Forum ciobanesc german
July 19, 2016, 11:29:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: o mare problema  (Read 4657 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Sheilla99
Newbie
*

« Reply #15 on: October 11, 2014, 03:15:40 PM »

RIR... Sincer nu am vrut sa intervin dar deja cred ca exagerezi. M-am uitat si eu putin peste cainii care sunt specificati in aunt si am vazut urmatoarele:
 Rocco vom Mittelwest : 5 - 4   VA1 Ulk von Arlett   
 Uhoo vom Mittelwest  : 3 - 3   VA7 Ghandi von Arlett
                                           ↳4 - 4           ↳VA11 Wendrina von der Kahler Heide
                                           ↳5 - 5               ↳V SG25 Gugia von der Kahler Heide      
                                           ↳5 - 5               ↳V22 Nicco von Arlett
                                 3 - 4   VA1 SIEGERIN Maxi vom Mittelwest
                                           ↳4 - 5           ↳V Celly vom Mittelwest
                                 4 - 4,5   VA1 Ursus von Batu
                                           ↳5 - 5           ↳V Verena von Batu
                                           ↳5 - 5           ↳VA1(I) Hobby vom Gletschertopf
                                 4 - 4,5   VA Nero von der Zenteiche
                                           ↳5 - 5           ↳VA5 Shanto's Xano
                                           ↳5 - 5           ↳VA10 Jasmin von der Zenteiche

VA1 (USA) Titan vom Mittelwest : 3 - 3   VA1 Ursus von Batu
                                                      ↳4 - 4           ↳V Verena von Batu      
                                                      ↳5 - 5               ↳VA1 Zamb von der Wienerau      
                                                      ↳5 - 5               ↳V Maxi von Batu      
                                                      ↳4 - 4           ↳VA1(I) Hobby vom Gletschertopf      
                                                      ↳5 - 5               ↳VA1 Jeck vom Noricum      
                                                      ↳5 - 5               ↳V Quitta von der Ehrenfeste
                                              4 - 4   VA10 Jasmin von der Zenteiche
                                                      ↳5 - 5           ↳V13 Largo vom Breidenbacher-Schloß      
                                                      ↳5 - 5           ↳V Fanta von der Zenteiche
Schmidthof's Gusto von Mittelwest : 4 - 4   VA Nero von der Zenteiche
                                                       ↳5 - 5           ↳VA5 Shanto's Xano
                                                4,4 - 5   VA1 Ursus von Batu   
                                                   4 - 5   VA2 Untox von Ducati   
                                                5,5 - 5   VA10 Jasmin von der Zenteiche
" Nimeni nu poate spune ca SUA practica consangvinizarea " ... eu m-asi mai gandi inca o data daca SUA practica sau nu... si daca nu te-ai lamurit uita-te mai atent la cainii din canisa care ai scris-o mai sus ca poate o sa te rezgandesti legat de consangvinizare. Si totusi cred ca sunt crescatori si oameni mai in masura ca mine si ca tine sa GANDEASCA o monta atunci cand o fac o consangvinizare.Iar daca aici in Romania nu gasesti un caine pe masura dorintelor tale si nu doresti sa faci o consangvinizarea, EUROPA e mare si e plin de Ciobanesti Germani.
"Pai dorinta mea de a-mi cumpara o catelusa care sa nu fie ruda de gradul 2-3-4 cu masculul meu...
Iar piata actuala nu poate sa-mi ofere acest pui..." eu cred ca exagerezi extrem de mult! Hai sa fim seriosi cauta si daca vrei gasesti!Nu arunca asa cu vorbe in crescatorii care se chinuie sa faca ceva pentru rasa asta!Si daca doresti am sa iti mai dau cateva link`uri din SUA sa te mai documentezi legat de consangvinizare...
 Si cea mai mare problema la rasa aceasta este omul,nu consangvinizarea!Atata timp cat crescatorul, daca il pot numi asa nu isi face el o selectie a cainilor din canisa si reproduce pe banda rulanta pui doar pt a vinde CG, neinteresandu-l daca parintii au sau nu teste de displazie, sau cainii sunt echilibrati temperamental sau au alte probleme de sanatate care se transmit genetic... da stiu ca acestea sunt lucruri mai complicate decat a face sau a evita o consangvinizare...

