si inca ceva...
mi-ai recomandat ca daca nu-mi convine piata romaneasca sa ma duc in Europa ...
scuza-ma dar nu asa se pune problema...ci VICEVERSA...
nu te pune nimeni sa-ti faci canisa daca nu-ti permiti financiar acest lucru
prima obligatie a unui crescator SERIOS este sa asigure baza genetica a puilor pe care ii vinde
nu te poti numi crescator"serios" si sa faci monte cu aceleasi surori si matusi "bienwald" cu urmasii ACELUIASI mascul Remo...
p.s. cati dintre crescatorii"seriosi" ai Romaniei au facut monte in aceasta toamna cu cei 8 VA-isti de la Nuremberg ?
Nu cred ca vrei sa stii citi bani investesc unii crescatori in canisele lor,si repet unii...
Unii crescatori chiar au o baza genetica puternica,dar unii potentiali clienti cind vine vorba de pret vor sa cumpere din acei masculi de top pui cu 200-300 eur ca din montele facute cu masculul din capatul strazii in care nu s-a investit un leu.Apropo,stii cit costa o monta la unul din acesti masculi,cumulat:monta,drum,cazare?Asta daca ai o femela care merita sa fie montata la acest nivel,nu o femela pe care un crescator serios si cu bun simt ar fi sterilizat-o in secunda 2 sau ar fi eutanasiata cum se face afara....Si partea proasta este ca nu este singurul caz de caine dovedit diplazic reprodus in Romania!
Nu toti au femele provenite din canisa Bienenwald,si daca ar avea care ar fi problema?
Legat de Remo si fii lui nu cred ca ai habar de nivelul de reproducator al acestui mascul care a fost de 2 ori VA 1...Din ceea ce cunosc Fenrir e nepot de Remo,asa ca..
Nu inseamna ca daca a fost VA,un mascul este un reproducator de top,au fost multe cazuri cind s-a dovedit contrariul!
Dupa cum spunea si Gusti,atunci cind te duci la o monta la un mascul de top,o faci pentru a opri ceva in canisa ta,pentru a avea o baza genetica puternica,dupa care vine un neica-nimeni si spune ca nu iti da decit 200 eur pentru un pui dintr-un Ausllese la care doar pretul montei depaseste 7-800 eur!
Asa ca datul cu parerea a devenit sport national pentru romani,mai greu este sa stii cum sa faci ceva bun si sa mai investesti o gramada de bani,si asta e valabil in toate domeniile