot timpul si se agraveaza daca face efort. Acum a inceput sa-i treaca. Se simte mult mai bine; nu stiu daca de la calciu pe care i-l administrez acum zilnic sau ii trece pur si simplu, pt. ca data trecuta i-a trecut fara s-o tratez(am incercat Ben Gay la articulatia dureroasa, dar fara rezultat).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abra
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #8 on: October 27, 2006, 07:48:27 PM » |
|
pai si ego al meu schioapata cu piciorul stanga fata, calciul bietul mananca de s-a facut cat un "bou".E foarte mare, picioare din spate tremura si sunt mai sensibile, nu e stapan pe propriile sale picioare,nu prea sare, e inalt dar ii e frica sa sar un dig pe care eu il sar rapid.cam in 2 saptamani sper sa ajung cu el in ungaria pentru testele de displazie, asa ne-a promis nenea doctoru` ca ne face pasaportu`.Voi cam ce credeti ca ar putea avea?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #9 on: October 27, 2006, 08:25:43 PM » |
|
Nu faceti prea devreme testul de displazie? daca totusi aveti ceva banuieli atunci e ok! La 7 luni e normal sa aibe inca jaretii oscilanti si o usoara instabilitate. Creste prea repede..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
george83
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: November 11, 2006, 02:05:40 AM » |
|
Dupa 3 saptamani in care i s-a dat zilnic calciu, Tara se simte f. bine. Nu pare s-o mai doara nici o articulatie. Sper sa fi fost intr-adevar lipsa de calciu si sa nu fie doar o coincidenta faptul ca se simte acum bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|