RIR
Sr. Member

« Reply #16 on: October 11, 2014, 05:28:19 PM »

Nu cred ca exagerez...
Am reprodus acel anunt de vanzare ca sa vada toata romanimea cum se pune problema in SUA printr-o singura fraza esentiala:
"This is an unique and premier breeding in the U.S."
Deci vanzatorul "TIPA" in gura mare ca sa auda tot prostul de american :"Fratilor cumparati acesti pui deoarece sunt SANGE NOU pe care nu-l mai gasiti pe continentul american "
In cazul Romaniei am constatat ca aproape toti crescatorii au catele marca "Bienwald" pe care le-au montat cu copii sau nepotii ACELUIASI dulau Remo vom Fichtenschlag....
Este asa sau nu Huh
RIR
Sr. Member

« Reply #17 on: October 11, 2014, 05:56:34 PM »

si inca ceva...
mi-ai recomandat ca daca nu-mi convine piata romaneasca sa ma duc in Europa ...
scuza-ma dar nu asa se pune problema...ci VICEVERSA...
nu te pune nimeni sa-ti faci canisa daca nu-ti permiti financiar acest lucru
prima obligatie a unui crescator SERIOS este sa asigure baza genetica a puilor pe care ii vinde
nu te poti numi crescator"serios" si sa faci monte cu aceleasi surori si matusi "bienwald" cu urmasii ACELUIASI mascul Remo...

p.s. cati dintre crescatorii"seriosi" ai Romaniei au facut monte in aceasta toamna cu cei 8 VA-isti de la Nuremberg ?

augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #18 on: October 11, 2014, 07:52:58 PM »

Anul acesta au fost 13 VA.
Vezi aici: http://www.schaeferhunden.eu/winsis_x/winsissearch.php?tp=1
Sunt convins ca performanta se face cu bani multi.
Sunt si crescatori care investesc si crede-ma, in Romania aceste monte se fac pentru ca acel crescator vrea sa isi opreasca pui, nu sa faca bani.
Monte au fost: la Kronos si Omen- canisa Haus Szente, la Fulz - canisa Stephanhaus, la Fred - canisa Augustus-Canis, Atos aus Agrigento -canisa Bienenwald. Astea sunt cele pe care le stiu. Sunt convins ca sunt si altele, trebuie doar sa te documentezi. De multe ori aceste monte nu sunt mediatizate( daca fata doar 2-3 pui, acestia vor ramane pana la 12 luni la crescator- garantat).
Von Broos
Hero Member

« Reply #19 on: October 11, 2014, 08:20:52 PM »

si inca ceva...
mi-ai recomandat ca daca nu-mi convine piata romaneasca sa ma duc in Europa ...
scuza-ma dar nu asa se pune problema...ci VICEVERSA...
nu te pune nimeni sa-ti faci canisa daca nu-ti permiti financiar acest lucru
prima obligatie a unui crescator SERIOS este sa asigure baza genetica a puilor pe care ii vinde
nu te poti numi crescator"serios" si sa faci monte cu aceleasi surori si matusi "bienwald" cu urmasii ACELUIASI mascul Remo...

p.s. cati dintre crescatorii"seriosi" ai Romaniei au facut monte in aceasta toamna cu cei 8 VA-isti de la Nuremberg ?

Nu cred ca vrei sa stii citi bani investesc unii crescatori in canisele lor,si repet unii...
Unii crescatori chiar au o baza genetica puternica,dar unii potentiali clienti cind vine vorba de pret vor sa cumpere din acei masculi de top pui cu 200-300 eur ca din montele facute cu masculul din capatul strazii in care nu s-a investit un leu.Apropo,stii cit costa o monta la unul din acesti masculi,cumulat:monta,drum,cazare?Asta daca ai o femela care merita sa fie montata la acest nivel,nu o femela pe care un crescator serios si cu bun simt ar fi sterilizat-o in secunda 2 sau ar fi eutanasiata cum se face afara....Si partea proasta este ca nu este singurul caz de caine dovedit diplazic reprodus in Romania!
Nu toti au femele provenite din canisa Bienenwald,si daca ar avea care ar fi problema?
Legat de Remo si fii lui nu cred ca ai habar de nivelul de reproducator al acestui mascul care a fost de 2 ori VA 1...Din ceea ce cunosc Fenrir e nepot de Remo,asa ca..
Nu inseamna ca daca a fost VA,un mascul este un  reproducator de top,au fost multe cazuri cind s-a dovedit contrariul!
Dupa cum spunea si Gusti,atunci cind te duci la o monta la un mascul de top,o faci pentru a opri ceva in canisa ta,pentru a avea o baza genetica puternica,dupa care vine un neica-nimeni si spune ca nu iti da decit 200 eur pentru un pui dintr-un Ausllese la care doar pretul montei depaseste 7-800 eur!
Asa ca datul cu parerea a devenit sport national pentru romani,mai greu este sa stii cum sa faci ceva bun si sa mai investesti o gramada de bani,si asta e valabil in toate domeniile
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #20 on: October 11, 2014, 10:54:32 PM »

Foarte bine punctat!
potok
Sr. Member

« Reply #21 on: October 12, 2014, 01:26:05 PM »

RIR - nou expert in chinologie...

Imi dai 1000 - euro pentru un pui    care nu are nici o tangenta cu a ta?
RIR
Sr. Member

« Reply #22 on: October 13, 2014, 08:45:41 AM »

ok...am inteles...teren minat !!!
cred ca am fost mult prea "dur" atunci cand am spus ca pentru a fi o canisa "serioasa" trebuie sa faci monte cu masculi VA din Germania
dar m-a "enervat" pe moment replica "daca nu-ti place du-te si cauta-ti singur un in Europa"...
oricum am lungit-o mult prea mult cu aceasta tema asa ca o sa inchei definitiv cu cateva precizari:
eu daca as avea ceva bani si as infiinta o canisa nu as cumpara femele NUMAI marca Bienwald (una dintre cele mai serioase marci di Romania!!!),ci m-as duce in Polonia,Ungaria,Italia..si as cumpara femele cu linii genetice TOTAL diferite...
Nu as cumpara nici macar una din Romania !!!!
Problema nu sunt montele cu masculii de top ci faptul ca marea majoritate a caniselor au femelele surori,verisoare,matusi intre ele si cu catelele din alte canise
Eu nu vreu sa bag mana in buzunarul nimanui(nici nu pot sa fac asta) si sa fortez pe cineva sa faca cu banul sau ce nu doreste el dar totusi TREBUIE adus sange nou in tara si asta nu prin montarea acelorasi femele Bienwald cu masculi de top ci prin cumpararea de femele apartinand unor breeduri coplet noi !!
Astea fiind zise am incheiat DEFINITIV aceasta discutie!!
potok
Sr. Member

« Reply #23 on: October 13, 2014, 09:08:05 AM »

Ce inseamna pentru tine sange nou??
RIR
Sr. Member

« Reply #24 on: October 13, 2014, 09:21:38 AM »

pentru mine sange nou inseamna sa nu aiba stramosi comuni cel putin 8-9-10 generatii !!!
potok
Sr. Member

« Reply #25 on: October 13, 2014, 10:27:14 AM »

Arata-mi te rog una..
Si care e mai bun sa faci o monta cu unul dintre cei mai "buni" caini din lume sau sa aduci o linie "noua"?
Sheilla99
Newbie
*

« Reply #26 on: October 13, 2014, 10:47:11 AM »

eu daca as avea ceva bani si as infiinta o canisa nu as cumpara femele NUMAI marca Bienwald (una dintre cele mai serioase marci di Romania!!!),ci m-as duce in Polonia,Ungaria,Italia..si as cumpara femele cu linii genetice TOTAL diferite...
Nu as cumpara nici macar una din Romania !!!!
RIR te incadrezi bine la zicala "Rade ciob de oala sparta!" Atata timp cat tu ai cumparat un caine care provine dintr-o femela care are problemele de displazie eu cred ca asi sta in "banca mea" si nu m-asi apuca sa tin teorii crescatorilor pt frustrarile mele ca la momentul acela NU AI STIUT sa te INFORMEZI CORECT inainte de a cumpara acel pui. Comparand linia cainelui tau : "Haus Corvinus" si "Bienenwald" nu cred ca este corect sa tarasti numele canisei Bienenwald in aceste discutii in care nu poti sa vii cu dovezi concrete despre parerile tale.In schimb sunt aici crescatori care pot veni cu dovezi concrete despre caini consangvinizati care au performante in lumea cg si aici cred ca putem vorbi si de linia "Bienenwald" si alte canise care s-au remarcat prin produsi lor de-a lungul timpului.
  Si sa presupunem ca un crescator v-a face ceea ce iti doresti tu: SANGE NOU cat oferi pe un asemenea exemplar?Sa ne gandim si la latura financiara pentru ca in momentul in care te uiti sa iti cumperi un pui in cele mai multe cazuri clientul "se arunca" la ce e ieftin uitand sa se informeze de ce anume trebuie sa tine cont atunci cand achizitioneaza un   , iar apoi incep interminabilele discutii pe forum si nemultumirea proprietarului.
 A si inca ceva: Spuneai la inceputu ca majoritatea femelelor se inrudesc cu cainele tau.Inainte de a vedea inrudirea cainelui tau cred ca ar trebui mai intai de toate sa ii faci testul de displazie si peurma sa te gandesti cu ce anume iti montezi cainele!
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #27 on: October 13, 2014, 11:01:16 AM »

''RIR'', in primul rand ''marca'' despre care tot aduci vorba este Bienenwald, nu bienwald. si ''marca'' despre care tot vorbesti, practic degeaba sincer, din femelele pe care le precizezi tu, are un V53 anul asta, Cupidon, nascut dupa 3 generatii in Romania. Daca femelele sunt bune, nu vad unde este problema. si se pare ca puiul tau si Cupidon au chiar o femela comuna in pedigree, marca Bienenwald. o zi frumoasa!
RIR
Sr. Member

« Reply #28 on: October 13, 2014, 12:45:19 PM »

se pare ca vorbim limbi diferite...
daca voi doriti sa pastrati "traditia" consangvinizarii numai pentru ca este MULT mai ieftin este problema voastra si este de inteles,dar asta nu inseamna ca ceilalti oameni din aceasta tara nu trebuie sa observa acest lucru si sa traga un semnal de alarma...
Eu amtras un semnal de alarma ..
Atat!
Sheilla99
Newbie
*

« Reply #29 on: October 13, 2014, 02:09:05 PM »

se pare ca vorbim limbi diferite...
daca voi doriti sa pastrati "traditia" consangvinizarii numai pentru ca este MULT mai ieftin este problema voastra si este de inteles,dar asta nu inseamna ca ceilalti oameni din aceasta tara nu trebuie sa observa acest lucru si sa traga un semnal de alarma...
Eu amtras un semnal de alarma ..
Atat!

RIR se pare ca din tot ce au incercat crescatorii sa iti explice aici, tu NU AI PRICEPUT NIMIC.Nu e vorba dragule, de costuri e vorba de ce s-a tot incercat mai sus sa ti se explice dar se pare ca nu ai capacitatea de a intelege sau refuzi sa intelegi.Si atunci cand am spus de costuri nu m-am referit la crescatori ci la cumparatorii ca tine care isi cumpara un ciobanesc german si peurma incep sa se informeze despre aceasta rasa si problemele ei, asa mai explicit ca poate intelegi si tu acum ideea cu "pretul catelului" . Si daca urmareai cu atentie de-a lungul timpului UNII cerescatori au evoluat iar daca acestia merg afara sa faca monte crede-am ca nu este "mult mai iefitn" asa cum ai spus tu, din contra sunt costuri mult,mult mai mari care de multe ori poate nu vor fi acoperite!Asa ca mai documenteaza-te si peurma intra pe forum si arunca cu noroi in crescatori!
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: